Sprutpistoler "Zubr": Elnät Och Pneumatiska Färgsprutor, Munstycksstorlek Och Andra Egenskaper. Hur Man Använder?

Innehållsförteckning:

Video: Sprutpistoler "Zubr": Elnät Och Pneumatiska Färgsprutor, Munstycksstorlek Och Andra Egenskaper. Hur Man Använder?

Video: Sprutpistoler
Video: HVLP Air Spray Gun 3Y6P KPE 500 2024, Maj
Sprutpistoler "Zubr": Elnät Och Pneumatiska Färgsprutor, Munstycksstorlek Och Andra Egenskaper. Hur Man Använder?
Sprutpistoler "Zubr": Elnät Och Pneumatiska Färgsprutor, Munstycksstorlek Och Andra Egenskaper. Hur Man Använder?
Anonim

Tack vare teknikens utveckling och marknaden för försäljning kan en modern person självständigt utföra ett brett utbud av arbete utan att tillgripa tjänster från utomstående. Detta underlättas av verktyg som är tillgängliga och lätta att lära sig. Dessa inkluderar sprutpistoler från inhemska företag, till exempel företaget "Zubr".

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Tillverkaren "Zubr" är känd för konsumenten främst för närvaron av verktyg i en mängd olika sektioner av konstruktion och hushållsapparater. Lyckas utveckla i många riktningar, detta företags produkter lockar konsumenten med sina fördelar. Låt oss notera det viktigaste av dem.

  • Räckvidd … Den innehåller inte för många modeller, men det tillgängliga antalet enheter gör att köparen kan välja utrustning utifrån sina preferenser och mängden arbete som måste utföras. Varje modell har sitt eget syfte, vilket tillsammans gör sortimentet ganska mångsidigt.
  • Lågt pris . Tillverkaren "Zubr" är populär bland köpare också på grund av att dess produkter är billiga. Samtidigt är det värt att notera tillgängligheten av verktyget i form av dess ständiga tillgänglighet i butiker. På Rysslands territorium finns ett stort antal partners i företaget som säljer sprutpistoler.
  • Service … Det inhemska företaget har sett till att du kan kontakta en specialiserad tjänst och få kompetent teknisk assistans eller råd angående den köpta produkten. Den höga återkopplingen gör att tillverkaren kan ta hänsyn till företagets önskemål och göra deras produkter bättre.
Bild
Bild
Bild
Bild

Sprutpistoler "Zubr" är lämpliga för att måla många material och har ett brett användningsområde.

Typer och modeller

Modellen av Zubr -sprutpistoler kan delas in i två stora grupper - elektriska och pneumatiska. Således kan användaren använda nätverks- eller trådlös drift enligt sina egna preferenser.

" Bison MASTER KPI-500 "- en av de avancerade elektriska modellerna i sin serie, som är allmänt känd för konsumenten. Detta verktyg är lämpligt för alla färger med en maximal viskositet på 60 DIN / sek. Munstyckets konstruktion gör det möjligt att rotera det och därigenom ändra strålens position vertikalt och horisontellt. HVLP -arbetssystemet, på grund av vilken denna enhet målar, gör att material kan förbrukas med minimalt med avfall, samtidigt som sprutnoggrannheten är god.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Även om sprutpistoler är enkla att använda, måste de rengöras regelbundet. KPI-500 skiljer sig åt genom att denna process förenklas så mycket som möjligt, dock som hela servicen av denna utrustning . Den lätta vikten på 1,25 kg gör det enkelt att transportera hemma eller på en byggarbetsplats. 350 W -motorn ger en smidig, exakt applikation och tanken på 800 ml för längre arbetspass.

Produktiviteten är 0,7 l / min, munstycksdiametern är 1,8 mm. En mätkopp med viskositet ingår så att du kan förbereda dig för användning av instrumentet.

Bild
Bild

Zubr MASTER KPE-750 är den senaste modellen i sin serie, som har genomgått designändringar . Först och främst relaterar de till kompressorns och sprutans placering i förhållande till varandra. Dessa delar var åtskilda och anslutna med en 4 meter lång slang, så att användaren kan använda sprutpistolen på svåråtkomliga platser utan att ha en kompressor bredvid sig. KPE-750 kan använda olika material med viskositet upp till 100 DIN / sek.

Separationen av strukturens delar ökar inte bara användarvänligheten, utan gör det också möjligt att fördela vikten och vibrationerna på dina händer mer kompetent. Denna funktion är mycket viktig när du arbetar på höjder och långa verktygslaster.

Bild
Bild
Bild
Bild

HVLP -systemet som används av denna modell kännetecknas av hög volym och lågt tryck. Denna kombination fungerar bäst. vid arbete med delar av medelstora och stora storlekar . Detta underlättas av munstyckets ökade diameter - 2, 6 mm.

Kraft på 750 W gör att du kan utföra uppgifter snabbt och effektivt, därför används KPI-750 inte bara i hushållet, utan också i industrisfären, till exempel när du målar bilar eller deras enskilda komponenter. På grund av mångsidigheten hos denna modell kan den i allmänhet hantera ytan på alla konfigurationer och material. Tankens kapacitet är 800 ml, produktiviteten är 0,8 l / min, designen förutsätter snabb rengöring. Vikt 4 kg, men tack vare kompressorn på avstånd kommer endast en lätt spruta att belasta användaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Zubr ZKPE-120" är en liten sprutpistol, som utmärks av sin enkla design … Denna modell kan applicera färgämnen upp till 60 DIN / sek på en mängd olika ytor. Ergonomisk design förbättrar användarvänligheten och förlänger livslängden. ZKPE-120 är en mycket mobil sprutpistol, eftersom den inte kräver en kompressor. I kombination med en lätt vikt på 1,8 kg är detta verktyg bäst lämpad för hushållsbruk.

Kapaciteten på 800 ml -tanken gör det möjligt att arbeta länge utan att fylla på färgmaterialet och munstycksdiametern på 0,8 mm - för att bearbeta ytor med ett slätt och exakt lager.

Inte den största effekten på 120 W och en prestanda på 0,3 l / min uttrycker den viktigaste kärnan i denna enhet, nämligen: prestanda för verk med liten och medelstor volym.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkaren, för att öka användarkomforten, bestämde sig för att utrusta ZKPE-120 gummerade dynor i greppområdet … Med en låg vikt och ett sådant grepp är det bekvämast att arbeta.

Kolvens elektromagnetiska drivning, till skillnad från elmotorn, är en mer tillförlitlig komponent i strukturen, på grund av vilken enhetens stabilitet ökar. Det är omöjligt att inte säga om den korrosionsskyddande beläggningen i kolvens område, på grund av vilken sprutpistolens livslängd ökas, och det blir också möjligt att skölja den med vatten efter att ha arbetat med vattendispersionsfärger. En justerbar dispenser är inbyggd, så att enheten kan anpassas till egenskaperna hos det material som bearbetas.

Paketet innehåller en rengöringsnål, en extra kolvmontering med ventil och munstycke, ett glas för mätning av viskositet, en skiftnyckel och smörjmedel.

Bild
Bild

Zubr MASTER MX 250 är en pneumatisk sprutpistol, som på grund av driften av HVLP -systemet har en hög överföringskoefficient för färg och lackmaterial till föremålet som bearbetas . Tankens övre position och den lätta vikten på 850 gram ökar användarvänligheten, medan högkvalitativa material i munstycket och lufttoppen ökar livslängden. Designen har en speciell ögla, för vilken du kan hänga verktyget och förvara det på önskad plats.

En av huvuddragen är möjligheten att ändra och justera formen och sprutmönstret från cirkel till remsa. Således kan medarbetaren självständigt välja önskat designalternativ baserat på önskat resultat eller arbetsstyckeets egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och du kan också justera volymen av lufttillförsel och därigenom öka eller minska trycket och justera det själv. Det finns en justering av avtryckarrörelsen för smidig färgapplikation.

Den snabba anslutningen säkerställer tillförlitligt materialflöde och kapaciteten på 600 ml gör det möjligt att arbeta länge utan att fylla på behållaren. Luftanslutningsdiameter ¼ F, arbetstrycket är 3-4 atmosfärer. Designen förutsätter motstånd hos MX 250 mot överbelastning och överhettning, liksom långvarig användning av sprutpistolen. Det är värt att notera den låga brand- och explosionsrisken vid arbetsprocessen. Tillverkaren kunde minska förbrukningen av färger och lacker med upp till 30%, samt minska volymen av aerosoldimma. Paketet innehåller en adapter, ett plastfilter och ett verktyg för service av enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Zubr MASTER MC H200" är en ganska enkel modell, som finner sin tillämpning i att måla olika material för hushållsbruk . Tillverkaren har fokuserat på kvaliteten på delar som munstycke och luftlock och därmed ökat livslängden. Som med en av de tidigare modellerna finns möjlighet att justera formen och sprayen på facklan. Gångjärnet är utformat för att lagra instrumentet. HP: s arbetsprincip inkluderar högt tryck och låg luftförbrukning, vilket ökar färgningsnoggrannheten. Luftflödet är 225 l / min, munstycksdiametern är 1,3 mm. Snabb anslutning, luftanslutning ¼ F.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tankens kapacitet har ökats jämfört med tidigare modeller och är nu 750 ml, vilket gör att användaren kan arbeta med detta verktyg under lång tid utan att stanna. Arbetstryck från 3 till 4, 5 atmosfärer, vikt 670 gram. Små dimensioner och genomtänkt design ökar användarvänligheten.

Bland fördelarna är justering av avtryckarrörelsen, motståndskraft mot stress och överhettning, samt låg explosions- och brandrisk . Tankens bottenposition beror på att arbetaren har en bättre bild av området han målar. Paketet innehåller en snabb ¼ F -adapter och ett verktyg för service av sprutpistolen.

Enkelheten och tillförlitligheten hos den här modellen gör den mycket användbar när du utför arbete med genomsnittlig komplexitet.

Bild
Bild

Hur man använder?

För att använda en sprutpistol korrekt måste du känna till grunderna för hur den fungerar. Förberedelsestadiet för arbete är mycket viktigt, nämligen: skydd av föremål från tredje part från beläggning … Oftast används en enkel film för detta. Se sedan till att arbetaren är utrustad med nödvändiga kläder och andningsskydd. Dessa saker bör skydda användaren från att andas in färgen och få den på huden.

Bild
Bild
Bild
Bild

En viktig del av arbetet är beredning av färg, eller snarare dess utspädning med ett lösningsmedel i erforderlig andel, vilket anges i instruktionerna. När alla steg har slutförts kan du börja arbeta. Genom att dra avtryckaren hårdare eller lättare kan du justera materialets matningskraft. Det rekommenderas att applicera den första och andra skikten efter varandra, både vertikalt och horisontellt, för att uppnå bästa resultat.

Rekommenderad: