Sandblästringshjälmar: En översikt över Sandblästringsmaskerna, Vector, Aspect Och Andra Skyddsmodeller. Hur Väljer Man? Skötsel Och Förvaring

Innehållsförteckning:

Video: Sandblästringshjälmar: En översikt över Sandblästringsmaskerna, Vector, Aspect Och Andra Skyddsmodeller. Hur Väljer Man? Skötsel Och Förvaring

Video: Sandblästringshjälmar: En översikt över Sandblästringsmaskerna, Vector, Aspect Och Andra Skyddsmodeller. Hur Väljer Man? Skötsel Och Förvaring
Video: Sandblasting to truck trailor 2024, Maj
Sandblästringshjälmar: En översikt över Sandblästringsmaskerna, Vector, Aspect Och Andra Skyddsmodeller. Hur Väljer Man? Skötsel Och Förvaring
Sandblästringshjälmar: En översikt över Sandblästringsmaskerna, Vector, Aspect Och Andra Skyddsmodeller. Hur Väljer Man? Skötsel Och Förvaring
Anonim

Tillgängligheten av personlig skyddsutrustning vid arbete som är farligt för människors hälsa är en av de obligatoriska reglerna för arbetsskydd vid produktion och i byggprocessen. Idag använder många fabriker och byggarbetsplatser slipmaskiner som använder bulkmaterial som sand och olika blandningar som levereras under högt tryck och risken för kontakt med arbetarens hud är mycket hög. Därför är det absolut nödvändigt att använda personlig skyddsutrustning, hjälmar, speciella skyddsmasker som skyddar arbetarens ögon, andningsorgan och hud från skador. I den här artikeln kan du hitta all detaljerad information om vilka hjälmar för sandblästrare som finns idag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

När du använder sandblästring för bearbetning av olika produkter frigörs silikatdamm, vilket kan orsaka en fruktansvärd sjukdom - silikos. För att skydda utförarens hälsa måste varje chef förse arbetaren med en speciell hjälm med en skyddande mask. En hjälm för sandblästringsverk tillverkas i enlighet med kraven i Labor Code och GOST.

Bild
Bild

Det borde vara:

  • hög kvalitet;
  • pålitlig;
  • ge maximal skyddsnivå för hörsel, andning och syn;
  • uppfylla kraven i regleringsdokument;
  • tillverkad av säkra, miljövänliga material:
  • skyddar andningsorganen på ett tillförlitligt sätt från damm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Ett brett utbud av personlig skyddsutrustning för arbete på slipmaskiner från olika tillverkare finns för närvarande på marknaden. Varje företag hävdar att det är dess produkt av högsta kvalitet och kännetecknas av högsta skyddsnivå. Naturligtvis är det få som vill kontrollera och övertyga om detta i praktiken, eftersom detta är en stor hälsorisk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Därför bestämde vi oss i den här artikeln för att prata om de mest högkvalitativa och pålitliga tillverkarna och deras modeller av hjälmar för en sandblästrare.

Vektor

Ett av de mest pålitliga skyddsmedlen . Ger andnings-, syn- och hörselskydd. Detta är en modern produkt gjord av kvalitetsmaterial med innovativa lösningar.

Fördelarna med denna modell är flera faktorer

  • Frisk, renad luft tillförs via en enhet med autonom filtrering.
  • Närvaron av en tryckregulator, nackstöd, handtag för rörelse, utbytbar krage.
  • Hjälmen är utrustad med två glasögon - utvändigt och internt. Detta garanterar högsta skyddsnivå.
  • Förekomsten av funktionen att byta ut glas om det behövs.
  • Lätthet. Produktens vikt lämnar 2, 25 kg. Det är enkelt och bekvämt för operatören av installationen att arbeta i en sådan mask.
  • Slitstyrka, kvalitet och tillförlitlighet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Produkten är tillverkad i enlighet med alla krav i regleringsdokument, certifierad och har en garanti från tillverkaren.

Aspekt

Denna modell övervägs en av favoriterna bland sandblåsare . Många erfarna sprängmaskinoperatörer väljer denna produkt. Det kännetecknas av lätthet, hög kvalitet, pålitligt skydd för alla organ och bekväm användning.

Masken är utrustad med dubbelglas, hållbar och flexibel slang som kontinuerligt förser operatören med ren luft. Produktens draperi är fäst med en gummiring, vilket gör det enkelt och snabbt att ta bort och byta ut den.

Bild
Bild

Och även produkten är utrustad med specialfilter , tack vare vilket damm och rester av slipande material inte ackumuleras på udden. Denna panoramamask är utrustad med ett modernt fästsystem.

Bland nackdelarna med ovanstående produkter för operatören av sandblästringsinstallationen noterar många bara en sak - den höga kostnaden. Ja, priset för skyddsmasker Vector och Aspect, jämfört med analoger, är högt, men i detta fall är det fullt motiverat av kvalitet och lång livslängd.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Inte bara den anställdes hälsa, utan också hans fortsatta prestanda beror på rätt val av personlig skyddsutrustning. Så när du väljer en hjälm för en sandblåsare måste du vara uppmärksam på några viktiga kriterier.

  • Den skyddsnivå som PPE garanterar . Produktens övre del måste vara fast så att ingen av materialpartiklarna kan skada den.
  • Tillgänglighet för glasbyte . Detta är en mycket användbar funktion, eftersom glaset med tiden blir dammigt och slits, och det är mycket svårt att arbeta på detta sätt.
  • Produkt vikt . Hjälmen ska inte vara tung. Ju tyngre och mer massiv den är, desto svårare är det att arbeta i den.
  • Förekomsten av glasblåsning . Under driften kommer glaset att dimma i alla fall, så närvaron av blåsningsfunktionen kommer att vara mycket användbar.
  • Stiger visiret på masken … Detta gör att sandblåsaren kan höra bra även när du bär hjälm.
  • Torrgående kompressor … Det är bäst att välja en produkt med en torr kompress. Det garanterar tillförsel av rent syre, utan föroreningar. Om du köper en oljedriven mask, läs noga igenom filtren som måste installeras i denna typ av produkt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att medarbetaren trivs i arbetet. När du väljer personlig skyddsutrustning är det bäst att prova på en hjälm för att se till att den passar perfekt.

Och glöm inte det en av de viktigaste urvalsfaktorerna är tillverkaren av denna produkt … Det är bäst att lita på betrodda och högkvalitativa märken som kan bekräfta kvaliteten på sina produkter genom att ha nödvändiga certifikat.

Experter rekommenderar, förutom en skyddshjälm med mask, att köpa annan skyddsutrustning, till exempel handskar, regnrock, stövlar. Närvaron av hela uppsättningen kommer att göra det möjligt för operatören för installationen att känna sig helt säker under arbetet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skötsel och förvaring

Som med all annan personlig skyddsutrustning måste en sandblästrhjälm skötas ordentligt så att den håller så länge som möjligt och fungerar fullt ut under hela driftstiden, vilket ger utmärkt skydd. Du måste göra följande:

  • förvara på en torr och ren plats;
  • efter varje användning är det lämpligt att torka, rengöra från damm och smuts;
  • övervaka tillståndet hos glaset, filtren och kompressorn, byt vid behov ut en av de listade elementen i produkten;
  • övervaka utgångsdatumet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Absolut varje hjälm för arbete på en slipmaskin har ett kvalitetscertifikat, ett garantikort och rekommendationer från tillverkaren. Det är i rekommendationerna som anges av tillverkaren av produkten att all detaljerad information om hur man förvarar och sköter produkten ska ges.

Rekommenderad: