Emalj ХВ-785 (22 Bilder): Tekniska Egenskaper Och Förbrukning Per 1 M2, Användning Av Syrafast Och Perklorovinylkomposition, Vit Och Svart Emalj

Innehållsförteckning:

Video: Emalj ХВ-785 (22 Bilder): Tekniska Egenskaper Och Förbrukning Per 1 M2, Användning Av Syrafast Och Perklorovinylkomposition, Vit Och Svart Emalj

Video: Emalj ХВ-785 (22 Bilder): Tekniska Egenskaper Och Förbrukning Per 1 M2, Användning Av Syrafast Och Perklorovinylkomposition, Vit Och Svart Emalj
Video: BLANCO InFino® - Smartes Ablaufsystem 2024, April
Emalj ХВ-785 (22 Bilder): Tekniska Egenskaper Och Förbrukning Per 1 M2, Användning Av Syrafast Och Perklorovinylkomposition, Vit Och Svart Emalj
Emalj ХВ-785 (22 Bilder): Tekniska Egenskaper Och Förbrukning Per 1 M2, Användning Av Syrafast Och Perklorovinylkomposition, Vit Och Svart Emalj
Anonim

Mycket ofta används inom konstruktion och industriell produktion, metalldelar och konstruktioner utsätts för olika negativa påverkan under drift. För att skydda dem behöver du en stark och stabil beläggning: den kan tillhandahållas av "XB-785" emalj. Dessa produkter gör att du kan göra basen så hållbar som möjligt, sådana material finns i en mängd olika färger. Man bör komma ihåg att när man använder sådana beläggningar är det nödvändigt att komma ihåg vissa tillämpningsregler. Efter att ha läst denna artikel kommer du att få reda på all grundläggande information om dessa material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särskilda materialegenskaper

Emaljmärke "ХВ-785" är en färg- och lackprodukt, vars huvudkomponent är polyvinylkloridklorerat harts. Kompositionen innehåller också fyllmedel, mjukgörare, organiska lösningsmedel som förbättrar tekniska egenskaper. Produktens färg är direkt relaterad till förekomsten av olika pigment. Det kan vara vitt, grått, gult, svart, rödbrunt.

Bild
Bild

Materialfördelar:

  • utmärkta korrosionsskyddande egenskaper;
  • motståndskraft mot salt och alkaliska lösningar, gaser;
  • hårdhet och slitstyrka, ökat motstånd mot mekanisk påfrestning;
  • god vidhäftning till underlag;
  • beläggningens plasticitet;
  • förlängning av livslängden för metall, betong, armerad betong (på grund av hållfasthet och hållbarhet).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Emaljen är syrafast, så materialet skyddar ytor i direktkontakt med olika aggressiva ämnen redan under deras användning. Samtidigt kan du få en slät och vacker beläggning.

För flerskiktsytor, som används i utomhusförhållanden, används vanligtvis rödbrun eller svart perklorovinylemalj "XB-785" i kombination med lack "XB-784". Det appliceras alltid på förfärgade underlag, inklusive trä. Denna komposition kan avbryta destruktiva effekter vid temperaturer som inte överstiger +60 grader. Ljusa nyanser av färg är mer lämpliga för inre beläggningar, mörka för utomhusbruk.

Denna emalj används på olika områden . Det används i konstruktion, vid arrangemang av produktionsverkstäder, för att ge behållare för kemiska blandningar styrka, för att öka livslängden för industri- och fordonsutrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förberedelse för färgning

Färgningsprocessen med detta material har sina egna egenskaper. De måste beaktas vid efterbehandling.

Först förbereds ytan:

  • metallen rengörs från dammpartiklar, smuts, korrosion, gammal färg, fett och oljefläckar;
  • den tidigare färg- och lackbeläggningen avlägsnas med en skrapa, rost - med sandblästring, sladdborstar (du kan slipa materialet för hand - med slipmedel kan du använda en rostomvandlare);
Bild
Bild
  • det är viktigt att noggrant ta bort damm;
  • avfettning utförs med användning av vitsprit, lösningsmedel "R-4" eller "R-5";
  • på en torr yta appliceras ett eller två lager primrar av märket "XC-068", "XC-010" eller "FL-03K" (beroende på slitage); det är lättare och snabbare att göra detta med en pneumatisk eller luftlös metod.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sedan måste du späda ut färgen till fungerande skick (med hjälp av "R-4A" -lösningsmedel). Blandningens viskositet kontrolleras med hjälp av en VZ-246 viskosimeter, den bör vara 16-22 s. Det rekommenderas inte att späda emaljen med aceton eller toluen, eftersom dessa ämnen inte ingår i materialet. Annars finns det en risk för att lösningen hämmar sig.

Blandning görs bäst med en konstruktionsblandare, det ger den nödvändiga homogeniteten. Högst 20% av lösningsmedlet sätts till emaljens totala volym. Om proportionerna är olika kan beläggningen lossna under ytterligare användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur applicerar man rätt?

Det finns vissa måleregler som är viktiga att följa. Med tanke på följande krav, du kan uppnå hög hållfasthet hos beläggningen och undvika några misstag som kan påverka resultatet negativt:

  • Mycket beror på temperaturregimen. Applicering utförs vid +30 grader och lägre, luftfuktigheten överstiger inte 80%.
  • För maximal styrka räcker inte ett lager emalj. Professionella rekommenderar att du gör flera lager. Varje föregående måste torka, varefter nästa läggs över. Det tar ungefär en timme att torka.
  • Rullar och borstar används i svåra områden, automatisk sprutning på stora ytor. Detta kommer att underlätta arbetsflödet och spara tid.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För att rengöra instrumenten, använd samma förtunning som krävs för beredning av lösningen.
  • När du arbetar måste du fokusera på standardtjockleken på beläggningarna. Primerskikt - från 15 till 20 mikron, emalj - från 20 till 30 mikron (varje lager).
  • Lack "ХВ -784" används för att behandla ytor målade i valfri färg - förutom de som svart emalj appliceras på. Skikttjockleken bör inte överstiga 20 µm.
Bild
Bild

Absolut torkning av färgkompositionen sker efter 24 timmar. Det är anmärkningsvärt att förbrukningen per 1 m2 är 120-150 g per lager, du kan spara mycket. Förbrukningen beror på ytans struktur, graden av dess porositet, den totala ytan.

Säkerhet

Att arbeta med emalj kräver grundläggande säkerhetsåtgärder. Produkterna utsätts för eld, explosiva, det finns en procentuell toxicitet (på grund av förekomst av lösningsmedel), därför bör målning inte utföras nära en öppen eldskälla. Det är farligt att andas in lösningens ångor, och ännu mer - inträngning av dess partiklar på huden och slemhinnorna i munnen.

För att skydda dig från obehagliga hälsoproblem måste du följa viktiga riktlinjer:

  • Området där målningen utförs måste vara väl ventilerat.
  • Det är nödvändigt att använda speciella medel (overaller, gummihandskar, andningsskydd för att skydda mot damm och gas vid utomhusarbete, en gasmask - när lösningen appliceras i slutna rum).
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Du måste ha brandsläckningsanordningar med dig, du måste använda säkra verktyg.
  • Rökning är förbjuden på arbetsplatsen.

Vid brand rekommenderas att använda en brandsläckare , asbestfilt, filtmatta, skum- och vattensprayanordningar. Förpackningen utförs i plast- eller metallbehållare (vikt - 10, 20, 25, 50 eller 60 kg). Garanterad hållbarhet är 6 månader (med tätt stängt lock, borta från direkt solljus).

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna produkt har ett statligt kvalitetscertifikat och tillverkas i enlighet med befintliga standarder (enligt GOST 7313-75). Detta avgör dess höga kvalitet och erforderliga prestandaegenskaper.

Rekommenderad: