Ceresit Primer: Betongkontakt CT Och Kvartsblandning, Applicering Och Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Ceresit Primer: Betongkontakt CT Och Kvartsblandning, Applicering Och Recensioner

Video: Ceresit Primer: Betongkontakt CT Och Kvartsblandning, Applicering Och Recensioner
Video: Как избежать появления трещин на стенах? Подготовка под штукатурку. #11 2024, Maj
Ceresit Primer: Betongkontakt CT Och Kvartsblandning, Applicering Och Recensioner
Ceresit Primer: Betongkontakt CT Och Kvartsblandning, Applicering Och Recensioner
Anonim

Primern är ett av de viktigaste och nödvändigaste efterbehandlingsmaterialen. Trots att det alltid är dolt under ett lager topplack, beror kvaliteten på alla efterbehandlingsarbeten och deras slutliga utseende på dess kvalitet. Ceresit -primern är mest efterfrågad idag. Vi kommer att prata om det i vår artikel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Ceresit-primern kännetecknas av sin extremt höga permeabilitet och idealiskt starka vidhäftning, inte bara till arbetsytans bas, utan också till det översta dekorativa skiktet. Därför säkrar det dem inte bara separat, utan förbinder dem också och håller dem ihop på ett säkert sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkarens kompetenta tillvägagångssätt för tillverkning av primers gör att du kan ge dem ytterligare speciella och viktiga egenskaper. Till exempel finns det primrar med antikorrosionsfunktioner eller med förmågan att hämma skadliga mikroorganismer.

Med Ceresit -primern kan du samtidigt lösa flera problem samtidigt: jämna ut ytan, förbättra dess vidhäftning, täppa till porerna på arbetsytan och ge den ett attraktivt utseende. Att uppnå dessa mål är möjligt tack vare en unik och genomtänkt komposition.

Bild
Bild

På grund av ytans utjämning minskar också absorptionsförmågan hos ytmaterialets arbetsområde. Det är därför alla delar är jämnt färgade i framtiden och har samma färg.

Vi kan säkert säga att utan en primer är högkvalitativ efterbehandling helt enkelt omöjlig. Och för att exakt uppnå det bästa resultatet erbjuder tillverkaren flera typer av denna beläggning idag.

Bild
Bild

Typer och egenskaper

Ceresits primersamling innehåller flera sorter, var och en med unika egenskaper. Varje typ av primer åtföljs av en särskild instruktion, vars efterlevnad är nyckeln till framgångsrikt arbete.

CT 17 Koncentrat Är en mångsidig koncentratprimer som kan användas inomhus och utomhus. Perfekt för djupimpregnering av alla ytor med svag bas. Den optimala omgivningstemperaturen under drift är från 5 till 35 grader över noll. Den högsta tillåtna luftfuktigheten är 80%.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • " Betonkontakt ST 19 " har en vattendispergerad bas, har god fuktbeständighet. På grund av att "Betonokontakt" innehåller sand, är dess yta något grov och förbättrar primerens vidhäftning till det slutliga ytskiktet. Denna kvartsimpregnering är lämplig för interiörarbete, avsedd för applicering på betong före puts, fyllning eller målning.
  • " IN 10 markinteriör " Är en svampdämpande impregnering för inomhusbruk. Hon kan bearbeta väggar och tak innan tapetsering, målning, samt spackling eller puts. En sådan primer är inte lämplig för att läggas ovanpå kakel.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ceresit CT 17 - Detta är en universell impregnering med djup penetration. Lämplig för inomhus- och utomhusbruk. Det realiseras i två former med märkningen "vinter" eller "sommar", vilket indikerar för vilken årstid som denna primer är lämplig. Används oftast för golvbeläggning. Användningen av en sådan primer kräver en applicering av ett avfettningsmedel.
  • Ceresit R 777 Är en speciell blandning avsedd för ytor med hög absorptionsnivå. Det minskar inte bara denna indikator, utan stärker också basen och förbättrar flödet av andra blandningar. Det är miljövänligt, lämpligt för behandling av golvet före golvet. Det kan bara användas inomhus, det är motståndskraftigt mot låga temperaturer och förlorar inte sina egenskaper när det fryses.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • ST 99 den används inte bara för att eliminera den befintliga svampen på alla ytor, utan också för att förhindra dess ytterligare utseende och tillväxt. Denna primer har fungistatiska egenskaper, har en specifik doft som snabbt försvinner. Det är säkert för människor och miljö och lämnar inga rester på arbetsytan efter att ha absorberats. Före användning kräver det utspädning med vatten i enlighet med instruktionerna.
  • ST 16 Är en speciell kvartsfärgblandning som appliceras på ytor för att putsas vidare. Den säljs i vitt, som kan ändras av konsumenten efter behag med hjälp av olika färger. Efter torkning blir ytan något grov på grund av närvaron av sand i kompositionen. Kan användas på alla ytor, förutom keramiska plattor och underlag med ett oljigt toppskikt.
Bild
Bild

När man står inför ett sådant sortiment av primers för första gången kommer en oerfaren köpare inte omedelbart att kunna navigera och göra ett val. Därför måste du följa användbara rekommendationer.

Bild
Bild

Hur väljer man?

För att det planerade efterbehandlingsarbetet ska kunna utföras korrekt, pålitligt och effektivt måste du komma ihåg att:

  • Det är nödvändigt att välja en primer baserad på det material som används vid tillverkningen av arbetsområdet.
  • Om arbetet kommer att utföras utanför byggnaden måste förpackningen nödvändigtvis ange att grundblandningen är fuktresistent.
  • Innan du köper måste du studera alla tillgängliga typer av primer och bedöma volymen och komplexiteten i det kommande arbetet. Först efter att ha analyserat den mottagna informationen kan du göra ett val till förmån för en viss produkt.
Bild
Bild
  • Om primern appliceras på en redan putsad yta måste du först kontrollera dess porositet. För att göra detta, blöt ett litet område av ytan med vatten och notera torktiden. Om det är mindre än 3 minuter är det nödvändigt att köpa en speciell förstärkande primerblandning.
  • Det är nödvändigt att inte bara ta hänsyn till materialet för att göra arbetsområdet, utan också ytterligare åtgärder med den grundade ytan. Om primern inte är avsedd för vidare målning kan den inte användas under de målade ytorna.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Under tapeten är det bättre att välja en vit produkt med maximal absorptionsnivå.
  • Du kan inte använda formuleringarna under den kalla årstiden vid temperaturer under noll, om tillverkaren inte har angett information om en sådan möjlighet.
  • Det rekommenderas inte att använda en primerblandning avsedd för bearbetning av gardiner och väggar, när man arbetar med golvet, och vice versa.
Bild
Bild

Styrt av valet av dessa enkla regler kan du välja den riktigt optimala primern för att utföra arbete på vilken yta som helst.

Bild
Bild

Recensioner

Tillverkaren själv positionerar alla sina primers som en av de bästa som finns på marknaden idag. Objektiviteten i en sådan bedömning kan bedömas genom att lära sig köparnas recensioner.

Bild
Bild

Ceresit är ett ganska populärt märke som är efterfrågat bland både professionella dekoratörer och vanliga medborgare. Vanliga köpare betygsätter i allmänhet dessa produkter positivt. De främsta fördelarna är ett överkomligt pris, ett ganska brett sortiment och användarvänlighet. För många köpare är en viktig punkt valet av en primer som hjälper till att lösa vissa specifika problem, till exempel med mögel och mögel.

Bild
Bild

Professionella dekoratörer stöder i allmänhet utmärkelsen . De noterar särskilt den höga kvaliteten på primern av detta märke, dess ekonomiska förbrukning och full överensstämmelse med de deklarerade funktionerna. Det betyder att om tillverkaren indikerade att primern jämnar ut arbetsytans färg, så kommer den faktiskt att göra det. Professionella anser att det är ett stort plus att de kan välja en primerblandning för vilket material som helst och för ytterligare efterbehandling. Detta gör att du alltid kan vara säker på den höga kvaliteten på de utförda aktiviteterna.

Bild
Bild

Om du tror på dessa recensioner är Ceresit -primern av alla sorter verkligen en av de bästa idag. Det viktigaste är att välja rätt blandning och använda den korrekt.

Bild
Bild

Tips för ansökan

För att få ut det mesta av att använda det här verktyget måste du veta hur du använder det korrekt.

Följande steg måste utföras sekventiellt:

  • Rengör ytan som ska grundas från främmande föremål. Detta inkluderar rester av gammal färg och tapeter, damm, smuts och främmande föremål.
  • Arbetsområdet är dessutom jämnt. Om defekterna är för stora är det nödvändigt att putsa ytan. Om de är obetydliga kan du klara dig med en enkel injektering med ett speciellt rivjärn.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Om det finns spår av mögel, mögel eller okänd skada på ytan måste de rengöras manuellt eller avlägsnas med en speciell förening.
  • Rör om eller skaka grunden ordentligt. Detta gör att alla aktiva substanser kan fördelas jämnt igen genom hela volymen.
  • Med en rulle på handtaget eller en bred pensel appliceras primern jämnt på hela arbetsytan i ett lager.
  • Om arbetsområdet har en ökad porositet, kan det andra appliceras efter att det första lagret har torkat helt.
  • Det är tillåtet att applicera ytterligare topplack över primern först när den är helt torr.
Bild
Bild

Efterlevnad av en så enkel men viktig åtgärdssekvens kommer att säkerställa ett högkvalitativt resultat av arbetet.

Hjälpsamma ledtrådar

Innan du köper och använder primern direkt måste du kontrollera förpackningens säkerhet och dess utgångsdatum. Om de kränks rekommenderas det inte att använda en blandning för arbete. Resultatet av sådana åtgärder kan vara oförutsägbart.

Bild
Bild

Alla förberedande steg för rengöring av arbetsområdet görs bäst några timmar innan du använder primern, och ännu bättre en dag. Det rekommenderas inte att applicera blandningen i tre lager. Det andra skiktet, om det behövs, kan endast appliceras efter att det första skiktet har torkat helt; det tar cirka 20 timmar.

Allt material och verktyg som används i arbetet måste sköljas i varmt vatten eller blötläggas i det omedelbart efter användning. Så det blir mycket lättare och snabbare att ta bort resterna av primern från dem.

Bild
Bild

Det behöriga valet och användningen av Ceresit -primern gör att du kvalitativt och fullt kan förbereda alla arbetsytor för vidare efterbehandling.

Rekommenderad: