Fasadgips (92 Bilder): Varma Kompositioner För Yttre Arbeten Och Fasaddekoration, Mineral- Och Terrazitgipsblandning För Väggar

Innehållsförteckning:

Video: Fasadgips (92 Bilder): Varma Kompositioner För Yttre Arbeten Och Fasaddekoration, Mineral- Och Terrazitgipsblandning För Väggar

Video: Fasadgips (92 Bilder): Varma Kompositioner För Yttre Arbeten Och Fasaddekoration, Mineral- Och Terrazitgipsblandning För Väggar
Video: Invändig beklädnad Gips 2024, Maj
Fasadgips (92 Bilder): Varma Kompositioner För Yttre Arbeten Och Fasaddekoration, Mineral- Och Terrazitgipsblandning För Väggar
Fasadgips (92 Bilder): Varma Kompositioner För Yttre Arbeten Och Fasaddekoration, Mineral- Och Terrazitgipsblandning För Väggar
Anonim

Ett av de enklaste och bestående sätten att ge byggnadsfasader ett attraktivt utseende är att använda utomhusgips. Med hjälp av detta material är det möjligt att inte bara ge strukturen en estetisk attraktion utan också att skydda den från de negativa effekterna av den yttre miljön.

Med rätt val av gips och efterlevnad av arbetstekniken kommer det också att vara möjligt att jämna ut ytan, dölja ojämna hörn och öka byggnadens värmeisoleringsegenskaper.

Bild
Bild

Gips i översättning från italienska betyder "kalk, gips, alabaster ". Det var dessa material som låg till grund för de första sådana lösningarna. Idag är materialet en syntetisk blandning som, beroende på typ, innehåller cement, sand, silikon, akryl etc.

Särdrag

Fasadgips är avsett för utomhusbruk och måste uppfylla följande krav:

  • goda indikatorer på ånggenomsläpplighet (annars kan växthuseffekten mellan materialskiktet och byggnadens väggar inte undvikas, vilket innebär förstörelse av den senare, utseendet på mögelfläckar utanför och inuti byggnaden);
  • motståndskraft mot negativa naturliga faktorer, temperaturförändringar;
  • motståndskraft mot mekanisk och statisk spänning;
  • enkel applicering.
Bild
Bild
Bild
Bild

Blandningen kan ha en annan sammansättning, vilket i hög grad påverkar dess tekniska egenskaper, särskilt beläggningens hållbarhet. I genomsnitt kommer reparationer att krävas om 7-10 år för billigare blandningsalternativ och om 15-20 år för premiummaterial.

Materialet har sådana fördelar som miljövänlighet, brandsäkerhet, förmågan att få olika estetiska effekter, låg vikt, fuktbeständighet och ångpermeabilitet. Men om vi jämför dess styrka med styrkan hos keramiska eller motstående plattor och ett antal andra material för heminredning, är gips betydligt sämre än dem. Det är därför gips används aktivt för att dekorera ett privat hus och, lite mindre ofta, offentliga institutioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Det är viktigt att komma ihåg att efterbehandling av gips i de flesta fall bör appliceras av proffs, och arbete kan utföras vid temperaturer från 5C.

Applikationsområde

Fasadgips är avsett för efterbehandling av väggar.

Kompositionen används när du utför följande typer av arbete:

  • tjänar till att jämna ut ytor, eliminera leder, sprickor, luckor;
  • låter dig skapa en homogen sömlös beläggning;
  • den värmeisolerande funktionen gör att du kan minska antalet värmare som används, eliminera "kalla broar" och öka byggnadens termiska effektivitet;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • skydd av brännbart material från eld;
  • skydd mot strålning, atmosfärisk exponering;
  • att ge byggnaden estetisk tilltalande och unikhet.

Vyer

Beroende på sammansättningen och förekomsten av ytterligare egenskaper skiljer sig följande typer av gips för fasader:

Cement

Det anses vara det vanligaste (det används oftare gips), det innehåller cement, sand av en lämplig fraktion, kalk. Cementblandningar kan appliceras på arbetsbaser av betong, luftbetong, tegel.

Efterfrågan på cementgips beror på goda vidhäftningsgrader - det kräver inga ytterligare föreningar för att förbättra vidhäftningen till ytan. Den applicerade lösningen håller bra utan flis under lång tid.

Bild
Bild

Cementbaserad gips är ledande bland efterbehandlingsmaterial och tillverkas av dess ökade hållfasthet och möjligheten att använda den även i fuktiga klimatförhållanden. För murbruk används cement med ökad märkesstyrka (M400), och andelen med sand är 1: 3 (jämför - för interiörarbete är det 1: 4).

På grund av naturligheten och den låga kostnaden för gipskomponenter har den ett överkomligt pris. I genomsnitt är detta 250-400 rubel för 25 kg torr blandning.

Om vi pratar om "nackdelarna" med beläggningen, är det värt att notera en ganska lång tid att stelna kompositionen (dessutom kommer en preliminär långsiktig beredning av arbetsytor att krävas) och dess betydande vikt, vilket innebär en belastning på byggnadsramen.

Cementgips är lämpligt om dess prioritet är beläggningens hållbarhet och tillgänglighet utan perfekt jämnhet. Den härdade ytan kan målas med akrylfärger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Silikat

Dess bas är "flytande glas", det vill säga en lösning av kalium- och natriumlegeringar, på grund av vilka egenskaperna hos hög ångpermeabilitet och brandsäkerhet uppnås. Det senare, förresten, låter dig applicera gips på ytor isolerade med expanderad polystyren.

Dessutom lockar ytor täckta med silikatgips inte damm . (på grund av materialets neutrala elektrostatik), resistent mot miljöpåverkan.

Tack vare olika texturer och färger är det möjligt att genomföra olika designprojekt för att uppnå det unika med strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter torkning deformeras inte kompositionen, men applikationsprocessen är ganska mödosam och kräver som regel engagemang av proffs. Ytorna är förberedda. Materialet kan appliceras på betong- och gipsskivor. Men på polymerisolering, lackerade och oljemålade ytor passar den silikatbaserade kompositionen inte.

Det är värt att notera den långa - upp till 15 år, driftstiden. Samtidigt är materialets pris ganska högt - från 2500 rubel för en färdig lösning med en volym på 25 kg.

Akryl

Akrylbaserat dekorativt gips kännetecknas av ett stort urval av texturer och färger. Dessutom har den elasticitet och motståndskraft mot yttre miljö och fukt. Detta är fördelen med de modifieringsmedel och mjukgörare som finns i kompositionen. På grund av materialets ökade elasticitet är den väl lämpad för att fylla sprickor och dra åt luckor på väggen. Krävs i kompositionen är bakteriedödande komponenter som skyddar skiktet från uppkomsten av mögel och svampar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Liksom andra typer kännetecknas akrylkompositionen av ångpermeabilitet . Dessutom möjliggör dess användning goda ljud- och värmeisoleringsresultat. Det är ganska hållbart, dess livslängd är 15-20 år. Den genomsnittliga kostnaden för akrylgips är 1700-3000 rubel för en 25 kg hink blandning. Det bör förstås att kostnaderna också kommer att vara förknippade med engagemang av professionell personal för att tillämpa kompositionen. Förberedande arbete kräver speciella färdigheter, och själva gipset hårdnar snabbt - det måste appliceras så snabbt som möjligt.

Bland nackdelarna med beläggningen är dess höga elektrostatisitet, och därför är ytan snabbt förorenad. Det blir dock inte svårt att rengöra den genom att vattna den med en slang. Tyvärr har kompositionen inte de högsta UV -resistensegenskaperna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Akrylgips är vanligtvis vitt. Den önskade färgen uppnås med hjälp av ett färgschema, som läggs till den färdiga lösningen. Den akrylbaserade kompositionen är inte lämplig för applicering på mineralullskivor, och dess användning över luftbetong kräver preliminär testning.

Silikon

Lösningen är baserad på silikon (närmare bestämt silikonhartser), så detta gips är mer elastiskt än akryl. Tack vare detta är det möjligt att få perfekt släta ytor. Tillverkare glädjer sig också åt en mängd olika färgalternativ - det finns mer än 200 av dem.

Bland materialets främsta fördelar är dess hydrofobicitet (det vill säga att undvika kontakt med vatten, avvisa beläggningen av molekylerna i den senare). Gipset kännetecknas av ånggenomsläpplighet, god vidhäftning, vibrationsbeständighet.

Bild
Bild

Det kräver ingen särskild omsorg och är ganska opretentiös i drift . Applikationen av silikonlösningen bör dock hanteras av en professionell, eftersom specifikt förberedande arbete krävs, särskilt applicering av en silikonbaserad primer. Vid applicering kan både manuell och sprayteknik användas.

Det bör komma ihåg att kompositionen inte är lämplig för applicering på yttre isolering. För att lösa detta problem läggs ett dekorativt gipsskikt över basen och armeringsnät.

Det är värt att notera den höga kostnaden för materialet - du måste betala från 2500 till 5000 rubel för en 25 liters hink.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mineral

Grunden är cement och släckt kalk samt finkornigt fyllmedel (färgad lera, stenflis). För att skapa ett mineralgipsbruk används cement med en hållfasthet på M500 och högre. Detta ger ökad hållfasthet för materialet, motståndskraft mot extrema temperaturer (tillåtet frostindex - upp till -50C) och livslängd (i genomsnitt 15 år). Gips kännetecknas av obrännbarhet, goda värme- och ljudisoleringsegenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Närvaron av fyllmedel i den gör att du kan uppnå vissa stilistiska effekter av beläggningen. Färgsorten är dock inte aktuell. Det är möjligt att ge en nyans till mineralblandningen först efter applicering och härdning (efter 2 dagar) genom färgning med specialfärger.

Man bör komma ihåg att en yta putsad med en mineralblandning inte tolererar vibrationer bra och därför inte är lämplig för användning på byggnader nära motorvägar, i områden med seismisk aktivitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Terrazitic

Det är ett slags dekorativt fasadgips baserat på cement, sand, kalkkomponent med tillägg av marmorflis och glimmer. Detta ger en intressant visuell effekt och garanterar ytans hållbarhet.

Bild
Bild

Bland beläggningens främsta fördelar är dess beständighet mot miljöpåverkan , mångsidig användning (även lämplig för inredning), lång livslängd. Det är värt att notera omständigheten i ansökningsprocessen och den långa tiden med att härda och torka materialet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kork

Dekorativ gips av denna typ blir mer och mer populär bland finsmakare av ekostil. På grund av närvaron i sammansättningen av naturlig ekbark, som är "nedsänkt" i modifierare och bindemedel, har materialet egenskaper som naturlig kork. Först och främst är det ett unikt utseende, liksom mjukhet, antistatisk, elasticitet, miljövänlighet. Lämplig för applicering på luftbetong, expanderat lerblock, trä, plastpussade och ospacklade ytor.

Om vi pratar om de funktionella egenskaperna hos lösningar, kan gips vara av följande typer:

Bild
Bild
Bild
Bild

Värmeisolerande

Lämplig för de byggnader där den befintliga isoleringen inte klarar sina funktioner och byggnadsramen inte tål dess ytterligare lager.

Bild
Bild
Bild
Bild

"Varm" gips innehåller sågspån, expanderad polystyren, verkulit, perlit eller skumglas. Vermikulit och liknande perlitplåster är mycket värmeeffektiva - 3 cm tjockt av sådant gips kommer att ersätta ett 15 cm lager tegel.

Ljudisolerad

Sådan gips används som hjälpmedel i kombination med mineralull, skumskivor. Tillsammans reducerar de ljudnivån avsevärt och används för byggnader som ligger nära motorvägar, industrianläggningar, flygplatser och järnvägsstationer, spår.

För att gipset ska absorbera ljud måste det vara cementbaserat ., innehåller dessutom pimpsten, shpak, magnesit. Detta ger ytan porositet, vilket är nyckeln till ljudabsorption.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design och konsistens

Gipsets struktur påverkar ytans hållbarhet. Så slät gips är mer benägen att spricka än strukturellt. Grova ytor som "lamm" eller "räfflad barkbagge" är mer motståndskraftiga mot miljöbelastning och sprickbildning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den strukturerade ytan uppnås på grund av närvaron av fyllmedel i kompositionen eller användningen av specialverktyg. Till exempel innebär ett "lamm" användning av speciella rullar och halvpärlor, med hjälp av vilka klumpar bildas med jämna mellanrum. "Barkbaggen" innehåller små stenar som bildar spår vid injektering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de populära texturerna:

  • " Kameshkovaya " är en komposition med små inneslutningar. Deras diameter är 1-3 mm. Ruggningseffekten uppnås genom att gnugga med en plastflotta eller använda en murslev, borstar.
  • " Barkbagge " är en textur med många spår - horisontellt, vertikalt, vågigt. Strukturen skapas med samma material som "sten".
  • Mosaik , som är baserad på en silikat- eller silikonblandning. Stenflis av en stor bråkdel av olika nyanser läggs till den. Som ett resultat liknar den stelnade ytan dyra stenar, och de flerfärgade granulerna skapar ett bisarrt mönster.
  • " Lamm " är ett mjukt bergskikt, som uppnås på grund av stenkorn av olika fraktioner i kompositionen. En slags "sten" konsistens.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Venetiansk gips, ytor som imiterar shagreen, naturliga efterbehandlingsmaterial (granit, marmor) är mycket populära.

Bild
Bild

Färgad gips kan erhållas på två sätt: på grund av förekomst av pigment i lösningen och genom färgning av de putsade ytorna. I det första fallet har ytorna vackra, mångfacetterade och rika nyanser, kännetecknade av långvarig hållbarhet.

Färgning av materialet kan vara fabrik (det vill säga köp av en viss färg) eller det kan göras med ett färgschema (en färg med en lämplig färg läggs till den vita kompositionen i önskad koncentration).

Bild
Bild
Bild
Bild

Subtiliteter av ansökan

Kompositionens tillämpning är olika för varje typ.

Det finns dock fortfarande universella regler:

  • Först och främst utförs förberedande arbete - ytan rengörs och jämnas, om det behövs appliceras primers. Uppgiften för den senare är att förbättra vidhäftningen av arbetsbaser och gips. Fyrar används för att jämna ut ytor.
  • Vid användning av vissa blandningar, till exempel texturerat gips med "barkbagge" -effekt, utförs en preliminär isolering av väggarna.
  • Eftersom gipset glider nedåt måste det appliceras nedifrån och upp.
  • Det sista steget är skapandet av textur, bildandet av utskjutande delar etc.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är nödvändigt att applicera gipset utan avbrott i arbetet, och vid installationen och härdningen av lösningen, skydda ytorna från yttre påverkan (först och främst nederbörd, höga eller låga temperaturer).

Isolering

Vid putsning limmas först ett nät för förstärkning på det senare ovanpå det värmeisolerande materialet. Det måste skrivas över utan att misslyckas. Detta kan endast göras om nätlimet är helt torrt.

Nästa steg är att applicera en utjämningsmassa ., som kommer att bli basen för nästa lager. Torka av lagret när det torkat. Sedan kan du börja putsa, applicera en primer om det behövs.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På tegel

Vid applicering av gips på tegelverk utsätts den senare för grundning och installation av fyrar. Därefter sprutas gips på den förfuktade ytan, som sedan jämnas med en spatel från botten till toppen.

Efter att ha putsat det volymetriska området utjämnas det resulterande lagret med en regel och sedan repas spåren. De hjälper till att öka vidhäftningen följt av ett lager gips. När det första lagret torkar utförs efterbehandlingsmetoden.

Bild
Bild

Gipstekniken kan variera beroende på materialtyp. Så till exempel kan mineralkompositioner appliceras både manuellt och automatiskt.

Silikatblandningen sprayas på ytan . Samtidigt kan den inte användas på nybyggda byggnader, eftersom ytan kommer att spricka under krympningsprocessen. Appliceringstjocklek - högst 20 mm. Fogning utförs 48 timmar efter applicering med en flottör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det speciella med akrylgips är en hög vidhäftningsgrad, så det måste appliceras snabbt. Detta görs vanligtvis med en spatel, ibland används en sprayflaska. Kom ihåg att när det är torrt är ytans färg mörkare än vätskeblandningens nyans.

Vid fyllning rekommenderas att inte arbeta med kvadratmeter, utan efter ytor. Om det förekommer anslutande sömmar och hörn, appliceras maskeringstejp på dem. Detta gör att du kan uppnå jämnhet och osynlighet för övergångarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Våt

Den så kallade "våta" putsmetoden har blivit utbredd. Värdet av denna metod är att få ett optimalt mikroklimat i byggnaden, eftersom dagguppsamlingsplatsen tas bort utanför strukturen. Denna metod innebär att man fäster isolering, nät för armering och gips på ytterväggar med flytande och halvvätskande lim.

En sådan fasad är en "macka" i flera lager vars komponenter är värmeisolerande, bas- och dekorationslager. Isolering (som regel är det en mineralullsversion, expanderad polystyren eller OSB -skivor), fästs på basen med cementföreningar.

Bild
Bild

För att skydda isoleringen läggs ett basskikt vidare. Vanligtvis är dessa polymeriserade cementlösningar. Förstärkningsnät används ibland. Den typ av dekorativ gips som appliceras manuellt eller mekaniskt fungerar som en topplack.

Hur väljer man?

När du väljer gips bör du ta hänsyn till byggnadens klimatförhållanden och dess syfte, typen av arbetsbas.

För att ge byggnaden ytterligare värme, var uppmärksam på kompositioner som innehåller skumglas, perlit, vermikulit . I områden med hög luftfuktighet bör gipsets fuktresistenta prestanda maximeras. Den så kallade "vinter" eller frostbeständiga versionen är optimal för norra regioner. För dem som vill reparera fasaden så sällan som möjligt är akryl (livslängd - upp till 25 år) silikon och silikat (tjäna 15-20 år) lämpliga. Cementkompositioner kännetecknas av minst hållbarhet, deras livslängd är 10 år.

Bild
Bild

Långsiktigt bevarande av funktionalitet och estetisk överklagande är förknippat med gipsets struktur. Släta och släta ytor är mer mottagliga för sprickor, medan grova är inte bara mer motståndskraftiga, utan döljer också mindre ytfel. När du köper gips är det viktigt att förstå hur det matchar väggtypen. Annars kommer inte ens en dyr och högkvalitativ komposition att uppfylla sina funktioner. Så för tegel är det bättre att använda cement- eller silikonföreningar och för luftbetong - silikat eller silikon. För inramning, välj en elastisk akrylblandning. Trädet kommer att acceptera silikatgips väl, och det rekommenderas att applicera akrylgips ovanpå armeringsnätet på isoleringsplattorna.

Dessutom, när du putsar en träbyggnad måste du ta hand om närvaron av ett speciellt nät med stora celler eller en singelram. Cementbruk är universella - lämpliga för alla typer av väggar, inklusive kalla och fuktiga källare. Om läggning avses på isoleringens yta förläggs ett armeringsnät.

Bild
Bild

Alla plåster är indelade i 2 typer:

  • tjockskikt - silikat- och cementbruk
  • tunnskikt - dessa inkluderar blandningar som innehåller akryl och silikon.

Användningen av den senare typen av lösningar innebär noggrann förberedelse av arbetsbaser - rengöring, utjämning.

Den färdiga blandningen är bekvämare att transportera och använda (det är inte nödvändigt att beräkna förhållandet mellan delar av kompositionen och vatten för att knåda lösningen), men det kostar mer än torra blandningar. Dessutom är denna form inte möjlig för alla typer av gips.

Kom ihåg att gipset applicerat utifrån måste ha maximala vidhäftningsvärden. Det är också viktigt att uppmärksamma tryckhållfastheten och ångpermeabilitetskoefficienten. Den första bör vara mindre än samma indikator på arbetsytan. När det gäller koefficienten, ju högre den är, desto bättre kommer väggarna att "andas".

Bild
Bild
Bild
Bild

Putsning kan vara ett dyrt nöje, så tänk alltid på materialförbrukningen per kvadratmeter. m. Detta hjälper inte bara att få en uppfattning om blandningens totala kostnad, utan beräknar också den nödvändiga volymen korrekt.

I allmänhet beror förbrukningen på faktorer som typ av fyllmedel och bindemedel, och typen och jämnheten av arbetssubstratet.

I genomsnitt är förbrukningen för olika typer av gips följande:

  • akrylbaserade formuleringar-1,5-3 kg / m2;
  • silikonföreningar - 2, 5-3, 9 kg / m2;
  • mineralplåster - 2,5-4 kg / m2.

Efter att ha beräknat volymen material som krävs för arbete, lägg till ytterligare 5% till det. Det är de så kallade arbetsförlusterna. I avsaknad av en sådan ökning riskerar du att hamna i en situation där blandningen inte var tillräckligt och du måste köpa den dessutom genom att välja önskad nyans. I detta fall kommer byggandet att avbrytas.

Bild
Bild

När du väljer ett material är inte bara dess funktionella utan även estetiska egenskaper viktiga. Det är logiskt att användarna vill att färgen ska hålla så länge som möjligt.

Hållbarheten hos en färgbeläggning beror på flera faktorer:

  • färg appliceras över gipset eller färgpigment löses i kompositionen (det andra alternativet är att föredra);
  • antistatiska indikatorer på gips, på vilka graden av ytförorening beror;
  • färgpigmentets motståndskraft mot nederbörd och UV -strålar.

Det bästa resultatet, baserat på de parametrar som övervägs ovan, demonstreras av silikonplåster. Det drar inte till sig damm, bleknar inte och kännetecknas dessutom av en rik färgpalett. Lite sämre än henne är silikatgips, som inte kan skryta med en sådan mängd olika nyanser. Akryllösning är benägen att blekna, dessutom blir det snabbt smutsigt. Mineral- och cementbeläggningar, som kräver nästan årlig målning, visar de sämsta färghållbarhetsindikatorerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Bland de populära tillverkarna av gipsblandningar idag kan man notera tysken Ceresit -märke … Tillsatserna som används i kompositionen ger elasticitet (deformeras inte när byggnaden krymper, fyller och döljer sprickor på ytan), ångpermeabilitet (gör väggarna "andas") och hållbarhet (ytans livslängd - upp till 20 år).

Företagets sortiment omfattar 3 typer av lösningar för utomhusbruk:

  • polymerblandningar baserade på cement, kännetecknade av överkomliga priser;
  • blandningar baserade på polymeregenskaper med mer imponerande tekniska egenskaper;
  • polymer-cementplåster, som förutom cement och sand innehåller syntetiska tillsatser av polymerursprung, mjukgörare. Sådana kompositioner kostar mycket.
Bild
Bild

Kompositioner baserade på polymerer kan vara akryl (rekommenderas i områden med hög nederbörd och luftfuktighet), silikon (även lämplig för områden med aggressiv miljöpåverkan) och silikat (med ökat motstånd mot deformation och UV -exponering).

Färgområdet för Ceresit -plåster är ganska varierat. När du väljer, kom ihåg att alltför ljusa färger snabbt bleknar och bleknar, medan mättade mörka fler lockar till solens strålar och följaktligen spricker.

Bild
Bild

Knauf gips kännetecknas av hög kvalitet och ett omfattande sortiment:

  • Knauf "Unterputz" har en sandcementkomposition och används för att eliminera tekniska fogar, fylla fogar. Det används också på ytor som utsätts för hög luftfuktighet.
  • Knauf "Grunband" är en mångsidig gips med värmeisoleringsegenskaper.
  • Knauf "Diamant" är mineralbaserad och anses vara en av de bästa dekorativa beläggningarna. Kombinerar estetisk attraktion och motståndskraft mot miljöpåverkan, mekanisk skada.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Knauf "Sockelputz" är speciellt utformad för användning i byggnadens sockel och kännetecknas av ökad hållfasthet.
  • Knauf universal svarar fullt ut på sitt namn och lämpar sig för att putsa de flesta ytor, fungerar som ett underlag.
  • Knauf "Start 339" är en slags primer. Denna typ av gips appliceras på icke-absorberande typer av ytor och fungerar som ett preparat för efterföljande typer av blandningar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Knauf MP 75 är konstruerad för maskintillämpning, optimal för puts av stora ytor.
  • Knauf "Adgesiv" är ett gips som är avsett för sprutning av baslager för att öka deras vidhäftningsegenskaper och uppnå hygroskopicitet.
  • Knauf "Sevener" är en annan multifunktionell förening. Det används som lim för fixering av isolering på väggar, en blandning för reparation av tidigare putsade ytor och används för utjämning av underlag.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gips "Prospectors " - en produkt från inhemska tillverkare, tillverkad enligt ett europeiskt recept. Experter noterar hygroskopicitet, förbättrad vidhäftningshastighet och optimal lösningsviskositet. Fördelen är tillgängligheten av både torra och färdigblandade blandningar i sortimentet.

Utomhusgips finns i flera varianter:

  • Fasad baserad på cement.
  • Efterbehandling, används för utomhus- och inomhusarbete. Syftet med applikationen är att slutföra finishen, ge den önskad konsistens eller omvänt jämnhet.
  • Fcryl, kännetecknad av en hög plasticitetskoefficient och som innehåller antiseptiska tillsatser. De senare gör den lämplig för applicering på fuktiga, mögel- och mögelbenägna ytor.
Bild
Bild
Bild
Bild

I den här videon lär du dig mer om Terracoat fasadgips.

Rekommenderad: