Djup Penetrerande Akrylprimer: Penetrerande Primer För Väggar Och Tak, Universella Föreningar För Interiörbruk

Innehållsförteckning:

Video: Djup Penetrerande Akrylprimer: Penetrerande Primer För Väggar Och Tak, Universella Föreningar För Interiörbruk

Video: Djup Penetrerande Akrylprimer: Penetrerande Primer För Väggar Och Tak, Universella Föreningar För Interiörbruk
Video: Rust Oleum Combiprimer metallgrundfärg 2024, April
Djup Penetrerande Akrylprimer: Penetrerande Primer För Väggar Och Tak, Universella Föreningar För Interiörbruk
Djup Penetrerande Akrylprimer: Penetrerande Primer För Väggar Och Tak, Universella Föreningar För Interiörbruk
Anonim

Efter att ha tänkt utsmyckningen av väggar, tak eller golv vill du göra jobbet så praktiskt som möjligt, även om arbetsytan ser gammal och porös ut. Mästare kan enkelt hantera detta, eftersom framgångens hemlighet är koncentrerad till användningen av ett speciellt ytbehandlingsmedel. Låt oss ta reda på det tillsammans i syfte med en djup penetration akryl primer och tekniken för dess tillämpning.

Bild
Bild

Särdrag

Akryl djup penetration primer är ett speciellt material för ytbehandling innan arbetet avslutas, i sin färdiga form liknar det mjölk i konsistens.

Färgen kan vara annorlunda: oftare är den transparent, ibland vit, rosa, ljusgrå . Denna primer är en typ av akrylprimer. Det är inte ett universellt botemedel, så inköp av materialet bör strikt baseras på receptet på läkemedlet.

Idag klarar ingen typ av efterbehandling utan en sådan jord. Materialet är lite klibbigt, om det inte omedelbart tvättas av händerna är det svårt att ta bort.

Säljs främst i burkar och burkar. Volymen beror på tillverkarens standarder. Oftare produceras sådana kompositioner i en volym på 10 liter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid kontakt med ögonen, skölj omedelbart med rent vatten. Det korroderar inte hudens hud, beroende på basen kan det vara miljövänligt, luktfritt eller med en liten specifik doft som inte stör arbetsprocessen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta material säljs som en torr blandning och en färdig att bearbeta lösning. I det första fallet är det ett pulver som måste spädas med vatten enligt instruktionerna.

Vatten används kallt: varmt påverkar byggproduktens prestanda. Detta är bekvämt, eftersom detta material vanligtvis är tillräckligt för att bearbeta golv, väggar och tak i ett rymligt rum.

Rester kan lagras i 12 månader genom att tätt stänga locket och ta bort råvaran på en mörk plats. Det är oacceptabelt att förvara det i kylen. Hållbarheten för en djupt penetrerande akrylprimer är 2 år från utgivningsdatumet. Masters rekommenderar inte att använda det efter att utgångsdatumet har passerat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Akrylprimer med djup penetration har många fördelar. Ett sådant verktyg stärker basen, vilket gör dess struktur tillräckligt stark. Du kan använda denna komposition för externt och internt arbete. Den är lämplig för de mest opålitliga substraten som inte externt väcker förtroende för beklädnadens framgång. Denna primer har hög viskositet. Dess bekvämlighet är vattenlöslighet.

Användningen av akrylprimer gör att du kan spara på mängden lim eller färg: den behandlade ytan absorberar inte längre vätska i en stor volym, därför torkar den inte ut snabbt och gör att efterarbetet kan utföras snyggt utan brådska.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter bearbetning av mörka ytor med denna primer lägger sig färgen jämnt utan omålade områden, ränder och andra defekter. I detta fall är ytans glans mer uttalad. När det gäller resten av efterbehandlingskomponenterna kan det noteras: applicering av kakel- och tapetlim efter applicering av primern blir mer enhetlig, vilket förenklar finishen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Latex primer är ånggenomsläpplig . Trots att det tränger djupt in i basen och stärker även porösa ytor kommer mikroorganismer och mögel inte att synas på den. Samtidigt, efter applicering, hämmar inte primern i sig ansiktsarbetet: det torkar snabbt även vid normal rumstemperatur. Torktiden kan variera eftersom den beror på vilken typ av lösningsmedel som används (snabbt, långsamt, klassiskt).

Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelen med en akrylprimer är några besvär med att späda ut koncentratet, vilket inte alla gillar. I grund och botten klagar nybörjare över detta, som är rädda för att exakt återskapa önskad konsistens, vilket leder till en ökad markförbrukning.

Trots att en primer kan användas för behandling av olika typer av ytor, är inte varje formulering lämplig för mörka metaller. Därför är det endast tillåtet att använda detta verktyg för beklädnad om den önskade typen av yta finns på listan, markerad på förpackningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är det för?

Akryl (eller latex) primer är lämplig för ytor av olika kompositioner. Materialets verkan är baserad på att ge det bearbetade planet hög vidhäftning med det efterföljande applicerade materialet. Det behövs för att finishen ska ligga kvar på ytan så länge som möjligt.

Denna primer behandlar inte bara det översta lagret av basen för efterbehandling: det tränger in på ett djup av 5 till 10 cm djupt in i planet på vilket det appliceras.

Handlingen är baserad på penetrationsförmågan, som gör det möjligt att stärka väggarna, gjorda av utvecklaren i strid med tekniken. Dessa är oftare betongväggar eller gips, där det finns mycket mer sand än normen. Sådana ytor smulas, vilket försvårar efterbehandlingen och kan påverka slutresultatet. Akrylprimerens verkan gör att den kan tränga djupt in i sprickor och problemområden på ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Materialet binder inte bara mikrosprickor: det binder dammet och tvingar alla ytor på ytan, med risk för dålig hållfasthet, att behålla det motstående materialet så mycket som möjligt. I det här fallet spelar det ingen roll alls om det är tapeter, keramik, takplattor eller självutjämnande golv. En intressant egenskap är bildandet av ett grovt nät på ytan under stelning, vilket jämnar ut basen och förbereder den för efterföljande bearbetning.

Akrylprimer är lämplig för behandling av cementbetonggolv, den kan användas för bearbetning av trä, gipstyper av ytor, kalksten. Det kommer att limma de minsta partiklarna i basen, hjälper till att förhindra bildandet av blått och röta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna jord är ett skydd mot fukt. Den kan användas för ytbehandling för parkett, emalj, marmorflis, konstruktionsgips. Hon kommer överallt att belöna en monolitisk platt bas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Applikationsteknik

Att applicera en primer på en yta är lättare än vad som syns.

När du arbetar behöver du:

  • skumrulle;
  • platt borste;
  • liten platt borste;
  • handskar;
  • platt behållare för primer.

I fallet med ett torrt koncentrat är det värt att lägga till en behållare för utspädning av materialet i denna uppsättning, som späds strikt i de proportioner som anges av tillverkaren (vanligtvis 1: 4).

Omrörning utförs tills kompositionen blir homogen. I detta fall kan en mask behövas så att den torra kompositionen inte kommer in i lungorna.

Bild
Bild

Efter att ha förberett den nödvändiga utrustningen och själva primern börjar de bearbeta ytorna. Jorden hälls i en platt behållare, ungefär 1/3 täcker volymen av rullen placerad i den. Du bör inte hälla mer: lösningen kommer att rinna ur rullen i stora mängder, vilket är obekvämt vid bearbetning av väggar eller takytor. Rullen är bekväm genom att den halverar tiden som läggs på ytbehandling.

Det finns ingen anledning att fylla väggarna: primern har redan en hög penetreringskraft. Du bör dock inte spara heller: det viktigaste är att det inte finns några stänk när du rullar ytan. Rörelserna ska inte vara abrupta: detta gäller särskilt om renoveringen i rummet är delvis. Om det kommer upp jord, säg, tapeter, kan fläckar vara kvar på det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lösningen samlas upp på en rulle och ytan rullas med den för ytterligare beklädnad. Eftersom man i något arbete inte kan göra utan att bearbeta hörnen på leder och obekväma platser, byts arbetsverktyget till en pensel av önskad storlek. Rullen klarar inte den korrekta bearbetningen av hörn: vanligtvis i det här fallet kan du inte undvika att droppa längs väggarna.

Borsten gör att du kan undvika onödigt slöseri, kommer att göra behandlingen mer exakt.

Bild
Bild
Bild
Bild

När alla plan har bearbetats måste du omedelbart ta bort resterna av primern från verktygen och behållarna. Om du lämnar det för senare blir skummet och borsten på borsten ek. Efter att de har stelnat måste penslarna och skumgummikåpan kastas. Under arbetets gång bör materialet hällas i behållaren lite efter lite: det fungerar inte att hälla tillbaka resterna i den vanliga behållaren (de kommer att innehålla de minsta dammpartiklarna eller mikrofragmenten av cementskiktet).

Primer ytan två gånger. I detta fall är återpåföring av primern endast möjlig efter det första lagret har torkat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ska man tänka på?

Så att efterbehandling inte kompliceras av valet av fel primer eller fel applikation, är det värt att överväga några rekommendationer.

Experter rekommenderar att uppmärksamma utgångsdatumet vid köp. Om det är mindre än en månad kvar till dess slut, och produkten uppenbarligen kan finnas kvar, antingen tar de den bredvid köpet eller väljer ett material av ett annat märke.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är att föredra att använda en primer från ett pålitligt företag med ett gott rykte: billiga sorter har inte bra viskositet, de kommer inte att kunna skapa ett starkt kristallnätverk och jämna ut basen på rätt nivå.

För att maximera vidhäftningen måste ytan vara fri från damm, smuts och speciellt fettfläckar som hindrar en kvalitetsfinish innan primern appliceras. Fördelas med hjälp av en rulle över ytan på den motstående duken, damm, sandkorn förhindrar ytterligare limning av tapeten och orsakar små bubblor under tapeten.

Bild
Bild

Beklädnad kan göras efter det andra jordlagret har torkat helt . Detta bestäms av det faktum att när den vidrör ytan, fastnar den inte. Väggarna grundas före bearbetning. Om reparationen inte är planerad till ytterligare en månad, finns det ingen tvätt för att applicera primern i förväg.

Golvet får inte grundas om det inte är förberett och det finns betydande sprickor: detta kommer att leda till att kompositionen läcker. Han kommer inte att fixa stora problem, för detta måste du använda en cementkomposition.

Rekommenderad: