Mekaniserad Gips (57 Bilder): Maskinteknik Och Mekanisk Applicering På Väggar

Innehållsförteckning:

Video: Mekaniserad Gips (57 Bilder): Maskinteknik Och Mekanisk Applicering På Väggar

Video: Mekaniserad Gips (57 Bilder): Maskinteknik Och Mekanisk Applicering På Väggar
Video: Шпаклевка стен под покраску. Все этапы. ПЕРЕДЕЛКА ХРУЩЕВКИ от А до Я #20 2024, Maj
Mekaniserad Gips (57 Bilder): Maskinteknik Och Mekanisk Applicering På Väggar
Mekaniserad Gips (57 Bilder): Maskinteknik Och Mekanisk Applicering På Väggar
Anonim

Gips är ett mångsidigt sätt att förbereda väggar för dekorativ efterbehandling. Idag, för sådant arbete, används många formuleringar, som är ganska svåra att applicera för hand. För att påskynda denna process använder många proffs automatiserade enheter. Detta tillvägagångssätt har många nyanser och fördelar som du behöver veta om i förväg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Mekaniserad puts är en relativt ny metod för att applicera murbruk på väggar. Den är baserad på användning av specialanordningar som kan tillföra blandningen under ett visst tryck genom speciella rörledningar.

Tekniskt sett innebär detta förfarande användning av olika typer av motorer och kompressorer.

Bild
Bild

Men kvaliteten på mekanisk applicering på väggar beror på flera kriterier:

  • Ytvidhäftning . Vissa typer av väggar kan inte täckas med gips utan förberedelse. För sådant arbete är betong, tegel eller väggar från olika typer av luftade block perfekta.
  • Lösningens konsistens . Denna faktor är en av de viktigaste. Blandningen ska inte vara för tjock, eftersom detta kommer att öka belastningen på motorerna och kan leda till motorstopp.
Bild
Bild
Bild
Bild

Maskinapplikation är mycket bättre än handpussning.

Det klassiska tillvägagångssättet är relativt tidskrävande. Samtidigt torkar det gamla gipset redan, medan det nya ännu inte har fått styrka.

Bild
Bild

Med hjälp av automatisk applikation är det möjligt att få ett nästan identiskt lager av lösningen, med vilket det är mycket lättare att arbeta i framtiden.

Mekaniserad gips är ett mångsidigt tillvägagångssätt som gör att du kan behandla olika typer av ytor:

  • väggar och tak;
  • dörr- eller fönsterlutningar;
  • dekorativa valv;
  • byggnaders ytterväggar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bearbetning är ett mångsidigt sätt att få en yta av hög kvalitet på relativt kort tid.

Fördelar och nackdelar

Mekaniserade plåster idag ersätter gradvis den manuella appliceringen av murbruk. Detta beror på flera betydande fördelar med sådana verk:

  • Hög prestanda . Den moderna marknaden representeras av automatiska enheter som kan använda minst 1 kubikmeter. m lösning per timme. Beroende på lagrets tjocklek kan väggar med en yta på upp till 40-60 m2 enkelt putsas på ett skift.
  • Ansökans kvalitet . Gipsande "vapen" applicerar murbruk mycket bättre än vanlig skopa. Initialt är ytan nästan plan och kräver endast mindre justeringar, vilket också kan göras med automatiserade system.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Bildar en stark vidhäftning av murbruk och bas . Detta uppnås på grund av den enhetliga fördelningen av skikt och en enhetlig matningshastighet för lösningen. Med detta tillvägagångssätt kan lösningen tränga in i nästan alla sprickor och fylla dem nästan helt. Det är nästan omöjligt att uppnå detta med manuella metoder.
  • Relativt låga kostnader . Flera personer kan applicera blandningen. För att uppnå sådan produktivitet manuellt skulle det vara nödvändigt att öka antalet anställda flera gånger, vilket i hög grad skulle påverka de finansiella kostnaderna.
Bild
Bild
  • Minskade gipskostnader . Detta uppnås på grund av att blandningen appliceras jämnt på väggen. Nästan hela produkten används för sitt avsedda ändamål, så att du kan täcka ett mycket större område än med ett manuellt tillvägagångssätt. Enligt användarrecensioner kan du med hjälp av automatiska enheter minska förbrukningen med cirka 1,5 gånger.
  • Relativt låg kostnad för plåster . Denna indikator kan variera beroende på tillverkaren och strukturen på väggytan som föreningarna appliceras på.
  • Ingen fyllning . Cementmurbruk fyller alla sprickor väl, vilket utesluter förbehandling av väggarna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningen av en mekanisk metod för puts kan förenkla reparationsuppgifter. Men mekaniserad puts är inte en universell metod, eftersom den har flera betydande nackdelar:

  • Hög kostnad för utrustning . Därför är denna metod i inhemsk konstruktion ganska sällsynt. Men om du är professionellt engagerad i denna aktivitet kommer verktyget att betala sig mycket snabbt. För enstaka puts är det bättre att anlita specialister som redan har all nödvändig utrustning.
  • Hög enhetsprestanda kräver en konstant tillförsel av vatten och blandningar. Därför är det lämpligt att ha en vattenanslutning för att inte stoppa processen halvvägs.
  • Strikt efterlevnad av rekommendationer vid beredning av blandningar. Om du bestämmer dig för att lägga till någon form av orenhet själv, finns det ingen garanti för att enheten effektivt kommer att kunna tillämpa den resulterande lösningen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna mekaniserade putsmaskiner är en mångsidig lösning. Detta ledde till deras utbredda distribution på många byggarbetsplatser, där väggbearbetning kan utföras på flera punkter samtidigt.

Bild
Bild

Blandningar

Huvudparametern som kvaliteten på den behandlade ytan beror på är gipsblandningar. De kan villkorligt delas in i torrt och vått. Den andra typen av produkter används av stora byggföretag. De köper en färdig blandning som levereras till dem med betongblandare. Men de viktigaste på marknaden idag är torra blandningar, som gör att du kan få gips själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på sammansättningen kan torrfoder delas in i två stora grupper:

Gipsplåster . Huvudanslutningselementet här är vanligt gips. Eftersom materialet absorberar fukt mycket bra, är det lämpligt att använda det inomhus endast när luftfuktigheten inte är hög.

En unik egenskap hos gipsplåster är en hög torkningshastighet.

Detta gör att du kan få en yta av hög kvalitet för dekorativ efterbehandling inom några dagar efter applicering.

Blandningarna har hög porositet, vilket reducerar förbrukningen av lösningen flera gånger i jämförelse med cementkompositioner. När den appliceras med automatiska enheter kan en nästan perfekt plan yta erhållas som kräver minimal bearbetning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Cement-sandplåster . Mångsidig blandning som kan appliceras på nästan vilken yta som helst. Eftersom ämnet tål extrema temperaturer och exponering för vatten väl använder många det för att dekorera husens fasader.

Om du planerar att bygga en pool är denna typ av gips också det bästa alternativet.

Nackdelarna med dessa produkter kan betraktas som lång torkning och ojämn struktur av toppskiktet. Därför måste gipset efter applicering jämnas ut ytterligare för att få en jämn och solid bas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den moderna marknaden erbjuder många typer av torra och halvtorra blandningar. Bland all denna mångfald bör flera populära märken särskiljas:

Prospektörer

Gipsbaserad blandning med höga vidhäftningsegenskaper. Den är avsedd att appliceras på olika typer av ytor, bland annat tegel, betong och skumblock är optimala.

Bland de positiva egenskaperna kan man särskilja lösningens förmåga att passera luft och behålla värme inuti huset.

Tillverkaren anger att kompositionen kan användas som färdigblandningar.

Bild
Bild

Osnovit

En annan representant för gipsplåster, perfekt för inredning. Komponenternas finkorniga struktur gör att murbruk kan appliceras på väggar i ett ca 1 cm tjockt lager. I detta fall kommer produktförbrukningen inte att överstiga 9 kg / m. Gipset är lämpligt för behandling av väggar och tak.

Materialet kännetecknas också av hög ångpermeabilitet och goda värmeisoleringsegenskaper.

Bild
Bild

Knauf

Företaget är en av ledarna inom tillverkning av blandningar för efterbehandling av olika ytor. Det bör noteras dess gipsplåster, som innehåller olika polymerföroreningar.

Bland materialets egenskaper kan man särskilja hög plasticitet, liksom vidhäftning till olika ytor.

Blandningarna innehåller inte bara grå utan också rosa nyanser.

Bild
Bild

Volma

En av ledarna inom inhemsk produktion. Tillverkar högkvalitativa gipsplåster för mekaniserad applikation.

När det gäller tekniska egenskaper är produkterna praktiskt taget inte sämre än produkterna från den tidigare tillverkaren. Bland gipsets egenskaper kan man särskilja dess snabbtorkande.

Tillverkaren hävdar att du kan börja injektera väggarna efter 4 timmar efter applicering.

Efter denna behandling är ytan klar för målning eller tapetsering. Samtidigt är det yttre lagret praktiskt taget oskiljbart från baserna täckta med speciella kittföreningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Observera att nästan ingen producerar cementbaserade blandningar. Tekniskt sett är detta inte nödvändigt, eftersom det är ganska lätt att få en sådan gips. Det är nödvändigt att blanda högkvalitativ sand och cement i vissa proportioner för att uppnå önskad konsistens av lösningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utrustning

Putsning utförs med speciella mekaniserade enheter. Beroende på hur lösningen levereras kan de delas in i två huvudgrupper:

  • Skruvapparat . Systemets huvudelement är skruven, som kan fånga lösningen och flytta den i en viss riktning. Dessa maskiner kan jämföras med klassiska köttkvarnar. Men de utmärks av stor kraft och prestanda. En slang är ansluten till detta system, som levereras till arbetets genomförande.
  • Pneumatiska anordningar Är relativt enkla konstruktioner. Huvudverktyget här är behållaren (skopan), till vilken tryckluftsslangen är ansluten. Atomisering utförs på grund av gasens höga hastighet, som driver lösningen genom ett eller flera hål. Nackdelen med en sådan anordning är att gipset måste förberedas separat och omedelbart i en stor volym. Vissa enheter är inte praktiska och praktiska. Därför är deras användning motiverad för levnadsförhållanden.
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla dessa enheter kan användas för att applicera blandningen på väggar eller golv.

Låt oss överväga närmare principen för drift av skruvapparaten:

  • Lösningen hälls i ett speciellt blandningsfack. Observera att du kan använda både tillagad mat och enskilda komponenter. Mängden vätska och alla andra produkter måste exakt motsvara rekommendationerna från tillverkaren eller specialister.
  • Systemet matar sedan in dessa komponenter i mixern. Inuti den sker blandningen under en tidsperiod.
  • När kompositionen är klar griper skruven den och matar den i slangen. Där skapas ett högt tryck som tvingar lösningen att gå mot utgången. Väl på sprutan kommer gipset ut med en viss hastighet och fäster vid underlaget.
Bild
Bild
Bild
Bild

Observera att alla dessa processer är helt automatiserade, och operatören behöver bara ansluta till vattenslangsystemet och fylla komponenterna i den framtida lösningen i tid.

Bild
Bild

Idag finns det flera populära egna mekanismer för att applicera gips på marknaden:

  • Knauf . Maskinerna i detta företag är kompakta. Deras huvudsakliga syfte är att applicera gips. Men med deras hjälp kan du också måla.
  • Flasknosdelfin . En slående representant för detta märke är modellen ShM-30, som kan arbeta med olika typer av lösningar. Därför kan du med sin hjälp inte bara gipsa väggar eller tak, utan också fylla golven.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • UShM-150 - en liten mekanism för puts, som rekommenderas att användas vid utjämning av baserna. Vissa modifieringar kan också fungera med färger.
  • PFT Ritmo - en modern enhet som kan användas även i små utrymmen. Systemet är mångsidigt, eftersom det inte bara är avsett för puts, utan också för spackling eller målning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningsprocess

Att använda automatiska maskiner är en relativt enkel operation.

Tekniken för applicering av gips med sådana enheter består av följande sekventiella steg:

  • Ytförberedelse. Det är nödvändigt att applicera lösningar på relativt rena underlag. Det är lämpligt att börja förbereda med avlägsnande av däckfett, monteringslim och betonguppbyggnad.
  • Det är viktigt att de inte bildar utskott med en höjd av mer än 1 cm. Alla tegel- och luftbetongväggar måste dessutom grundas. För detta rekommenderar experter att använda djupa penetrationsblandningar.
  • Om det finns många spår på basens yta måste de förstärkas med ett metallnät. Detta bör göras i enlighet med rekommendationer från specialister.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Installation av fyrar. De behövs för att få en perfekt plan yta i ett plan. Denna procedur startas genom att bedöma kvaliteten på väggfoten. Du kan ta reda på avvikelserna med hjälp av en sträng och en lång nivå.
  • Efter att ha bestämt den maximala höjden för utskottet på ett visst plan, bör alla fyrar fästas. De fixas med samma lösning. För att göra detta placeras flera punktstötar på ytan, till vilken fyren är fäst.
  • Utrustningsjustering. Om du använder en vanlig behållare behöver du bara förbereda lösningen ordentligt. För automatiska maskiner måste du först ställa in den procentuella andelen komponenter som ska blandas. Vissa modeller ger möjlighet att ändra och arbeta produktivitet.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Nästa steg är att ansluta en slang med vatten till enheten. Det är viktigt att placera alla komponenter i det framtida gipset nära blandarna för att påskynda hela proceduren.
  • Tillämpning av lösningen. Efter start av enheten börjar blandningen rinna till utloppsventilen. Avjämningen ska formas så att systemet hålls på ett avstånd av 20-30 cm från väggytan. Utförandet börjar med tätning av hörn och skarvar, som bör fyllas noggrant med en blandning. Det är viktigt att varje nästa lager överlappar hälften av det föregående.
  • Inriktning. Omedelbart efter applicering ska murbruk jämnas ut längs fyrarna med hjälp av en lång regel. Efter 30-50 minuter kan du börja nivellera med olika typer av rivjärn. De låter dig få en plan, men inte slät yta. Om du behöver en mycket hög kvalitet, bör den härdade lösningen dessutom vara kitt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Observera att detta tillvägagångssätt ofta används för cementrender. Gipsbruk är mer plastiska och praktiska. Efter injektering kan dessa ytor omedelbart målas eller beläggas med andra efterbehandlingsmaterial.

Bild
Bild

Tips

Kvaliteten på gipset som erhålls med hjälp av mekaniska anordningar kännetecknas av höga priser.

För att uppnå dessa egenskaper bör du följa några enkla regler:

  • Väggar kan endast putsas i rum där temperaturen inte sjunker under +5 grader. Därför, på vintern, utförs sådana uppgifter endast i uppvärmda rum, där det är möjligt att styra mikroklimatet.
  • Blandningen ska appliceras uppifrån och ner. Observera att manuellt utförs dessa operationer i omvänd ordning. Om yttre fasader bearbetas måste de förstärkas med ett metallförstärkningsnät.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att jämna ut screed för målning eller tapeter, bör gipset omedelbart bearbetas och kittas. Det rekommenderas att göra detta 2 timmar efter applicering av blandningen. För att förenkla uppgiften, förvät materialet med vatten från en sprayflaska och låt det dra. Detta kommer att mjuka upp lösningen och tillåta att den fördelas jämnt och enkelt

Använd endast blandningar av välkända tillverkare av hög kvalitet för arbete. Billigare produkter visar sig inte alltid på en hög nivå

Bild
Bild
Bild
Bild

Tekniken för att applicera mekaniserad gips är ganska enkel och kräver endast att reglerna och noggrannheten följs. Viktigt här är valet av ett kvalitetsverktyg som gör att du kan applicera gips på ett bekvämt sätt och följa tydliga steg i processen.

Om du tar hänsyn till alla rekommendationer kommer den mekaniskt applicerade beläggningen att vara av hög kvalitet och hållbar.

Bild
Bild

Hur den mekaniserade putsningen av väggar utförs kan ses nedan.

Rekommenderad: