Installation Av En Induktionshäll: Regler Och Krav För Installation Av En Induktionshäll I En Bänkskiva. Kan Den Installeras Ovanför Ugnen?

Innehållsförteckning:

Video: Installation Av En Induktionshäll: Regler Och Krav För Installation Av En Induktionshäll I En Bänkskiva. Kan Den Installeras Ovanför Ugnen?

Video: Installation Av En Induktionshäll: Regler Och Krav För Installation Av En Induktionshäll I En Bänkskiva. Kan Den Installeras Ovanför Ugnen?
Video: HOW TO INSTALL ELECTRIC AND INDUCTION COOKTOP 2024, Maj
Installation Av En Induktionshäll: Regler Och Krav För Installation Av En Induktionshäll I En Bänkskiva. Kan Den Installeras Ovanför Ugnen?
Installation Av En Induktionshäll: Regler Och Krav För Installation Av En Induktionshäll I En Bänkskiva. Kan Den Installeras Ovanför Ugnen?
Anonim

Inbyggda hushållsapparater blir mer och mer populär för varje år. Detta beror på det faktum att sådana enheter är så kompakta som möjligt och samtidigt lätt passar in i absolut alla interiörer. Den första enheten, som moderna hemmafruar och ägare tänker på att köpa, är hällen. Enligt statistik faller valet av köpare oftast på modeller som fungerar enligt induktionsprincipen. För att en sådan panel ska fungera korrekt och inte vara en källa till fara är det nödvändigt att ta hänsyn till särdragen hos sådana enheter vid anslutning.

Bild
Bild

Särdrag

Trots att en sådan platta dök upp för första gången för mer än ett kvartssekel sedan, blev den utbredd för inte så länge sedan. Detta beror på det faktum att en sådan teknik tidigare helt enkelt var oöverkomlig för en genomsnittlig person. Idag är priset på induktionspaneler inte mycket högre än vanlig glaskeramik, och därför är chansen att möta den i ett vanligt stadskök ganska stor.

Mat värms upp av hällen på grund av ett elektromagnetiskt fält, som verkar på botten av köksredskapet utan att påverka själva enhetens yta . Den virvelmagnetiska induktionen i sig skapas av en kopparspole och en elektrisk ström som tekniken tar emot när den är ansluten till nätverket. Denna metod har många fördelar jämfört med konventionell el- eller gasuppvärmning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Hastighet . Jämfört med andra typer av kaminer, värmer induktion 1 liter vatten till en koka på bara 4 minuter med hjälp av "snabbuppvärmning" -läget. Samtidigt förblir energiförbrukningen på nivå med en konventionell glaskeramisk yta.
  • Säkerhet . Eftersom bara botten av själva rätten värms upp på en sådan panel är det nästan omöjligt att bränna dig på en sådan yta. Denna parameter är särskilt relevant för de familjer där det finns små barn eller äldre föräldrar som har dålig kontroll över sina rörelser.
  • Bekvämlighet . På ytan av induktionshällen kan du säkert lägga en omröringssked, ugnsvant och till och med lägga en tunn glaskopp med vätska. Ingenting kommer att värmas upp eller antändas. Matbitar som faller ur disken med kraftig omrörning kommer inte att brinna eller röka i köket.

Och stänk av vatten eller fett som finns kvar efter tillagningen kan torkas bort direkt efter att disken har tagits bort från spisen, eftersom de förblir kalla.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Liksom absolut alla hushållsapparater har induktionshällen förutom fördelarna också sina nackdelar. Du måste veta om detta även i det skede du väljer en enhet för att inte möta obehagliga överraskningar i framtiden.

  • Pris . Tyvärr är priset på sådana modeller fortfarande ganska högt, och inte alla familjer har råd med ett sådant köp utan att ta ett lån.
  • Ljud . Vissa människor kan känna obehag med ett litet brum som panelen avger under drift.
  • Krav på redskap . Först måste kokkärlet vara tillverkat av ett ferromagnetiskt material. För det andra måste dess diameter vara mer än 6 centimeter. Och slutligen måste disken inte bara köpas korrekt utan också läggas på panelen. Om pannan inte står vid markeringen startar uppvärmningen helt enkelt inte.
  • Noggrann hantering . Även om induktionsglaskeramikhällen är tillräckligt tjock, kan du skada ytan om du tappar en kraftig brännare eller en hel stekpanna på den från en hög höjd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsregler ovanför ugnen

Du kan installera hällen i nästan alla köksskåp, men dess klassiska plats - ovanför ugnen - kommer att vara det mest praktiska. Det finns en uppfattning att ugnens funktion kan påverka kvaliteten på en sådan panel och till och med helt störa den. Det är faktiskt tillräckligt att följa 2 enkla installationsregler så att sådana situationer inte uppstår i köket.

  • Det måste alltid vara ett litet avstånd mellan de två enheterna. Ett sådant mellanrum är nödvändigt så att höljen och skåp och paneler kan svalna naturligt. Om detta inte är möjligt är det nödvändigt att installera forcerad ventilation och ett externt kylsystem för enheter.
  • Arbetet med ett induktionsmagnetfält kan bara påverkas av föremål som är gjorda av ferromagneter. Samtidigt, även om ugnen innehåller sådana material, räcker det att placera panelen bara 3 centimeter ovanför ugnens kant för att helt förhindra sådan störning.
Bild
Bild

Steg-för-steg-instruktion

Installation av hällen kräver ingen speciell kompetens och är lätt att utföra även utan inblandning av en specialist. Det enda som behövs för detta är själva bordsskivan, som den kommer att byggas in i. Det vill säga att det är nödvändigt att tänka på detta även i skedet av att planera reparationer i köket, så att det inte skiljer sig från själva arbetsytan.

Först och främst är det nödvändigt att slutföra det förberedande arbetet

  • Bestäm bänkskivans dimensioner och induktionshällens dimensioner. Naturligtvis bör den första vara bredare och längre än den andra. På baksidan av bordsskivan appliceras markeringar med en vanlig penna och ett måttband på platsen där panelen kommer att stå. Med hjälp av en elektrisk sticksåg skärs ett hål som motsvarar panelen ut enligt markeringarna. Det är bäst att använda sticksåg med de finaste tänderna för en jämnare, mer flagnande kant.
  • Installera ett eluttag under bänkskivans nivå, till vilken kaminen ska anslutas. Om uttaget redan är tillgängligt är det nödvändigt att kontrollera dess skick.

Av säkerhetsskäl måste uttaget jordas och lämplig spänningsnivå när kontakten ansluts.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När allt förarbete har utförts och eventuella nätverksproblem har eliminerats kan du fortsätta med själva installationen och anslutningen

  • Fyra korta skruvar skruvas fast på sidorna och säkrar motsvarande fjädrar.
  • Panelen sätts in i hålet i bordsskivan och är snyggt inriktat med lätt tryck med händerna i mitten och sidorna.
  • Om modellen föreskriver förekomst av sidoprofiler, sätts fästkrokar fast efter montering av panelen. Skruvarna för centreringsfjädrarna måste förbli fritt åtkomliga.
  • Först kopplas ugnen omväxlande och sedan är induktionshällen ansluten till det elektriska nätverket. Denna sekvens beror på säkerhetsföreskrifter.
  • Kontrollera enheternas funktion och rengöra området efter allt arbete.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast, när du köper en spis i ett set, tillhandahåller tillverkaren detaljerade instruktioner, som bland annat beskriver korrekt installation av modellen. Korrekt efterlevnad av sådana instruktioner och enkel skötsel är tillräckligt för att sätta i ditt kök en modern elektromagnetisk enhet som hjälper dig att laga eller genast värma färdig mat.

Rekommenderad: