Färgspackel Vetonit (39 Bilder): Vit Polymerblandning Med En Volym På 25 Och 20 Kg För Torra Rum Och Svåra Underlag

Innehållsförteckning:

Färgspackel Vetonit (39 Bilder): Vit Polymerblandning Med En Volym På 25 Och 20 Kg För Torra Rum Och Svåra Underlag
Färgspackel Vetonit (39 Bilder): Vit Polymerblandning Med En Volym På 25 Och 20 Kg För Torra Rum Och Svåra Underlag
Anonim

Att dekorera väggar och tak ger en perfekt inriktning. För dessa ändamål väljer många professionella hantverkare Vetonit efterbehandlingskitt. Det kännetecknas av genomgående hög kvalitet och användarvänlighet. Olika typer och kompositioner möjliggör inredning av olika underlag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Kitt från tillverkaren Weber Vetonit är en byggnadsblandning som ofta används för efterbehandling. Materialet är lämpligt för torra rum med låg luftfuktighet. Det finns dock varianter av fuktresistenta byggmaterial som säljs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är en av de bästa efterbehandlingslösningarna idag . Olika typer av kompositioner används framgångsrikt för trä, betong, sten samt gips. Den torra blandningen har en gråvit färg, en svag specifik lukt, en fin fraktion (högst 0,5 mm), vilket gör det möjligt för optimal vidhäftning.

Med hjälp av detta material kan du framgångsrikt eliminera olika defekter (sprickor, gropar, sprickor). Kittet är färdigt. Det betyder att efter bearbetning och torkning av ytorna kan du börja måla eller tapetsera.

Bild
Bild
Bild
Bild

Begränsningar att använda, beroende på kompositionen, är hög luftfuktighet samt temperaturförhållanden (+ 10 grader inne i byggnaden). Detta beror på att materialets prestanda kan försämras. Dessutom kan det börja bli gult.

Vetonit -blandningen, som har blivit populär, produceras av Ryssland. Det finns mer än 200 filialer av detta internationella byggföretag kända utomlands.

Varumärket har fått massor erkännande på grund av den överkomliga kostnaden för sina produkter och dess höga kvalitet.

Bild
Bild

Vyer

Efterbehandlingskittet kombinerar två huvudkomponenter. Det är ett fyllmedel och bindemedel. Den första är sand, kalksten, cement och till och med marmor. Ett speciellt lim tillverkat av polymerföreningar används vanligtvis som en länk. Den är utformad för bättre vidhäftning och djup penetration i ytan.

Vetonits konsistens är av två typer . Du kan köpa materialet i form av ett torrt pulver för murbruk eller en flytande massa förberedd för applicering.

Beroende på närvarande bindemedel skiljer sig polymerkittet av kompositplast, cementspackel och organisk sammansättning. Ett stort sortiment ger många möjligheter till inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera varianter av Vetonit, som skiljer sig åt i sammansättning, egenskaper och syfte:

  • " Vetonit KR " - en blandning skapad med hänsyn tagen till användning i rum med låg luftfuktighet. Blandningen är gjord på basis av gips och cement på organiskt lim, efter utjämning måste den täckas med tapeter eller färg.
  • Vetonit JS - polymer kitt för alla typer av underlag med hög vidhäftning och motståndskraft mot sprickbildning. Den innehåller mikrofiber, vilket ger materialet extra styrka. Till skillnad från andra produkter används den för tätning av skarvar.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Sprickresistent, seg och seg polymerförening Vetonit JS Plus den används både under kakel och under gips. Kompositionen är effektiv för bearbetning av leder.
  • Vid medelfuktighet kan en blandning användas. " Vetonit LR + silke" eller "Vetonit LR + ". Det är ett polymermaterial fyllt med finmald marmor. " Vetonit LR Fine " speciellt utformad för efterföljande målning.
Bild
Bild
Bild
Bild

" Vetonit VH", "Vetonit VH grå " appliceras under kakel, tapeter, färg. Denna typ är avsedd för betong, expanderad lera, gipsskivor. Aggregatet är kalksten och bindemedlet är fuktresistent cement.

Alla typer av lösningar är nästan universella, används för byggnadsarbete och reparation av olika typer av lokaler.

Blandningar produceras i starka treskiktsförpackningar på 20 kg och 25 kg (ibland 5 kg).

Bild
Bild
Bild
Bild

Applikationsnyanser

Vetonit -formuleringar, lämpliga för rum med hög luftfuktighet, har sina egna finesser:

  • lösningarna passar bäst på gips och gips, samt på aggloporit, expanderad lera och andra mineralytor;
  • trots att nivelleringen på grund av den lilla fraktionen utförs så mycket som möjligt är det oönskat att lägga kakel på Vetonit (förutom vissa produkttyper);
  • applicera inte blandningen på ytor som tidigare behandlats med självutjämnande föreningar;
  • Det rekommenderas att täta fogarna och sömmarna mellan plattorna gjorda av gipsskivor av gips med specialspackel i kategorin JS, de används också om efterbehandling, inredning av badrum, pooler och bastur med kakel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Blandningar kan appliceras inte bara manuellt, utan också med en mekaniserad metod. Genom sprutning kan föreningarna användas även för svåra underlag. Så de täcker perfekt trä och material som skiljer sig åt i porositet. En viktig förutsättning är att appliceringen ska ske på en noggrant rengjord och avfettad yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar med Vetonit -produkter

Fördelarna med Vetonit -kollektionen beror till stor del på dess sammansättning, tekniska och operativa egenskaper.

Huvudsakliga fördelar:

  • miljövänlig, säker komposition som endast innehåller naturliga ingredienser;
  • antar olika tillämpningsmetoder;
  • torkar tillräckligt snabbt (högst 48 timmar);
  • har ökad vidhäftning till de flesta substrat;
  • ekonomiskt fördelaktig förbrukning (endast 1,2 kg per kvadratmeter);
  • distribution på ytan utesluter närvaron av droppar;
  • efterföljande slipning sker utan damm;
  • på grund av beläggningen med denna produkt ökar hållfastheten och egenskaperna hos ytor;
  • överkomligt pris.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan fortsätta arbeta med den beredda lösningen under hela dagen, och torkning beror till stor del på tjockleken på det applicerade lagret, lufttemperaturen och dess torrhet.

I vissa fall sker torkning inom en dag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beredning av lösningen

Konstruktion och reparationer kräver felfri inriktning av väggar och tak, men om en pulverformig blandning väljs måste den spädas korrekt.

Bruksanvisning finns vanligtvis på pappersförpackningar. Den anger de exakta proportionerna av vatten och byggprodukt, liksom villkoren för lösningens mognad och tiden för dess verkan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vanligtvis tas ett paket på 25 kg för 9 liter vatten vid rumstemperatur. Blandningen hälls i vatten och omrörs till en homogen tjock konsistens. Efter att det har infunderats (inom 15 minuter) blandas det igen med en konstruktionsblandare. Lösningen får inte användas mer än en dag. Det tillåtna kittskiktet är 5 mm.

Det bör noteras att nyanserna i uppfödning av olika typer av Vetonit -kitt kan skilja sig något. Förvaring bör utföras på en torr, mörk och sval plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nivelleringssteg

Spackel appliceras antingen genom att spruta med specialutrustning eller manuellt med spatlar av olika storlekar. För byggnadsarbete behöver du en plastbehållare, en slip- och hyvlingsmaskin, trasor och en uppsättning spatlar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetsflödesordning:

  • ytförberedelse består i att ta bort gamla väggbeklädnader, måla, ta bort fettiga fläckar, skölja och torka ytan;
  • då indikeras alla oegentligheter - utbuktningarna skärs av och fördjupningarna markeras med krita eller penna;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • spår och sprickor förseglas med en medium och lång spatel, och så mycket murbruk tas på den som behövs för en rörelse;
  • torkning bör ske på ett naturligt sätt med stängda fönster och dörrar (förutom innerdörrar);
  • det sista kittet appliceras i det tunnaste lagret, sedan, när det torkar, passeras det med ett slipande och polerat, och utjämnar dessutom hörnen med en lämplig spatel.

Förbrukningen av produkten är mycket ekonomisk - cirka 20 kg material behövs för 20 kvadratmeter yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Professionella byggare säger att detta varumärke är välförtjänt respekterat och anses vara ett av de bästa. Det noteras att de tak som behandlats med Vetonit LR + -föreningar inte behöver ytterligare efterbehandling. Färgen på det torkade fyllmedlet förblir nästan vit. Dessutom kan den appliceras i två eller tre lager. Och blandningen "Vetonit KR" kan användas utan en tidigare primer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många är glada över att det också finns vattentäta föreningar som inte är rädda för vattenånga, som kan användas för kök och badrum. Alla produkter från detta märke uppvisar hög hållfasthet, hållbarhet och fullständig hälsosäkerhet, vilket utmärker dem från byggnadsblandningar från andra tillverkare.

Rekommenderad: