Hur Länge Torkar Betongkontakt? Torktid För Betongkontakt Under Kakel Och Gips

Innehållsförteckning:

Video: Hur Länge Torkar Betongkontakt? Torktid För Betongkontakt Under Kakel Och Gips

Video: Hur Länge Torkar Betongkontakt? Torktid För Betongkontakt Under Kakel Och Gips
Video: Что дешевле? Гипсовая или цементная? Тонкости работы со штукатуркой. 2024, Maj
Hur Länge Torkar Betongkontakt? Torktid För Betongkontakt Under Kakel Och Gips
Hur Länge Torkar Betongkontakt? Torktid För Betongkontakt Under Kakel Och Gips
Anonim

För närvarande finns det ett utmärkt verktyg som främjar vidhäftning av en mängd olika material (även glas och keramik). Betongkontaktprimer är den mest populära bland konsumenterna. Det finns inga analoger av dessa produkter på den moderna marknaden. Denna blandning torkar ganska snabbt, men bara om den används korrekt.

Bild
Bild

Vad det är?

Brödkontaktens speciella sammansättning inkluderar akryl med tillsats av lim och cement. Denna primer hjälper till att omvandla en något grov eller slät yta till ett bläckark. En sådan intressant effekt skapas av kvartssand i form av små korn. Dekorativa material fäster inte bra på en slät yta, därför kan du använda betongkontakt för att förbereda ytan med högsta kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kompositionen appliceras när man förbereder väggar för kakel, gips och många andra dekorativa material . Betongkontakten ersätter bandaget, som tidigare användes för att undvika att gipset lossnar. Men bandaget är en mödosam och komplicerad process, och vem som helst kan hantera primern.

Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Tänk på de särdrag och egenskaper hos betongkontaktprimern, vilket gör den oumbärlig vid efterbehandling:

  • Produkten kan användas i taket, på golvet och till och med på väggarna. Primern ökar greppet så att det kan hålla det motstående materialet upprätt.
  • Materialet torkar snabbt. När det är torrt uppträder ingen obehaglig lukt, inga skadliga ämnen kommer ut i luften. Processens hastighet beror direkt på arbetets korrekthet och rummets mikroklimat.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Betongkontakten är fuktbeständig. Produkten kan användas som vattentätningsmedel.
  • Tillverkarna är nöjda med primerns livslängd. Om instruktionerna följs håller primern upp till 80 år.
  • Närvaron av pigment i primersammansättningen gör att du kan täcka ytan så nära som möjligt. Tack vare den synliga färgen kommer du omedelbart att märka de saknade fläckarna.
  • Betongkontaktblandningen liknar gräddfil i sin konsistens. Tack vare detta kan produkten enkelt appliceras på ytan med hjälp av ett bekvämt verktyg.
  • Blandningen kan användas inte bara av erfarna hantverkare, utan också av nybörjare. Det finns inget svårt att använda, du behöver inte ha speciella färdigheter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Subtiliteter av ansökan

Alla tillverkare av betongkontakter skriver en kort instruktion på förpackningen. Var noga med att läsa den innan du börjar arbeta. Användningen av en primerlösning kräver inte speciella färdigheter och förmågor. Var särskilt uppmärksam på temperaturområdet när du läser tillverkarens rekommendationer. För höga och låga temperaturvärden för luft skadar inte bara kompositionen utan gör den helt oanvändbar. Överkylning och överhettning minskar vidhäftningsegenskaperna med flera gånger.

Bild
Bild

Betongkontakt återfinns oftare färdigt på försäljning. Du kan börja färdigställa väggar, golv eller tak direkt efter att du kommer hem från affären. Innan du börjar bör du fortfarande blanda innehållet i skopan noggrant. Visuellt liknar denna primer en pastellfärg med små fasta fläckar. Se till att rummet är tillräckligt varmt (mer än +15 grader) innan du påbörjar grundningsarbetet.

Bild
Bild

Det är absolut omöjligt att applicera kompositionen på frysta väggar . Låg temperatur förhindrar vidhäftning av föreningen till ytan. Efter dekorativ behandling kommer primern helt enkelt att falla av väggen under påverkan av det tunga materialet. Om det finns en ledning i väggen, var noga med att koppla bort strömmen till rummet innan arbetet påbörjas. Annars kan ytan absorbera fukt och fungera som ledare för elektricitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att applicera primersammansättningen, använd:

  • bred pensel;
  • breda och smala spatlar;
  • målarulle.
Bild
Bild

En bred borste hjälper till att minimera materialförbrukningen, och tvärtom finns mycket komposition kvar på rullen. Applicera betongkontakt i ett jämnt lager över hela underlaget. Om du arbetar på en yta som absorberar vätska är det bäst att applicera primern i två lager. Du måste också återanvända lösningen om basen har allvarliga defekter och invecklad lättnad.

Bild
Bild

Ibland är det vettigt att späda ut primerblandningen något . För att göra detta, tillsätt 50 ml vatten till 1 kg av produkten. Vattnet ska ha samma temperatur som rumstemperaturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur länge torkar det?

Betongkontakt bör appliceras på de material som inte absorberar fukt väl eller inte absorberar det alls. Så primern används för bearbetning av trä, metall, kakel, betong och till och med för målade ytor. Jordens torktid beror på luftfuktigheten i rummet.

Bild
Bild

Standardtiden för fullständig torkning är 2,5-4 timmar . Bättre motstå maximal tid - brådska kommer att förstöra de positiva egenskaperna hos betongkontakt. Experter rekommenderar att applicera blandningen på väggarna på kvällen och börja avsluta arbetet på morgonen. Den torkade ytan drar till sig damm, så du bör inte vänta för länge. Friskluftsflödet kommer att dra överflödig fukt från rummet. Om detta inte är möjligt, låt materialet torka i 24 timmar.

Bild
Bild

Det finns tillfällen då det helt enkelt inte finns något sätt att vänta all nödvändig tid för primerlagret att torka helt.

I detta fall måste ytterligare arbete utföras:

  • täck väggarna med en primer som tränger djupt in i materialet;
  • vänta tills det torkar helt och börja slutföra arbetet.
Bild
Bild

När kan arbetet fortsätta?

Se till att betongkontaktskiktet är helt torrt. Ytbehandling kan fortsätta direkt efteråt. Om så önskas är det möjligt att pausa för att torka lite längre, men det rekommenderas inte att dra ut arbetet för mycket. Damm kan lägga sig på primern, på grund av vilken alla åtgärder måste upprepas.

Rekommenderad: