Hur Rengör Man Primern Från Glaset? Hur Man Tvättar Av Kompositionen Från Plattorna På Golvet Och Linoleum, Hur Man Skrubbar Av Laminatet Och Plastfönstret

Innehållsförteckning:

Video: Hur Rengör Man Primern Från Glaset? Hur Man Tvättar Av Kompositionen Från Plattorna På Golvet Och Linoleum, Hur Man Skrubbar Av Laminatet Och Plastfönstret

Video: Hur Rengör Man Primern Från Glaset? Hur Man Tvättar Av Kompositionen Från Plattorna På Golvet Och Linoleum, Hur Man Skrubbar Av Laminatet Och Plastfönstret
Video: Hur moppar man golven? Här finner du en enkel guide, steg för steg och några tips och trix. 2024, Maj
Hur Rengör Man Primern Från Glaset? Hur Man Tvättar Av Kompositionen Från Plattorna På Golvet Och Linoleum, Hur Man Skrubbar Av Laminatet Och Plastfönstret
Hur Rengör Man Primern Från Glaset? Hur Man Tvättar Av Kompositionen Från Plattorna På Golvet Och Linoleum, Hur Man Skrubbar Av Laminatet Och Plastfönstret
Anonim

Ett multifunktionellt material inom konstruktion och reparation är en primer. Baserat på ändamålen med dess användning skiljer den sig åt i sammansättning. Detta påverkar naturligtvis hastigheten, tekniken och metoden för att ta bort primerfläckar från förorenade ytor.

Orsaker till problem

Deep Penetration Primer är ett byggmaterial som ger stark vidhäftning av beläggningsskikten. Problem med applicering av ämnen i måleribranschen dyker upp för både erfarna hantverkare och nybörjare. Det verkar bara utifrån som att allt är enkelt. Praktiskt arbete kräver enorm ansträngning, uppmärksamhet och omsorg. Om du trots alla försiktighetsåtgärder fortfarande fläckar golvet, fönsterbrädorna och glaset och sådan smuts inte togs bort omedelbart, måste du fortfarande arbeta för att rengöra rummet från fläckar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att komma ihåg att många rengöringsmetoder redan har testats i praktiken, och deras effektivitet för att återställa det ursprungliga tillståndet för olika ytor har upprepade gånger bevisats. Att ta bort djup penetrationsprimer är en komplex process som ofta förvärras av polymerisation: byggmaterialet hårdnar efter att det torkat.

Som ett resultat är fläckar som inte tvättats bort i tid nästan omöjliga att lösa upp.

Försök att göra jobbet snyggt. Skydda ytan mot fläckar.

För att göra detta, använd följande material:

  • täckfilm;
  • Scotch;
  • Maskeringstejp;
  • cellofan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men, som praktiken visar, många vet inte ens om sådana elementära försiktighetsåtgärder, andra försummar dem helt enkelt. Som ett resultat av en sådan slarvig inställning till de möjliga konsekvenserna är det nödvändigt att leta efter metoder och tekniker som kan bli av med föroreningar. Om du ser att primerdropparna är där de inte borde vara, torka omedelbart av dem med en trasa fuktad i vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördröj inte rengöring efter arbete, eftersom primern torkar på 30 minuter efter applicering och efter en vecka (eller till och med två) blir den så stark som möjligt.

Det bör genast noteras att det inte finns några universella sätt att hantera primerfläckar. Effektiviteten hos var och en av dem beror på egenskaperna hos ytan som du vill återgå till dess ursprungliga utseende. Det kommer inte vara överflödigt att testa denna eller den produkten på ett oansenligt fragment av en förorenad yta.

Rengöringsmetoder

Om byggmaterial kommer på träskivor, grunda de färgade områdena med exakt samma material och torka dem sedan torra. Torka sedan av ytan med en fuktig trasa. Skrynkligt papper kan vara ett alternativ till en trasa.

För att ta bort byggmaterial från linoleum, täck det med våta trasor och låt det sitta i en eller två timmar. Efter denna tid kommer smutsen att absorbera fukt. Ta sedan försiktigt bort det från omslaget. I det här fallet hjälper bladet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Golvbeläggningar kan repareras med en slipande svamp. Förfukta den med rent vatten.

Svampen ska vara finkornig. Att använda en slipande svamp är ett bra alternativ för rengöring av kakel. I det här fallet behöver du inte oroa dig för dess integritet och intaktitet. Effektiviteten av ovanstående metod beror också på hur torrt materialet är.

Borttagning med en skrapa

För rengöring av släta ytor som glas (fönster), glaserade plattor och liknande är det mest lämpligt att använda en skrapa som är speciellt utformad för detta jobb. Det kommer inte att vara svårt att köpa ett sådant verktyg. Utifrån ser det ut som en liten T. Skrapan är anslutningen mellan bladet och hållaren. Reservblad ingår. Det är också tillåtet att använda detta verktyg för rengöring av linoleum. Skrapan har visat bra resultat vid arbete med kakel och glasytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var försiktig när du använder skrapan . Kom ihåg att behålla en vinkel på 30-45 grader. Flytta handen smidigt utan att repa ytan. För att göra jobbet enklare och snabbare, dämpa fläckarna en stund med vatten. Du kan tvätta bort rester med ett speciellt rengöringspulver. Det finns risk för allvarliga skador på kakelytan om rester av byggmaterial och hushållskemikalier inte tas bort från det så snart som möjligt.

För att rengöra glaset av plastfönster eller ytor av liknande material bör du använda alkohol eller skumrengöring. Det är nödvändigt att förbereda en av lösningarna och sedan applicera på fläckarna. Sedan bör du rengöra de blötläggda fläckarna med en skrapa. De föreslagna ämnena kommer att säkerställa integriteten hos den behandlade ytan och kommer också att glädjas med en snabb och högkvalitativ effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningen av ett nylonnät gör det möjligt att bli av med små droppfläckar på fönstren.

Nedan följer ett antal rekommendationer för dess användning:

  • Applicera lätt tryck på nätet.
  • Flytta rutnätet upp och ner.
  • Ta bort resterande damm från ytan med en fuktig trasa.

Plastrengöring

För effektiv glasrengöring köper både renoverare och husägare oftast produkter som kallas Dopomat och Hodrupa A. Dessa koncentrat gör ett utmärkt jobb med att ta bort primer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ta 1 liter kallt vatten, i vilket späd 10 ml av ämnet. Var medveten om att det finns en viss risk när du använder dem: glaset kan skadas på grund av förekomst av rester av dessa ämnen på ytan. Atlas Szop är ganska populärt bland konsumenter. Det är ett rengöringsmedel som perfekt tar bort alla typer av smuts, såsom gips, kalk och cementfläckar.

Detta ämne är säkert att använda på konstgjorda ytor:

  • sten;
  • keramisk;
  • förkromad;
  • klinker;
  • lackerad.
Bild
Bild

Det rekommenderas starkt inte att använda detta ämne på material som karakteriseras som instabila för syra.

Testade ämnen

Ofta, efter reparationer, används en speciell lösning för att tvätta bort färger. Detta ämne används på olika typer av ytor för att ta bort fläckar från byggmaterial. Det mest optimala alternativet är en syrafri tvätt.

Representanter för byggföretag insisterar på att välja ett av dessa lösningsmedel för användning:

  • Etylacetat;
  • bensin;
  • aceton;
  • toluen;
  • terpentin.
Bild
Bild

Om problemet kvarstår bör en fullständig grundning göras.

Det är tillåtet att använda följande ämnen för rengöring från byggmaterial:

  • syror;
  • starka oxidanter;
  • alkalier.

Använd inte syror på kakel. De kan användas på glas och syrafasta ytor. Alkali och ett starkt oxidationsmedel har, till skillnad från syra, ett mycket bredare användningsområde. Dessutom innehåller det starka oxidationsmedlet oxider som inte skadar ytor.

Hjälpsam information

Det är tillåtet att använda sura hushållsprodukter för rengöring av VVS-armaturer för att tvätta bort primerfläckar från plattor som har en syrafast glasyr. Bland befolkningen är ett ganska populärt sätt att ta bort smuts "Mister Muscle". När du använder det kan du få ett bra resultat när du behöver lösa problemet med resterna av byggmaterial både på fönster och på andra ytor. Grova ytor kräver användning av en hård skrubber. Det är effektivt för att ta bort fläckar från glaserade plattor.

Bild
Bild

Fukta en trasa och tillsätt mycket bakpulver till den. Denna teknik hjälper till att hantera spåren som återstod i ritningarna av linoleum. Det räcker med att bara torka av allt. En effektiv folkmedicin är essens och koncentrerad ättika. Om du använder den här produkten finns det inga spår av material kvar på tvättstället och toaletten, fönsterbrädorna och glaset. Verkningen av detta ämne, även efter en till två veckor efter applicering av primern, kommer att glädja dig med utmärkta resultat.

Bild
Bild

Det är värt att överväga att ett sådant ämne är extremt farligt. Även om det inte skadar huden, kan det bränna lungorna.

Det finns alltså en risk för att orsaka betydande hälsoskador. För att skydda dig själv rekommenderar vi att du använder en gasmask eller en mask med högkvalitativa filter när du arbetar med denna produkt. Dessutom är det lämpligt att använda specialkläder.

Använda en ångrengörare

Oavsett typ av primer kan fläckar från den tas bort med en ångrengöring. Det är strängt förbjudet att använda det på glasytor (de sprängs av ojämn uppvärmning), men du kan enkelt rengöra plattorna med en porös struktur. Denna teknik används främst vid arbete med golvplattor. Det är svårt att säga vad som kommer att hända när den glaserade beläggningen bearbetas med denna teknik.

Ångrenaren används enligt följande:

  • rikta en ångstråle mot föroreningarna;
  • borsta samtidigt.

För att undvika att gnugga kaklet för mycket, förbehandla fläcken med ett lösningsmedel.

Bild
Bild

Akryl primer och glas

Om akryl primer fläckar dök upp på fönstren under reparationen är det ganska lätt att bli av med dem. Det räcker att behandla både glas och kaklade ytor med varmt vatten och sedan tvätta bort fläckarna. Det finns ingen anledning att vända sig till kemikalier, men om byggmaterialet innehåller färgämnen hjälper white spirit dig att bli av med fläckar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Resultat

Försök att undvika att få primer på ytor som inte är avsedda för det. Observera att det ökar vidhäftningen av framtida ytbehandlingar i slutskedet, vilket kan påverka dekorativ gips, tapeter, färg, etc., liksom vanligt gips. På så sätt sparar du tid och slipper ytterligare arbete som att rengöra fönster eller ta bort blandning från ett sträcktak. Primern är viktig vid renovering. Om den inte finns där kommer väggarna att spricka ganska snabbt och tapeten faller av. Ge inte upp det, använd det utan att misslyckas.

Det är ganska svårt att skrubba och ta bort primerblandningen från laminat eller porslin stengods . Det ger också bra betongkontakt, så var extremt försiktig när du arbetar med det. Det rekommenderas att endast köpa material som har ett kvalitetscertifikat. Först då får du den mest effektiva användningen. Eftersom primern har en ganska skarp lukt, ventilera rummet väl medan du arbetar. Glöm inte din hälsa, skydda dig själv: använd skyddstekniker för att undvika allergier. Observera säkerhetsreglerna när du arbetar med håltagnings- och skärverktyg, till exempel när du arbetar med en skrapa.

Rekommenderad: