Betongduk: Funktioner I Produktionen Av Valsad Betong I Ryssland, Metoder För Att Använda Betongduk För Inredning Av Huset, För- Och Nackdelar Med Betongtyg

Innehållsförteckning:

Video: Betongduk: Funktioner I Produktionen Av Valsad Betong I Ryssland, Metoder För Att Använda Betongduk För Inredning Av Huset, För- Och Nackdelar Med Betongtyg

Video: Betongduk: Funktioner I Produktionen Av Valsad Betong I Ryssland, Metoder För Att Använda Betongduk För Inredning Av Huset, För- Och Nackdelar Med Betongtyg
Video: Latest concrete house in 2 days! 2024, Maj
Betongduk: Funktioner I Produktionen Av Valsad Betong I Ryssland, Metoder För Att Använda Betongduk För Inredning Av Huset, För- Och Nackdelar Med Betongtyg
Betongduk: Funktioner I Produktionen Av Valsad Betong I Ryssland, Metoder För Att Använda Betongduk För Inredning Av Huset, För- Och Nackdelar Med Betongtyg
Anonim

Hällning av betonglösning är en tidskrävande process som består av flera steg, inklusive korrekt val av komponenter, beräkning av proportionerna för komponenterna som ska blandas och med hänsyn till de kriterier som är lämpliga för tillverkning av den önskade strukturen. Okunnighet om invecklingarna och exakta recept kan leda till resultat av dålig kvalitet, särskilt om du inte är proffs. Det är mycket lättare att använda en färdig betongduk, täcka rullen, häll den med vatten, och på en dag är konstgjord stenbeläggning klar att användas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Betongduk är ett elastiskt material impregnerat med en betonglösning och härdat efter att det har fuktats med vatten . Samtidigt bildas ett tunt, men hårt, värmebeständigt, vattentätt betongskikt på basytan. På grund av sin höga flexibilitet kan rullmaterialet användas för olika ytor, eftersom dess konsistens gör att det kan omsluta alla typer av håligheter och utskjutande delar.

Grunden för betongkompositionen är en sand-cementblandning, som placeras mellan lager av fiberduk, skapad inte med vävmetoden, utan med värme och mekanisk behandling . Detta tyg innehåller tredimensionella fibrer, mättade med en torr blandning av betong, erhållen med hjälp av en speciell modern teknik. På grund av deras specifika orientering, direkt efter blötläggning, börjar materialet härda.

Hydrering kan utföras genom att vävnaden placeras i vatten eller genom att spruta vätska på den.

Bild
Bild
Bild
Bild

För första gången dök en innovativ utveckling upp i England för 10 år sedan, den hittade snabbt applikationer och förbättrades senare, och nu används den unika tekniken framgångsrikt i vårt land. "Betong på en rulle" Betongduk erkänns som en genial uppfinning, och för närvarande används den framgångsrikt av jättarna i den ryska industrin - "Russian Railways", "Lukoil", "Transneft".

Idag har Ryssland också etablerat produktion av rullbetong, främst avsedd att utföra arbete med konstruktion av rörledningar, hydrauliska konstruktioner, för att skapa en hållbar och högkvalitativ vägyta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Trots sin enkla tillverkningsteknik och vanliga komponenter är betongduken unikt formulerad med ett torrt cementfyllt tyg, två förstärkta lager och ett vattentätt PVC-foder.

Jämfört med en flytande lösning har detta material ett antal betydande fördelar

  • Rullbetong är mycket enklare och lättare att installera, vilket sparar tid och arbete för arbetare. På bara 1 timme kan du lägga upp till 200 kvm. m duk.
  • Materialet är ofarligt för människor, eftersom det är tillverkat av miljövänliga naturliga råvaror.
  • Det innovativa tyget har hög hållfasthet, kan jämföras i parametrar med en betongbeläggning med en tjocklek på 150 mm, och har också höga eldfasta egenskaper.
  • Den nya produkten är resistent mot fukt, syror och andra aggressiva föreningar.
  • Livslängden för ett sådant material är slående - 50 år.
  • Det är möjligt att lägga betongtapeter i alla väderförhållanden - i hård frost, värme och när det regnar behöver du inte ens vattna det.
  • Om det behövs och nödvändig utrustning finns tillgänglig är det möjligt att demontera betongbeläggningen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Andra fördelar inkluderar självstyling utan specifika färdigheter, höghastighetsinstallation, möjligheten att använda i svåråtkomliga områden och ekonomisk dukförbrukning . Dessutom kräver den resulterande beläggningen inte något underhåll efter installationen. Kanske har betongduken bara en nackdel - priset, som är märkbart annorlunda än kostnaden för klassisk flytande betong.

Men vi får inte glömma att för dess läggning är det inte nödvändigt att använda särskild lyftutrustning, för att betala arbetare för lossning och arbetsprocess. Detta kompenserar helt för denna nackdel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningsmetoder

Spetskanten inom konstruktionsområdet har ett brett användningsområde

  • Materialet används aktivt för reparation av hydraulsystem , gjord på betong.
  • Med dess hjälp utförs skydd av gasledningar och oljeledningssystem från de skadliga effekterna av aggressiva föreningar och vattenföroreningar.
  • Under en kort tid från betong kan du bygga lager, garage, hangarer , andra enkla strukturer och under naturkatastrofer - tillfälliga bostäder och sjukhus.
  • Duken används flitigt för att stärka kustlinjer och dammar , det är oumbärligt för konstruktion av jordbruks- och industribyggnader, arrangemang av bevattningssystem, dränering och stormavlopp.
  • När man skapar motorvägar, överfarter, vägareparation användningen av denna innovation möjliggör en enklare, bättre och snabbare uppförande av alla strukturer och beläggningar, och en sådan produkt kan också underlätta arbetarnas arbete vid konstruktion av nya och reparation av gamla järnvägsspår.
Bild
Bild
Bild
Bild

Flexibel duk kan användas och för inredning av huset . Med dess hjälp utför de impregnering källare, källare, renovering av den gamla grunden. Det är tillåtet att jämna ut ytor med duk innan efterbehandling, men experter som arbetar med detta material rekommenderar att utföra sådant arbete i lokaler utanför bostaden. Men tyget av betong är idealiskt för användning i landskapsdesign, för att stärka sluttningarna och det allmänna arrangemanget av territoriet. Genom flexibel rullduk du kan skapa dekorativa element som kan dekorera trädgårdsutrymmet.

Dessa är stödmurar och skiljeväggar, steg, inneslutande plattor, blomkrukor, andra tredimensionella former och strukturer som kommer att se bra ut i en målad form, tillsammans med gabionstrukturer. En sådan beläggning undertrycker tillväxten av vegetation så mycket som möjligt, därför är det viktigt när man lägger trädgårdsvägar.

I allmänhet efterfrågas betongkonstruktioner i trädgårdens inre mest, särskilt om en modern designstil antas.

Rekommenderad: