Gummerade Förkläden: KShchS Och Gummiförkläden Med Haklapp, "Diagonal" Och Andra Skyddsmodeller, Råd Om Val

Innehållsförteckning:

Video: Gummerade Förkläden: KShchS Och Gummiförkläden Med Haklapp, "Diagonal" Och Andra Skyddsmodeller, Råd Om Val

Video: Gummerade Förkläden: KShchS Och Gummiförkläden Med Haklapp,
Video: Currency of the world - Kenya. Kenyan shilling. Exchange rates Kenya.Kenyan banknotes Kenyan coins 2024, April
Gummerade Förkläden: KShchS Och Gummiförkläden Med Haklapp, "Diagonal" Och Andra Skyddsmodeller, Råd Om Val
Gummerade Förkläden: KShchS Och Gummiförkläden Med Haklapp, "Diagonal" Och Andra Skyddsmodeller, Råd Om Val
Anonim

Skyddsutrustning är för närvarande särskilt populär på grund av svårighetsgraden av säkerhetsteknik. Denna artikel kommer att fokusera på gummerade förkläden, hur man väljer rätt.

Bild
Bild

Särdrag

Ett förkläde är ett skyddande tillbehör som används inte bara i hemmiljö utan även i arbetsmiljö. Det används ofta som ett speciellt plagg. Dess syfte är att skydda mot smutsiga komponenter och damm. Vanligtvis är sådana arbetstillbehör bundna i bältesområdet, men det finns alternativ som har en fläta för att fästa ett förkläde runt halsen . Det finns fickor på bröstet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ganska ofta kan sådana produkter hittas på arbetare som arbetar med öppen eld.

Dessutom är det värt att notera att dessa produkter ofta är tillverkade av presenningsmaterial .eftersom den har utmärkta skyddande egenskaper är den icke brandfarlig och lätt att använda.

Bild
Bild

Normer och standarder

Tillverkningen av sådana produkter regleras av interstatliga standarden GOST 12.4.029-76. Detta dokument har utvidgats till förklädesprodukter som används som overall för att skydda arbetstagarnas hälsa från farliga produktionsfaktorer. Tillverkade förklädesprodukter kan vara av endast fyra typer:

  • typ A - skyddar den främre delen av arbetarens kropp;
  • typ B - skyddar både framdelen och arbetarens sidor;
  • typ B - skyddar den främre delen av kroppen, sidorna och axlarna på arbetaren;
  • typ G - skyddar den nedre delen av arbetarens kropp.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt denna GOST tillverkas sådana produkter i tre dimensioner: 1, 2, 3. Varje storlek har tre olika längder: I, II, III. Du kan lära känna dem från tabellerna 1 och 2 i samma GOST. Och det är också värt att uppmärksamma andra regleringsdokument. Dessa inkluderar följande:

  • GOST 12.4.279-2014;
  • GOST 31114.3-2012.
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Mer detaljerad information om typer av förkläden finns i GOST 12.4.279-2014. Nedan visas de produktalternativ som är mycket efterfrågade bland konsumenterna.

Den vanligaste versionen av dukförklädet . Presenningen har utmärkta skyddande egenskaper, är inte brandfarlig och är ganska lätt att använda. Dess vanliga version är en rektangulär form med haklapp och fickor, som företagsanställda använder för en mängd olika verktyg. De band med vilka dessa produkter levereras är gjorda av trevligt men hållbart material. Förkläden används vid hantering av het metall och öppen eld.

Bild
Bild

Gummierade produkter - ytterligare en ändring av den skyddande produkten. Denna gummimodifiering av förklädet används inom medicin, i olje- och gasindustrin och i livsmedelsindustrin. Produktens täta material blir inte blött, har hög motståndskraft mot färg och lack, oljor och fetter. Vanligtvis har dessa produkter patchfickor och haklappar.

Bild
Bild

Syra-alkali-resistenta långa versioner av förkläden (KSC) används också ganska ofta. Detta är en modifiering av en gummerad produkt. Deras särdrag är deras användning i arbetet med lösningar av syror och alkalier.

Bild
Bild

Tillverkare

Låt oss titta närmare på kända tillverkare av gummerade förkläden.

RunaTeks LLC

Företagets produktion ligger i staden Ivanovo, härifrån levereras varorna i hela landet. Det är värt att notera, Förutom skyddsförkläden bedriver företaget även tillverkning av sanitetskläder för livsmedelsindustrin, medicinska arbetskläder, signalkläder för arbetare på vägarna, brand- och fuktskyddskläder . Av de heta produkterna från denna tillverkare är det värt att notera gummerade produkter. Dessa vattentäta modifieringar är gjorda av en gummerad diagonal. Typiskt används sådana tillbehör av anställda inom livsmedels- och fiskeindustrin - där människor måste hantera hög luftfuktighet och komma i kontakt med vattenhaltiga och giftfria lösningar. De är typ B -skydd.

Bild
Bild

Denna produkt har en haklapp och ett halsband. Ena änden sys till haklappskanten, och den andra skjuts genom bältesslingan och knyts.

Produkterna har en ficka uppdelad i två lika stora halvor. Sidohörnen på toppen har flätor för att binda. Färgen på dessa förkläden är svart. Produktionen accepterar ofta order för tillverkning av syra-alkali-resistenta varianter.

Bild
Bild

Grupp av företag "Avangard Safeti"

Företaget är specialiserat på tillverkning av personlig skyddsutrustning (personlig skyddsutrustning). Bland de många skyddande produkterna är det värt att lyfta fram hjälmar, masker, sköldar, gasmasker, selar, dielektriska handskar och mycket mer. Alla produkter är av utmärkt kvalitet och rimliga priser.

Bild
Bild

GK "Spetsobyedinenie"

Företaget har en ledande position på marknaden för tillverkning av säkerhetstillbehör. Bland de många personliga skyddsutrustningarna är det värt att lyfta fram det diagonala förklädet . Den kommer i blått och är gjord av bomull. Produkten har en ficka, i midjan har tillverkaren tillhandahållit en fläta som du kan knyta ett förkläde med. Produkterna används för hantering av grova material.

Bild
Bild

Urvalstips

Valet av ett förkläde bör baseras på de aktiviteter som måste utföras av arbetaren. Nedan finns alternativen för förkläden och arbete som kan utföras med denna produkt, nämligen:

  • dukförkläde - gnistor, öppen eld, het metall;
  • förkläde KShchS - syror, alkali, olje- och gasindustrin, heta butiker;
  • förkläde pvc - heta vätskor, fragment;
  • delat förkläde - svetsning, metallsmältning, skärning av metallprodukter;
  • förkläde bomull - serviceavdelning, som används för att skydda mot föroreningar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att uppmärksamma produktens kvalitativa sammansättning, på förekomsten av skador. Alla produkter med deformation bör inte tillåtas fungera.

Rekommenderad: