Gips För En Päls (31 Bilder): En Dekorativ Blandning Med Effekten Av En Päls I Inredningen, Hur Man Väljer Silikon Och Akrylgips För Inredning Av Husväggarna

Innehållsförteckning:

Video: Gips För En Päls (31 Bilder): En Dekorativ Blandning Med Effekten Av En Päls I Inredningen, Hur Man Väljer Silikon Och Akrylgips För Inredning Av Husväggarna

Video: Gips För En Päls (31 Bilder): En Dekorativ Blandning Med Effekten Av En Päls I Inredningen, Hur Man Väljer Silikon Och Akrylgips För Inredning Av Husväggarna
Video: Häng med till ett snörikt Umeå och titta på hur två av Trejons kunder använder deras sandspridare. 2024, April
Gips För En Päls (31 Bilder): En Dekorativ Blandning Med Effekten Av En Päls I Inredningen, Hur Man Väljer Silikon Och Akrylgips För Inredning Av Husväggarna
Gips För En Päls (31 Bilder): En Dekorativ Blandning Med Effekten Av En Päls I Inredningen, Hur Man Väljer Silikon Och Akrylgips För Inredning Av Husväggarna
Anonim

Gipsmaterialet "päls" är känt för nästan alla, trots sitt exotiska namn. Denna typ av gips har använts i byggandet av byggnader i många år och kan ses på många byggnader som byggdes under sovjettiden. På den tiden gav byggarna sig inte uppgiften att uppfinna en estetiskt attraktiv komposition: de använde sand och cement blandat i rätt proportioner och tillsatte vatten. Som ett resultat av efterbehandling var väggarnas utseende långt ifrån estetiskt tilltalande. Vi förstår den moderna variationen av typer av detta material och metoderna för dess tillämpning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av gips

Användningen av gips under en päls är fortfarande aktuell idag. Byggare använder denna metod för att försöka spara på material, vilket inte alls är nödvändigt, eftersom du för närvarande i någon järnaffär kan hitta torr dekorativ gips för en päls till ett överkomligt pris.

Den största fördelen med detta material är det faktum att dess driftsegenskaper är högre än för en hemmagjord analog . På grund av det stora utbudet av efterbehandlingsmaterial som presenteras av varumärken till salu, kan du hitta gips i form av en färdig blandning på butikshyllorna. Det säljs främst i hinkar. Kostnaden för detta material är högre än den torra analogen, liksom prestandan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna dekorativa gips fick ett ovanligt namn på grund av dess likhet med päls: i färdig form har den en grov konsistens. Detta utseende uppnås tack vare den enkla tekniken för att blanda gips med små stenar. Stenens storlek kan varieras, allt beror på syftet som eftersträvas under reparationen. Genom att använda större stenar kan du få en mer präglad vägg. Det motsatta resultatet kan uppnås med små stenar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gipset för en päls i form av en torr blandning måste spädas med rent vatten vid rumstemperatur. Denna typ av dekorativ gips är nu vit och grå. Det är en budgettyp för ett sådant efterbehandlingsmaterial; detta alternativ används främst för att täcka större ytor. En av de främsta fördelarna med detta material i pulverform är förmågan att måla kompositionen i valfri färg.

Bild
Bild

Den färdiga pasty gips i skopor innehåller syntetiska polymerer , vilket ger kompositionen ökad mjukhet och styrka. Gips av denna design kan ha absolut vilken färg som helst. Det är lämpligt att använda denna dyra gips för interiörarbete (för att spara pengar), och den kan också användas för den slutliga ytbeläggningen. Det är också viktigt att använda dyrt gips för att täcka vissa delar av interiören (till exempel bågar, pelare, kantstenar). I detta fall är begreppet höga kostnader relativt: om reparationer utförs för sig själva, bör användningen av högkvalitativa material vara huvudprincipen för arbetet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom alla de listade egenskaperna har dekorativt gipsmaterial under en päls goda värmeisolerande bullerisolerande egenskaper, vilket motiverar dess namn. Det skyddar väggar från negativ miljöpåverkan. Användningen av denna gips underlättar och påskyndar det förberedande arbetet, eftersom det låter dig dölja defekterna på arbetsytan. Installation kan utföras oberoende (utan deltagande av en kvalificerad tekniker).

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att nämna att gips som skadats under drift inte är svårt att återställa . Materialet tillåter en sådan möjlighet, medan det uppdaterade området inte kommer att slås ut från den allmänna finishduken. Ett tillräckligt antal fördelar med att använda gips under en päls i väggdekoration har noterats. Till exempel kan denna komposition målas med silikon- eller akrylfärg. Nu måste du ta reda på hur du applicerar det på väggarnas yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningsmetoder

Och förberedelsen av arbetsytan behöver inte spendera mycket tid. Vid arbete på byggnadens yttre yta är det tillräckligt att grunda ytan med god kvalitet och torka den väl. För att behandla ytan inuti huset kan du gå på ytorna med en primer två gånger: detta gör filmen som bildas på ytan när den torkar mer hållbar. Det är möjligt att applicera varje jordlag först efter att det föregående har torkat helt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns fall där den behandlade ytan initialt är sprucken och ojämn . I detta fall måste dessa brister elimineras innan ytan grundas, först efter det kan den grundas. Om arbete utförs inomhus ska resterna av gamla efterbehandlingsmaterial demonteras. Eliminera ytdefekter med önskad lösning, men inget behöver slipas, eftersom pälskinnets grova struktur kommer att dölja alla mindre defekter. Därefter krävs också grundning av ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gips för en päls appliceras på ytan på olika sätt. Valet av verktyg som används beror på tillämpningsmetoden. Totalt kan en stor inventering av verktyg behövas.

Ibland är det tillräckligt att förbereda:

  • texturerad rulle;
  • murslev (spatel);
  • manuell gipsspruta;
  • industriell kompressor;
  • kvast (i form av en kvast);
  • en vanlig pinne.
Bild
Bild

Denna arsenal tillhör den konservativa och billiga (med undantag för kompressorn) uppsättning verktyg. Det är mer lämpligt för att avsluta ett litet område. För närvarande är modern teknik för att applicera gips vanliga, men dessa verktyg är dyrare. Den här artikeln handlar om små områden, så listan över verktyg är bra.

Om en torr komposition används i arbetet, som måste spädas med vatten, måste vissa regler beaktas:

  • Innan materialet blandas med vatten ska du röra om det kraftigt, eftersom stenarna kan vara ojämnt fördelade i den totala massan.
  • Gips under en päls ska appliceras utan paus (i ett tillvägagångssätt) från ena kanten av väggen till den andra (långa pauser kan bidra till att övergången mellan lager förblir märkbar).
  • Det är lämpligt att utföra arbetet med en assistent som förbereder blandningen medan du applicerar gipset.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du arbetar med materialet med en spatel, applicera omedelbart ett lager gips och jämna det sedan i cirkulära (eller fram och tillbaka) rörelser med en murslev. Som regel behandlas en tomt på högst 1 kvadratmeter i ett tillvägagångssätt. m. Under utjämningen ska man inte tveka: när lösningen stelnar är det svårare att bli av med synliga foderfel. När du arbetar med färdiga material i skopor är detta ett måste, eftersom de snabbt stelnar.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du applicerar gips med en rulle finns det två sätt att applicera kompositionen. I den första metoden appliceras det dekorativa materialet som färg. Innan det späds det ut med vatten, sedan sänks en fleecy roller i den färdiga blandningen och ytan målas med gips. Den andra metoden är att först appliceras gipset på ytan med en spatel, sedan rullas det med en fleecy roller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan använda en kvast gjord av kvistar . Kvasten är nedsänkt i det förberedda materialet, varefter materialet sprutas på väggen när kvastbotten träffar pinnen. Detta är en gammal metod, men effektiv och ekonomisk, även om slutresultatet ibland inte kan kallas korrekt. Allt beror på befälhavarens kvalifikationer. Misströsta inte. Även om slutresultatet inte är tillfredsställande kan du alltid avsluta ytan med en rulle.

Bild
Bild

Sprinklern bör nämnas. Gipssprutan är en anordning med en behållare för färdigt material. Att arbeta med en sprinkler kräver inte speciella färdigheter; denna metod anses vara semi-professionell. Det räcker med att rikta hålet mot väggen och vrida handtaget. Så här börjar lösningen spraya över ytan. Denna metod innebär kontantkostnaden för själva instrumentet.

Bild
Bild

Kompressorn används vid applicering av gips på fasaden på en byggnad: detta arbetar med stora områden. I det här fallet är det irrelevant och orimligt att använda en rulle, en kvast. Kompressorn är ett professionellt alternativ, därför är priset lämpligt. Resultatet, som med en kompressor, kan inte uppnås med ekonomiska metoder: arbetet som utförs av kompressorn är av högre kvalitet. Om du behöver ett perfekt resultat är det lämpligt att söka hjälp från proffs som har de nödvändiga uppsättningarna verktyg.

Bild
Bild

Färgsättning

De viktigaste färgerna som är mest efterfrågade bland professionella hantverkare är vita och gråa. Det är värt att notera att andra ljusa färger ser väldigt attraktiva ut. Men när du köper en färgad gips med effekten av en päls kan du spendera mycket pengar. I en sådan situation kan du tänka på följande: du kan måla det torkade gipset i önskad färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Man bör komma ihåg att från utsatt för solljus och fukt kan en putsad vägg snabbt förlora sitt fräscha utseende och ljusstyrka. Färsk flis på färgad gips kräver regelbunden touch-up, eftersom alla defekter omedelbart kommer att få ögat. Men även i en sådan situation finns det en utväg: du bör lägga till lite färg till själva lösningen och blanda noggrant. Det är dock lämpligt att inledningsvis köpa material av hög kvalitet för att inte utföra mindre reparationer inom en snar framtid.

Rekommenderad: