Decoupage Av En Stol (50 Bilder): Inredning Av Gamla Modeller Hemma, Design I Provences Anda Och Andra Stilistiska Lösningar

Innehållsförteckning:

Video: Decoupage Av En Stol (50 Bilder): Inredning Av Gamla Modeller Hemma, Design I Provences Anda Och Andra Stilistiska Lösningar

Video: Decoupage Av En Stol (50 Bilder): Inredning Av Gamla Modeller Hemma, Design I Provences Anda Och Andra Stilistiska Lösningar
Video: 💓#Decoupage romantic hanger💓Mixed Media💓#Декупаж романтическая вешалка/крючок💓sleeping beauty 2024, Maj
Decoupage Av En Stol (50 Bilder): Inredning Av Gamla Modeller Hemma, Design I Provences Anda Och Andra Stilistiska Lösningar
Decoupage Av En Stol (50 Bilder): Inredning Av Gamla Modeller Hemma, Design I Provences Anda Och Andra Stilistiska Lösningar
Anonim

Decoupage -teknik är en av de mest populära idag. Detta är ett enkelt modernt sätt att dekorera trä- eller metallmöbler med servetter, decoupagekort eller tidskrifter. Experter säger att det är av hög kvalitet och väl utfört, det kan inte se sämre ut, om inte bättre, än konstmålning eller inlägg. Alla huvudfunktioner och finesser i denna teknik kommer att diskuteras i denna artikel.

Bild
Bild

Processfunktioner

Först måste du förstå funktionerna i denna teknik. Decoupage dekorerar möbler med servetter, lim och lack. Vanligtvis används denna teknik för att dekorera stolar eller bord. Gör-det-själv-möbelinredning är ganska enkel att utföra hemma, även om du inte har några kreativa förmågor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Decoupage används för att restaurera gamla stolar som har förlorat sin tidigare attraktivitet . Med färger, några servetter och lite talang kan du förvandla till och med en gammal gammal stol till ett konstverk. Det är dock av denna anledning som många dekorerar nya möbler, vilket ger individualitet åt monokromatiska headset.

Bild
Bild

Decoupage -tekniken är lämplig för att dekorera både en trästol och en metallstol. Om du väljer rätt bas och fixar allt med lack i slutet, kommer ritningen att se lika bra ut på vilken yta som helst. Det är sant att metallbasen måste förbehandlas väl och måste täckas med ett lager färg innan pappret limmas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För övrigt förtjänar möbelvård också särskild uppmärksamhet. Eftersom stolens yta är täckt med servetter är det nödvändigt att den ständigt befinner sig i ett rum med en stabil temperatur och låg luftfuktighet. Du måste rengöra möbler så noggrant som möjligt, utan att använda en fuktig svamp eller trasa.

Verktyg

För att dekorera stolens yta med ett intressant originalmönster behöver du inte bara inspiration och tålamod, utan också en viss uppsättning arbetsverktyg.

Bild
Bild

Först och främst är det penslar och färger som du kan behöva rita detaljer och konturer. Du kan köpa dem i nästan alla konstbutiker. Välj flera penslar med olika tjocklek och densitet så att allt du behöver finns till hands när du behöver det. Därefter behöver du också servetter med en vacker bild som du vill överföra till stolens yta och limma. Många rekommenderar att du köper vinyl, men en vanlig är också lämplig för det här jobbet.

Du behöver också ett bra lack för att säkra din färdiga design . Och om du vill dekorera det färdiga verket på något sätt, bör du fylla på med alla slags glitter och klistermärken.

Bild
Bild

Förresten, vissa människor använder andra material som ett alternativ till servetter. Till exempel tryckt på tunt papper, teckningar eller tyg.

Du behöver bara hitta vackra bilder på Internet som matchar din stil eller ditt humör. Tryckta bilder ska limmas på samma sätt som servetter. Men tyget rekommenderas att bli blött med lim utspätt med vatten. Den fäster bra på stolens yta och håller bra.

Bild
Bild

När det gäller basen på vilken de dekorativa elementen kommer att appliceras kan det vara trä, plast, tyg eller till och med glas. För att göra ritningen längre, rekommenderar proffs att applicera en primer innan möbelytan dekoreras med en vacker inredning.

Steg-för-steg-instruktion

Som redan nämnts är det faktiskt inte så svårt att göra en ritning med hjälp av decoupage -tekniken. Instruktionerna är enkla och okomplicerade, så du kan återge en vacker bild på möbelns yta med egna händer. Naturligtvis, från första gången kanske allt inte är perfekt och inte helt snyggt, men i stil med shabby chic kommer detta bara att vara ett plus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Så om du bestämmer dig för att dekorera stolen med dina egna händer, är det första du ska göra att rengöra den från det gamla färglagret. För att göra detta, fyll på sandpapper och tålamod. Experter rekommenderar att du använder material med olika nötningsförmåga när du rengör stolens yta. Om du börjar arbeta med grovkornigt sandpapper och avslutar med ett finkornigt, kommer ytan att bli jämnare och jämnare, vilket innebär att det blir bekvämare att limma materialet på den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att du har rengjort färgen från möblerna måste smuts som samlats på ytan rengöras med en tvållösning och en mjuk borste. Om detta inte görs kommer det slutliga resultatet att se rörigt ut. Därefter måste du täcka stolen med en primer. Låt ett lager av detta material torka väl och gå sedan vidare till nästa steg. Som regel är detta applicering av ett lager ljus färg - vit, beige, ljusblå eller pastellrosa.

Det är värt att överväga den färdiga ritningen, som du kommer att skapa med servetter eller tygbitar . Markera mönstret, klipp ut bilderna och börja limma dem på ytan av din stol. Om du använder servetter behöver du bara ta det översta lagret som det finns en färgbild på.

Bild
Bild

På baksidan av servetten måste du applicera lite lim, utspätt i lika stora proportioner med vatten. Ritningen måste vara noggrant limmad på stolens yta och försiktigt slätas ut. Därefter måste du applicera ytterligare ett lager lim ovanpå servetten och låta det härda.

Bild
Bild

Då är det värt att täcka det resulterande mönstret med lack. Ideal är en vattenbaserad klar lack. Det överlappar inte bilden, men låter dig samtidigt fixa bilden på stolens yta.

Bild
Bild

I slutet av dekorationen kan du dessutom åldra möblerna. För detta behöver du akrylfärg. Den ska matchas med tonen så att färgen kompletterar kompositionen. Det är inte värt att måla över hela stolens yta på en gång, utan bara individuella detaljer. Till exempel, markera bara benen med färg, eller om du har en stol med rygg och inte en pall kan du dekorera den runt kanterna.

För åldrande möbler rekommenderas att använda antingen bekväma borstar eller en mjuk svamp.

Det andra alternativet är rent lämpligt för åldrande, och penslar hjälper till att skapa ett vackert mönster på träet. Du kan också slipa ytan lätt med färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

En steg-för-steg videoinstruktion om hur du skapar en stol med Decoupage-tekniken med egna händer:

Stilistiska lösningar

Du kan dekorera stolar med decoupage på olika sätt. Det finns flera intressanta stilistiska riktningar på en gång.

Det är värt att välja rätt stil beroende på den stilistiska riktning som rummet är inrett.

Barn

Att dekorera ett barns sovrum är alltid en ansvarsfull uppgift. En vacker stol, dekorerad med decoupage -teknik, kommer säkert att glädja barnet och kommer att göra rummet ljusare och mer ovanligt. Barnstolens utformning beror på vad din lille gillar. Välj mellan servetter dekorerade med nallar, seriefigurer eller roliga djur. Du kan också hitta många bilder på Internet med bilder av hjältarna i dina favorit -tecknade serier eller sagor. Skriv ut dem på tunt papper och dekorera din barnstol försiktigt med dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du decoupagemöbler för en förskola, försök att ta hänsyn till barnets smak ., eller bättre, även involvera honom i processen. Barnet kommer också att vara intresserad av att arbeta med papper, skapa något ljust och vackert. Det viktigaste är att kontrollera arbetets framsteg och lackera ytan själv, inte överlåta ett sådant ansvarsfullt uppdrag till ett barn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Provence

Vardagsrum eller sovrum inredda i fransk Provence -stil är alltid snygga och fashionabla. Denna trend kännetecknas av användningen av antikt dekorerade möbler, så en artificiellt åldrad stol kommer att vara till nytta här. Det rekommenderas att ta vitt som grund, eftersom det är han som är den mest relevanta för denna utsökta franska stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stolen målad med vit färg kan dessutom dekoreras med servetter med bilder av blommor. Rosor, pioner, kamomill och andra växter är lämpliga i en liknande inredning.

Shabby chic

För shabby chic -stilen är användningen av konstgjorda möbler också relevant.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra pallar eller stolar med rygg, dekorerade med decoupage -teknik, kan dekoreras med gamla kort, blommor i pastellfärger och andra bilder. Sådana stolar ser bra ut i interiören i vardagsrum, kontor och till och med sovrum.

Årgång

Designen av stolar i vintagestil ser också intressant ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du behöver inte köpa dyra antika möbler. Det är fullt möjligt att skapa en vacker stol med egna händer med hjälp av de enklaste materialen och tunna servetter. Genom att dekorera en stol eller pall med känsliga mönster med färger och pensel får du en vacker imitation av en dyr Wienerstol. Han kommer att hitta en plats både i en elegant elegant lägenhet och inuti ett lyxigt hus på landet.

Romantik

En stol dekorerad med olika romantiska mönster kommer att se intressant ut i sovrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En pastellrosa eller vinröd stolbas gör att du kan skapa rätt atmosfär. Alternativt kan du dekorera den med sublima tryck eller måla den med silver- eller guldfärg.

Kök

När det gäller köksmöbler föredrar de flesta ägare att välja något så praktiskt som möjligt för detta rum. Av denna anledning vägrar många människor möbler i vita eller pastellfärger, som lätt kan bli smutsiga. För köket är stolar eller pallar i lavendel, blå eller gröna färger, dekorerade med tryck med bilder av mat eller intressanta inskriptioner. Du kan också försöka skapa en intressant komposition på stolens yta, bestående av flera bilder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Decoupage -tekniken låter dig dekorera både gamla och nya stolar på ett intressant sätt. Välj vilken stil du vill och ändra utseendet på gamla möbler som du tycker passar. Resultatet kommer definitivt att krydda utseendet på ditt rum och ge det personlighet.

Rekommenderad: