Lim "Moment 88": Egenskaper Hos En Universell Vattentät Och Extra Stark Komposition I Förpackningar Om 750 Ml, 125 G, 30 Ml, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Lim "Moment 88": Egenskaper Hos En Universell Vattentät Och Extra Stark Komposition I Förpackningar Om 750 Ml, 125 G, 30 Ml, Recensioner

Video: Lim
Video: Кондиционер AUX D серии. Обзор 2024, April
Lim "Moment 88": Egenskaper Hos En Universell Vattentät Och Extra Stark Komposition I Förpackningar Om 750 Ml, 125 G, 30 Ml, Recensioner
Lim "Moment 88": Egenskaper Hos En Universell Vattentät Och Extra Stark Komposition I Förpackningar Om 750 Ml, 125 G, 30 Ml, Recensioner
Anonim

Moment 88 lim används flitigt i hemmet, under reparationer, inom industrin (skeppsbyggnad, maskinteknik). Inom byggbranschen används den som primer på grund av dess unika förmåga att tränga långt in i ytan som ska färdigställas. Det kännetecknas av vattenbeständighet, värmebeständighet, plasticitet och snabb inställning. Självhäftande leder är starka, förlorar inte sina egenskaper vid temperaturer från -30 till +90 C, tål betydande mekanisk påfrestning.

Bild
Bild

Typer och funktioner

Universallim "Moment 88" är tillverkat av en lösning av etylacetat, fenol-formaldehydharts och gummi. Det fäster enkelt trä-, kartong-, läder-, gummi- och metallytor samt keramik, glas och textilier. Samtidigt rekommenderas det inte för bindning av polypropen, frigolit, mjukgjord PVC och polyeten, samt för fat och behållare i kontakt med mat och dricksvatten.

Moment 88 lim har flera sorter

  • 88-CA designad för limning av föremål med en porös och fibrös struktur. Det binder säkert metall till gummi. Det tappar inte styrka och elasticitet vid en temperatur på -50 C, det kallas också gummi. Lämplig för småhusrenoveringar. Limmet är fuktbeständigt, orsakar inte metalloxidation. Finns i behållare från 1 till 200 liter.
  • 88-NP designad för att binda trä till gummi, betong, läder och plast. Det är mycket vattentåligt, salt och sötvatten påverkas inte kemiskt. Det är överlägset i styrka än 88-CA-lim. Limmet används vid skeppsbyggnad och monteringsarbete. Förlorar inte sina egenskaper vid temperaturer från -50 till +70 C. Det orsakar inte korrosion av metall, det används för kall och varm limning. Det säljs i rör om 50-125 ml.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • 88-M extra stark 15 kgf / kvm. cm, skapad för att ansluta alla material. Det används främst vid reparation av motorfordon. Förlorar inte egenskaper vid temperaturer från -40 till +70 C.
  • 88-NT designad för limning av trä, betong, metall och keramik. Förlorar inte sina egenskaper från -40 till +50 C. Vattentät. Limets tekniska egenskaper är lämpliga för varma och kalla bindningsmetoder. Väntetid efter limning före drift 6 timmar.
  • " Lux " designad för limning av metall, textilier, papper, plast, glas och skum. Det används i vardagen, byggnadsarbete, radioteknik och möbelmontering.

Alla sorter av Moment 88 -lim finns i olika förpackningar: 750 ml burkar, 25 kg hinkar, 40 kg fat och små rör från 30 g.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Det finns två sätt att limma material med Moment 88 -lim: varmt och kallt. I en hushållsmiljö används den kalla metoden.

Algoritmen för åtgärder är följande:

  • förbereda ytan, rengör den från smuts, avfetta;
  • smörj med lim och låt stå i 15 minuter medan du applicerar limet jämnt i ett tunt lager;
  • appliceringen av limkompositionen på ytan upprepas och hålls igen i upp till 15 minuter;
  • Applicera och håll de ytor som ska limmas i 2 minuter;
  • i denna form måste föremålen som ska limmas stanna i 24 timmar vid en temperatur av 20 C.
Bild
Bild
Bild
Bild

Med varmlimningsmetoden är sömmen särskilt stark. Procedur:

  • förbered ytan för limning, rengör och avfett;
  • applicera ett tunt lager lim på den färdiga delen, vänta 30 minuter;
  • ytor värms upp till 90 C;
  • föremålen som ska limmas måste pressas ordentligt med en press, de delar som ska limmas måste ligga under den i upp till fyra timmar.

Allt arbete måste utföras i ett välventilerat område, bort från brandkällor. Enligt användarrecensioner har "Moment 88" en stark, skarp lukt.

Om kompositionen kommer i kontakt med hudens händer eller ögon, skölj väl med vatten. Verktyg efter arbete kan rengöras med en trasa fuktad i bensin.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer för användning

Det händer ofta att det återstående limet tjocknar över en tidsperiod. Detta problem kan lösas genom att tillsätta etylacetat till limmet i ett förhållande 1: 1. Limet kan användas på 6-12 timmar. Och du kan också använda bensen eller dikloretan. De läggs till limet för att göra det till en tunn gräddfil.

Lagringstemperaturen för "Moment 88" -kompositionen bör vara från 10 till 25 C. Om dessa förhållanden iakttas kan limkompositionen användas inom ett år.

Innan arbetet påbörjas måste limet blandas väl tills en enhetlig viskositet erhålls . Damm och smuts avlägsnas från de ytor som ska limas. Sedan avfettas allt och rengörs med sandpapper.

När du arbetar, följ reglerna för brandsäkerhet i lokalerna. Ventilera väl efter arbete.

Rekommenderad: