Emalj EP-773 (25 Foton): Tekniska Egenskaper I Enlighet Med GOST 23143-83, Förbrukning Och Användning Av Enkomponentsfärg, Färger

Innehållsförteckning:

Video: Emalj EP-773 (25 Foton): Tekniska Egenskaper I Enlighet Med GOST 23143-83, Förbrukning Och Användning Av Enkomponentsfärg, Färger

Video: Emalj EP-773 (25 Foton): Tekniska Egenskaper I Enlighet Med GOST 23143-83, Förbrukning Och Användning Av Enkomponentsfärg, Färger
Video: Asian paints golden brown | Apcolite premium paints | painting A door frame | चौखट पेन्ट हिन्दी 2024, April
Emalj EP-773 (25 Foton): Tekniska Egenskaper I Enlighet Med GOST 23143-83, Förbrukning Och Användning Av Enkomponentsfärg, Färger
Emalj EP-773 (25 Foton): Tekniska Egenskaper I Enlighet Med GOST 23143-83, Förbrukning Och Användning Av Enkomponentsfärg, Färger
Anonim

Den framgångsrika driften av någon metallyta beror på graden av deras skydd och motståndskraft mot yttre påverkan. EP-773 korrosionsskyddande emalj hjälper till att säkerställa deras styrka och långa livslängd. Efter att ha studerat materialets tekniska egenskaper och följt vissa tillämpningsregler kan du skapa inte bara en pålitlig, men också en vacker beläggning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

Sammansättningen av kemikalieresistent emalj "EP-773" och tekniken för dess tillverkning bestäms av standarderna i GOST 23143 83. Enligt officiell dokumentation skapas produkten på basis av epoxiharts "E-41" med inkludering av fyllmedel och olika pigment. Färger och lack är tvåkomponent-färgämnesuspensionen blandas med en härdare av amintyp omedelbart före färgning.

Bild
Bild

Användningen av lösningen beror på dess skyddande egenskaper.

Det förhindrar exponering för metall:

  • hög luftfuktighet;
  • oljelösningar;
  • Mineral salt;
  • brännbara blandningar som bensin och dess analoger.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den korrosionsskyddande kompositionen är relevant för långvarig användning av järnhaltiga och icke-järnhaltiga metaller, liksom för betongytor efter grundning. Hemma kan den användas för att bearbeta VVS -utrustning, externa och inre rör, olika konstruktioner och utrustning. Dessutom är det det mest ekonomiska alternativet för en skyddande beläggning.

Egenskaper

Färgen skyddar effektivt metallsubstrat från termiska effekter av alkaliska ångor av alla koncentrationer, atmosfäriska fenomen, temperaturförändringar, snabbt slitage på grund av mekanisk påfrestning.

Emalj har följande viktiga parametrar:

  • skapar en matt och halvmatt finish;
  • har en arbetsviskositet på 25-60, vilket gör att den kan appliceras både manuellt och genom sprutning;
  • optimal densitet uppnås med endast två lager med en tjocklek av högst 25 mikron;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • materialet har maximal vidhäftning till metall och appliceras huvudsakligen på en primer, men kan appliceras utan det;
  • Slutlig torkning sker på en dag, men vid en hög artificiellt skapad temperatur tar den slutliga torkningen bara 2 timmar;
  • det resulterande skiktet har hög elasticitet, med en böjning på 5 mm;
  • för ett applicerat lager är förbrukningen per kvadratmeter yta ganska ekonomisk och överstiger inte 75 gram av färgkompositionen.
Bild
Bild

Färgen finns i två grundfärger - grönt och grädde, men du kan välja vilken färgton som helst. Det är sant att komma ihåg att när de utsätts för samma kaliumalkali är gräddtoner mindre stabila och utgör en tidsperiod som är fyra gånger mindre än för emaljer av gröna toner.

Efter färgning avviker färgen som regel inte från den valda nyansen, och en jämn film bildas på ytan utan främmande inneslutningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beredning av lösningen

Om arbetet utförs inomhus hålls behållaren med färgen i rumstemperatur i ungefär ett dygn.

För beredningen av färgämnesblandningen är beredningssekvensen, iakttagandet av proportionerna och noggrannheten i blandningen:

  • först bör du se till att enkomponentssuspensionen är homogen i struktur och volym, den bör blandas noggrant för att helt eliminera fällningen av sedimentära partiklar;
  • därefter införs härdaren nr 1 "DETA" i lösningen, med hänsyn till de proportioner som anges i instruktionerna;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • det är nödvändigt att omröra blandningen i 10 minuter tills fullständig homogenitet, sedan stå i ytterligare 40 minuter och rör om igen för att öka spridbarheten och förbättra beläggningens utseende;
  • efter mätning av sprutpistolens viskositet (med en munstycksstorlek på 4 mm bör den inte vara mer än 16 s), vid behov kan du späda ut kompositionen med lösningsmedel "R-4", 646 eller toluen;
  • blandning utförs med hjälp av en lackskruv, en borr eller en konstruktionsblandare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om lösningen inte är tillräckligt homogen, och detta ibland händer på grund av omrörning i förpackningstrumman, kanske den målade beläggningen inte torkar ut bra på vissa ställen. Att lösa detta problem är mycket svårare än att förhindra det. Dessutom resulterar detta i en ojämn fördelning av härdaren, vilket leder till en stark, för tidig förtjockning. Det är därför en speciell öppen bricka krävs för omrörning.

Man bör komma ihåg att färgning inte bör utföras på våta ytor. Basen måste grundas, särskilt när den används i en aggressiv miljö, och måste torkas i förväg.

Bild
Bild

Rengöring av metallbeläggning

Detta steg är nödvändigt eftersom det hjälper till att säkerställa optimal vidhäftning av materialet till emaljen.

Följande verk planeras:

  • rengöring från skala, rost, smuts och främmande små partiklar av skräp - för dessa ändamål används en rostomvandlare, slipduk, speciella borstar med trådborst för metall, sandblästringskammare;
  • slipning och avlägsnande av metalldamm;
  • avfettningsolja och feta fläckar med ett lösningsmedel.
Bild
Bild
Bild
Bild

För ytterligare grundning behöver du spackelmaterial EP-0020 eller EP-0010 speciellt utformade för epoxifärg. Två lager räcker för efterföljande emaljmålning. Betongytor behandlas med en speciell förening "Sibton EP-Primer".

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgningsregler

I vardagen används målning med pensel och rulle oftare, men för stora arbetsmängder är det klokare att använda pneumatiska enheter. Målning utförs vid temperaturer från +15 till +35 grader och måttlig luftfuktighet upp till 80%. I vissa fall är färgning i frost ner till -10 grader tillåten, men blandning utförs vid rumstemperatur. Men detta är oönskat, eftersom det ökar torktiden upp till en vecka.

Vanligtvis appliceras EP-773 emalj i två lager, även om färgning också tillhandahålls för att skapa en flerlagersbeläggning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varje efterföljande applicering bör ske med intervall om en dag, eftersom det är under denna tid som beläggningen torkar helt. Förresten kan metall torkas både naturligt och varmt med infraröda värmare och andra enheter. Uppvärmning ska vara cirka +120 grader.

Du ska inte bli upprörd när du efter den slutliga torkningen hittar en klibbig film på den behandlade metallen - det här är inte alls något fel, men det verkar på grund av närvaron av mjukgörare. Det räcker att tvätta bort det fettiga skiktet med tvålvatten, och denna biverkning elimineras.

Bild
Bild
Bild
Bild

När man arbetar med färg och lack får man inte glömma bort personliga säkerhetsåtgärder . Det är nödvändigt att utföra arbetsprocessen i skyddskläder, handskar, gasmask eller andningsskydd och ha de verktyg som behövs för brandbekämpning i närheten.

För dem som bestämmer sig för att använda denna komposition kan vi rekommendera att endast köpa högkvalitativa produkter från en pålitlig tillverkare, till exempel från PFC Spektr-företaget, vilket garanterar utmärkta produktegenskaper som kan säkerställa långsiktig användning av olika typer av metall strukturer.

Rekommenderad: