San Marco Gips (25 Bilder): Funktioner I En Dekorativ Blandning Från Italien

Innehållsförteckning:

Video: San Marco Gips (25 Bilder): Funktioner I En Dekorativ Blandning Från Italien

Video: San Marco Gips (25 Bilder): Funktioner I En Dekorativ Blandning Från Italien
Video: How to Apply San Marco Marcopolo Luxury Metallic Textured Paint | Powered by Impera Italia 2024, Maj
San Marco Gips (25 Bilder): Funktioner I En Dekorativ Blandning Från Italien
San Marco Gips (25 Bilder): Funktioner I En Dekorativ Blandning Från Italien
Anonim

Italiensk gips San Marco är en speciell typ av dekorativ efterbehandling av väggar, som gör det möjligt att genomföra de mest vågade idéerna hos designern och skapa en unik atmosfär för alla rum. På grund av mångfalden av färger och texturerad relief anses detta material förtjänat vara standarden för hög kvalitet över hela världen. Baserat på den specifika sammansättningen och strukturen är olika tillämpningar av denna produkt möjliga.

Fördelar med italienska produkter

På jakt efter originallösningar för modern väggdesign har många länge övergett sin vanliga tapet, eftersom byggmarknaden är redo att erbjuda innovativa typer av beläggningar som är mycket mer förenliga med tidsånden och höga kvalitetskrav. Ett av de alternativa alternativen är dekorativ, italiensk gips, som kan dekorera vilken inredning som helst, tack vare dess många positiva egenskaper.

Bild
Bild

De främsta fördelarna med San Marco -gips är:

  • absolut säkerhet både under applicering och drift - produkten innehåller endast miljövänliga naturliga ingredienser, innehåller inte skadliga tillsatser, lösningsmedel och skadliga ämnen som orsakar allergier;
  • brist på lukt på grund av den naturliga sammansättningen;
  • ett stort urval av texturer, färgnyanser, typer av imitationer för att skapa en originaldesign som utesluter upprepning;
Bild
Bild
  • höga indikatorer på styrka och hållbarhet;
  • förebyggande av skador som mögel och mögel, på grund av att ytterligare vaxning inte krävs;
  • användarvänlighet, du behöver inte utföra perfekt anpassning för de flesta typer av produkter;
  • möjligheten att använda i rum med hög luftfuktighet;
  • förutom maskeringsfel fungerar det dekorativa materialet som ett fullvärdigt slutskikt, och dessutom kan det rengöras perfekt med vatten och behåller färgens ljusstyrka länge.
Bild
Bild
Bild
Bild

Detta material är lämpligt för inredning och yttre dekoration, fasadbeklädnad, kan ställa in den allmänna atmosfären i rummet, spela rollen som bakgrund för ytterligare dekoration. Faktum är att denna unika beläggning hjälper till att förkroppsliga olika idéer och är lämplig för alla bostäder, offentliga typer av lokaler.

Varianter av italiensk gips

Materialtyperna skiljer sig åt i syfte, sammansättning och struktur, olika för den valda stilen och inredningen. Gips kan skapas på en annan naturlig grund, det är på grund av kompositionen att det är möjligt att skapa alla typer av beläggningar med en lämplig konsistens, liksom skyddande lager av väggdekoration.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grundläggande element i kompositionen:

  • kalksten;
  • mineraler;
  • silikatföreningar;
  • silikon och dess derivat;
  • polymerbas.

Som ett resultat kan en modern flockdesign erhållas, som uppnås genom att innehålla i ett speciellt fyllmedel i form av tallrikar i olika färger och nyanser. Användningen av fosforescerande element ger en glöd och en blank, slät yta. Men materialet kan också vara matt.

Bild
Bild

Flerfärgade blandningar kan användas för att reproducera mångfärgade dekorativa ytor eller specifika reliefer med utmärkta detaljer.

Den största prestationen för italienska tillverkare är också stor efterfrågan .- traditionell venetiansk gips. Denna produkt är mångfacetterad i sin funktionalitet - den kan reproducera vilken natursten som helst som ger ytan ett "åldrat", ädelt utseende eller klassisk glans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Berömd San Marco -serie

Den italienska tillverkarens produkter representeras av en rad högkvalitativa venetianska och texturerade blandningar.

Varje typ har sina egna egenskaper och finesser som används:

Stuck Veneziano gips är gjord på en akrylbas och är huvudsakligen utformad för att skapa en sofistikerad, blank yta med en antik effekt, vilket eliminerar behovet av vaxning. Några av dess alternativ gör det möjligt att skapa en marmorliknande inredning med en övergripande klassisk stil. Det finns mer än tusen färger och nyanser av sådant material. Gipset kan appliceras på alla underlag, inklusive konvexa, böjda, komplexa geometrier.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det lyxiga och sofistikerade utseendet på inre och yttre väggar hjälper till att ge gips "Marmorino Classico " … Produkten kännetecknas av sin speciella slitstyrka mot temperaturförändringar och mer än 800 olika nyanser av marmor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Serien "Markopolo " skapad på vatten och akrylbas. En utmärkande kvalitet hos beläggningen är dess grovhet med effekten av en metallisk glans (förgyllning, silver, brons, koppar). Gipset är idealiskt för rum inredda i modern minimalistisk och högteknologisk stil.

Bild
Bild

Dekorativt material "Cadoro " har sina egna egenskaper. Vattenbasen skapar en mjuk, silkeslen yta med ljus, voluminös glans. Lämplig för traditionella klassiska interiörer, främst används för innerväggar eller skiljeväggar. Blandningen passar perfekt på betong och gips, mineralbas, gammal färg. En sådan beläggning kan tvättas, det är inte svårt att eliminera defekter från den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Matta ytor återskapas med gips "Cadoro Velvet " … Det är ett elegant och sofistikerat material med en ljus pärlglans baserad på akrylpolymer. Varma och kalla nyanser, kompletterade med pärlemor, kan dekorera ett vardagsrum, arbetsrum och till och med ett sovrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Strukturerade San Marco -blandningar, till skillnad från venetianska, kräver inte noggrann utjämning och fungerar bra under ogynnsamma klimatförhållanden, dessutom har allt material god vidhäftning till de flesta underlag.

Teknik för applicering av dekorativa kompositioner

Gips från italienska tillverkare är lätt att använda. Undantaget är den berömda "venetianska", under vilken det är nödvändigt att jämna ut ytan så mycket som möjligt.

Arbetsflödet består av flera steg:

  • beredning av basen, inklusive avlägsnande av den gamla beläggningen;
  • eventuella oegentligheter, sprickor och flis bör repareras;
  • med ett stort område av skador är det bättre att utföra ett fullvärdigt gips;
  • för nivåskillnader på mer än 5 mm appliceras armering;
  • ytan är grundad med en komposition som rekommenderas av tillverkaren;
  • gips, cement, betong och gips är föremål för puts;
  • för att applicera lösningen behöver du hög- och gummirullar, spatlar, kammar och andra verktyg till hands.
Bild
Bild
Bild
Bild

Professionals rekommenderar att du använder ett vanligt kitt för ytbehandling - på så sätt kan du avsevärt spara på kostnaden för en dyr beläggning.

På många sätt beror strukturkvaliteten på gipsmetoderna - det kan vara horisontella och vertikala, cirkulära rörelser, korta och långa slag.

Naturligtvis, efter att ha bestämt sig för att använda italiensk material för första gången, är det bättre att använda hjälp av en professionell mästare som har förmågan att hantera en sådan beläggning. Speciellt när det gäller den venetianska rollistan. Tekniken för dess tillämpning är flerstegs och har sina egna nyanser.

Bild
Bild

Funktioner för att använda venetiansk gips

Detta material innehåller i sin sammansättning stendamm, som har en annan fraktionsstorlek - en grövre och grövre slipning ger effekten av en bearbetad sten, medan en fin är en knappt urskiljbar prydnad. Dessutom verkar den venetianska kompositionen lysa inifrån, särskilt i närvaro av mineralkomponenter. Det är denna typ av gips som kännetecknas av dess ökade hållbarhet och långsiktiga bevarande av ett attraktivt utseende även när de utsätts för ultraviolett strålning och hög luftfuktighet.

Att arbeta med en sådan blandning kräver noggrannhet och tålamod, eftersom varje gipsskikt måste appliceras på en tidigare torkad yta. Och det kan finnas från tre till tio sådana lager, och ju fler det finns, desto mer märkbar blir den inre glansen.

Bild
Bild

Eftersom materialet är praktiskt taget transparent i kvalitet måste underlaget vara helt slätt och jämnt och appliceringen måste vara enhetlig. Det är nödvändigt att arbeta med ett smalt verktyg i rostfritt stål för att inte lämna orena fläckar på väggarna. Efter torkning, som sker inom en dag, kan du redan applicera ett speciellt vax för att uppnå ytterligare glans.

Till skillnad från de yttre fasadytorna, som utsätts för ogynnsamma väderförhållanden, behöver inte de inre väggarna återställas vart tredje år; det räcker att ta hand om dem med vanligt vatten. Använd inte aggressiva rengöringsmedel, eftersom detta kan göra beläggningen mörkare och få en grumlig nyans.

Bild
Bild

Moderna byggprodukter från Italien tillåter användning av ett stort antal naturliga texturer och ett stort antal färgnyanser för att skapa unika interiörer, därför kan de uppfylla även de mest krävande kraven och personliga stilpreferenser.

Rekommenderad: