Självgängande Skruvar För Betong Utan Borrning (24 Bilder): Typer Av Hur Man Skruvar In En Självgängande Skruv I En Betongvägg Utan Pluggar Och Borrar

Innehållsförteckning:

Video: Självgängande Skruvar För Betong Utan Borrning (24 Bilder): Typer Av Hur Man Skruvar In En Självgängande Skruv I En Betongvägg Utan Pluggar Och Borrar

Video: Självgängande Skruvar För Betong Utan Borrning (24 Bilder): Typer Av Hur Man Skruvar In En Självgängande Skruv I En Betongvägg Utan Pluggar Och Borrar
Video: How to install Self tapping Concrete screws 2024, April
Självgängande Skruvar För Betong Utan Borrning (24 Bilder): Typer Av Hur Man Skruvar In En Självgängande Skruv I En Betongvägg Utan Pluggar Och Borrar
Självgängande Skruvar För Betong Utan Borrning (24 Bilder): Typer Av Hur Man Skruvar In En Självgängande Skruv I En Betongvägg Utan Pluggar Och Borrar
Anonim

I konstruktionen är det ofta nödvändigt att borra genom hårda betongytor. Alla konstruktionsanordningar är inte lämpliga för detta. Det bästa alternativet anses vara speciella självgängande skruvar för betong, som inte bara gör fördjupningar i materialet utan också fungerar som pålitliga klämmor. Idag kommer vi att prata om vilka funktioner dessa produkter har och vilka typer av sådana skruvar som finns.

Bild
Bild

Särdrag

Självgängande skruvar för betong låter dig göra hål i materialet utan förborring … Utåt ser de ut som vanliga skruvar. Sådana produkter är tillverkade av massivt och extra starkt stål.

Härdat stål ger fästelementen hög hållfasthet. Tillsammans med en extra skyddande beläggning blir de de mest hårda, slitstarka och pålitliga hållarna.

Sådana självgängande skruvar har icke-standardgängor. Dess struktur ändras längs verktygets längd, vilket garanterar den mest tillförlitliga fixeringen av enheten i betong.

G Huvudet på dessa produkter tillverkas ofta under "asterisken" eller under "korset ". Dessa alternativ anses vara de mest bekväma, för när du skruvar in måste du göra stora fysiska ansträngningar, och vanliga splines tål ofta inte belastningen och flyger iväg. Men det finns också modeller gjorda med "hex ".

Bild
Bild

Självgängande skruvar för betong utan borrning är gjorda med den mest spetsiga spetsen, som lätt passar in i en tät betongkonstruktion … Bilagorna är återanvändbara.

Vanligtvis är spetsen avsmalnande. Detta gör det möjligt att enkelt skruva fast verktyget i porösa betongytor utan förborring.

Sådana självgängande skruvar används oftast vid utförande av olika efterbehandlingar, montering av möbler och andra inredningsartiklar. Men samtidigt är det viktigt att välja ett verktyg i enlighet med den typ av struktur som ska fixas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och storlekar

Beroende på huvudtyp kan alla självgängande skruvar delas in i flera oberoende grupper

Försänkta huvudvarianter . Sådana modeller har oftast en konisk design med korsformade splines. För att arbeta med en sådan sort måste du först förbereda en plats. För att göra detta måste du göra en liten fasning som gör att du kan placera rumpan så att den ligger i materialets plan. Modeller med denna huvudstruktur kommer inte att sticka ut från betongytan efter installationen. Idag finns versioner med reducerat huvud tillgängligt. De har en mindre diameter, ger en mer tillförlitlig infästning, men mer ansträngning bör göras när du installerar dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Självgängande skruvar med "sexkant ". Dessa typer är ganska enkla att fixa i materialet. Oftast används denna typ för stora strukturer med en betydande massa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller med halvcirkelformad ände . Dessa sorter används ofta för sammanfogning och säkring av tjocka och hållbara material. Men samtidigt har deras huvud en konvex form, därför kommer produkten efter installationen att sticka ut något ovanför betongkonstruktionens yta.

Bild
Bild

Självgängande skruvar kan också delas upp i olika kategorier beroende på deras skyddande beläggning . Många modeller tillverkas med en speciell oxiderad beläggning. Den senare är i form av en tunn oxidfilm, som ger detaljerna en svart färg. Sådana alternativ tål betydande belastningar, men samtidigt får vi inte glömma att de inte ska komma i kontakt med fukt under drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också modeller belagda med fosfaterade föreningar. Dessa sorter, liksom den tidigare versionen, kommer att färgas svart. De kan också fixa material med betydande vikt, samtidigt som de har god motståndskraft mot vattenpåverkan. Kostnaden för sådana modeller kommer att vara högre jämfört med andra typer.

Galvaniserade självgängande skruvar för betong kan vara vita eller gula, men de skiljer sig praktiskt taget inte från varandra i viktiga egenskaper. Dessa modeller används oftast för att installera produkter som kommer att ligga utomhus, eftersom dessa självgängande skruvar är särskilt motståndskraftiga mot olika atmosfäriska påverkan.

Självgängande skruvar klassificeras också beroende på vilket material de är tillverkade av . Det vanligaste alternativet är höghållfast, högkvalitativt kolstål. En sådan grund anses vara ganska stark. Oftast används det tillsammans med föroreningar .… Dessutom är denna metall särskilt hållbar. Fästelement av denna metall är relativt billiga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vanligt rostfritt stål kan också användas för tillverkning av sådana självgängande skruvar .… Detta material kommer att bli de bästa alternativen om ytterligare kontakt mellan fästelement och fukt är möjlig. När allt kommer omkring kommer modeller av sådant material inte att rosta och kommer inte att förlora sina egenskaper.

Självgängande skruvar av legerat rostfritt stål täcks som regel inte med ytterligare skyddande beläggningar. Faktum är att i sammansättningen av en sådan metall finns nickel och krom, som redan ger utmärkta korrosionsskyddande egenskaper hos produkter.

Det finns också speciella typer dekorativa skruvar … De är oftast gjorda av trä, plast eller olika icke-järnmetaller. Men sådana prover tas extremt sällan för betongytor, eftersom de inte tål för mycket påfrestningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Storleken på självgängande skruvar för betong kan vara olika. De väljs beroende på ytans tjocklek och på vilken diameter hålen ska göras.

Verktyg kan ha olika trådkonfigurationer

  • " Fiskbens ". Denna typ är en lite sned tråd, som bildas av små metallkottar som hakar in i varandra. Fiskbensmodellen har oftast ett tvärsnitt på 8 millimeter.
  • Universell … En sådan gänga på en självgängande skruv kan användas med eller utan plugg. Som regel finns verktyget i storlekar upp till 6 millimeter.
  • Med en inkonsekvent vändning . Dessa prover med variabel stigning ger den mest tillförlitliga fastsättningen av material, samtidigt som de utför hack. Det är denna typ som oftare finns på självgängande skruvar utan att borra. Standardvärdet för diametern på sådana enheter är 7,5 millimeter.

Längden på dessa enheter kan variera från 50 till 185 mm. Djupet sträcker sig från 2, 3 till 2, 8 mm. Höjden på locket når 2, 8-3, 2 mm. Diametern på sådana självgängande skruvar kan vara från 6, 3 till 6, 7 mm. Trådhöjden spelar också en viktig roll. För olika modeller kan den nå ett värde av 2, 5-2, 8 mm.

Bild
Bild

Den ojämna tråden längs hela metallstångens längd gör det möjligt att göra strukturen så stabil som möjligt även vid tunga belastningar. Denna konfiguration gör det möjligt att fixera pluggen på olika ställen i betongen, beroende på dess densitet och struktur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du köper lämpliga självgängande skruvar för betong bör du vara särskilt uppmärksam på vissa aspekter. Så, var noga med att noggrant undersöka kvaliteten på utförandet och täckningen av fästelement.

Om klämmorna i framtiden kommer i kontakt med vatten, det är bättre att välja modeller täckta med speciella föreningar som skyddar mot de skadliga effekterna av fukt . Ytan på elementen måste vara plan, utan spån eller repor. Om det ens finns små oegentligheter på tråden, kommer kvaliteten på arbetet att vara låg. Produkter med sådana defekter kommer att göra ojämna hål, dåligt fixa materialet.

Var särskilt uppmärksam på fästelementens storlek när du väljer . Om du kommer att fixa bulkbetongytor med en stor tjocklek är det bättre att föredra långsträckta exemplar med stor diameter. Sådana sorter kommer inte bara att kunna fixera strukturen ordentligt, utan också ge maximal hållbarhet för fixering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur skruvar man in den?

För att den självgängande skruven ska kunna skruvas fast tillräckligt i betongen och säkerställa en stark fixering av hela strukturen måste du först kontrollera själva materialet. Om betongen är "lös" och smulas lite, bör du först göra en liten fördjupning vid den punkt där enheten ska sättas in.

Det självgängande hålet kan göras med en Phillips-skruvmejsel . Om det inte finns där, ta en syl, men det är bättre att inte använda en borr. Fördjupningen gör att elementet inte kan gå åt sidan under installationen. Det kommer att fixeras strikt vinkelrätt mot ytan.

Bild
Bild

Om du fixar den självgängande skruven på en massiv betongvägg behöver du inte göra en fördjupning. Sådana anordningar vrids omedelbart in i materialet. Men samtidigt kommer det att vara nödvändigt att tillämpa betydande fysisk ansträngning.

I processen med att skruva in kommer den självgängande skruven att börja delaminera materialet … Vid installation av fästelement måste vissa regler beaktas. Kom ihåg att ankarets längd ska vara betydligt mindre än betongens tjocklek. I annat fall hamnar spetsen på fästelementet helt enkelt på utsidan av den andra sidan.

Beroende på betongbasens densitet bör avståndet mellan de enskilda självgängande skruvarna utan borrning vara mellan 12 och 15 centimeter. Om du fäster kanterna på betongprodukter, bör ett litet avstånd dras tillbaka från det. Den ska vara dubbelt så lång som själva hållaren.

Rekommenderad: