Arbetsförkläden (32 Bilder): Presenning Och Delning, Välj Arbetsförkläden Med Haklapp För Verkstaden Och Produktionen

Innehållsförteckning:

Video: Arbetsförkläden (32 Bilder): Presenning Och Delning, Välj Arbetsförkläden Med Haklapp För Verkstaden Och Produktionen

Video: Arbetsförkläden (32 Bilder): Presenning Och Delning, Välj Arbetsförkläden Med Haklapp För Verkstaden Och Produktionen
Video: American Made Shop Aprons by ARTIFACT 2024, Maj
Arbetsförkläden (32 Bilder): Presenning Och Delning, Välj Arbetsförkläden Med Haklapp För Verkstaden Och Produktionen
Arbetsförkläden (32 Bilder): Presenning Och Delning, Välj Arbetsförkläden Med Haklapp För Verkstaden Och Produktionen
Anonim

Representanter för många yrken bär ett förkläde som arbetskläder. Vad är dessa produkter och hur man väljer dem - vi kommer att överväga i den här artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är de till för?

Förkläden är en typ av arbetskläder. Arbetsförkläden är fästa på bältet, och för mer bekväm användning har de ofta en halsring. Denna ögla är i sin tur fixerad till bröstsnittet, som har 1 eller 2 fickor . Förkläden är ett oumbärligt och oumbärligt element i en uppsättning overall för många specialister (till exempel byggare, läkare, kockar, liksom alla som arbetar med öppen eld). Förklädets huvudfunktion är skyddande. Denna produkt skyddar kläder, såväl som hud och kropp hos anställda från skadliga kemikalier, damm, smuts, spån, eld och gnistor.

Vanligtvis, Dessa är förkläden för verkstaden eller produktionen . De är tätare, mer massiva. Förklädet möjliggör också en steril arbetsmiljö. Detta är viktigt för personer som arbetar inom cateringbranschen, på medicinska institutioner, laboratorier. Slutligen är ett förkläde en del av företagsstilen, en möjlighet för de anställda att känna sig som en enda arbetsmekanism.

Att bära uniform har visat sig öka arbetsmoralen och disciplinen. Och om företagets logotyp också appliceras på förklädet, kan detta fungera för att öka varumärkesmedvetenheten och tjäna andra syften med reklamkampanjen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Enligt användningsmetoden är förkläden engångs- och återanvändningsbara. Engångsprodukter används för att skydda anställda och säkerställa sterilitetstillstånd i medicinska institutioner, laboratorier, apotek, kantiner och i vardagen.

Beroende på syftet kan förkläden tillverkas av olika material

Bild
Bild
Bild
Bild

Presenning

Presenningen kännetecknas av brandsäkra och fuktavvisande egenskaper. Detta gör det till ett populärt material för att sy förkläden för svetsare. Det är emellertid viktigt att komma ihåg att presenningen kan bli för varm och ta eld om den utsätts för långvarig värme. Periodisk skakning av vågen under arbetet hjälper till att undvika detta. Presenningsförkläden används för kortsiktig svetsning.

Sådana produkter är i sin tur indelade i de som har en speciell impregnering och inte har den. Flamskyddsförkläden har högre brandmotstånd, så värmeskyddet är mer tillförlitligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dela

Delat läder är naturläder som skärs i flera lager. Ett delat förkläde med haklapp sys för svetsare, gjuteriarbetare, metallurger, liksom för representanter för andra yrken vars arbete är förknippat med öppen eld och höga temperaturer.

Det skyddar mot värme, gnistor, nötning och smuts . Materialet är ganska tätt, men samtidigt mjukt; produkter tillverkade av det kännetecknas av överkomliga priser. Det är värt att notera hållbarheten hos splittringen - det är svårt att bryta och till och med genomborra den. Nackdelen är behovet av att använda en skyddsdräkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Läder

Läderprodukter kännetecknas av ökade skyddande egenskaper mot fjäll, gnistor, stänk. Detta beror på materialets höga densitet. Detta faktum har dock också en baksida - materialet har låg luftgenomsläpplighet, vilket kan leda till överhettning av arbetaren, obehag under drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nappa

En mängd läderförkläden. Materialet är ett nötkreaturhölje täckt med en speciell skyddande färg. Tack vare detta får produkten ökade eldfasta egenskaper, värms inte upp. Nackdelen är att sådana förkläden inte är lätta att hitta på rea.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mocka

Mockaprodukter är lämpliga för långsiktig svetsning, men de måste också skakas av då och då. Materialet kännetecknas av värmebeständighet, det återfår snabbt sina egenskaper och utseende efter kontakt med vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sudd

Gummierade overaller används vanligtvis av läkare, anställda vid kemiska och andra vetenskapliga laboratorier. Materialet är resistent mot aggressiva kemikalier, inklusive syror. Det absorberar inte lukt och är lätt att rengöra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bomullstyg

Sådana förkläden används som overaller för kockar och andra matleverantörer. Dess fördelar är hög luftgenomsläpplighet, tvättbar. Ofta görs en sådan uniform i olika färger (till exempel i enlighet med institutionens stil eller varumärkets företagsfärger), har företagets logotyper sys på.

Bild
Bild
Bild
Bild

De beskrivna materialen används för att sy förkläden som kan återanvändas . Om vi pratar om engångsprodukter används andra alternativ redan.

Polyeten

Produkterna är lämpliga för kortsiktig, upp till flera timmar, drift. De är fuktsäkra, allergivänliga, termoplastiska (behåller sina egenskaper vid förhöjda temperaturer), skyddar mot kemiska angrepp och kräver inga speciella avfallshanteringsförhållanden. men På grund av lufttätheten kan det vara obehagligt att arbeta i ett förkläde.

Bild
Bild
Bild
Bild

Polyvinylklorid

Materialet rekommenderas för att sy förkläden för anställda inom de kemiska och medicinska områdena, eftersom det inte är rädd för effekterna av syror och alkalier, hartser, oljeprodukter. Med en tjocklek på 100 mikron är polyvinylklorid mer motståndskraftig mot mekanisk skada än polyeten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spandbond (laminerad spunbond)

Materialet tillåter inte fukt och bakterier att passera, men andas helt. Detta gör att den kan användas för många timmars arbete i laboratoriet, vilket ger anställda bekvämlighet och säkerhet.

Materialet är motståndskraftigt mot kemisk och fysisk attack, och tack vare den släta glidytan kan smuts enkelt torkas bort från detta förkläde . Materialet är allergivänligt, vilket också är dess fördel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalskriterier

När du köper ett förkläde är det viktigt att se till att produkten uppfyller kraven. De strängaste kriterierna är för förkläden av metallurger, svetsare . Produkter ska inte vara rädda för öppna lågor och höga temperaturer. Naturligtvis bör förklädet väljas med hänsyn till detaljerna i arbetet. Så, till exempel, om en svetsare kan använda ett presenningsförkläde utan impregnering, är detta oacceptabelt för en metallurg. För dem måste produkten ha en speciell brandsäker impregnering.

Det är viktigt att produkten passar i storlek - det hindrar inte rörelse, men det är inte för löst . I de flesta fall är det mer lönsamt att köpa (sy på beställning) ett förkläde och skyddande över ärmar. Var uppmärksam på sömnadens kvalitet - linjerna ska vara jämna och materialet ska inte stickas.

Utvärdera tillförlitligheten hos beslagets infästning. Förekomsten av fickor regleras inte av standarder, men när de är det är det bekvämt.

Bild
Bild
Bild
Bild

I allmänhet måste varje produkt uppfylla följande kriterier:

  • bekvämlighet - detta påverkar direkt säkerheten i arbetsprocessen och medarbetarnas produktivitet;
  • funktionalitet, det vill säga full överensstämmelse av arbetskläder med arbetsförhållanden;
  • slitstyrka;
  • enkel skötsel, användning av icke -veckade tyger, snyggt utseende - dessa kvaliteter har högre prioritet för tygprodukter.

Rekommenderad: