Gummispatlar: För Injektering Av Kakel Och För Silikon, För Tapeter Och Nyanser. Vad Behövs Mer? Uppsättningar Av Hyvlar Och Andra Spatlar

Innehållsförteckning:

Video: Gummispatlar: För Injektering Av Kakel Och För Silikon, För Tapeter Och Nyanser. Vad Behövs Mer? Uppsättningar Av Hyvlar Och Andra Spatlar

Video: Gummispatlar: För Injektering Av Kakel Och För Silikon, För Tapeter Och Nyanser. Vad Behövs Mer? Uppsättningar Av Hyvlar Och Andra Spatlar
Video: Unique Creative ideas from Cement and Tennis Ball - How to make Pots - Flower pot Design Ideas 2024, Maj
Gummispatlar: För Injektering Av Kakel Och För Silikon, För Tapeter Och Nyanser. Vad Behövs Mer? Uppsättningar Av Hyvlar Och Andra Spatlar
Gummispatlar: För Injektering Av Kakel Och För Silikon, För Tapeter Och Nyanser. Vad Behövs Mer? Uppsättningar Av Hyvlar Och Andra Spatlar
Anonim

Bygg- och renoveringsprocesser kräver användning av en mängd olika verktyg. De kan bli ett universellt förvärv av en nybörjare eller en professionell specialist. Bekvämligheten av arbetet och det slutliga resultatet beror på verktygets kvalitet. En gummispatel utför också många funktioner, beroende på dess storlek och konfiguration. Mångsidigheten hos gummi ligger i dess vattentäthet och kemiska beständighet.

Bild
Bild

Vad är det och vad är det för?

En gummispatel är ett konstruktionsverktyg som används när man gör sömmar på olika ytor, tar bort materialrester på keramik, sten; nyansering, bearbetning av hörn när du sätter väggar

Sådana verktyg används för att bearbeta utrymmen av olika storlekar och svåråtkomliga platser. Med detta i åtanke har ett brett utbud av spatlar skapats - från mycket små till stora modeller för att släta tapeter och behandla golv och väggar. Deras främsta drag är en arbetsyta av gummi. På grund av dess elasticitet och mjukhet finns det ingen risk att skada även en ömtålig beläggning. Vissa murslev med starka handtag tillåter injektering med epoxihartser, cementbruk. Och det finns modeller specifikt för silikon.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Primära krav

Enheten för en gummispatel är elementär enkel, men för högkvalitativ prestanda måste den uppfylla vissa standarder

  • Gummidelen ska vara tät, flexibel och jämnt elastisk.
  • Formen på sparkel ska göra att sömmarna kan bearbetas helt med olika material.
  • Kanterna på murslev ska vara avsmalnande för att enkelt gnugga sömmarna i hörnen.
  • Handtaget kan också vara av gummi om verktyget är litet. Större modeller behöver ett stadigt handtag för att förhindra deformation av sparkel under starkt tryck.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning av arter

Typerna av dessa verktyg är indelade enligt vissa kriterier

  • Färg … Gummispatlar finns i vitt, grått och svart. Detta dikteras inte av en designmetod, utan av syftet att ange graden av gummihårdhet. Ju mörkare verktygets arbetsbas, desto mer styvt och effektivt fyller det sömmarna, vilket eliminerar luckor och ränder. Den vita spateln är avsedd för bearbetning av känsliga dekorativa material.
  • Varianter av handtag . Oftast är gummiverktyg utrustade med ett plasthandtag - en trapets eller fäste, vilket bidrar till hög produktivitet. Deras pris är högre. Det finns också spatlar med trähandtag och massiva gummiblad.
  • Verktygsform … Skiljer sig i variation, men trapetsformade spatlar anses vara de vanligaste. En rund spatel är lite som en kabel. Det bidrar inte till hög effektivitet, så modellen finns praktiskt taget inte på marknaden. Oftare kompletteras färdiga injekteringsblandningar med sådana verktyg.
  • Dimensioner … Denna parameter för ett målarverktyg kan variera från 20 mm till 150 mm. Han väljs utifrån de uppsatta uppgifterna.
  • Utnämning … I grund och botten används trowels för injektering och sammanfogning. För det första alternativet används standardverktyg, och i det andra fallet är helt avrundade former av gummi lämpliga.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Av syfte är spatlar också indelade i följande typer

  • Planera … Ett mjukt verktyg med ett robust handtag och en arbetskant på 3-5 mm, med en längd på 25-60 cm. Avfasningen är gjord på ena sidan, med en vinkel på 45 grader. Rektangulär eller trapetsformad murslev är lämplig för dekoration av fogar i processen att vända mot ytor med stora kakel eller mosaik, när man arbetar med en blandning baserad på cement.
  • Måla gummi … En vit spatel är gjord av gummi, och en svart spatel är gjord av 3-5 mm gummi. Dubbelsidig arbetskant, 10-25 cm i längd. Svart gummi kännetecknas av hög styvhet, vilket bidrar till tät fyllning av lederna. Färgmodellen har vanligtvis ett handtag av PVC eller trä, liknande de som penslarna är utrustade med. I förhållande till arbetskanten är hållaren placerad i en vinkel på 45/90 °. Det triangulära verktyget är av medelstorlek, därför anses det vara universellt.
  • Fogning … En spatel med en trapets (triangel) bas för dekoration av fogar på kakel och efterbehandling av stenar, applicering av kitt och restaureringsarbeten. Arbetskant från 40-50 mm till 80-100 mm. Den mjuka delen är utrustad med ett trä- eller plasthandtag. Små verktyg som används i svåråtkomliga områden kan vara massivt gummi, utan en styv hållare. Storleken matchas med plattan, styvheten - beroende på sömmarnas djup: ju djupare de är, desto hårdare är gummibasen.
  • Öppningsspackel . Lämplig inte bara för utformningen av sömmarnas leder, utan också för att ge dem lättnad. Modellen är nödvändig när du gör en rund skarv, till exempel med rundade kanter på en kakel. I dekorationen används också en texturerad träliknande spatel, figurerad, hackad, kantig och andra alternativ.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära tillverkare

Tyskt företag Biber känd för konsumenter i Ryssland som tillverkare av varor för reparation, inklusive utmärkta spatlar. I kretsen av professionella byggare är Bieber -redskap kända som pålitliga och opretentiösa.

FIT-verktyg . Han är den kanadensiska företagets officiella representant. Det producerar elektriska och handverktyg för användning i hushålls- och yrkesbyggande. Fördelen med FIT -spatlar ligger i överkomligt pris, bekvämlighet, kvalitet och variation i modellserien.

Raimondi - en av de europeiska ledarna inom tillverkning av utrustning och verktyg för olika reparations- och konstruktionsuppgifter.

Spatlarna i detta företag utmärks av utmärkt kvalitet och effektivitet vid användning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett inhemskt företag utvecklas också aktivt på marknaden. Santool … Det producerar och marknadsför handhållna konstruktionsverktyg. Företaget moderniserar hela tiden sin produktion. För tillverkning av märkespatlar används råvaror av högsta kvalitet.

Domestic TM kännetecknas också av hög kvalitet på världsmarknaden för anläggningsmaskiner. " Zubr OVK " … Specialister lägger mycket arbete på att förbättra den färdiga produkten.

Prover testas i vårt eget testlaboratorium innan de presenteras för konsumenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsregler

När du köper en gummispatel för specifika uppgifter rekommenderas att ta hänsyn till följande nyanser

  • Penna … Det bör finnas ett trähandtag på den breda arbetsdelen.
  • Stelhet … För injektering med en dekorativ förening behöver du ett flexibelt och mjukt verktyg.
  • Form … För att få en enhetlig och kvalitetssöm måste kanten på gummibasen vara tunn och skarp.
  • Gummifärg . För arbete med täta blandningar är hårt svart gummi mer lämpligt.

Modeller utan handtag används för att bearbeta skarvar i välvda zoner, bakom VVS och stigerör. Verktygets storlek väljs utifrån måtten på den behandlade ytan.

I dag till salu kan du hitta en mängd olika alternativ, både individuellt och i uppsättningar, för att fylla skarvar i gips, arbeta med trä och många andra ändamål. Vid valet tas först och främst hänsyn till egenskaperna hos det valda verktyget. Gummikvaliteten förtjänar särskild uppmärksamhet. Det bör skilja sig åt i densitet, inte ha några skador.

Högkvalitativt gummi är lätt att avgöra: om det böjs kommer det omedelbart att återgå till sin ursprungliga form.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för användning

Det är nödvändigt att använda en gummispatel korrekt enligt följande: applicera lösningen på arbetsdelen av duken, där fasningen är gjord. Det är bekvämt att hantera alla typer av ytor med verktyget: kakel och keramiska plattor, mosaik, dekorativ sten, sömmar i linoleum.

Arbetet med en gummispackel utförs i två huvudsteg och rörelser: sömmen fylls och överflödigt injekteringsmedel tas bort. I slutet, genom att gå med, kan du ge en viss lättnad.

Allt injekteringsarbete bör utföras efter att kakellimet har torkat helt för att undvika deformation av fogarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Överdriven torr injektering avlägsnas med en ren gummispackel. Vid manipulationer måste den vara torr. Den måste hållas i 90 ° vinkel mot basen. Du måste agera utan onödigt tryck, annars finns det en möjlighet att ta bort injekteringsmassan från lederna.

Vid injektering är det bekvämast att använda med en böjlig rektangulär spatel på handtaget … Tack vare den ganska stora ytan klarar den uppgiften snabbt.

Det mjuka gummit främjar tät fyllning av sömmarna och den avsmalnande kanten gör att föreningen kan pressas även i hörnförband utan att lämna ett tomrum i dem.

Följaktligen kommer detta tillvägagångssätt att förlänga plattornas livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vårdhemligheter

Och slutligen kommer vi att ge rekommendationer för vården av instrumentet

  • Huvudregeln när du tar hand om någon spatel - obligatorisk tvättning av verktyget efter arbetets slut. Detta tillvägagångssätt förlänger gummibasens livslängd.
  • Om du inte rensar lösningen direkt, efter torkning är det inte lätt att ta bort , och under dess påverkan kan gummi spricka.
  • Om det förekommer grovhet och oegentligheter längs kanten på verktygskanten, de kan och bör trimmas .
  • Var försiktig när du använder gummi arbetar med epoximassage.
  • Kan inte ges till instrumentet höga mekaniska belastningar .
  • Det rekommenderas att förvara gummispateln vertikalt , separat från annan utrustning, annars kan gummit böja sig och duken blir oanvändbar.

Rekommenderad: