Overaller För Målaren: Skyddsoveraller Och Handskar För Målarnas Arbete, Kostymer Och Annan Personlig Skyddsutrustning För Målning

Innehållsförteckning:

Video: Overaller För Målaren: Skyddsoveraller Och Handskar För Målarnas Arbete, Kostymer Och Annan Personlig Skyddsutrustning För Målning

Video: Overaller För Målaren: Skyddsoveraller Och Handskar För Målarnas Arbete, Kostymer Och Annan Personlig Skyddsutrustning För Målning
Video: Målarnas Utveckling 2024, Maj
Overaller För Målaren: Skyddsoveraller Och Handskar För Målarnas Arbete, Kostymer Och Annan Personlig Skyddsutrustning För Målning
Overaller För Målaren: Skyddsoveraller Och Handskar För Målarnas Arbete, Kostymer Och Annan Personlig Skyddsutrustning För Målning
Anonim

Målningsarbete är en av de mest populära och nödvändiga typerna av efterbehandling och dekorationsarbete, vilket är det sista steget i omvandlingen av alla föremål och rum. Trots att processen verkar vara ofarlig är långsiktigt arbete med giftiga färger och lacker hälsofarligt och kan provocera utvecklingen av farliga kroniska sjukdomar. För att minimera de negativa effekterna av färgämnena har specialister utvecklat speciella skyddskläder, som fungerar som ett hinder för att giftiga ämnen tränger in i människokroppen. Tillverkare producerar ett brett utbud av produkter i denna kategori.

Bild
Bild

Vad består den av?

Overaller för målningsarbete är en integrerad del av garderoben för alla specialister som arbetar med färg och lack. En speciell egenskap hos arbetskläder är att den endast är gjord av konstgjort material, på vars yta det inte finns någon tupplur . Frånvaron av en lång hårlinje på ytan är en garanti för att det inte går att avsätta giftiga ämnen. Ett vanligt arbetssats för en målare består av en skyddsdräkt, skyddsglasögon, en mask, gummihandskar, speciella skor och ett respirator.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skyddsdräkten kan vara både engångs- och långsiktig. Ett engångselement av material av dålig kvalitet måste kastas omedelbart efter arbetet. Återanvändbara overaller kan inte bara användas upprepade gånger, utan också utföra alla rengöringsaktiviteter. Egenskaper hos en kvalitetsprodukt:

  • närvaron av ett elastiskt band i midjan, anklar och handleder;
  • den obligatoriska närvaron av en lång blixt;
  • närvaron av en påsydd huva med ett elastiskt band nära ansiktet;
  • antiseptisk beläggning;
  • brett storleksintervall.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Experter rekommenderar att du köper produkter med djupa fickor, vilket kommer att bli viktiga arrangörer i processen. Den valda produkten ska passa bra och inte störa arbetsprocessen, och förstärkta knäskydd kommer att förlänga kitets livslängd avsevärt. Underlåtenhet att använda skyddsoveraller av målare kan framkalla följande negativa faktorer:

  • utseendet på kemiska och termiska brännskador;
  • störningar i andningsorganen, matsmältningssystemet och synen.

Vanliga bomullskläder slits inte bara snabbt under färgning, utan kan också orsaka brand.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av kläder

Skyddande arbetskläder för målningsarbeten består av ett stort antal komponentdelar, som alla är gjorda av ett speciellt material och har sina egna egenskaper. Produktens allmänna färgschema är vitt . Om du väljer en målningsoverall måste du definitivt uppmärksamma dess GOST, vilket är en kvalitetsgaranti. En högkvalitativ och pålitlig målardräkt måste vara tillverkad av speciella polymermaterial och dess densitet får inte tillåta partiklar av farliga ämnen att passera igenom. Botten på byxorna och ärmarna måste vara försedda med elastiska band.

Inte mindre viktigt är huven eller huvudbonaden, som ska bli en enda helhet av arbetskläderna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Handskmaterial - latex eller gummi med hög densitet , som kommer att bli en pålitlig barriär för skadliga ämnens inverkan på arbetarens händer. En förutsättning är en tät passform och inga luftkammare mellan gummit och händerna. För att skydda slemhinnan i ögonen är det absolut nödvändigt att köpa speciella allergivänliga glasögon som har en gummibas på insidan.

Det gummerade materialet förhindrar glidning och säkerställer att skyddselementet sitter tättast.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rätt val av skor är nyckeln till säkert utförande av alla typer av målningsarbeten . Detta element måste ha en läderyta. Det är bättre om tåzonen har en förstärkt struktur, vilket förhindrar skada på lemmarna när tunga föremål faller. Experter rekommenderar inte att man köper produkter med gummisulor som kan smälta under påverkan av aggressiva kemikalier.

Stövlar med metallbas har en högre tillförlitlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett obligatoriskt element i målarens kit är ett respirator, vars syfte är att skydda slemhinnan i andningssystemet från inträngande av giftiga ämnen på deras yta. Funktion - närvaron av ett speciellt filter som förhindrar förgiftning av färg och lackmaterial . Engångsmasken är endast avsedd för engångsbruk, men filtren för återanvändbara andningsskydd kan helt enkelt bytas ut innan nya jobb.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalskriterier för andningsskydd

Innan arbetet påbörjas måste särskild uppmärksamhet ägnas åt valet av andningsskydd, som arbetstagarens hälsa direkt beror på. Huvudelementet i denna skyddsanordning är ett inbyggt specialfilter som behåller alla giftiga ämnen och förhindrar att de kommer in i luftvägarna . Andningsskyddets kvalitet och tillförlitlighet beror direkt på prisklass och typ av filterelement.

Den köpta produkten måste ha alla tillåtande dokument, kvalitetscertifikat samt detaljerade instruktioner från tillverkaren om reglerna för dess användning . Med tanke på det stora utbudet av dessa produkter rekommenderar experter att välja andningsskydd i strikt överensstämmelse med typerna av målningsarbete, liksom med ansiktsformen. Använd inte en enhet vars material kan framkalla en allergisk reaktion.

Effektiviteten av att använda en återanvändbar enhet beror direkt på hur snabbt underhållet är . Experter rekommenderar att du byter ut filtret efter varje målningssteg och torkar noggrant av alla inre element innan du installerar det.

Att ignorera dessa regler minskar avsevärt andningsskyddets skyddsfunktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man glasögon och handskar?

Glasögon och handskar är obligatorisk personlig skyddsutrustning som hjälper till att undvika kontakt med slemhinnan i ögonen och huden med giftiga ämnen. Det är bäst när dessa element ingår i uppsättningen av en speciell mask. När du väljer glasögon är det viktigt att ta hänsyn till ansiktsformen, liksom frånvaron av en allergisk reaktion på de använda materialen . Produkten ska sitta tätt mot huden och inte störa allroundvy.

En förutsättning är närvaron av slagtåligt glas som skyddar ögonen från alla typer av mekaniska och kemiska påverkan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För arbete med färg är speciella latex- eller nitrilhandskar bäst lämpade för att förhindra kontakt med färg och lackmaterial med huden. En förutsättning är frånvaron av obehag under arbetet. Experter rekommenderar att uppmärksamma tecknen på en kvalitetsprodukt:

  • bekvämlighet;
  • den mest passande passformen;
  • närvaron av speciella skär vid fingrarnas ändar;
  • motståndskraft mot mekaniska och kemiska skador.

Med tanke på ständig kontakt med händerna med kemikalier, efter avslutat arbete, är det absolut nödvändigt att smörja in huden med en fuktgivande och mjukgörande kräm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan se en översikt över byxor till Dimex 679 -målaren nedan.

Rekommenderad: