Borrlagring: Hur Man Förvarar I Stativet? Arrangörer Och Lådor, Fodral Och Andra Enheter För Förvaring I Garaget Och Verkstaden

Innehållsförteckning:

Video: Borrlagring: Hur Man Förvarar I Stativet? Arrangörer Och Lådor, Fodral Och Andra Enheter För Förvaring I Garaget Och Verkstaden

Video: Borrlagring: Hur Man Förvarar I Stativet? Arrangörer Och Lådor, Fodral Och Andra Enheter För Förvaring I Garaget Och Verkstaden
Video: Harbor Freight Storage Bin Case Organizer- Econo Sortimo one day build 2024, April
Borrlagring: Hur Man Förvarar I Stativet? Arrangörer Och Lådor, Fodral Och Andra Enheter För Förvaring I Garaget Och Verkstaden
Borrlagring: Hur Man Förvarar I Stativet? Arrangörer Och Lådor, Fodral Och Andra Enheter För Förvaring I Garaget Och Verkstaden
Anonim

Borrar, som alla andra, även de mest hållbara verktygen, kan bli oanvändbara. Detta händer av olika skäl - allt från felaktig användning och slutar med trivialt slitage på produkten. Dock kan livslängden för borrar ökas genom korrekt lagring. Läs om hur du gör det korrekt och vad du behöver vara särskilt uppmärksam på i den här artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grundläggande lagringsregler

Borrar är skärverktyg. Deras huvuduppgift är att klippa hål på olika typer av ytor .… Oftast är borrar gjorda av stål eller andra starka legeringar. De avgörande faktorerna för förvaring av borrar är tillverkningsmaterialet och metoden för värmebehandling av produkter. I alla fall, Tecken på felaktig förvaring av verktyg är oftast vidhäftning av skräp till produkterna, strykning av bladen med mera.

Hörnen är borrens svaga punkt - de är de första, till skillnad från alla andra delar av verktyget, som bryts av. Förvaring i separata behållare innebär också att risken för olika arbetsplatsskador minskar avsevärt. Det är också värt att notera att en av de betydande fördelarna med olika lagringsenheter för borrar är möjligheten att enkelt bära dem. Detta blir särskilt viktigt när du flyttar.

När verktygen läggs ut i en viss ordning ökar också arbetshastigheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter av enheter

Huvuduppgiften för fodral, lådor, fodral och andra hållare för borrar är att villkorligt isolera borrar från andra verktyg och ibland från varandra så att de inte gnuggar mot varandra, vilket i regel leder till tråkighet av verktygen. De mest kända och vanliga behållarna för förvaring av borrar är dessa.

Pennfodral . De är en bekväm lösning för förvaring av borrar i bilar eller vid rörelse. Kräver inte mycket utrymme. Fodral (mjuka pennfodral) kan också ingå i denna kategori. Borrhuset kan användas vid vandring eller transport av små mängder verktyg. Det finns också speciella bärbara väskor för förvaring och transport av borrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika träunderlägg . Oftast är de en treskiktskonstruktion. Hålceller borras i de två övre skikten. Borrar sätts in i dem. Bottenlagret spelar rollen som botten. Cellerna har olika diametrar. Det finns en mängd olika träunderlägg. De är hållbara. Det är viktigt att hålla ett öga på träets ytfinish om du gör ett eget träställ. Annars kommer träproduktens livslängd att reduceras avsevärt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lådor i plexiglas … De ser ut som pennfodral, men det är, som det är uppenbart, bara transparent. Det viktigaste när du köper eller gör det själv är att kontrollera låsets styrka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arrangörer . Vanligtvis är de två eller tre parallella plattor med hål i olika storlekar. Hålens dimensioner måste motsvara tvärsnittet av verktygen som kommer att lagras i dem. Plattorna kan fästas ihop med en vägg i form av samma platta. Detta kan också innehålla plastlådor. Ibland kan de vara flera celler i vilka borrar kan sättas in i ett vertikalt läge. I detta fall kommer verktygen inte att isoleras från varandra utan sorteras efter storlek eller användningsfrekvens.

Bild
Bild

Upphängda strukturer . De är kanske den modernaste av alla arter som beskrivs här. Metoden för fastsättning på ytan och ytans struktur måste dock övervägas. Dessa hållare fästs uppenbarligen bäst genom att skruva fast dem på ytan med spikar. Om väggarnas yta är täckt med kakel eller annat liknande material måste monteringsmetoden ändras. Och även, särskilt vid självmontering, är det absolut nödvändigt att ta hänsyn till konstruktionens bärförmåga. För vissa gardinväggar räcker det att fixa det med epoxilim på väggytan. Själva grunden för sådana strukturer är av två typer - fast och perforerad.

De senare anses vara ett mer bekvämt och praktiskt alternativ, eftersom det tack vare hålen på den perforerade panelen alltid är möjligt att ta bort eller hänga nya fästelement.

Bild
Bild
Bild
Bild

Verktygsskåp . De kännetecknas av sina stora dimensioner. Det finns flera underarter - de kan monteras, stationära (liknande en vanlig byrå eller byrå), mobil (en byrå på hjul) och andra. Ger den säkraste lagringstanken för borrar. Det finns kombinerade modeller - hängande skåp, som är en panel med hyllor fästa på den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rör … De är lämpliga för förvaring av långa och tunna föremål och verktyg. Oftast lagras de tillsammans med samma rör på omfattande hyllor. Som regel används rör endast när det saknas ledigt utrymme. Rör kan vara tillverkade av metall och plast.

Bild
Bild

Det är värt att förtydliga det nästan alla, inte bara den sista av de sorter som nämns här, kan vara både bärbara och stationära.

Alla modeller som produceras nu kan utrustas med olika delar - magnetlås, fästelement, rullar, liksom andra olika rörliga element som gör användningen bekvämare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är det bästa sättet att lagra det?

En av huvudfaktorerna i detta fall är antalet övningar . Om det finns ett stort antal verktyg är ett skåp det bästa alternativet. Om du har flera övningar till ditt förfogande kan du förvara dem i en liten arrangör (det billigaste, mest praktiska och prisvärda alternativet). En utmärkt lösning för ett mycket stort antal verktyg kan vara en roterande flerstegsorganisator, där varje steg kommer att göras i form av en cirkel med hål för borrar. Det enklaste sättet är att bygga en själv.

Om du planerar att förvara borrar tillsammans med andra verktyg, rekommenderas det också att sluta med att köpa eller göra ditt eget skåp. Det viktigaste i denna verksamhet är att tänka om och välja den inre strukturen i skåpet som passar dig. Ett bekvämt alternativ är att slå ihop de två typerna av borrlagringstankar. Såsom till exempel en liten arrangör med hål i kassettlådan, en trälåda och ett fodral med horisontella fördjupningar för varje borr och andra alternativ.

En av de inte helt rationella, men ganska populära "enheterna" för att lagra sådana verktyg är olika burkar - glas, konserver, kaffe och andra. Denna lagringsmetod anses vara föråldrad, liksom obekväm och osäker. För dem som inte vill bry sig om ett stativ, skulle den bästa lösningen vara en bärbar resväska, som vanligtvis säljs med en uppsättning borrar.

Bild
Bild

Tips

Traditionellt anses det mest praktiska alternativet vara ett träställ som hängs på väggen i verkstaden . Således kan du inte bara lagra verktygen utan också ordna dem i lättillgänglighet. Du måste också noga överväga antalet och storleken på hålen om du ska använda en organisator för förvaring och till och med planerar att göra det själv.

En universell hållare som tar liten plats och kan även passa in i vilket rum som helst gångjärnskonstruktion . Magnethållaren är också mycket bekväm. En tunn magnetremsa installeras längs en lång sektion av brädet. Du kan lagra på den inte bara borrar, utan också andra verktyg. En sådan struktur kommer att vara relativt säker för barn, eftersom den kan hängas upp och fixeras på önskad höjd. Det kan också vara ett bekvämt alternativ för garaget, eftersom verktygen kommer att finnas tillgängliga.

Reparatörer rekommenderar att du inte stannar kvar vid ett alternativ för förvaring av borrar, utan att försöka med flera för att se vad som fungerar bäst för dig.

Rekommenderad: