Konstgjord Mossa: Hur Man Väljer Mossa För Vägg, Inredning Och Akvarium? Dekorativ Mossa I Inredningen

Innehållsförteckning:

Video: Konstgjord Mossa: Hur Man Väljer Mossa För Vägg, Inredning Och Akvarium? Dekorativ Mossa I Inredningen

Video: Konstgjord Mossa: Hur Man Väljer Mossa För Vägg, Inredning Och Akvarium? Dekorativ Mossa I Inredningen
Video: Bästa medlet mot mossa 2024, Mars
Konstgjord Mossa: Hur Man Väljer Mossa För Vägg, Inredning Och Akvarium? Dekorativ Mossa I Inredningen
Konstgjord Mossa: Hur Man Väljer Mossa För Vägg, Inredning Och Akvarium? Dekorativ Mossa I Inredningen
Anonim

Ecostyle klev in i det moderna livet med ett självsäkert steg och är mycket populärt inom inredning. Konstgjord mossa är ett bra val för små, snygga utrymmen. Det kan enkelt kombineras med alla efterbehandlingsmaterial. Det är i hans makt att visuellt omvandla och föra ett vanligt rum närmare naturen, utan att ändra dess komfort för ägarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Karakteristisk

Konstgjord mossa är opretentiös att använda och är det bästa dekorationsmaterialet jämfört med naturlig eller stabiliserad mossa. Den är gjord av konstgjorda polymerfibrer, som är fästa på vadderad polyester, filt, mesh. Dess främsta fördelar:

  • konstgjord mossa är utåt ljus, mättad, bleknar inte, taktilt mjuk och känslig, insekter startar inte i den och är inte mottaglig för bildning av mögel och röta;
  • det har ingen främmande lukt, smulas inte och förblir mjuk efter långvarig användning;
  • absorberar inte obehagliga dofter och förlorar inte sin ljusa färg;
  • lämplig för långvarig användning utan förlust av utseende;
  • ekonomiskt, vackert och definitivt värt pengarna, beroende på kvaliteten på den reproducerade mossytan, bildas dess pris;
  • kräver inga särskilda villkor för internering: vattning, installation av extra belysning;
  • restaurering av skadade områden är möjlig;
  • orsakar inte allergiska reaktioner hos människor och djur.
  • för färgning av polymerfibrer används en bred färgpalett, vilket gör det möjligt att lösa alla färgproblem i interiören.

Det finns bara ett minus - det här är inte naturlig mossa, men det kan uppröra kanske bara hundra procent anhängare av att bara använda naturmaterial när man inreder ett rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

De flesta utomhusväxter och mossor växer inte inomhus, men de kan köpas artificiellt från butikskedjor. Ett brett sortiment presenteras idag i alla olika former.

  • Klumpig mossa. Den sfäriska formen blir allt populärare bland akvarister.
  • Dekorativa moduler - i form av renlav, lager, hummock.
  • Den runda stenformen ser ut som en riktig växt och kräver inget särskilt underhåll.
  • Rullmossa säljs i många butiker, där den omedelbart skärs i de nödvändiga bitarna. Den kan användas i ekodesigndekoration. Den tar vilken form som helst tack vare en luftig vadderad polyester. I en rulle har mossan många olika namn: konstgräs, matta, sten, vertikal, flitig.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökan

Konstgjord mossa får användas i alla delar av huset, inklusive sovrum och hallar. Det finns ingen anledning att tänka på växternas kompatibilitet, som i naturen inte slår rot bredvid varandra, vilket öppnar ett brett utrymme för individuell kreativitet . Ovanliga smycken hjälper dig att dekorera ditt hem utan stora kostnader och kommer att glädja sina ägare i flera år.

I inredningen för att dekorera rum kommer mossa att vara ett utmärkt fyllmedel för akvarier i huset . Kombinerat med granitstatyer under vatten från övergivna slott och skeppsvrak kommer det att fungera som en underbar dekoration för undervattensvärlden. En inredningsartikel som ett florarium kommer att se bra ut på ett soffbord. Mosavlastningen under glaspanelen kommer att lägga till originalitet i bordet.

Denna möbel kommer att dekorera alla vardagsrum eller studieområden och mätta den med naturens energi.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att dekorera en blomkruka med mosselement eller en skulptur, ett handgjort hantverk eller ramar för bilder och fotografier kan du skapa den naturliga komforten i ett hemrum. I badrummet är "levande matta" av konstgjord mossa ett riktigt fynd . Det är ett nöje att stå på en sådan mattrensning efter att ha tagit vattenprocedurer.

Ett alternativ till kakel för ett bad eller till och med en toalett är en mosskomposition . En riktig grön vägg ger en unik smak till interiören. Att använda den i form av en knöl kommer att ge väggens originalitet och volym. En bra idé är att dekorera en spegel i badrummet, inrama den med inslag av grönska.

Köksinredningens gröna vägg kommer att vara en verklig höjdpunkt i alla rum. Dessutom kan du hänga spotbelysning på väggen eller dekorera den med målningar och foton.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökan i köket tillåter:

  • ställ in på det positiva på morgonen;
  • zonindelning av rummet, visuellt separera vardagsrummet från köket;
  • Förbättra utseendet på köksredskap som ser bra ut mot en grön bakgrund.

Växtväggar har blivit en ny trend inom design. Du kan dekorera grå och obeskrivliga väggar på olika sätt, applicera element på väggen i små områden eller i en enda grön uppsättning.

Växtväggar har ljudisolerande egenskaper, vilket också är mycket tilltalande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I dekorationen av kontorslokaler kommer användningen av konstgjord mossa i olika färger att göra en attraktiv komposition. Du kan sätta en logotyp eller ett företagsnamn på väggen.

Du kan också använda mossa utomhus . Figurerna på träd eller olika djur på lekplatser, rekreationsområden och personliga tomter dekorerade med konstgjord mossa kommer att se original och vackra ut.

Utomhus kommer konstgjord mossa att rota väl på terrassens väggar och tak och skydda dem från direkt solljus och regn . För vintersäsongen avlägsnas väggmossa och förvaras i ett torrt rum. Nästa år kan den användas igen genom att reparera panelerna något.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Drift och vård

Konstgjord mossa är inte nyfiken på extrema temperaturer och ljusintensitet. Enligt rekommendationer från experter varierar temperaturregimen för det från -2C till + 35C.

Artificiellt mossunderhåll är enkelt . Med korta mellanrum måste du rengöra ytan på det konstgjorda materialet från damm, du kan göra detta med en fuktig borste under varje rengöring.

En vanlig borste används som vårdverktyg, vissa använder hushållsapparater - en dammsugare eller hårtork. Processorkraften måste ställas in på ett minimum för att undvika skador på det gröna bladet.

Rekommenderad: