Skyddsdräkter: Från Gnistor Och Stänk Av Smält Metall, Från Lösningar Av Syror Och Alkalier, Från Höga Temperaturer, Lungor Och Andra Typer

Innehållsförteckning:

Video: Skyddsdräkter: Från Gnistor Och Stänk Av Smält Metall, Från Lösningar Av Syror Och Alkalier, Från Höga Temperaturer, Lungor Och Andra Typer

Video: Skyddsdräkter: Från Gnistor Och Stänk Av Smält Metall, Från Lösningar Av Syror Och Alkalier, Från Höga Temperaturer, Lungor Och Andra Typer
Video: Genshin Impact: Mona's Maximized Elemental Burst Damage - How Vaporize works 2024, Maj
Skyddsdräkter: Från Gnistor Och Stänk Av Smält Metall, Från Lösningar Av Syror Och Alkalier, Från Höga Temperaturer, Lungor Och Andra Typer
Skyddsdräkter: Från Gnistor Och Stänk Av Smält Metall, Från Lösningar Av Syror Och Alkalier, Från Höga Temperaturer, Lungor Och Andra Typer
Anonim

En person försöker rationalisera allt som finns runt honom, för att skapa de mest bekväma förutsättningarna för sig själv. Under en sådan utveckling uppstår ofta oönskade fenomen som måste hanteras. För att skydda sig från eventuella negativa faktorer i den naturliga och byggda miljön uppfanns olika skyddsdräkter. För fullständigt skydd måste du veta vad varje typ av kostym är till för och hur du använder den.

Bild
Bild

Särdrag

En skyddsdräkt kan behövas av personer från olika yrken i olika fall, så det är viktigt att ha viss kunskap om typerna av denna skyddsutrustning och deras funktioner. Skyddskläder bör bäras när människors hälsa är i fara. Dessa produkter måste täcka huden, skydda andningsorganen och vid behov täcka ögon och öron. Skyddsutrustning kan tillverkas för kort eller lång sikt. Det där Vilka kläder kan delas in i två huvudgrupper:

  1. militär användning;
  2. icke-militär användning.

Eftersom militärtjänsten är komplex uppstår situationer som kräver användning av skyddskläder för att skydda mot olika ämnen. Det finns allmänna militära skyddsdräkter som används i de flesta fall i samband med en risk för människor. Dessutom finns det kläder avsedda för kemiska militära enheter, och ett antal dräkter utformade speciellt för arbete med raketbränsle.

Bild
Bild

Om vi pratar om icke-militära skyddsdräkter, inkluderar civila produkter:

  • kläder för arbete med bekämpningsmedel;
  • dräkter för skydd mot gifter och andra farliga ämnen;
  • formulär för att genomföra nödåtgärder;
  • kläder för biodling.

Genom att förstå särdragen hos skyddande ammunition är det möjligt att hitta nödvändiga kläder för dig själv, som kommer att tillverkas enligt kraven i GOST och hjälper till att skydda människors hälsa i en farlig situation.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

På grund av det stora antalet risker som en person kan möta under sin yrkesverksamhet blev det nödvändigt att dela in skyddsdräkter i grupper:

  • produkter som skyddar mot höga temperaturer;
  • dräkter för skydd mot låga temperaturer;
  • overall för skydd mot industriell förorening;
  • produkter för skydd mot olja och olja;
  • skyddsdräkt mot kemiska föreningar.
Bild
Bild

Förutom sorterna efter påverkansfaktorer är det värt att överväga också typerna av de mest skyddande kläderna . Det finns en lätt skyddsdräkt L-1, som är gjord av gummerat material och består av en jacka med huva, byxor med strumpor och handskar. Förutom den ljusa kostymen finns även en jumpsuit bestående av en jacka och byxor. Jumpsuiten är gjord av gummerat tyg, den består av en jacka, byxor och huva, sydd i ett stycke. För fullständigt skydd måste du bära gummistövlar och femfingrade handskar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skyddsjackan och byxorna, som tillsammans utgör skyddsdräkten, är också gjorda av gummerat material. Jackan kompletteras med en huva, på bröstet och på ärmarna finns remmar för bättre fixering av dräkten på personen.

Beroende på årstid och arbetsplats kan skyddsdräkter ha olika färger . På sommaren används ofta en vit klädversion, vilket minimerar dess uppvärmning av solens strålar.

En lätt eller sommar skyddande kostym är gjord av tunnare material, så den är bekväm att använda under den varma säsongen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En maskdräkt är väsentlig för militären, eftersom den tack vare sin speciella maskstruktur gör en person nästan osynlig på marken . Vanligtvis har sådana produkter en kamouflagefärg, vilket är mest acceptabelt för militären. En betydande fördel kan övervägas att antireflexbehandlingen också har en brandhämmande impregnering. En sådan individuell skyddsdräkt kan spara i den svåraste situationen på framsidan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För det för att göra det lättare att hitta en lämplig version av en skyddsdräkt har några av dem sin egen specifika färg . En gul skyddsoverall bärs i kemiska anläggningar. Den består av en enda bit med huva med dragkedja. Den här filmen jumpsuit har en låg vikt, men en mycket hög grad av skydd, eftersom den används i kombination med andningsskydd eller mask, handskar och stövlar.

Bild
Bild

Dräkter från mikrovågsstrålning har grön färg, de sys av tätt tyg, vilket gör att du kan utföra alla åtgärder utan särskilda begränsningar . En speciell egenskap är en metallskärm som är utformad för att skydda en person, liksom glasögon, stövlar och armband. Jumpsuiten är helad, dragkedja, har huva.

Bild
Bild

Det finns också en vattentät skyddsdräkt, som i regel har en ljus färg så att personen i den är tydligt synlig, men för olika aktiviteter kan du välja både svart och kamouflagealternativ.

Det vanligaste är en mångsidig skyddsdräkt som är lämplig för de flesta situationer som kan vara farliga för människors hälsa

Bild
Bild

Från höga temperaturer

För att förstå skillnaderna mellan typerna av skyddskläder bör du förstå dem mer detaljerat. Så, kostymer utformade för att skydda mot effekterna av hög temperatur kan delas in i sådana sorter.

  • Presenning - de är nödvändiga för att skydda mot gnistor som används för svetsning.
  • Moleskine - hjälper till att skydda mot stänk av smält metall. Dessa plagg är tillverkade av flamskyddsmedel och värmebeständiga material med permanenta egenskaper. Dessa dräkter är viktiga för gruv- och metallurgiska arbetare.
  • Trasa - har egenskaperna hos en dukdräkt och motstår fukt väl.

Korrekt och aktuell användning av kostymer för professionella och specifika aktiviteter gör att du kan behålla hälsan och skydda en person från främmande negativa faktorer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Från låga temperaturer

Om vi pratar om kostymer som sparar vid låga temperaturer, så tillåter de dig att arbeta i dåligt väder, stark vind och nederbörd i tre timmar, utan att känna en negativ effekt på kroppen. Det är vanligt att använda dem i vägarbeten, på byggarbetsplatser och inom energisektorn . En vinteruppsättning skyddskläder skapas varmare, i den kommer en person inte att frysa eller överhettas under arbetet. Sådana produkter är särskilt relevanta för de norra regionerna, där det ofta är väldigt kallt.

För maximal komfort har tillverkarna skapat alla typer av skyddsdräkter med ett extra isolerat lager . Till salu hittar du inte bara en varm specialjacka och byxor, utan även overaller, halvoveraller samt en väst för arbete i extrem kyla. Färgen på kläder och stil kan vara olika, men produktens kvalitet och egenskaper är alltid genomgående höga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Från allmän industriell förorening

En mångsidig kostym som är utformad för att skydda mot föroreningar i produktionen, särskilt från damm, undviker negativa effekter av skadliga ämnen på arbetsplatsen. Denna kostym är gjord av bomull och blandade material som gör att du känner dig mer bekväm i sådana kläder . Reflekterande ränder kan betraktas som en egenskap hos sådana skyddskläder. Denna blankett används i teknik- och teknikarbete, vid metallurgiska företag och på en byggarbetsplats. Färgen på universella arbetskläder kan vara olika, men fördelen ges till ljusa och iögonfallande färger som är tydligt synliga under alla förhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Från petroleum av olika fraktioner och oljor

Dräkter, som är skapade för att skydda mot petroleumprodukter och oljor, är gjorda av blandade tyger, vilket helt eliminerar risken för gnistor, vilket är extremt viktigt under dessa arbetsförhållanden. Förutom, de är vattenavvisande, vilket gör att du känner dig mer bekväm även när ämnet kommer på dräkten . Färgen på kläderna kan skilja sig åt, men LED -remsor som sys ovanpå och nedtill på skyddsdräkten är ett nödvändigt attribut. Denna utrustning används på bensinstationer och i oljeindustrin.

Bild
Bild

Från kemiska influenser

En skyddsdräkt som är utformad för att skydda mot kemikalier kan vara:

  • från kemiska lösningar;
  • från syror;
  • från alkalier.

En sådan skyddsdräkt har den högsta skyddsnivån, så istället för en jacka och byxor används en hel overall i detta fall. En egenskap hos denna produkt kan betraktas som en huva av material som inte tillåter luft att passera igenom. För ansiktet tillhandahålls en mask med andningsskydd för att skydda andningsorganen under arbetet.

Mycket ofta väljs en sådan kostym för sig själva av målare och byggare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man rätt?

För att välja rätt skyddsdräkt eller overaller för dig själv bör du följa följande regler:

  • bestäm det lämpligaste alternativet: regnrock, kostym, mantel, overall, jacka och byxor;
  • välj typ av arbetskläder beroende på arbetsförhållandena: fuktbeständig, signal, värmebeständig, etc.;
  • välj signalutrustning för farligt arbete så att personen syns tydligt;
  • var uppmärksam på materialet i skyddskläder, det är bäst om det är av blandat tyg;
  • använda och förvara skyddsutrustning korrekt så att den fungerar så länge som möjligt;
  • övervaka livslängden.

Storleken på kostymer kan vara universell, men vissa produkter måste väljas individuellt, så att köpa en skyddsdräkt bör hanteras ansvarsfullt och personligt.

Rekommenderad: