Hur Bli Av Med Vägglöss Med Folkmedicin? Hur Tar Man Snabbt Bort Dem Hemma I En Lägenhet Med ättika På Egen Hand? Andra Mest Effektiva Lösningar

Innehållsförteckning:

Video: Hur Bli Av Med Vägglöss Med Folkmedicin? Hur Tar Man Snabbt Bort Dem Hemma I En Lägenhet Med ättika På Egen Hand? Andra Mest Effektiva Lösningar

Video: Hur Bli Av Med Vägglöss Med Folkmedicin? Hur Tar Man Snabbt Bort Dem Hemma I En Lägenhet Med ättika På Egen Hand? Andra Mest Effektiva Lösningar
Video: Natural trick to get rid of bed bugs fast and permanently in your mattress 2024, April
Hur Bli Av Med Vägglöss Med Folkmedicin? Hur Tar Man Snabbt Bort Dem Hemma I En Lägenhet Med ättika På Egen Hand? Andra Mest Effektiva Lösningar
Hur Bli Av Med Vägglöss Med Folkmedicin? Hur Tar Man Snabbt Bort Dem Hemma I En Lägenhet Med ättika På Egen Hand? Andra Mest Effektiva Lösningar
Anonim

Utseendet på vägglöss i en lägenhet medför många problem för invånarna. Därför, efter att ha märkt dessa skadedjur hemma, måste du omedelbart börja bekämpa dessa små insekter. För att förstöra vägglöss kan du använda tidstestade folkmedicin.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Sådana skadedjursbekämpningsmetoder har både fördelar och nackdelar. Fördelarna med folkmedicin inkluderar följande punkter.

  1. Billighet … I processen för att bekämpa bedbugs används antingen billiga farmaceutiska preparat eller örter som samlats in på egen hand.
  2. Säkerhet … De flesta folkmedicin är säkra för din hälsa. Detta gäller både människor och husdjur. Därför kan medlen säkert användas för att bearbeta din lägenhet eller hus.
  3. Praktiskhet … Du kan bearbeta webbplatsen med enkla hemlagade lösningar när som helst på dagen eller natten.
Bild
Bild

Folkmedicin för bekämpning av vägglöss har också nackdelar

  1. De hjälper bara till att bekämpa vuxna insekter . Hushållslösningar och avkok fungerar inte på larver.
  2. Produkter dödar inte skadedjur, utan skrämmer dem bara . Med tiden kan buggar återvända till huset.
  3. De flesta produkter håller inte länge . För att fixa resultatet är det nödvändigt att bearbeta området från vägglöss igen.
  4. Du måste bearbeta webbplatsen mycket noggrant .… Därför tar denna process lång tid.
Bild
Bild

Det rekommenderas att använda folkmedicin för att bekämpa vägglöss om platsen inte är starkt angripen av skadedjur. Om det redan finns många skadedjur i huset är det värt att förstöra dem med starkare droger.

Hur tar man bort det med kemikalier?

Först och främst är det värt att uppmärksamma kemikalier som får bra recensioner från ett stort antal människor.

Vinäger

En av de mest effektiva vägglössbehandlingarna är vanlig ättika. Denna produkt kan inte döda insekter. Men han skrämmer dem väl . Att använda ättika är väldigt enkelt. Det tillsätts vanligtvis i vatten före våtrengöring. Om du kan hitta ett bo med vägglöss kan du strö över vinäger utan att späda ut produkten. Den största nackdelen med denna produkt är dess obehagliga lukt, som kvarstår länge.

Bild
Bild

Terpentin

Denna produkt använder träharts. Produkten har också en obehaglig lukt. Men det är mindre stabilt. För att behandla platsen blandas 100 ml terpentin med 50 gram ammoniak och samma mängd tvål.

Ett liknande gift appliceras på platser där skadedjur har setts.

När du bearbetar ett rum bör du komma ihåg det denna produkt är mycket brandfarlig och farlig för människors hälsa . Var därför säker på att bära den innan du använder den skyddshandskar och andningsskydd eller gasbind … Om produkten kommer på huden, tvätta bort den omedelbart med tvål och vatten. Efter bearbetning av rummet måste rummet ventileras hela dagen.

Bild
Bild

Ammoniak

Denna produkt är en färglös vätska med en skarp lukt. Det rekommenderas för användning mot vägglöss . Produkten hjälper till att snabbt driva bort skadedjur. Ammoniak är billigt. Dessutom är produkten helt säker för människor. Den skarpa lukten av ammoniak försvinner snabbt. Det finns flera sätt att använda ammoniak i kampen mot vägglöss.

Oftast hälls produkten i små behållare. Tappar med ammoniak placeras bredvid platserna där vägglöss bor. Denna metod är endast lämplig för personer som inte har husdjur hemma. Det andra sättet att använda ammoniak är att tillsätta produkten i en hink med vatten före våtrengöring. För att göra detta, använd 3-4 matskedar av produkten.

Bild
Bild

Klor

Denna produkt är ett populärt botemedel som används för att desinficera lokalerna . Men i kampen mot vägglöss fungerar det inte alltid bra. Det ska bara användas om det finns väldigt få skadedjur i huset . Dessutom kan rummet behandlas med vatten och blekmedel efter användning av något annat medel på platsen. Eftersom denna produkt har en stark lukt måste den användas korrekt.

Bild
Bild

Det är värt att behandla rummet med blekmedel endast när det inte finns andra människor och husdjur i huset.

Denaturerad sprit

Det är nödvändigt att förgifta vägglöss med detta kraftfulla medel mycket noggrant. Det appliceras direkt på insektsskalet. Produkten hjälper till att omedelbart eliminera skadedjur , Därför måste du genast hitta vägglössens livsmiljö innan du använder denaturerad alkohol. Det rekommenderas inte att behandla golv, golvlister och andra ytor med denna produkt. Detta är osäkert eftersom produkten är mycket brandfarlig.

Bild
Bild

Fotogen

Denna åtgärd för kontroll av vägglöss är tidstestad . Efter bearbetning av platsen med fotogen, skadedjur sluta navigera i rymden. De lämnar lokalen omedelbart .… Fotogen kan användas i sin rena form. Hjälp i kampen mot skadedjur och lösningar bestående av 100 ml fotogen och 5 gram naftalen. Alla insektbiotoper behandlas med en sådan produkt.

För att bli av med skadedjur måste produkten användas flera gånger i veckan. Det är värt att komma ihåg att fotogen, liksom denaturerad alkohol, är mycket brandfarligt. Under behandlingen av rummet med den valda produkten får du därför inte röka eller tända tändstickor.

Bild
Bild

Kopparsulfat

Detta blå pulver används aktivt av trädgårdsmästare och trädgårdsmästare. Det är bra för att bekämpa svampsjukdomar . Det är också möjligt att använda det för att döda skadedjur i hushållet. Kopparsulfat späds ut i vatten. Den resulterande lösningen används för att behandla alla sprickor, insidan av möblerna samt golvlisterna.

Efter applicering av produkten måste rummet ventileras. För att skydda lokalerna från skadedjur och svampar i hushållet kan kopparsulfat också läggas till limet under tapetseringsprocessen.

Bild
Bild

Borsyra

Borsyra hjälper också i kampen mot vägglöss. Ett stort plus med en sådan produkt är det det är säkert för människors hälsa … Borsyra säljs på apoteket. Det torra pulvret hälls vanligtvis på små kartongbitar eller i tomma lock. I denna form ligger produkten nära vägglössens livsmiljöer. Om det finns barn eller husdjur i huset, använd borsyra särskilt noggrant.

Bild
Bild

Tvättmedel

Denna produkt, som används för att bekämpa vägglöss, anses vara en av de säkraste … Vanlig tvätttvål är bäst för att döda skadedjur. Produkten har en ihållande doft och täcker snabbt bort skadedjurets chitinösa lock. Det är värt att använda en tvålösning endast i det första infektionsskedet. Det finns flera sätt att förbereda det. Varje recept har sina egna egenskaper.

  1. Med fotogen . För att förbereda lösningen måste en liten tvålstång rivas på ett grovt rivjärn och sedan fyllas med varmt vatten. Efter lätt omrörning av innehållet i behållaren, tillsätt fotogen till den. Produkterna blandas i förhållandet 1 till 2. Den resulterande tvålösningen används för att behandla alla föremål i rummet.
  2. Med ammoniak … Denna produkt är beredd med tvål, varmt vatten och ammoniak. Produkten har en stark, ihållande doft. Därför är det utmärkt för bekämpning av skadedjur.

För behandling av området kan du också använda en lösning utan tillsatser. För att förbereda det, tillsätt en liten mängd riven tvål till en behållare med kokande vatten. Produkten blandas och används omedelbart för behandling av golv, golvlister och möbelben.

Bild
Bild

Det är värt att komma ihåg att efter behandling med tvållösningar kvarstår en vit blomning på ytan. Du kan bli av med det bara efter 2-3 dagar.

Tillämpning av växter

Du kan bli av med vägglöss hemma med hjälp av olika växter. Örter och blommor skördas i förväg eller köps på apoteket.

Sagebrush

Malörens skarpa doft avvisar effektivt skadedjur … För att bli av med vägglöss i ett privat hus eller lägenhet måste du sprida kvistarna på alla tillgängliga ytor. Detta förfarande hjälper till att skydda platsen från andra skadedjur som är rädda för stark lukt.

Bild
Bild

Med hjälp av malurtgrenar kan du förbereda andra effektiva lösningar för bekämpning av vägglöss

  1. Infusion … För att förbereda denna produkt används 200 gram torra örter samt en liter alkohol. Gräset måste hällas med alkohol. Behållaren måste stängas med lock och skickas till en mörk plats i en månad. Därefter måste produkten filtreras och hällas i en sprayflaska. Den färdiga produkten används för sprutning av ytor.
  2. Avkok … Malurtavkok kokar mycket snabbare. Torra eller färska grenar av malört bör läggas i en kastrull och fyllas med vatten. Produkten måste kokas i 10-20 minuter. Efter det måste det kylas och filtreras noggrant. Den färdiga produkten kan användas omedelbart för sprutning av inomhusytor.
  3. Olja … Att göra doftande olja med lukten av malört med egna händer är ganska enkelt. För detta måste färska kvistar hällas med vegetabilisk olja. I detta formulär måste produkten stå i 10-12 dagar. Den färdiga oljan kan appliceras på alla tillgängliga ytor i rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Malurt är ett utmärkt botemedel mot förebyggande av vägglöss.

Ledum

Den vintergröna vilda rosmarinen växer i träsk. Den är väl lämpad för att ta bort vägglöss . Detta beror på att rosmarinen innehåller eterisk olja. För att bekämpa skadedjur måste gräset torkas. Färdiga växter används för att förbereda avkok och infusioner. Sådana produkter hjälper också försvaga den allergiska reaktionen på skadedjur.

Det är värt att komma ihåg det Ledum är en giftig växt . Därför måste du arbeta med det mycket noggrant. Samla vild rosmarin med handskar. Det är värt att behandla rummet med produkter baserade på det endast i en skyddsmask eller andningsskydd.

Bild
Bild

kamomill

Kamomillblomställningar kan också användas för att göra ett kraftfullt vägglössavvisande. För att bekämpa skadedjur måste blommorna hackas noggrant . Det färdiga pulvret måste spridas över alla tillgängliga ytor. I denna form måste den stå kvar i 5 dagar. Efter det kan du börja städa. Under denna tid kommer buggar som luktar blommans doft att lämna sina huvudsakliga livsmiljöer.

Bild
Bild

Vänderot

Doftande örter innehåller en stor mängd eteriska oljor. Det är de som påverkar insektsorganismen. För skadedjursbekämpning är det bäst att använda färska växter. Gräsbuntar läggs helt enkelt ut i olika hörn av rummet. Insekter är rädda för denna lukt och lämnar omedelbart sina bon. I detta skede kan skadedjur elimineras manuellt.

Bild
Bild

Celandine

Denna giftiga växt används också aktivt för bekämpning av skadedjur. Tinktur med celandine hjälper till att förstöra vägglöss . Att göra det hemma är väldigt enkelt. För detta måste 200 gram färskt bladverk hackas med en vass kniv. Gröna måste hällas med 10 liter rent vatten. I detta formulär måste produkten stå i flera dagar. Efter 2-3 dagar rekommenderas att tillsätta 1-2 matskedar riven tvål till lösningen. Efter noggrann omrörning av innehållet i behållaren kan produkten användas för att behandla rummet. Åtgärden fungerar nästan omedelbart.

Bild
Bild

Renfana

Detta är en av de växter som kan användas för att bekämpa inte bara vägglöss utan även andra skadedjur. Blommor samlas vanligtvis i små klasar och läggs ut på platser där buggar har setts.

Du kan också förbereda ett avkok från denna växt .… För att göra detta måste en liten mängd torkade blommor hällas med ett glas vatten. Koka upp produkten. Därefter måste behållaren med buljongen stängas med ett lock och lämnas i 2-3 timmar. Den färdiga produkten måste filtreras och användas för att bearbeta webbplatsen.

Bild
Bild

En tid efter denna procedur måste rummet ventileras.

Senap

Torrt senapspulver är ett bra alternativ till köpta kemikalier .… Produkten kan helt enkelt strös över golvlisterna. Pulverets skarpa lukt skrämmer bort skadedjur och får dem att snabbt lämna rummet där de bodde tidigare.

Bild
Bild

Lavendel

Lavendel eterisk olja är också bra för bekämpning av skadedjur . Det tillsätts vanligtvis till vatten. För att förbereda en lösning späds 20-25 droppar olja ut i 250 ml vätska. Produkten används för att spruta infekterade områden. Ren lavendelolja kan också appliceras på sängramar. Detta verktyg hjälper perfekt till att skydda sovområdet från vägglöss.

Denna produkt kan också användas för att behandla skadedjur. 2-3 droppar lavendelolja läggs till barnkräm. Produkten blandas noggrant. Du kan också tillsätta 2 droppar teolja till behållaren med produkten. Alla bett behandlas med en färdig produkt. Produkten hjälper till att snabbt lindra klåda och minska rodnad. Den kan användas av både vuxna och barn.

Bild
Bild

Säkerhetsåtgärder

Vid bearbetning av en webbplats är det viktigt att följa vissa regler

  1. När du arbetar med fotogen eller terpentin är det viktigt att skydda din kropp och luftvägar. Använd alltid handskar, skyddsglasögon och mask eller andningsskydd före arbete.
  2. Efter bearbetning av rummet med produkter med en stark arom bör rummet ventileras.
  3. Efter avslutad procedur ska händerna tvättas noggrant och skyddskläder tvättas.
  4. Om produkten kommer in i näsan, munnen eller ögonen, skölj noggrant med mycket varmt vatten.
  5. Små barn och husdjur bör hållas borta från farliga bekämpningsmedel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är omöjligt att bli av med vägglöss för alltid. Därför måste rummet alltid hållas rent och inspekteras regelbundet.

Om skadedjur hittas i rummet måste du omedelbart börja bekämpa dem utan att vänta på att antalet inbjudna gäster ska öka.

Rekommenderad: