Unis Primer: Funktioner I En Universell Komposition Med En Volym På 10 Liter, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Unis Primer: Funktioner I En Universell Komposition Med En Volym På 10 Liter, Recensioner

Video: Unis Primer: Funktioner I En Universell Komposition Med En Volym På 10 Liter, Recensioner
Video: Смарт-Часы Maimo Watch - Детальный ОБЗОР + ТЕСТЫ 2024, April
Unis Primer: Funktioner I En Universell Komposition Med En Volym På 10 Liter, Recensioner
Unis Primer: Funktioner I En Universell Komposition Med En Volym På 10 Liter, Recensioner
Anonim

En primer av hög kvalitet är en nödvändig sak under reparationen, eftersom det är hon som ansvarar för att förbättra vidhäftningen mellan väggen och efterbehandlingsmaterialen. Om du inte grundar ytan på väggen väl, kommer snart gips att falla av den och plattan kommer att lossna tillsammans med limmet. Det ryska företaget Unis har länge etablerat sig som en tillverkare av högkvalitativa torra byggnadsblandningar, liksom en mängd primers som bidrar till en enhetlig applicering av efterbehandlingsmaterial både i och utanför lokalerna.

Funktioner, typer och egenskaper

Tack vare Unis kommer byggnadsarbetet att gå mycket snabbare, eftersom dessa ämnen är utformade för att torka inom en minimal tidsperiod. Användningen av denna blandning hjälper också till att minska förbrukningen av dyra byggnadslim, färg, eventuellt gips och olika golvbehandlingsprodukter. En annan fördel med djupa penetrationsjordar är att de är bra på att täppa till hål och sprickor i alla typer av ytor.

Unis tillverkar sina jordblandningar som färdiga att använda, vattenbaserade murbruk i en volym på 10 liter. Under transport deformeras de inte och behåller sitt ursprungliga utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

En sådan hink räcker för att täcka en total yta på 31 m2 i ett lager . Av detta följer att en kvadratmeter kommer att behöva upp till 0,35 liter material, vilket är ganska ekonomiskt. Ytterytan, grundad i ett lager, torkar på cirka tre timmar vid en luftfuktighet på upp till 60% och en temperatur på 19 grader. Man bör komma ihåg att användning av blandningar på husets ytterväggar är strängt förbjudet vid temperaturer under +5 och över +30 grader och luftfuktighet över 75%. Om arbete utförs inuti ett uppvärmt rum kan de göras när som helst, oavsett fuktighet och temperaturförhållanden.

Det bör noteras att Unis -produkter är miljövänliga eftersom de inte avger ämnen som är giftiga för naturen och människor vare sig under tillverkning eller under användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Företaget producerar fyra typer av jordblandningar, som var och en är lämplig för en specifik typ av substrat och har sina egna egenskaper:

  • jord för interiörarbete;
  • universell jord;
  • djup penetrationsjord;
  • konkret tillgång.

Behållare på 10 liter av hållbar plast med ljusgul färg kan lätt ses på hyllan i alla järnaffärer. Kostnaden för varje komposition varierar från 200-400 rubel, vilket är ganska ekonomiskt, särskilt i jämförelse med importerade varor med liknande sammansättning. Låt oss överväga var och en av blandningarna separat och lära oss om de individuella egenskaperna hos varje.

Inre primer

Som namnet antyder är denna blandning avsedd för behandling av de inre ytorna i rummet. Det jämnar perfekt ut appliceringsområdet, tar bort damm och ökar vidhäftningen mellan ytan och den framtida finishen. Denna komposition stärker väggar och golv, och förbereder dem också för nästa steg i tillämpningen av dekorativa medel och ytbehandlingar, som inkluderar kitt, gips, kakellim och direkt kakel eller tapeter själva.

Bild
Bild
Bild
Bild

Djup penetrationsjord

Denna typ är avsedd för beredning och förstärkning av områden av hållbart tegel, betong, gips, kalksten, gipsskivor och gipsskivor. Huvudegenskapen för denna blandning framgår av namnet - den tränger tillräckligt djupt in i ytans botten och tätar och förstärker gamla, ojämna material som absorberar vätska. Primern bidrar också till en jämn fördelning av den absorberade vätskan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna typ av jordblandning ger större hållfasthet hos de applicerade materialen och deras motståndskraft mot sprickor, och ökar, precis som alla andra, vidhäftningsstyrkan hos medlen till det behandlade området. Användningen av Unis sparar kostnader för efterföljande reparationsprodukter och garanterar bibehållandet av basens ursprungliga utseende.

På grund av den speciella sammansättningen och närvaron av speciella desinficerande tillsatser skyddar denna produkt ytan från en mängd olika bakterier. Denna sort torkar tillräckligt snabbt och har inte ett klibbigt lager, vilket förenklar mästarnas handlingar.

Universell primer

Denna typ av primerprodukt är avsedd för beredning, förstärkning och avdunstning av ytor före nästa steg av applicering av efterbehandlingsblandningar och dekorativa beläggningar. Om du är osäker på valet av detta eller det här verktyget kan du säkert ta den här universella produkten, eftersom den är tillämplig både för den yttre delen av byggnader och för slutna rum, oavsett fuktnivå och temperatur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudegenskapen för en sådan komposition är att säkerställa en ökning av styrkan hos efterföljande material .liksom styrkan i greppet mellan dem och väggen. Denna sort minskar perfekt vattenabsorptionen på den behandlade ytan och jämnar ut den. Hon ansvarar för att upprätthålla den höga kvaliteten på det behandlade området under lång tid och förlänger servicen på andra sätt. Liksom andra typer av primers hjälper denna komposition till att spara på mängden framtida efterbehandling eller dekorativa material. Produkten torkar mycket snabbt utan att lämna klibbighet, vilket minskar reparationstiden.

Jordbetongtillgång

Denna typ av jordblandning är avsedd för utjämnade och dåligt absorberande områden. Denna produkt är idealisk för alla betong-, gasbetong- och gassilikatsubstrat innan du applicerar gips eller kakellim. Den kan användas både för grundning av ytterväggar och för behandling av invändiga ytor i rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

En sådan komposition strukturerar hela betongytan, utjämnar dess förmåga att absorbera fukt, vilket har en positiv effekt på att stärka produktens vidhäftning till basen. Användningen av denna primer på ytor med låg absorptionsförmåga hjälper till att bibehålla kvaliteten på substratet och ökar livslängden för de använda materialen.

Regler för arbete med jordblandningar Unis

Innan du använder Unis primers, undersök noggrant och förbered applikationsområdet som ska behandlas. Den måste vara torr och ha bärande egenskaper. Innan direkt beläggning är det nödvändigt att ta bort alla lösa delar, överflödiga beläggningar, ta bort fläckar och andra föroreningar som kan förhindra stark vidhäftning av jordprodukten till ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När alla ovanstående steg är slutförda måste du ta vilket verktyg som helst för att måla ytor: det kan vara en rulle, en byggborste eller en sprutpistol och en pensel. Blandningen ska appliceras noggrant och jämnt på ytan, så att det inte bildas vattenpölar. Vänta tills det behandlade området är helt torrt innan du fortsätter.

Bild
Bild

Recensioner

Ett stort antal positiva recensioner från vanliga användare tyder på att Unis -produkter verkligen är mycket bra och lätta att använda. Många pekar på den utmärkta sammansättningen av jordblandningar, som liknar utländska analoger. Naturligtvis, trots den liknande sammansättningen, är kvaliteten på Unis -primern sämre än de importerade konkurrenterna, men samtidigt är deras pris ganska demokratiskt, vilket också noteras av majoriteten av användarna.

Rekommenderad: