Djup Penetrationsprimer För Betong: Svampdödande Föreningar För Betonggolv, Penetrerande Akrylprimer

Innehållsförteckning:

Video: Djup Penetrationsprimer För Betong: Svampdödande Föreningar För Betonggolv, Penetrerande Akrylprimer

Video: Djup Penetrationsprimer För Betong: Svampdödande Föreningar För Betonggolv, Penetrerande Akrylprimer
Video: Applying Concrete Sealer | Part 3 – Sealing Concrete 2024, Mars
Djup Penetrationsprimer För Betong: Svampdödande Föreningar För Betonggolv, Penetrerande Akrylprimer
Djup Penetrationsprimer För Betong: Svampdödande Föreningar För Betonggolv, Penetrerande Akrylprimer
Anonim

Idag används en mängd olika material för inomhusbehandling, och en djup penetrationsprimer intar en speciell plats i denna lista. Tack vare användningen av denna komposition kan reparationsprocessen utföras på en ganska hög kvalitetsnivå.

Idag finns primern i flera former .lämplig för olika typer av arbete. Men först måste du bekanta dig med egenskaperna hos detta material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Innan du bekantar dig med huvudtyperna av djupa penetrationsprimrar måste du förstå vad detta material är och hur det skiljer sig från andra formuleringar.

Detta alternativ är en slags impregnering för en betongyta. Primern kan tränga in på ett djup av 5 till 10 mm, beroende på vilken typ som används.

Tack vare användningen av denna komposition är det möjligt att säkerställa maximal vidhäftning av betongen och efterbehandlingsmaterialet . Den penetrerande primern kännetecknas av en hög grad av fuktbeständighet och har dessutom ånggenomsläppliga egenskaper.

Dessutom har den höga antiseptiska egenskaper som förhindrar utveckling av svamp och mögel på betongytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan egenskap hos den genomträngande primern är att den kan minska förbrukningen av de efterbehandlingsmaterial som kommer att användas i framtiden.

Användningen av kompositionen har en positiv effekt på luftutbytet i rummet . I detta fall utför primern en isolerande funktion inuti materialet.

Efter behandling med en penetrerande förening blir ytan mer motståndskraftig mot olika yttre påverkan. Till exempel gäller detta användning av kemikalier, vilket ofta leder till nötning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillämpningsområde

Som nämnts ovan används primern vid beredning av väggarna. Kompositionen används om det finns risk för att ytbehandlingsmaterialet är svagt fixerat på betongytan.

Den djupa penetrationsprimern förbättrar väsentligt vidhäftningen av substratet, vilket eliminerar detta problem under drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta används kompositionen i avsaknad av isolering av monoliten . På en bas med ett stort antal porer fixeras inte efterbehandlingsmaterial på bästa sätt. Det är därför experter rekommenderar att du använder en djup penetrationsprimer som "tätar" alla kanaler. Kompositionen förhindrar snabb absorption av olika ämnen, vilket gör att du säkert kan fixera finishen.

Deep penetration primer används för både interiör och fasadarbete. Det skyddar betongytor väl från påverkan av aggressiva ämnen som finns i atmosfären.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudsorter

Byggmarknaden är rik på olika typer av djupa penetrationsprimrar. För att förstå vilket av alternativen som bäst används för att förbereda en betongyta, är det nödvändigt att bekanta sig med egenskaperna för varje individuell komposition.

Den första och en av de vanligaste typerna är den universella primern. Oftast används kompositionen för internt arbete. Ofta används de mångsidiga penetrationsalternativen för renoveringsprocesser som vetter utåt.

Grunderna är lämpliga för både vertikala och horisontella ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller kostnaden för universella alternativ är den relativt låg. Dessutom är förbrukningen av primern under drift liten, vilket är en av de betydande fördelarna. Det rekommenderas att förvara universella alternativ vid temperaturer från 5 till 35 grader.

Efter behandling med en penetrerande primer måste betongytan stå i 4-5 timmar så att den är helt torr.

Enligt tillverkarna själva tillhör universella formuleringar miljövänliga grupper av byggprodukter . Efter bearbetning kommer ytan att vara härdad och förberedd för ytterligare manipulationer. Ofta används en universell primer på ett uppvärmt underlag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa typ är akrylföreningar. Detta alternativ kan användas för att bearbeta alla underlag, från trä till betong. Många experter anser att akrylprimer är en universell typ. Huvuddragen i kompositionen är djup penetration i basen, vilket förenklar hela reparationsprocessen i framtiden.

Ofta kompletterar tillverkarna basen av primern med olika tillsatser, vilket ökar dess prestanda. Oftast kombineras kompositionen med antiseptiska komponenter, så att impregneringen kan användas för att förbereda ytor i badrummet.

Primern förhindrar mögelbildning som uppstår när den utsätts för hög luftfuktighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Svampdödande föreningar är en separat typ. Denna penetrerande primer är lämplig för ett brett spektrum av ytor, inklusive betong. Ett särdrag hos denna art är förekomsten av fungicider i basen - komponenter som snabbt kan förstöra svampsporer. Dessutom förhindrar impregneringen utvecklingen av skadlig mikroflora i rummet.

Svampdödande primrar kan ha en annan grund, vilket är deras främsta fördel . För beredning av betongytor används olika typer av kompositioner. Det bör noteras att användning av sådana impregneringar rekommenderas för behandling av de ytor som redan har påverkats av mögel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Observera också att svampdödande föreningar endast används för att förbereda basen för tapeter. Dessutom har impregneringen en ganska skarp lukt.

En annan typ är en antiseptisk penetrerande primer. Till skillnad från den tidigare versionen används dessa kompositioner för att förhindra utveckling av skadlig mikroflora. Primern används för att behandla opåverkade ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast används antiseptiska föreningar för att förbereda väggar och golv i toaletten och badrummet. En primer appliceras innan golvmaterialet läggs. Kärnan i högkvalitativ antiseptisk impregnering finns alltid fungicider. Fördelen med primers är att de utför en förstärkande funktion när man arbetar med lösa underlag.

För att eliminera brister på ytan används lateximpregneringar med djup penetration. De är baserade på vatten och polymerer, som ger anständiga tekniska egenskaper för denna typ. Dessa föreningar är oumbärliga för bearbetning av metall, betong och trä. Ofta kombineras denna typ av primer med alkydalternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mångsidigheten hos kompositionerna ligger i det faktum att de kan användas för inomhus- och utomhusarbete. Latex primer stärker väl baserna, som starkt absorberar olika ämnen.

Fasadimpregnering är en separat typ . Silikon- och silikatföreningar är idealiska för utomhusbruk. Med dessa alternativ kan sprickor behandlas före påfyllning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en högkvalitativ impregnering för en betongyta bör du vara uppmärksam på flera viktiga punkter.

  • Typ av jobb . Om du tänker använda en utomhusprimer är det bäst att välja akryl- eller silikatföreningar som är mycket resistenta mot låga temperaturer. Latex- eller akrylimpregneringar är det perfekta valet för invändiga väggbehandlingar.
  • Material. För betongytor rekommenderas att använda alkyd- eller akrylföreningar, som på ett tillförlitligt sätt stärker basen och kvalitativt förbereder den för ytterligare manipulationer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandling . Bestäm i förväg vilket material du ska använda efter ytbehandling. För tapeter, gips eller färg används olika typer av impregneringar.

Ett annat viktigt kriterium är torktiden. Om primern används för interiörarbete är det bäst att använda formuleringar som kräver 2-3 timmar. Detta beror på det faktum att primern appliceras i flera lager och långvarig torkning bromsar reparationsprocessen avsevärt.

Du bör också vara uppmärksam på tillverkaren och kostnaden för den genomträngande kompositionen. Det är bäst att välja en produkt från ett välkänt varumärke som har lyckats rekommendera sig själv bra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man ansöker?

När man arbetar med djup penetrationsimpregnering för betong finns det flera viktiga regler att tänka på. Innan kompositionen appliceras är det nödvändigt att noggrant förbereda basen. Det är nödvändigt att rengöra ytan för smuts, fylla sprickor och ta bort fläckar med en speciell lösning. Betongunderlaget måste vara rent och torrt.

Därefter måste du förbereda byggnadsblandningen med fokus på tillverkarens instruktioner. Oftast knådas kompositionen i ett förhållande 1: 1 (primer och vatten). Använd en pensel eller rulle för att applicera den färdiga blandningen. En sprutpistol hjälper till att påskynda ytförberedelsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Observera att det rekommenderas att använda gummihandskar innan arbetet påbörjas. Detta skyddar huden från intag av kompositionen. Därefter appliceras den genomträngande impregneringen jämnt över hela ytan. Om basen är snabb absorberande behöver du 2 lager.

När det gäller förbrukningen av den penetrerande primern beror allt på själva ytan. Medelvärden är 80-120 g per 1 m². Experter rekommenderar att du lämnar ytan i 24 timmar så att den är helt redo för ytterligare manipulationer.

Rekommenderad: