Plastspatlar (14 Bilder): För Dekorativt Gips, Tapeter Och Injektering. Hur Använder Jag En Tapetspatel För Utjämning?

Innehållsförteckning:

Video: Plastspatlar (14 Bilder): För Dekorativt Gips, Tapeter Och Injektering. Hur Använder Jag En Tapetspatel För Utjämning?

Video: Plastspatlar (14 Bilder): För Dekorativt Gips, Tapeter Och Injektering. Hur Använder Jag En Tapetspatel För Utjämning?
Video: Jiggers In Terrible Condition l Parasites Removed On Foot 2 2024, Mars
Plastspatlar (14 Bilder): För Dekorativt Gips, Tapeter Och Injektering. Hur Använder Jag En Tapetspatel För Utjämning?
Plastspatlar (14 Bilder): För Dekorativt Gips, Tapeter Och Injektering. Hur Använder Jag En Tapetspatel För Utjämning?
Anonim

Att veta allt om plastspatlar är användbart inte bara för professionella målare och putsare, arbetsledare. Att välja rätt tillbehör för dekorativt gips, tapeter och injektering är mycket viktigt. Det är användbart att ta reda på hur man använder en tapetspatel för att jämna ut olika massor och ämnen i annat arbete.

Särdrag

De flesta människor associerar ordet "spatel" med ett metallverktyg. Men plastspateln skiljer sig väsentligt från dess stålmotstycke. Det är mycket mjukare, men inte så illa när det gäller dess arbetsresurs. Vad som är viktigt, bristen på skäregenskaper i plast gjorde det möjligt att släta tapeten, medan stål utan tvekan skulle riva och deformera dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Naturligtvis är fallet inte begränsat till en applikation för tapeter. Ett sådant verktyg kan krävas för många andra arbeten, som också åtföljer eventuell reparation och konstruktion . Ofta används spatlar för att applicera tapetlim på rullar och väggar. Och jag måste erkänna att en sådan användning är mycket framgångsrik. I alla fall klarar andra verktyg denna uppgift klart sämre och kräver mer ansträngning.

Ett gummiverktyg med handtag används ofta för injektering av kakel, metallplattor och liknande material . Det tar bort överskott av monteringsblandningar på ett tillförlitligt sätt. Samtidigt repas eller bryts ingenting, bildandet av sprickor och hål utesluts där de uppenbarligen inte behövs. Det är också nödvändigt att slipa sömmarna när du lägger ut dekorationsstenen. Bristande uppmärksamhet på detta arbete är inte mindre skadligt än vägran att släta papper eller fiberduk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Högkvalitativt gummi är så skonsamt på alla ytor att det till och med lämpar sig för efterbehandling och restaurering . Ett liknande verktyg kan ses i händerna på riktiga restauratörer. En separat kategori är spatlar för att sträcka ut smet. De har till och med fått ett särskilt namn inom utländsk terminologi - flexi -strip. Detta är inte längre ett konstruktionsverktyg, utan en medicinsk utrustning.

För att få det behöver du ett speciellt märke av plast, specificerat i speciella standarder. Blodprov kommer att smetas på ytan av provglasen . Ursprungligen är enheten utformad för engångsbruk. Vid akut behov är kemisk desinfektion tillåten. Högtemperaturdesinfektion är förbjuden.

Vi bör också nämna murslev för PVC -fönster . Det används i efterbehandlingsprocessen. Trots att de är gjorda av plast bör de arbeta så noggrant som möjligt. Det är användbart att förbereda spatlar av olika storlekar för att inte möta problem på grund av väggarnas och sluttningarnas olika dimensioner.

I reparationsprocessen använder de också verktyg för dekorativt gips (alla olika, och var och en för sin egen specifika uppgift).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Satsen för en bra hantverkare (och ännu mer en professionell) bör innehålla en mängd olika verktyg. Storleken på arbetsbladet bestämmer möjligheten eller omöjligheten att använda en spatel i ett särskilt fall . Naturligtvis, ju större armatur, desto mer material kan den slänga på väggen och desto större remsa som kan jämnas ut samtidigt. Men på trånga platser och i hörn, bakom batterier och på andra svåråtkomliga platser kommer allt detta snarare att skapa olägenhet. Det är nödvändigt att titta på hur bra arbetsytan är.

Den minsta ojämnheten hotar den med skador på huvudmaterialet . En annan nyans är handtaget. Här tittar de strikt på deras preferenser och smak, provar personligen på enheten i handen. När det gäller bredden har praktiken tagit fram tydliga rekommendationer.

Det optimala värdet är från 200 till 250 mm, och allt som är större och mindre bör bara köpas av dem som känner till deras behov.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom värt att titta på:

  • hur slät och platt bladet är;
  • om handtaget hålls stadigt;
  • hur plast böjer sig;
  • vilken typ av feedback andra konsumenter ger.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

För att fylla sprickorna och hålen tas en strikt definierad mängd av slutblandningen. Detsamma görs med depressioner. Ju mindre du måste ta bort överskottet i slutändan, desto bättre . Det är nödvändigt från början att vänja sig vid att arbeta energiskt, men graciöst, att jämna ut materialet med beräknade rörelser. När den grova inriktningen är klar, fortsätt till fin omarbetning.

Det finns ingen anledning att rusa hit. Du bör sträva efter maximal utjämning av ytan . Maskens arbetsdel med en bredd på 500-600 mm är idealisk för detta ändamål. För att applicera kitt på den, använd en mindre spatel, 100-150 mm. I början av fyllningen styrs verktyget nästan parallellt med väggen.

Att eliminera utseendet på ojämna områden är inte så svårt som det verkar . Utjämningsmassan placeras helt enkelt i en liten mängd i mitten av sparkel. Om överskott uppstår tas de bort och skickas tillbaka till behållaren.

För fin fyllning bör vinkeln vara 20 grader. Huruvida lösningen ska distribueras uppifrån och ner eller horisontellt är inte viktigt.

Rekommenderad: