Fasadspatlar: Hur Skiljer De Sig Från Att Måla? Spatlar 100-150 Mm Och 200-250 Mm, 300-350 Mm Och 400-450 Mm, 600 Mm Och Andra Spatlar För Fasaden

Innehållsförteckning:

Video: Fasadspatlar: Hur Skiljer De Sig Från Att Måla? Spatlar 100-150 Mm Och 200-250 Mm, 300-350 Mm Och 400-450 Mm, 600 Mm Och Andra Spatlar För Fasaden

Video: Fasadspatlar: Hur Skiljer De Sig Från Att Måla? Spatlar 100-150 Mm Och 200-250 Mm, 300-350 Mm Och 400-450 Mm, 600 Mm Och Andra Spatlar För Fasaden
Video: Palette Knife painting techniques! | Demo by beach artist Ryan Kimba 2024, April
Fasadspatlar: Hur Skiljer De Sig Från Att Måla? Spatlar 100-150 Mm Och 200-250 Mm, 300-350 Mm Och 400-450 Mm, 600 Mm Och Andra Spatlar För Fasaden
Fasadspatlar: Hur Skiljer De Sig Från Att Måla? Spatlar 100-150 Mm Och 200-250 Mm, 300-350 Mm Och 400-450 Mm, 600 Mm Och Andra Spatlar För Fasaden
Anonim

Vid byggnadsarbete ägnas särskild uppmärksamhet åt yttre efterbehandling. Topplacken utför inte bara dekorativa funktioner, den måste också skydda strukturen från en mängd olika atmosfäriska påverkan. För sådan bearbetning av byggnader används olika enheter, bland vilka en spatel är värd att lyfta fram. Idag kommer vi att prata om egenskaperna hos speciella fasadspatlar.

Bild
Bild

Beskrivning

Fasadspatlar är ett verktyg som består av en tunn platt platta, som är utrustad med ett handtag. Denna typ är avsedd för applicering och enhetlig fördelning av gips- eller kittmassor på relativt stora ytor. Dessa sorter är särskilt hållbara. Styvt blad är vanligtvis tillverkat av anodiserat stål, vilket praktiskt taget inte korroderar.

Bild
Bild

Såväl som främre modellerna är utrustade med en extra metallprofil i vilken duken fästs . Detta eliminerar eventuella deformationer och ökar också konstruktionsverktygets hållbarhet avsevärt.

Handtag är oftast gjorda av ett speciellt termoresin. Detta material ger ett säkert grepp och komfort under byggnadsarbetet.

Bild
Bild

Och det finns också modeller som har pålitliga handtag av högkvalitativ plast eller behandlat trä . För att säkerställa maximal tillförlitlighet och hållbarhet appliceras också speciella gummi- eller silikonfoder på dem. Under efterbehandlingsprocessen kommer verktyget att vara väl fixerat i användarens hand, det kommer inte att glida eller falla ut.

Bild
Bild

Eftersom plåster har en betydande massa måste arbetsdelen av ett sådant verktyg ha en tillräcklig elasticitet och handtaget måste vara starkt.

Viktigaste egenskaperna

Storlek är en viktig egenskap hos sådana efterbehandlingsarmaturer. Detta avser främst bladets bredd. Tillverkare producerar för närvarande modeller med en mängd olika värden. De vanligaste produkterna är 350, 100, 450, 250, 150, 300, 200 och 600 mm.

Modeller med en bredd på 100-150, 200-250, 300-350 mm används för att applicera blandningar på små ytor . Om du behöver bearbeta stora ytor är det bättre att ta modeller med en bredd på 400-450 eller 600 millimeter.

Bild
Bild

Och också en viktig parameter är materialet från vilket produkten är tillverkad. Som regel är fasadspatlar gjorda av rostfritt stål, speciellt hållbart gummi eller plast. Alla har en ganska hög grad av motståndskraft mot olika mekaniska påverkan.

Översikt av arter

Fasadsparklar kan produceras i olika utföranden

Hörntillbehör . De används för grundlig bearbetning av svåråtkomliga platser, liksom för anslutning av sektioner. Till skillnad från alla andra varianter av konstruktionsspartlar har de inte en platt arbetsdel, utan en krökt i rätt vinkel. Beroende på egenskaperna hos handtagets placering kan produkten bilda antingen inre eller yttre rät vinkel.

Bild
Bild

Redskap . Sådana modeller används sällan i fasader, i sitt utseende liknar de vanliga målarspatlar, medan de har ett arbetsblad med skurna kanter av en viss storlek. Oftast har de en triangulär eller kvadratisk form. Dessa prover används vanligtvis för att jämnt applicera lim på strukturer.

Bild
Bild
  • Lockiga modeller . Dessa spatlar är speciellt utformade för att skapa dekorativa beläggningar på material. De låter dig skapa vackra och ovanliga reliefer på strukturer som imiterar trä och natursten. Sådana produkter är tillverkade av högkvalitativ plast och termogummi. De kan ha olika storlekar. Och även dessa spatlar kan ha olika mönster, texturer och djup.

Bild
Bild

Förstorade platta spatlar . De används för att applicera ett stort lager av murbruk på byggnadens yta.

Bild
Bild

Strukturella anpassningar . De tas oftast för att bilda det sista dekorativa skiktet.

Dessutom används ofta smala målningsprodukter vid fasadbehandling. De kommer att vara det bästa alternativet för extra efterbehandlingsarbete.

Bild
Bild

Toppmärken

På den moderna marknaden finns det ett stort antal tillverkare som tillverkar sådana byggprodukter. Låt oss markera några av de mest populära märkena.

  • " Bison ". En inhemsk tillverkare säljer slitstarka fasadspader av rostfritt stål. De är oftast avsedda för applicering av slutblandningar på stora ytor. Dessa tillbehör är utrustade med robusta plasthandtag. Produkterna har en minsta vikt, därför är det bekvämt att arbeta med dem, handen blir inte trött även under långvarigt arbete.
  • Armero . Detta märke är specialiserat på tillverkning av smala fasadspartlar. De är gjorda av rostfritt stål. Duken är gjorda med ett speciellt spegellack. Och även proverna har en förstärkningsram gjord av en aluminiumbas. Alla modeller är utrustade med robusta tvåkomponentshandtag. I sortimentet av produkter av detta märke kan du hitta efterbehandlingsprodukter med olika måttvärden.
  • Kraftool . Företaget tillverkar också stålbehandlare med tvåkomponentshandtag för att säkerställa att verktyget hålls säkert i användarens hand. Många modeller har en ökad längd på metallbladet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är skillnaden från att måla spatlar?

Fasadsparklar har ett antal viktiga funktioner som skiljer dem från konventionella målningsverktyg. I sina former är sådana sorter praktiskt taget inte annorlunda, men samtidigt har det första alternativet en mycket bredare arbetsdel.

Bild
Bild

Dessutom används mer flexibla metallplåtar för att göra enkla målningsartiklar. Byggare använder ofta en kombination av dessa två sorter.

Med hjälp av ett målningsverktyg appliceras lösningen noggrant och jämnt på fasadspackeln och sprids sedan över konstruktionens yta. Under dekorationen är det motsatta sant. En del av blandningen tas med en fasadspatel och appliceras sedan på materialet med ett målningsverktyg.

Rekommenderad: