Blad För Väggjakt: För Betong, 125 Och 150 Mm, Andra Storlekar Av Diamanthjul För Armerad Betong. Vilken är Bättre Att Välja? Hur Byter Man På En Väggjakt?

Innehållsförteckning:

Video: Blad För Väggjakt: För Betong, 125 Och 150 Mm, Andra Storlekar Av Diamanthjul För Armerad Betong. Vilken är Bättre Att Välja? Hur Byter Man På En Väggjakt?

Video: Blad För Väggjakt: För Betong, 125 Och 150 Mm, Andra Storlekar Av Diamanthjul För Armerad Betong. Vilken är Bättre Att Välja? Hur Byter Man På En Väggjakt?
Video: ABRACS Diamond Wheels 2024, Maj
Blad För Väggjakt: För Betong, 125 Och 150 Mm, Andra Storlekar Av Diamanthjul För Armerad Betong. Vilken är Bättre Att Välja? Hur Byter Man På En Väggjakt?
Blad För Väggjakt: För Betong, 125 Och 150 Mm, Andra Storlekar Av Diamanthjul För Armerad Betong. Vilken är Bättre Att Välja? Hur Byter Man På En Väggjakt?
Anonim

När du bestämmer vilka skivor som är bättre att välja för en väggjakt för betong, armerad betong och andra material, bör alla finesser beaktas. Standardstorleken på diamanthjul - 125 och 150 mm - ger inte alltid ett tillräckligt nedsänkningsdjup. För att lära dig mer om valets funktioner, möjligheten att byta skivor på väggjakten, hjälper en detaljerad översikt över alla viktiga punkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Specialiserade diamantblad för jaktmaskiner är skärande metallelement, slipade på ett speciellt sätt. Huvudindelningen antar deras uppdelning efter syfte, liksom efter kanttyp. Detta gör det mycket lättare att välja lämpliga alternativ för skärning av material för specifika uppgifter.

Betongskivor är den vanligaste typen av skivor för väggjaktare . De är baserade på hållbart rostfritt stål. En diamantbeläggning appliceras längs kanten, vilket gör det möjligt att avsevärt öka skärelementets hållfasthet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt konstruktionstypen är betongcirklar för en jagande skärare uppdelade i flera sorter

Segmentell . I denna typ av skivor är kanten uppdelad i "kronblad" med genomgående spår mellan dem. Slitsarna är placerade på cirkeln radiellt, utformade för att avlägsna överskottsvärme, skräp och damm. Och de tillåter också att minska den spänning som uppstår i fräsarna, för att minska den linjära expansionen av materialet. Segmentskivor används när man arbetar med en väggjaktare på torrt material.

Bild
Bild

Hela . Skivor av denna typ har en konstruktion i ett stycke med hål längs hela radien. De är avsedda för skärning av betong i kombination med vattenkylning av ytan. Hålen minskar belastningen på skärelementet.

Bild
Bild

Turbo segment . De har en karakteristisk vågig yta, indelad i segment. Detta är det dyraste alternativet för betongskärning, men skivorna har lång livslängd och hög hållfasthet.

Specialhjul för skärning av armerad betong hör också till denna kategori. De har alltid en segmenterad design, de kännetecknas av en stor mängd diamantavlagring på skärarnas yta.

Bild
Bild

Dimensioner

Storleksintervallet för chaserblad är indelat i 3 kategorier. Ju större elementets diameter, desto djupare blir spåret.

Här är en klassificering efter storlek

  • Små . Denna kategori inkluderar skivor med en diameter på 115 mm, 125 mm, 150 och 230 mm. Maximal storlek är 30 cm.
  • Genomsnitt . Skivor av denna typ har en diameter i intervallet 350-700 mm. De används oftast i ett professionellt instrument.
  • Stora . Denna kategori inkluderar skivor med en diameter på över 800 mm.

De största möjliga storlekarna på skärelementen anges i instruktionerna för verktyget. Det rekommenderas inte att överskrida dessa siffror.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken är bättre att välja?

De grundläggande rekommendationerna för att välja ett blad för en jagarskärare är ganska enkla. Det första du måste vara uppmärksam på är storleken på hålet . Det bestäms av storleken på tappen som är installerad i verktyget. I de flesta hushållsmodeller är denna diameter 22,2 mm, professionella är oftare utrustade med ett 25,4 mm alternativ. Denna indikator måste motsvara markeringen som anges på skivan själv.

Dessutom måste ytterdiametern beaktas. Dess räckvidd bestäms också utifrån instrumentpasset . Specifika dimensioner väljs beroende på det skärdjup som krävs för jobbet. Till exempel, jagar en kanal för en kabel eller rör, elektriska ledningar utförs med en 60 mm nedsänkning i väggen. I detta fall bör en skiva för betong tas med en diameter på 180 mm. Armerade betongarbeten får endast utföras med specialskivor avsedda för sådana åtgärder. De klarar lätt inte bara konststen, utan också stålförstärkning. Regelbundna cirklar tål inte en så intensiv belastning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och också, när du väljer lämpliga skivor för en jaktfräs, är det värt att uppmärksamma ett antal punkter

  • Volym av arbete . Om du inte har för mycket att göra är det rimligast att köpa förbrukningsmaterial i mellanklass. För regelbunden eller professionell användning köps skivor från välkända tillverkare till ett pris av över 1000 rubel per enhet.
  • Konstruktionstyp . När du använder vattenkylning används inte segmentskivor. Endast solida alternativ används här. För arbete med torrt material är segmentlösningar lämpliga som effektivt tar bort värmen som genereras under jaktprocessen.
  • Material Typ . Segmentskivor används för att klippa tegel, betong, konstgjord eller natursten. Solid - de tas för att göra smala och djupa hål där hög skärnoggrannhet krävs. För armerad betong passar special- eller turbosegmentskivor bättre.
  • Varumärke . De bästa jagande skärskivorna kommer från samma märken som själva verktygen. När du väljer de mest kompatibla alternativen är det värt att ge företaget märke till cirklar från utrustningstillverkaren.
  • Banbrytande design . Det kan vara med ett godtyckligt sprutläge eller i form av en smörgås med flera riktningar. Med tillämpningsmetoden är alternativen för skivor som behandlats med en laser eller galvanisering mest uppskattade. Diamantlödning är minst kladdig.

Med tanke på alla dessa rekommendationer kan du välja en lämplig skiva för installation på en kanaliserare.

Det är värt att överväga att med parallellspårning installeras 2 cirklar på verktyget samtidigt. Följaktligen, när du köper, måste du ta hand om tillgången på ett tillräckligt lager av förbrukningsartiklar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur byter man på en väggjakt?

För att installera en ny skiva på väggjakten måste du fylla på en speciell skiftnyckel, med vilken spänningen på fästmuttern justeras. Instrumentet måste tas bort från förvaringsfodralet. Därefter måste du agera i en specifik ordning.

  • Hitta på enhetens kropp nyckeln som är ansvarig för upplåsning.
  • Sätt i den medföljande nyckeln i den. Det är viktigt att undvika hårt tryck.
  • Håll verktyget i handtaget och vrid skiftnyckeln moturs. Det är nödvändigt att styra handtagets position för att undvika okontrollerad öppning av chassen när de inre fjädrarna lossnar.
  • Vänd försiktigt upp instrumentluckan. Hitta stödflänsen med mutter och brickor inuti.
  • Tryck på knappen som är ansvarig för att låsa upp spindeln.
  • Ta bort brickan och muttern från flänsen, ta bort själva lagerelementet. Installera skivor på den - det ska vara två totalt, spårbredden väljs baserat på önskat område.
  • Placera flänsen på spindeln. Tryck ned låsknappen. Montera muttrar och brickor, fäst dem. Slutför fixeringen med nyckeln.
  • Sätt in nyckeln i verktygskroppen. Stäng locket. Vrid nyckeln för att låsa den på plats.

Om det görs korrekt är verktyget redo att användas. Om det finns ett behov av en efterföljande byte av skivor, kommer det att räcka bara för att upprepa alla operationer.

Rekommenderad: