Vinterskyddsskor: Herr- Och Damstövlar För Arbete På Vintern I Hård Frost, Isolerade Arbetsskor Med Halkfria Gummisulor

Innehållsförteckning:

Video: Vinterskyddsskor: Herr- Och Damstövlar För Arbete På Vintern I Hård Frost, Isolerade Arbetsskor Med Halkfria Gummisulor

Video: Vinterskyddsskor: Herr- Och Damstövlar För Arbete På Vintern I Hård Frost, Isolerade Arbetsskor Med Halkfria Gummisulor
Video: Arbetsskor SkyddSkor med stålhätta 2024, Maj
Vinterskyddsskor: Herr- Och Damstövlar För Arbete På Vintern I Hård Frost, Isolerade Arbetsskor Med Halkfria Gummisulor
Vinterskyddsskor: Herr- Och Damstövlar För Arbete På Vintern I Hård Frost, Isolerade Arbetsskor Med Halkfria Gummisulor
Anonim

Vinterskyddsskor är en viktig komponent i rätt utrustning för de anställda … För människor som utför sina uppgifter under svåra klimatförhållanden är det viktigt att hålla en behaglig kroppstemperatur. För att undvika hypotermi måste du använda herr- och damstövlar för arbete på vintern i hård frost, samt isolerade arbetsskor med halkskyddade gummisulor, som är nödvändiga under isiga förhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Särskilda arbetsskor för svår frost används nödvändigtvis i svåra klimatförhållanden, där personal måste spendera mycket tid utomhus. Denna produktkategori är indelad i flera klasser, beroende på dess syfte: för norr och de kallaste klimatzonerna, för ett tempererat klimat med en liten nedgång i atmosfärstemperaturer. Beroende på vilka material vinterskyddsskorna är tillverkade av kan det vara helsyntetiskt, kombinerat eller naturligt.

Vinterskyddsskorens livslängd beror till stor del på dess prestanda. I genomsnitt är det cirka 5 år . Med längre användning försämras produkternas egenskaper gradvis. Dessutom kan isolerade skor vara enhetliga eller industriella, ha ytterligare egenskaper som ökar dess motståndskraft mot aggressiva miljöer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Alla typer av vinterarbetsskor kan delas in i kategorier beroende på deras syfte och funktionella egenskaper. I synnerhet producerar den dam-, herr- och unisexprodukter, som uteslutande skiljer sig åt i storleksintervallet. Driftförhållandena spelar också roll. Som standard bör alla certifierade arbetsskor för vintern ha halkfria, antistatiska sulor.

Om arbete utförs i skogen eller utomhus kan temperaturen sjunka till minus 50 grader, höga stövlar eller höga stövlar med gummisulor skulle vara ett rimligt val. De bästa arbetsskorna för vintern måste ge den nödvändiga komfortnivån . För detta är det viktigt att välja rätt modifiering för det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de nuvarande typerna noterar vi följande

Stövlar … De är knähöga eller något lägre, skinntoppar, PU, TPU, nitrilsulor - beroende på version. Naturlig eller konstgjord päls är ansvarig för värmeisolering. Stövlarna kan ha justeringar överst, en dragkedja eller kardborreband. Stövlar med hög päls hör också till denna kategori, deras främsta funktion är att sy med päls utanför.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stövlar . Modellerna finns med TPU, polyuretan, nitrilsulor. Isoleringen här är oftast konstgjord eller naturlig päls; för att skydda foten används en metalltå.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stövlar och ullskor . Produkter tillverkade på en naturlig yllebas värmer väl, är lätta men skyddas inte från att bli blöta. Sulan i sådana produkter saknas eller är gjord av gummi.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinerade skor … Den är tillverkad av EVA med en gummisula och kardborreband eller remmar som ett fästelement. Fodret är konstgjort, ofta sys isoleringen in i produkten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skoöverdrag . Denna typ av sko ser ut som galoscher med en mjuk topp tillverkad av vattentätt tyg, band och dragsko för att justera bagageutrymmet. Inuti finns det vanligtvis ytterligare mjuka foder tillverkade av non-woven värmeisolerande material.

Dessa är de viktigaste typerna av vinterskor. Dessutom kan tillverkare erbjuda andra lösningar - låga skor, låga stövlar som skiljer sig från skonas höjd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Krav

De grundläggande kraven för arbetsskor regleras av GOST eller EN ISO 20345. I synnerhet är det viktigt att det är lämpligt för säsongen, avsett för användning vid låga temperaturer. Isolerade produkter i denna kategori produceras av europeiska och ryska tillverkare och är certifierade för överensstämmelse med kvalitetsstandarder.

Separata kategorier av skor produceras för chefer. Den är tillverkad av premiummaterial. Enligt typ av utförande är skor för ingenjörer och tekniker oftast mer mångsidiga - i form av stövlar, låga stövlar; för kalla klimatzoner köps stövlar med isolering med naturlig päls. Huvudmärkena i denna kategori är från Finland, Sverige, Belgien: Sievi, Jalas, Safety Jogger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudkraven för vinterarbetsskor är direkt relaterade till kvaliteten och funktionaliteten. Bland de obligatoriska punkterna finns:

  • närvaron av halkfria sulor;
  • vattentät impregnering;
  • skydd av fotleden och fotleden från skada;
  • motståndskraft mot kemiska och mekaniska skador;
  • närvaron av en tåhätta;
  • överensstämmelse med standardlistan över godkända material;
  • överensstämmelse med yrkeskategorin.

När du väljer vinterskor för specifika uppgifter måste alla dessa faktorer beaktas. Personalens professionella identitet är särskilt viktig. Till exempel, när man arbetar med bränslen och smörjmedel måste stövlar och stövlar ha en oljebeständig sula och yta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För ökade chockbelastningar är ett val av arbetstillbehör med tåhätta ett måste, och med risk för punkteringar, med en Kevlar -innersula. Vinterprofessionella skor måste helt överensstämma med väder och klimatförhållanden. Bland de tillåtna materialen noterar vi följande.

  • Foder … Det bästa valet skulle vara naturlig ull, päls (syntetisk eller vanlig), polyuretan.
  • Enda . Det måste vara flerskiktigt, polyuretan eller termopolyuretan, gummi är tillåtet. Denna del är fixerad till basen huvudsakligen genom formsprutning.
  • Övre del . För arbetande vinterskor är filt, filt, syntetiska tyger, naturligt och konstläder tillåtet. En vattenavvisande beläggning krävs. Toppen är också gjord i flera lager, motståndskraftig mot mekaniska skador och andra yttre påverkan.

Alla dessa krav måste uppfyllas. Detta är det enda sättet att säkerställa en tillräcklig arbetsskyddsnivå när personal arbetar under svåra klimat- och väderförhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

När du väljer skor för vinterarbete på gatan är det viktigt att följa ett antal regler för att utesluta eventuella misstag. Viktiga urvalskriterier inkluderar följande.

  • Naturliga material . Även syntetiska motsvarigheter av högsta kvalitet kan inte värma dig bättre än päls, filt, läder. När det är möjligt bör naturbaserade arbetsskor köpas för personal.
  • Hygroskopicitet … Det är mycket viktigt för vinterskor att fötterna inte svettas i dem, och fukten dräneras ut, vilket förhindrar frysning. Syntetiska övre material måste ha membranegenskaper. Naturligt och utan det ger en optimal termoregleringsregim.
  • Innersula tillgänglighet … Det ska inte bara vara anatomiskt utan också värmeisolerande. Moderna tillverkare producerar till och med alternativ från skummaterial med en "minneeffekt". Sådana produkter är helt individuella, så att du kan behålla komforten även när du bär skor länge.
  • Slitstark yttersula … Det bör inte slits ut under säsongen, förlora sin prestanda. Ett obligatoriskt krav är förekomsten av halkskyddskomponenter. Det bästa alternativet idag anses vara en tvålagers polyuretan- eller termopolyuretansula, som inte ändrar dess egenskaper i kylan.
  • Topptyp … En speciell typ av läder är optimalt lämpad för arbete på vintern - yuft, som är skyddad mot både mekanisk och kemisk påverkan och är motståndskraftig mot frysning. Det är också tillåtet att använda gummerade material som är tillräckligt elastiska även i kylan. Filtade och filtade toppalternativ är endast relevanta i de fall då personalens arbetsaktivitet inte är förknippad med kontakter med en våt miljö, bensin, oljor.

Oavsett om anställda bär stövlar eller stövlar är det viktigt att uppmärksamma det korrekta valet av storleken på skyddsskor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är optimalt om det är 0,5 cm eller 1/2 av storleken högre än längden på en persons fot. Efterlevnaden av denna regel ökar avsevärt komforten när du bär produkter, hjälper till att utesluta hypotermi och frostskador i huden.

Rekommenderad: