Vetonit LR (50 Bilder): Tekniska Egenskaper Och Förbrukning Per 1 M2, Plusblandning Med En Volym På 25 Kg

Innehållsförteckning:

Video: Vetonit LR (50 Bilder): Tekniska Egenskaper Och Förbrukning Per 1 M2, Plusblandning Med En Volym På 25 Kg

Video: Vetonit LR (50 Bilder): Tekniska Egenskaper Och Förbrukning Per 1 M2, Plusblandning Med En Volym På 25 Kg
Video: weber.vetonit LR+ - шпаклевка #1 в России 2024, April
Vetonit LR (50 Bilder): Tekniska Egenskaper Och Förbrukning Per 1 M2, Plusblandning Med En Volym På 25 Kg
Vetonit LR (50 Bilder): Tekniska Egenskaper Och Förbrukning Per 1 M2, Plusblandning Med En Volym På 25 Kg
Anonim

När det behövs en efterbehandlingskitt, föredrar många människor Weber -produkter och väljer en blandning märkt Vetonit LR. Detta efterbehandlingsmaterial är avsett för invändigt arbete, nämligen: för efterbehandling av väggar och tak. Ett kitt räcker dock inte för en högkvalitativ beläggning. Processen för ansökan har ett antal nyanser som alla som bestämmer sig för att använda denna gips bör känna till.

Bild
Bild

Särdrag

Vetonit LR -spackel är en produkt för den slutliga utjämningen av byggnadshöljen. Det är en gipsblandning på en polymerhäftande bas, som är avsedd för efterbehandling av torra rum. Det är ett pulverformigt material med en fin fraktion och finns i 25 kg påsar. Blandningen är en halvfabrikat, eftersom den måste spädas med vatten innan direkt applicering. Den har en grundläggande vit färg, som gör att du kan ändra nyansen på gipsbeläggningen på begäran av kunden.

Bild
Bild

Det kan inte användas för att dekorera fasaden, eftersom kompositionen inte är konstruerad för att motstå fukt och andra väderfaktorer. Det är kompositionen som inte tillåter användning av denna blandning på baser som kan deformeras. Det kan inte användas för att dekorera trähus som krymper under drift. Ett sådant kitt är inte heller tillämpligt i flerfamiljshus med hög luftfuktighetskoefficient. Under sådana förhållanden kommer det att absorbera fukt från utsidan, skala bort från basen, vilket kommer att åtföljas av sprickor och flis.

Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av dess dåliga motståndskraft mot vatten och ångor kan sådant material inte användas i alla rum . Till exempel är det inte tillämpligt i ett badrum, kök, badrum, på en inglasad balkong eller loggia. Kondens är den värsta fienden till sådant gips. Idag försöker tillverkaren lösa detta problem genom att släppa sorter av LR -kitt. I motsats till dem består den av polymerer, avsedda för putsade och betongiga underlag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett särdrag hos materialet är det olika antalet applikationslager. Till exempel appliceras LR i ett lager, därför görs inte komplexa flerskiktiga dekorativa beläggningar av det, eftersom detta kan påverka driftens hållbarhet, trots råvarornas kvalitetsegenskaper. Hon likställs inte med stora skillnader: kompositionen är inte utformad för detta.

Tillverkaren rekommenderar att du använder den för baserna:

  • cementkalk;
  • gips;
  • cement;
  • gipsvägg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Materialet passar bra inte bara på en grov, mineralisk, utan också en slät yta. I detta fall kan applikationen, förutom manuell, mekaniseras. Detta kommer att rädda en del av kompositionen, applicera den snabbt, vilket eliminerar synligheten av leder: en sådan yta kommer att se monolitisk ut. Sprutmetoden innebär att kompositionen appliceras på porösa plattor.

Vetonit LR är dock inte lämplig för golvet, vilket ibland görs av blivande efterbehandlare . Du kan inte använda den som lim för taksockeln: denna blandning är inte avsedd för viktbelastning, den är inte universell för alla befälhavarens behov. Du måste köpa den strikt i enlighet med informationen som anges av tillverkaren på etiketten. Denna kitt är inte en bas för brickan, eftersom den inte kommer att hålla den. Dessutom är det inte ett tätningsmedel: det köps inte för tätning av luckor mellan gipsskivor.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Som med andra putsmaterial för golvfinish har Vetonit LR -kitt sina fördelar och nackdelar.

  • Det är skapat på modern utrustning med hjälp av ny teknik, vilket ökar materialets kvalitet och prestanda.
  • Det är lätt att använda. Det är inte svårt att applicera materialet på golven, massan fastnar inte vid murslev och faller inte av basen under arbetet.
  • Med en liten tjocklek på det applicerade lagret trimmar det basen och utjämnar mindre ojämnheter i startnivån.
  • Miljövänlighet är inneboende i materialet. Kompositionen är ofarlig för hälsan, beläggningen kommer inte att avge giftiga ämnen under drift.
Bild
Bild
  • Finkornig blandning. På grund av detta är det enhetligt, har en trevlig konsistens och jämnhet hos den färdiga beläggningen.
  • I vissa fall, med tillräcklig arbetserfarenhet, behöver den inte slipas ytterligare.
  • Det är ekonomiskt. Samtidigt, på grund av pulverformen, bildar den praktiskt taget ingen överkörning. Portioner kan spädas ut i portioner för att eliminera överflödig blandning.
  • Kompositionen har en lång livscykel. Efter förberedelse är den lämplig för arbete under dagen, vilket gör att befälhavaren kan slutföra efterbehandlingen utan brådska.
Bild
Bild
  • Materialet har buller och värmeisoleringsegenskaper, trots det tunna appliceringsskiktet.
  • Den är lämplig för ytterligare ytbehandlingar för målning eller tapetsering.
  • Blandningen är tillgänglig för köparen. Det kan köpas i vilken järnaffär som helst, medan kostnaden för efterbehandling av kitt inte kommer att träffa köparens budget på grund av sin ekonomi.
Bild
Bild

Förutom fördelarna har detta material också nackdelar . Vetonit LR-kitt får till exempel inte spädas om. Från detta förlorar det sina egenskaper, vilket kan påverka arbetets kvalitet negativt. Dessutom är det viktigt att ta hänsyn till lagringsförhållandena för den torra blandningen. Om det är i ett rum med hög luftfuktighet blir det fuktigt, vilket gör kompositionen olämplig för arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vetonit LR är kräsen om underlaget . Kittet kommer helt enkelt inte att fästa på ytor som inte är ordentligt förberedda. På World Wide Webs vida kan du hitta recensioner som talar om dålig vidhäftning. Det är dock få online -kommentatorer som beskriver förberedelserna, med tanke på att det är värdelöst, slöseri med tid och pengar. De ignorerar också det faktum att det inte ska finnas drag i rummet under arbetet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom överskrider de appliceringsskiktet och tror att blandningen tål allt. Som ett resultat visar sig en sådan beläggning vara kortlivad. En förutsättning som tillverkaren uppmärksammar är att materialets egenskaper överensstämmer med byggnadsarbetet. Denna blandning utjämnar inte basen, den döljer inte allvarliga defekter, som nykomlingar inom renovering och dekoration inte tänker på.

Bild
Bild

Om beredningsreglerna inte följs kan svårigheter uppstå i ytterligare arbete med en sådan grund . Till exempel, enligt mästarnas åsikter, kan duken avlägsnas delvis med kitt när du försöker klistra in tapeter. Det är nödvändigt att förbättra vidhäftningen, även om basen ser bra ut, och överlappningen är gjord enligt alla konstruktionsregler och inte har en porös struktur med sönderfall. Ibland kanske en vanlig köpare med en begränsad budget inte gillar priset på en stor väska (cirka 600-650 roder), vilket tvingar honom att leta efter billigare analoger på marknaden.

Bild
Bild

Specifikationer

De fysiska och mekaniska egenskaperna hos Vetonit LR -kitt är följande:

  • fuktbeständighet - icke -fuktbeständig;
  • fyllmedel - vit kalksten;
  • bindemedel - polymerlim;
  • vitala funktioner hos den färdiga lösningen - upp till 24 timmar efter utspädning;
Bild
Bild
  • optimal appliceringstemperatur - från +10 till +30 grader C;
  • torktid - upp till 2 dagar vid t + 10 grader, upp till 24 timmar vid t +20 grader C;
  • maximal skikttjocklek - upp till 2 mm;
  • fraktion av korn i kompositionen - upp till 0,3 mm;
Bild
Bild
  • vattenförbrukning - 0, 32-0, 36 l / kg;
  • full belastning - 28 dagar;
  • vidhäftning till betong efter 28 dagar - inte mindre än 0,5 MPa;
  • föroreningsresistens - svag;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • dammbildning efter slipning - nej;
  • applicering - med en bred spatel eller genom sprutning;
  • volym av treskiktsförpackningar - 5, 25 kg;
  • hållbarhet - 18 månader;
  • slutbehandling efter torkning av skiktet är inte nödvändigt för taket, och sandpapper eller slippapper används för väggarna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på sort kan sammansättningen variera något, vilket påverkar kvalitet och prestandaegenskaper. Enligt tillverkaren är de förbättrade modifieringarna lämpliga för alla typer av baser och är särskilt hållbara.

Visningar

Idag innehåller sortimentet av Vetonit LR -fyllningsmaterial sorterna Plus, KR, Pasta, Silk, Fine. Varje ändring har sina egna egenskaper och skiljer sig från basmaterialet. Material är indelade i två kategorier: för efterbehandling av väggar för tapeter och målning, samt blandningar för perfekt utjämning (superfinish för målning). Under konstanta fuktighetsförhållanden kan dessa beläggningar dock bli gula med tiden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Weber Vetonit LR Plus, Weber Vetonit LR KR och Weber Vetonit LR Fine är polymera invändiga fyllmedel . De är superplastiska, innebär applicering i ett tunt lager, utmärks av enkel blandning av lager, vilket är bekvämt, eftersom arbete med sådant gips kommer att spara tid och är lämpligt även för en nybörjare inom reparation och dekoration. Materialen är lätta att slipa, kännetecknas av sin rena vita färg och är en bra bas för målning. Nackdelen med Weber Vetonit LR Plus är att den inte kan appliceras på tidigare målade ytor.

Bild
Bild

Analog Fine kan inte användas för våtrum. Siden kännetecknas av närvaron av finmald marmor. Weber Vetonit LR Pasta är en färdig att använda efterbehandlingspolymer. Det behöver inte justeras eller spädas med vatten: det är en blandning i form av en gräddliknande massa, som används omedelbart efter att plastbehållaren öppnats. Det gör att du kan få en perfekt slät yta och, enligt tillverkaren, har en förbättrad hårdhet efter torkning. Med andra ord är det en sprickresistent, reptålig kitt. Dess skikttjocklek kan vara ultratunn (0,2 mm).

Bild
Bild

Hur beräknar man kostnaden?

Materialförbrukningen på väggen beräknas i kilogram per 1 m2. Tillverkaren anger sin egen förbrukningshastighet, vars indikator är 1,2 kg / m2. Men i verkligheten är kursen ofta i strid med den verkliga kostnaden. Därför måste du köpa råvaror med marginal, med hänsyn till formeln: norm x vändyta. Till exempel om väggytan är 2,5x4 = 10 kvm. m, spackel behöver minst 1, 2x10 = 12 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom indikatorerna för normen är ungefärliga, och under arbetets gång, är ett äktenskap inte uteslutet, det är värt att ta mer material. Om kittet finns kvar är det okej: det kan förvaras torrt i upp till 12 månader. Dessutom får vi inte glömma att applikationsskiktet faktiskt är större än tillverkarens rekommenderade. Detta kommer också att påverka den totala konsumtionen. Därför är det viktigt att uppmärksamma den rekommenderade tjockleken när du köper.

Bild
Bild

Beredning av lösningen

Instruktionerna för att förbereda kittet anges på själva förpackningen.

Tillverkaren föreslår att odla materialet enligt följande:

  • förbered en ren och torr behållare och en borr med ett blandningsmunstycke;
  • cirka 8-9 liter rent vatten vid rumstemperatur hälls i behållaren;
  • påsen öppnas och hälls i en behållare;
  • kompositionen omrörs med en borr med ett munstycke tills den är jämn i 2-3 minuter vid låga hastigheter;
  • blandningen får stå i 10 minuter och omrörs sedan igen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter beredning kommer kompositionen gradvis att börja ändra dess egenskaper. Därför är det värt att använda det omedelbart, trots tillverkarnas försäkran om att det är lämpligt för dagar till två med förseglad förpackning. Med tiden kommer dess konsistens att förändras, massan blir tjock, vilket kan komplicera ytans yta. Kittet torkar på olika sätt, vilket också beror på förhållandena i rummet vid arbetstiden.

Ansökningsmetoder

Gipset kan appliceras manuellt eller mekaniskt. I det första fallet samlas det på en murslev i delar och sträcks över ytan, med hjälp av en regel, samt en murslev. Detta alternativ är särskilt relevant om kunden använder gips som dekorativ beläggning. På så sätt kan du blanda olika nyanser av blandningen med varandra, så att basen ser ut som marmor. Men deras totala tjocklek bör hållas till ett minimum.

Bild
Bild

Den andra metoden är praktisk eftersom den gör att du kan slutföra arbetet på kort tid . För att göra detta kan du använda en spruta med ett stort munstycke, vissa hantverkare lyckas applicera ett sådant kitt med en hemgjord konstruktionsbehållare. Hinken töms på några sekunder, och föreningen kan täcka ett helt rum på kort tid. Massan sträcks över ytan av regeln. Denna metod är bekväm när en stor mängd arbete planeras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Analoger

Ibland är en vanlig köpare intresserad av hur företagets slutspackel kan bytas ut för att inte förlora materialets kvalitetsegenskaper. Specialister inom konstruktion och dekoration erbjuder flera alternativ för putsmaterial.

Bland dem var produkter av följande märken mycket uppskattade:

  • Sheetrock;
  • Dano;
  • Padecot;
  • Unis;
  • Knauf.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa material har egenskaper som liknar kvalitet och tillämpning . Men experter noterar att i ett försök att spara pengar kan du förlora i kvalitet, eftersom skillnaden mellan analog och Vetonit kommer att vara liten. Om du väljer en gipsbaserad analog kommer sådant gips inte att vara fuktbeständigt. Vissa experter är säkra på att om du har färdigheterna kan du arbeta med vilken puts som helst. Recensioner av byggare är motsägelsefulla, eftersom varje mästare har sina egna prioriteringar.

Bild
Bild

Hjälpsamma ledtrådar

Så att det inte finns några problem att arbeta med kittet, kan du ta hänsyn till de viktigaste nyanserna i förberedelser och applikationstrick.

Vanligtvis ser förberedelser enligt alla regler ut så här:

  • rummet är fritt från möbler;
  • utföra en visuell inspektion av beläggningen;
  • Jag tar bort den gamla beläggningen, fettet, oljefläckarna;
  • damm från ytan avlägsnas med en halvtorr svamp;
  • efter torkning behandlas basen med en primer.
Bild
Bild

Detta är de grundläggande stegen för grundmaterial. I detta skede är det viktigt att välja rätt primer, eftersom utjämningen av golvstrukturen och vidhäftningsgraden för alla lager beror på det. En primer behövs så att startmaterialet och sedan slutmaterialet inte ramlar av väggarna eller taket. Basen behandlas med jord med högre penetrationsförmåga. Detta kommer att göra väggarnas struktur enhetlig.

Bild
Bild

Primern kommer att binda dammpartiklar och mikrosprickor . Den appliceras med en rulle på huvuddelen av golven och med en platt borste i hörn och svåråtkomliga platser. Appliceringen ska vara enhetlig, som när primern torkar bildas ett kristallgitter på ytan, vilket förbättrar vidhäftningen. Efter att primern har torkat utjämnas ytan med utgångsmaterial. Om det behövs, trimmas det efter torkning och grundas sedan om. Nu för limning av start- och målskikten.

Bild
Bild

Efter att primern är helt torr kan fyllmedlet appliceras. Användningen av primer är inte ett värdelöst förfarande eller ett reklamstunt för säljare. Det gör att du kan utesluta chipping av kittet, om du till exempel måste justera tapeten vid limning. Vilken typ av verktyg som används är viktigt vid färdigställandet av planen.

Till exempel, för att förhindra att kittet fastnar på sparkel, bör du inte använda en träspatel. Det kommer att absorbera fukt, och med det kommer själva blandningen att behållas på arbetsduken. Om rummet är litet kan du prova en 30 cm bred metallspatel eller ett tvåhandsverktyg. Blandningen ska inte appliceras på fuktiga golv. Du måste torka väggen (taket).

Bild
Bild

Antiseptisk behandling är också viktigt . Till exempel, för att utesluta bildandet av mögel och mögel på ytan av väggen eller taket som trimmas, kan golven initialt behandlas med en speciell förening. Dessutom är det under arbetets gång viktigt att observera temperaturförhållandena i rummet. Om gipsblandningen appliceras i flera lager är det viktigt att deras tjocklek är minimal.

Bild
Bild

Om ytan poleras måste du torka av dammet varje gång, vilket är lättare att göra med en halvtorr svamp. Det kommer inte att repa den färdiga ytan. När du applicerar varje nytt lager är det viktigt att vänta tills det föregående är helt torrt. Strykjärnet används också vid dekorativ applicering och till och med lättnad. I detta fall bör trycket på verktyget vara minimalt.

Rekommenderad: