Tapetspatlar (22 Foton): För Utjämning, Limning Och Skärning Av Tapeter, Spatlar För Fiberduk. Hur Man Använder?

Innehållsförteckning:

Video: Tapetspatlar (22 Foton): För Utjämning, Limning Och Skärning Av Tapeter, Spatlar För Fiberduk. Hur Man Använder?

Video: Tapetspatlar (22 Foton): För Utjämning, Limning Och Skärning Av Tapeter, Spatlar För Fiberduk. Hur Man Använder?
Video: Tapetsera - Så gör du. Steg för steg. 2024, April
Tapetspatlar (22 Foton): För Utjämning, Limning Och Skärning Av Tapeter, Spatlar För Fiberduk. Hur Man Använder?
Tapetspatlar (22 Foton): För Utjämning, Limning Och Skärning Av Tapeter, Spatlar För Fiberduk. Hur Man Använder?
Anonim

Tiderna då olika trasor och andra improviserade medel användes för tapetsering är över. Den moderna byggmarknaden erbjuder ett stort antal verktyg som hjälper dig att klara reparationsarbetet perfekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Som praktiken visar, användningen av trasor och andra liknande redskap har blivit ineffektivt . Idag är en utmärkt lösning en tapetspatel, med vilken du kan jämna ut tapeten utan problem, eliminera luften och fixa tapeten på väggen på ett säkert sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trots att tapeter först dök upp och efter en lång tid kom spatlar in på marknaden, idag är det helt enkelt omöjligt att föreställa sig att utföra reparationsarbete utan det. Han blev en riktig assistent, inte bara för nybörjare, utan också för riktiga proffs . Ett särdrag hos spateln är dess mångsidighet , tack vare vilken den kan användas både för tätning av sprickor och sömmar och för applicering av lim på tapeter.

Dessutom är spateln ett utmärkt verktyg för att rengöra väggytor från tapeterester.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Det finns ett stort antal spatlar på den moderna marknaden, som alla har sina egna egenskaper och fördelar . I byggcentra kan du se verktyg i olika former, som används aktivt i arbetet med tapeter. Spatlar är gjorda av olika material.

En av de mest kända och populära typerna av spatel idag är den klassiska klämversionen. Till viss del liknar det ett kittverktyg, men det är uteslutande tillverkat av plast. Det är tack vare detta det är möjligt att uppnå maximal bekvämlighet vid användning, vilket har en positiv effekt på området och hastigheten på den behandlade ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvuduppgiften för pressspackeln är att den pressar tapeten även på de mest otillgängliga platserna . Mästare säger att med hjälp av ett sådant verktyg kan du snabbt sammanfoga ett ark med andra eller en vägg. Utan en sådan spatel är det bokstavligen omöjligt att klistra fiberduk och papper av vinyltapeter. De flesta klämalternativ är vanligtvis rektangulära.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan typ av spatel är "hajfenan", som anses vara universell . Detta verktyg är perfekt för applicering av självhäftande och utjämnande tapeter, såväl som efterbehandling av hörn. Professionella rekommenderar sådana verktyg för nybörjare, eftersom de är enkla att använda och kommer att vara en utmärkt assistent när de utför efterbehandling.

Bild
Bild
Bild
Bild

En spatel som kallas "båt" är också mycket efterfrågad bland hantverkare som sysslar med renovering av lokaler . Verktyget är ganska bekvämt att använda, så även de svåraste områdena kan bearbetas med det. Dessutom har verktyget sin egen unika form, vilket förenklar processen för utjämning av tapeter, samt applicering av lim på väggarna. Den praktiska formen gör det möjligt att hålla spateln i dina händer utan problem.

Bild
Bild

Ganska populärt är också hackad murslev , vilket gör det möjligt att applicera limmet så jämnt som möjligt. Detta verktyg fick sitt syfte på grund av att det finns tänder längs hela omkretsen. De kan ha olika storlekar och längder, samt placeras på avstånd från varandra. Allt beror på vilken typ av arbete som kommer att utföras. I järnaffärer kan du hitta modeller med eller utan handtag. Användningen av en sådan spatel låter dig inte oroa dig för att limet inte kommer att fördelas jämnt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Notade murslev är en bra lösning för dyra lim som måste användas ekonomiskt.

Om du behöver bearbeta svåråtkomliga platser, då en special vinklad spatel . Många experter tror att det är meningslöst att köpa ett sådant verktyg. Faktum är att en sådan spatel bara kan fungera med inre hörn, så många använder helt enkelt en vanlig tryckspatel.

Hur väljer man?

För att spateln ska vara så effektiv som möjligt under användning måste du vara mycket uppmärksam på dess val. Produktens form är viktig. Vanligtvis lägger de inte vikt på formuläret, men bekvämligheten med att arbeta med verktyget beror på det.

Spateln finns i många olika former idag

  1. Klassisk form , vilket kommer att vara en utmärkt lösning när man utför efterbehandling på stora ytor. Tack vare den unika konfigurationen är det möjligt att bli av med luft och överflödigt lim så snabbt som möjligt. Den enda nackdelen med detta verktyg är att det är ganska obehagligt att använda i hörn.
  2. Trapesformad spatel , vilket är anmärkningsvärt för sina små dimensioner, vilket förenklar processen för lagring. Det här verktyget är ganska enkelt att arbeta med när du gör en liten mängd arbete, till exempel om du bara behöver jämna ut en plan yta. Den största fördelen med verktyget är att det kan användas med valfri tapet, oavsett material och bredd.
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis i urvalsprocessen måste du inte bara vara uppmärksam på produktens form utan också på andra kriterier

  1. Utförande . Ytan på spateln ska vara så plan som möjligt, utan några defekter eller hängande, som kan uppstå om föremålet är av dålig kvalitet. Var uppmärksam på arbetskanten, som ska vara enhetlig i tjocklek och inte ha några skador.
  2. Det är bäst att föredra produkter i produktionsprocessen för vilka elastisk plast användes . Under pressning böjer sig ett sådant verktyg, men inte särskilt mycket. Dessutom bör du inte välja stela modeller som nästan inte böjer sig, eftersom de kan skada tapeten under limningen eller efterföljande bearbetning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Effektiviteten av att arbeta med en spatel beror på korrekt användning av den . Efter att tapeten redan har bearbetats med lim och limmats är det omedelbart nödvändigt att titta noga på fogen med den angränsande duken, varefter du kan börja jämna ut ytan med en spatel.

Bild
Bild

Justeringsprocessen är också ganska okomplicerad. Du behöver bara börja från mitten av duken och gradvis blöda luften med halvcirkelrörelser . Tryck inte för mycket på instrumentet. Det räcker bara att svepa över önskat område ett par gånger.

Således, spatlar kan vara plast, silikon, för trimning, rullning eller trimning … Detta verktyg kan användas för både fiberduk och andra tapeter. Verktygets mångsidighet möjliggör både utjämning av tapeter och applicering av lim.

Rekommenderad: