Volym Betongblandare: Hur Många Kuber Betong Finns I En Hushållsbetongblandare? Betongblandare 63-65 Liter Och 160-180 Liter, 200 Liter Och Andra Volymer

Innehållsförteckning:

Video: Volym Betongblandare: Hur Många Kuber Betong Finns I En Hushållsbetongblandare? Betongblandare 63-65 Liter Och 160-180 Liter, 200 Liter Och Andra Volymer

Video: Volym Betongblandare: Hur Många Kuber Betong Finns I En Hushållsbetongblandare? Betongblandare 63-65 Liter Och 160-180 Liter, 200 Liter Och Andra Volymer
Video: ORANGE Concrete Mixer 2024, April
Volym Betongblandare: Hur Många Kuber Betong Finns I En Hushållsbetongblandare? Betongblandare 63-65 Liter Och 160-180 Liter, 200 Liter Och Andra Volymer
Volym Betongblandare: Hur Många Kuber Betong Finns I En Hushållsbetongblandare? Betongblandare 63-65 Liter Och 160-180 Liter, 200 Liter Och Andra Volymer
Anonim

Betong är ett av de mest använda materialen. Inte ett enda byggnadsarbete klarar sig utan det. Du kan få den både i form av en förberedd blandning och genom att göra den själv. För en liten mängd arbete blandas betong manuellt i ett tråg med en byggmixer. Om vi talar om en större konstruktion är en betongblandare oumbärlig.

En kvalitetsbetongblandare är inte ett billigt nöje . Du bör vara försiktig när du väljer sådan konstruktionsutrustning innan du köper eller hyr, var uppmärksam på alla egenskaper. Huvudparametern är volymen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är volymerna?

Idag finns det ett stort antal tillverkare på marknaden för betongblandare. Alla erbjuder enheter med olika tekniska egenskaper, bland annat volym, effekt och konstruktionsegenskaperna hos installationen är viktiga i hemmet . Betongblandarens volym beräknas beroende på omfattningen av det planerade byggnadsarbetet. Om betonglösningen behövs i små mängder kan du klara dig med en vanlig byggmixer, även om det inte är lätt att förbereda blandningen med egna händer.

En stationär betongblandare kommer att göra denna uppgift enklare . Hon hanterar snabbt och effektivt stora volymer råvaror. När du utför engångsbyggnadsarbeten är det inte nödvändigt att köpa en installation; det är mer lönsamt att hyra den. Ibland är det lämpligt att beställa en färdig lösning som kommer i en betongblandare eller en automatisk mixer. Detta är en lastbil med knådningstrumma och transportbälte.

Den transporterade volymen mäts i m3, till skillnad från liter, eller dm3 i betongblandare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna mängd betong används som regel för att lägga grunden. Vid uppförande av små strukturer på platsen (lusthus, garage) krävs vanligtvis inte mer än 100 liter betong . För sådana volymer räcker det med en trumma på 130-160 liter. Betongblandare från 63 till 500 liter finns att köpa gratis. I stora industrier finns det exemplar upp till 1000 liter eller 1 m3, men för konstruktion på din egen plats är det lämpligt att beställa sådana volymer i form av färdiga blandningar som levereras av automatiska blandare.

Notera! När du arbetar med en betongblandare kommer volymen på den färdiga blandningen alltid ut mindre än själva installationens volym. Detta beror på att trumman under drift lutas till sin egen axel för att underlätta blandningsprocessen. Råvarans kvalitet påverkar också det färdiga materialets utbyte. Trumman laddas vanligtvis med 2/3, därför är produktionen av den färdiga blandningen 65-75% av volymen på betongblandaren. Sådana parametrar finns endast av installationer av gravitationstypen. Betongblandare av skruvtyp kan laddas till full volym, eftersom deras mekanism inte möjliggör drift i vinkel.

Bild
Bild
Volym, l Karakteristisk
60

Lämplig för personer som arbetar ensamma på plats. Designen är mobil, men de har många nackdelar:

  • motor med låg effekt som överhettas under långvarig drift;
  • produktionen av den färdiga blandningen är högst 30-40 liter;
  • samma mängd kan knådas utan problem med en konstruktionsblandare;
  • trummans övre öppning är liten, vilket komplicerar lastningen av bulkmaterial med skopor eller spade.
120 Typisk hushållsvolym för privat byggande, när arbetet utförs av en person. Det bästa förhållandet mellan prestanda och kostnad.
160 Håller en genomsnittlig arbetstempo på en byggarbetsplats och är optimal för tvåpersonsarbete.
180 Ett bra val för ett helt lag. Du bör uppmärksamma en sådan volym med en större privat konstruktion.
200 Stöder höga konstruktionshastigheter. Speciellt lämplig för byggandet av små envåningshus när ett stort team arbetar.
250 I privat konstruktion används det mindre ofta. Lämplig för uppförande av två- / trevåningshus. Bland nackdelarna är långsiktig blandning av råvaror, liksom behovet av att avyttra rester.

300 och mer

Det används i större byggnadsarbeten, till exempel vid konstruktion av byggnader och lager i flera våningar. Även om det för sådana behov är mer rationellt att använda automatiska blandare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur bestäms?

Volymen på en betongblandare anges ofta på själva trumman. Det finns också i instruktionerna eller andra installationsdokument under rubriken "Specifikationer". Du kan ta reda på hur många kuber av betong som kommer ut i en arbetscykel enligt följande.

Ungefärlig beräkningsmetod

Denna metod är lämplig för betongblandare av gravitationstyp. Genom att veta att trumman i en betongblandare belastas med 65-75%kan du ungefär uppskatta mängden betong som erhålls. Så, till exempel, kommer en betongblandare med en volym på 120 liter att producera cirka 75-90 liter av blandningen.

Bild
Bild

Vägningsmetod

Denna metod används för att mäta massan av den beredda betongblandningen i betongblandare. För detta vägs en maskin laddad med råvaror i industriell skala. Sedan dras den tekniska massan av fordonet som anges i passet från den erhållna faktiska massan . Detta är det mest exakta sättet.

På en anteckning! 1 kub betong väger cirka 2,4 ton.

Bild
Bild

Tidsmetod

Så du kan beräkna blandningens volym under den tid då den är helt urladdad från mixern. Under standardförhållanden kommer 1 kubikmeter betong ut på 10 minuter, det tar 30 minuter att lossa 3 kubikmeter . Detta är det minst exakta sättet. Att bestämma mängden betong som behöver beställas för konstruktion kan göras med hjälp av enkel matematik. För att göra detta är det nödvändigt att multiplicera måtten på det hällda området (längd, bredd och höjd). Om objektet är en komplex polyhedron, bör du dela upp det i separata enkla former och lägga ihop deras volymer.

Vanligtvis är sådana beräkningar inte mycket meningsfulla, eftersom det under drift alltid finns fel upp eller ner . För att säkerställa att betongen är tillräcklig rekommenderas det att förbereda blandningens volym flera liter mer än nödvändigt. Det är värt att på förhand bestämma var du ska avyttra resterna med fördel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken betongblandare att välja?

Innan man utvärderar de tekniska egenskaperna hos hotellinstallationer är det nödvändigt att välja typ av betongblandare. De är gravitationella med manuella och elektriska drivenheter, samt tvingade eller skruvade. I det första fallet knådas betong i en roterande trumma under tyngdkraftsverkan, i det andra - med hjälp av roterande blad i en stationär trumma . I privat konstruktion används den första typen oftare.

För att välja den bästa betongblandaren för ditt hem bör du vägledas av följande kriterier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trumvolym

Den viktigaste parametern, eftersom hastigheten och takten i byggnadsarbetet beror på mängden betong som produceras. För personligt bruk räcker en betongblandare med en volym på 120-160 liter.

Bild
Bild

Motoreffekt

Kraften i installationen avgör tiden för dess oavbrutna drift. En motor med mer effekt går längre och är också mindre benägen att överhettas. För små jobb är en motor med en effekt på upp till 700 watt lämplig. För mer imponerande konstruktion (konstruktion av ett garage, bad) rekommenderas att du använder en enhet med en effekt på minst 800 watt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nätspänning

En viktig parameter som avgör motorns funktion. Observera att den allestädes närvarande nätspänningen är 220 V (enfas). Vissa betongblandare är konstruerade för att anslutas till 380 V (trefasnät), så de fungerar inte från enfasström.

Bild
Bild

Varv per minut

En motorparameter som påverkar antalet trumvarv per minut. För personligt bruk rekommenderas att välja en motor med ett vridmoment på 25-28 varv / min.

Bild
Bild

Design egenskaper

En högkvalitativ betongblandare måste ha vissa designparametrar, inklusive tjockleken på trumväggarna och materialet i ringväxeln. Trummans hållbarhet beror på den första parametern. Väggtjockleken måste vara helt anpassad till motoreffekten och enhetens dimensioner . Växlar finns i olika material. De mest pålitliga är gjutjärn och polyamid. De är av samma kvalitet, de går inte sönder ofta. Betongblandare med stål eller vanlig plastkrona är inte ett bra val.

Bland andra strukturella element är det värt att uppmärksamma hjulen . Deras närvaro kommer att underlätta transporten av den stationära installationen, särskilt för dem som sysslar med konstruktion på egen hand.

För att den köpta betongblandaren ska fungera i många år är det nödvändigt att följa försiktighetsåtgärderna och reglerna för användning av installationen som anges i instruktionerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Under arbetets gång bör du:

  • förbered ett plant område innan du använder betongblandaren;
  • ladda råvaror i trumman när den är påslagen;
  • ladda enheten av tyngdkraftstypen med högst 75%;
  • beräkna proportionerna korrekt före servering;
  • häll först vatten, sedan cement och andra fyllmedel (sand, krossad sten);
  • kom ihåg den exakta tiden för att blanda råvarorna;
  • rengör trummans inre yta efter att ha tagit bort en sats betong;
  • använd den beredda blandningen inom 30 minuter;
  • efter avslutat arbete, tvätta trumman och kronan utan att översvämma motorn med vatten.

Var noga med att läsa enhetens recensioner och tekniska egenskaper innan du köper, jämför dem med typen och omfattningen av byggnadsarbeten. Efterlevnaden av dessa krav garanterar lång och problemfri drift av den köpta betongblandaren.

Rekommenderad: