Antifungal Primer: Föreningar Mot Mögel Och Mögel På Väggarna, Antifungal Primer För Betong, Anti-mögel För Badrummet

Innehållsförteckning:

Video: Antifungal Primer: Föreningar Mot Mögel Och Mögel På Väggarna, Antifungal Primer För Betong, Anti-mögel För Badrummet

Video: Antifungal Primer: Föreningar Mot Mögel Och Mögel På Väggarna, Antifungal Primer För Betong, Anti-mögel För Badrummet
Video: Knep för att ta bort mögel i hemmet 2024, April
Antifungal Primer: Föreningar Mot Mögel Och Mögel På Väggarna, Antifungal Primer För Betong, Anti-mögel För Badrummet
Antifungal Primer: Föreningar Mot Mögel Och Mögel På Väggarna, Antifungal Primer För Betong, Anti-mögel För Badrummet
Anonim

Svampsporer tenderar att dyka upp i dåligt ventilerade rum, men en gynnsam miljö måste bildas för deras reproduktion. För att undvika en sådan olägenhet kan en svampdödande primer användas. Det används mot mögel som kan förstöra din nya renovering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Risk för mögel och mögel

Svarta fläckar på taket och väggarna finns i rum med hög luftfuktighet. Detta är inget annat än parasitiska svampar. Grannskapet med dem är fullt av obehagliga konsekvenser. Rummets oestetiska utseende är det minsta av dem. Svampsporer kan skada människors hälsa, särskilt det känsliga barnets kropp. Andningsorganen fungerar som en ledning för sporer in i kroppen. Svampen kan provocera ett antal sjukdomar, inklusive allvarliga.

Bild
Bild

Mykotoxiner är skadliga ämnen som utsöndras av svampar . Det är de som är hälsoskadliga, kan orsaka minskad immunitet, kronisk trötthet och orsaka förgiftning. Allergiska reaktioner, bronkial astma, diatese hos barn, migrän, rinnande näsa, bronkit och även onkologi - detta är en ofullständig lista över sjukdomar som kan provocera svarta fläckar i vardagsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som med andra parasiter är det ganska svårt och tidskrävande att bli av med svampen.

Orsakerna till svampen

Mögelbildning sker aktivt med konstant fuktighet. Hög fuktighet är ett tecken som bör varna dig.

Följande orsaker till uppkomsten av svampkolonier utmärks:

  • Byggnadens grund har brister i vattentätning, fukt från jorden tränger in i väggen.
  • Brott mot fasadens tätning leder till frysning av väggarna.
  • Ökning av fukt inne i byggnaden under isolering på grund av bristande överensstämmelse med ånggenomsläpplighetsförhållanden.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Användningen av "icke-andande" material i väggdekoration, ingen luftcirkulation.
  • Läckande rör.
  • Installation av plastfönster leder till att dagg ser ut.
  • Kränkning av ventilation.
Bild
Bild

Svampens nederlag leder till accelerationen av deras förstörelse. Att bli av med den befintliga svampen, liksom att förhindra dess utseende, är en primär uppgift, för vilken lösning det finns en arsenal av medel.

Bild
Bild

Primer - ett verktyg för att bekämpa mögel

Den svampdödande primern har en speciell komposition som utvecklats av specialister för att neutralisera svampsporer och förhindra att de återvänder.

Det är nödvändigt att behandla ytor med en svampdödande komposition i ett bad, pool, badrum, etc.

Användningen av en primer som innehåller fungicider förstör mögel genom att tränga in i väggens tjocklek och fylla gipsskiktets porer. De svampdödande ingredienserna som ingår i en primer av mögelpor kallas fungicider.

Bild
Bild
Bild
Bild

Materialet för applicering av primern bestämmer dess sammansättning. Den typ av toppfinish beaktas också.

En specialiserad primer med fungicider i kompositionen kan ha olika typer av baser:

  • akryl;
  • alkyd;
  • olja;
  • mineral.
Bild
Bild

Antiseptika används som förebyggande åtgärder vid reparation eller byggnadsarbete. I kampen mot befintliga svampinfektioner i väggarna används jordlösningar med en högre koncentration av antiseptiska ämnen och penetrationsförmåga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter av svampdödande primer

Varma rum med hög luftfuktighet och porösa beläggningar ökar risken för mögelfokus kraftigt. Den mest inflytelserika faktorn är fukt: det är en grogrund för svampsporer.

Primers för konstruktionsändamål produceras med införande av speciella ämnen som bidrar till bildandet av en film på den applicerade ytan. Varianter av lim, harts, oljeblandningar, ämnen som bidrar till snabb torkning av ytan, antiseptiska tillsatser kan ge primern egenskaper som är avsedda att lösa olika problem.

Bild
Bild

Tillverkare skapar lösningar som har olika ändamål beroende på vilken typ av yta som ska behandlas: för betong, trä, tegel, gips.

Olika ytor kräver olika typer av primer. För att effektivt lösa problemet med att bli av med mögel måste du komma ihåg att antimögel är avsedd för betongytor. Användningen av en sådan primer för träytor är inte effektiv och rekommenderas inte.

Bild
Bild

Det finns flera typer av fungicida kompositioner för deras effekt på ytan:

  • kan djup penetrera - stärka porösa ytor, tränga in i dem med fem centimeter;
  • penetrerande - förstärk betongkompositionen och gipsskiktet till ett djup av fem millimeter;
  • lim - täck ytan med en tät film med vidhäftande egenskaper;
  • speciellt syfte-utrustad med speciella egenskaper som korrosionsskydd, frostbeständig etc.

Primers är också varierade för sitt ändamål. Det finns kompositioner för ytor av metall, mineral, målade eller med gips, med lagt keramiska plattor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetar med en svampdödande primer

För att förhindra att mögel bildas och bli av med det behövs en integrerad metod.

Detta är det enda sättet att säkerställa fullständig eliminering av svampsporer och fullständigt förstöra lesionsfokus:

  • Eliminering av orsakerna till bildandet av överskott av fukt i rummet. Det är absolut nödvändigt att hitta källan till formen och åtgärda eventuella oegentligheter i fogarna på väggar, plattor eller rör. Om du inte gör detta effektivt kommer svampen tillbaka och du måste börja hela komplexet av åtgärder på nytt.
  • Justering av ventilationssystemets effektiva funktion. Det är nödvändigt att säkerställa korrekt installation av fönsterlutningar, ta hand om regelbunden ventilation av rummet.
Bild
Bild
  • Med en lösning av vatten och tvättmedel (till exempel blekmedel) med en trasa, tvätta bort svarta svampfläckar från ytan på väggarna eller taket, varefter trasan måste kastas eller bättre
  • bränna. Ett sådant förfarande är nödvändigt så att svampsporer inte sprider sig i rummet under ytterligare arbetssteg.
  • Torka den tvättade ytan väl med hjälp av uppvärmningsanordningar eller starka drag.
  • Ta helt bort det infekterade gipsområdet.
Bild
Bild
  • Behandla området med ytan som frigörs från gips för att torka och desinficera med en blåslampa eller gasbrännare.
  • Rengör den behandlade ytan från kolavlagringar och damm.
  • Applicera en speciell anti-svamp primer på ytan.
  • Efter fyra timmar kan ytan färdigställas (puts, tapetsering, färg eller kakel).
Bild
Bild

Innan du arbetar med någon form av svampdödande primer bör du noggrant läsa instruktionerna för dess användning.

En pensel används för att applicera jordlösningen på små ytor ., på områden med mer skadlig storlek - en rulle, på stora ytor - en sprayflaska. Primerskiktet måste vara jämnt, utan mellanrum. För bästa effekt appliceras primern mer än en gång med en hastighet av ½ liter komposition per 1 kvadratmeter. Applicera lager primer eller antibakteriell färg rätt vinkelrätt mot varandra för att undvika skalliga fläckar. Gnidningsrörelser vid applicering av svampdödande medel kommer att ge en djupare penetration av kompositionen in i den behandlade ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du strikt följer den givna algoritmen kan du uppnå ett bra resultat för att bli av med svampen.

Förutom att arbeta inne i byggnaden är det nödvändigt att inspektera dess yttre sida. Att slåss utifrån och inifrån samtidigt blir mer produktivt.

En viktig regel är att säkerhetsåtgärderna följs vid arbete med en svamp . Mögel är hälsofarligt, därför måste du använda personlig skyddsutrustning när du arbetar för att bli av med den: gummihandskar, snäva glasögon, andningsskydd, hatt, tjocka kläder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är nödvändigt att undvika att få kompositionen på öppna hudområden. Skölj omedelbart med rinnande vatten om detta händer.

En annan oföränderlig regel när man upptäcker en svamp och vill bli av med den är att inte använda en primer som inte har svampdödande egenskaper. En sådan primer skapar en film på den drabbade ytan, under vilken formen känner sig bekväm och multiplicerar ännu mer aktivt och tränger djupare.

Bild
Bild

För att inte ha ett komplex av problem i samband med bildandet av svarta fläckar i framtiden, är det lämpligt att se till att det inte finns några källor till konstant fukt vid konstruktionsstadiet. Detta kräver organisering av vattentätning i enlighet med alla regler.

Ett hus som inte är utrustat på utsidan med dräneringsgravar för att dränera nederbörd och grundvatten är i fara. En foundation behandlad med en utjämningsbas med en svampdödande komposition i överdelen eller som helhet är nyckeln till god vattentätning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är nödvändigt att lägga takmaterialet i två lager innan murverket på fundamentet påbörjas. Detta tillvägagångssätt kommer att förhindra många potentiella problem.

Till sin kostnad skiljer sig primern från mögel och mögel från enkla kompositioner i en större riktning. Användningen av en sådan primer är dock mycket billigare jämfört med åtgärder för att bli av med de resulterande mögelfläckarna. Därför är det opraktiskt att spara på en primer mot mögel.

Förutom antiseptiska och svampdödande egenskaper har primers en skyddande effekt på väggarna . Gnagare, larver och andra parasiter kommer inte att förstöra ytor täckta med speciella föreningar. Sådan bearbetning är relevant för träytor, eftersom detta material är mottagligt för snabb förstörelse under ogynnsamma förhållanden.

Bild
Bild

Primer tillverkare

Följande tillverkare av "svampdödare" är alltid populära bland bygg- och reparationsspecialister:

  • Bruddöd . Kompositionen kan tränga in i väggar till ett djup av tre centimeter. Hjälper till att stärka den porösa och ömtåliga ytan. Rekommenderas för fuktiga rum. Effektiv med två eller tre gånger antalet lager.
  • Elegant 296 . Kompositionen har isolerande egenskaper, vilket förhindrar att substratet blir blött. Designad för alla ytor. Har bra svartbeklädande egenskaper. Bildar en film på ytan som förhindrar vätning.
  • " Areal-exempel ". Akrylbaserad primer som innehåller olika typer av fungicider. Eliminerar skadliga bakterier, skyddar mot återaktivering. Det stärker den behandlade ytan väl och är bekväm att arbeta med på grund av frånvaron av en skarp lukt.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Akryl Grundierung . Akrylbaserad komposition. Minskar förmågan att absorbera fukt vid appliceringsstället.
  • Ceresit CT-99 . Kompositionen är mycket koncentrerad, men säker från miljösynpunkt. Penetrerar djupt in i ytan, behåller sina egenskaper länge, är tillämplig på inre och yttre ytor.
Bild
Bild
Bild
Bild

En viktig faktor vid valet av en svampdödande primer är att för att förhindra bildning av mögel och mögel måste en primer väljas som är lämplig för appliceringsförhållandena. För att bekämpa en befintlig svampkoloni krävs ett kraftfoder med hög fungicidhalt.

Bild
Bild

Du kan lära dig hur du kan bli av med mögel eller mögel för alltid från följande video.

Rekommenderad: