Sågverk "Taiga": Egenskaper Hos Band, Skiv- Och Bensinsåg, T-2 Och T-3, T-2M Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Sågverk "Taiga": Egenskaper Hos Band, Skiv- Och Bensinsåg, T-2 Och T-3, T-2M Och Andra Modeller

Video: Sågverk
Video: На коне по дрова, или История одного переезда в деревню. 2024, Maj
Sågverk "Taiga": Egenskaper Hos Band, Skiv- Och Bensinsåg, T-2 Och T-3, T-2M Och Andra Modeller
Sågverk "Taiga": Egenskaper Hos Band, Skiv- Och Bensinsåg, T-2 Och T-3, T-2M Och Andra Modeller
Anonim

Trä är en viktig byggkomponent som har använts av människor under lång tid. Varje era har sina egna egenskaper för att arbeta med detta material och alternativ för dess bearbetning. Idag används ofta sågverk för detta, vilket har visat sig från den bästa sidan. Av de inhemska tillverkarna av denna typ av utrustning kan man peka ut fast "Taiga ".

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Sågverk "Taiga", som är en populär teknik på marknaden för skogsmaskiner, har ett antal funktioner som är användbara att känna till

  • Enkelhet … En inhemsk tillverkare skapar modeller som inte har ett stort antal tekniska funktioner. Tyngdpunkten ligger på användarvänlighet, vilket bekräftas av modellutbudet och dess kopior. Om du vill utrusta sågverket med ytterligare enheter kan de köpas direkt från tillverkaren med detaljerade instruktioner för installation och användningsteknik.
  • Pålitlighet … Taiga Group of Companies har funnits på marknaden i cirka 30 år, under vilken den har studerat marknaden för skogsmaskiner i hela landet. Detta gjorde att företaget kunde vinna kundernas förtroende och förbättra sina produkter. För närvarande kan Taigas sågverk kallas en produkt av många års erfarenhet, som har fullständig certifiering som bekräftar utrustningens kvalitet.
  • Användarkvalificeringskrav … För att arbeta på Taiga sågverk behövs ingen yrkeserfarenhet. Du kan använd denna teknik för ditt eget företag, där det inte handlar om industriella skördemängder, utan om den lokala tillgången på trä .
  • Tillgänglighet … Om vi överväger loggningsutrustning ur hemmamarknadens synvinkel kan Taigas sågverk när det gäller kostnad och självförsörjning konkurrera även med dyrare motsvarigheter. Samtidigt finns det inga problem med köpet, eftersom det i varje Rysslands federala distrikt finns representationskontor där du kan köpa den nödvändiga modellen.
  • Respons . Tillverkaren ger rabatter för bulkköpare och har också ett brett återförsäljarnätverk och servicecenter, så att varje köpare kan behålla en hög nivå av feedback med företaget.
  • Räckvidd … Det finns flera grundläggande modeller som skiljer sig inte bara i sin klass, till exempel "Ekonomi", "Premium" eller "Standard", utan också i bränslesystemet.

Det finns elektriska och bensinversioner, som gör det möjligt för köparen att göra ett val till förmån för ett mer föredraget alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Laguppställningen

Taiga T-2

" Taiga T-2" är en standard elektrisk modell, som är lämplig för både privat bruk och för ditt eget sågverksföretag . Denna modell är utformad för att skära material med en diameter på upp till 90 cm i mindre bitar - stavar, brädor och mycket mer. Energiförbrukningsnivån är 7,5 kW, vilket är den optimala indikatorn för en teknik för sådan effektivitet.

Små dimensioner och möjligheten att demontera strukturen låter dig transportera detta sågverk med små lastbilar … På begäran av kunden kan denna enhet utrustas med ett förstärkt järnvägsspår, vilket kommer att öka produktiviteten. Det finns också en elektronisk linjal bland modifieringarna, vilket kommer att göra arbetsflödet mer exakt när du har att göra med vissa indikatorer och storleksstandarder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan T-2 utrustas med ytterligare uppsättningar sågar, stöd samt skärpningsmaskiner, justerbara enheter för att göra utrustningen mer mångsidig.

Dessa funktioner gör att du kan köpa det ursprungliga sågverket för en liten mängd och förbättra det med tiden om ditt företag blir lönsamt snabbt.

När det gäller egenskaperna, alltså det är möjligt att notera längden på den använda stocken vid 6500 mm, spänning vid 350 V, hjuldiameter 520 mm … Vagnen sänks på grund av mekanisk verkan, sågverkets rörelse framåt och bakåt görs manuellt. Maskinens dimensioner är 930x1700x200 mm enligt DVSH. Vikten är 550 kg, produktiviteten är 8 kubikmeter. meter / skift. Förutom denna standardvariant av sågverket finns T-2M Benefit och T-2B Economy.

Bild
Bild
Bild
Bild

Taiga "T-2M Benefit"

Taiga "T-2M Benefit" är en elektrisk drivmodell som skiljer sig från sin ursprungliga version i förbättrad effektivitet . Det möjliggörs av en robust konstruktion speciellt för professionella sågverksoperatörer. Erfarenhet av att använda sådan utrustning gör att du kan ha en ökad effekt hos utrustningen i sågverkets mellersta prissegment.

Normal energiförbrukning och optimal kostnad gör denna enhet till en av de mest föredragna för de företag som har bra specialister . Detta är ett fall där hantverk kan ge mer värde på utrustningens bekostnad. Måtten skiljer sig inte från den tidigare modellen, därför är det också möjligt att demontera och transportera på små transportfordon som "Gazelle".

Bild
Bild
Bild
Bild

Med en mycket tunn kant kan du göra trä i specialstorlek med en hög noggrannhet.

När du installerar en elektronisk linjal ökar tillverkningskapaciteten många gånger och kvaliteten på materialbearbetningen beror redan på sågverksoperatörens skicklighet. Det bör sägas om den kompletta uppsättningen, som kan utökas genom att installera modifieringar . Bland dem kan man särskilja krokar, justeringsstöd, sågar och en slipmaskin med alla förbrukningsartiklar.

Sågstockens diameter är 900 mm, det bearbetade materialets längd kan nå 6500 mm, 11 kW -motorn är installerad, spänningen är 380 V. Diametern på 520 mm -hjulen och den ökade produktiviteten gör denna enhet mer att föredra än standardenhet om du seriöst funderar på en snabb återbetalning. Dimensionerna är 8000x80x1060 mm för DVSh, bandsågarnas mått är 4026 mm i längd och 32-35 mm i bredd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Taiga T-3 Premium

" Taiga T-3 Premium" är den mest populära modellen från denna tillverkare, som länge har visat sig från den bästa sidan på hela hemmamarknaden … Den huvudsakliga fördel Denna teknik kan kallas mångsidighet, eftersom operationen är enkel för både nybörjare och proffs. Ett brett utbud av möjligheter gör att du kan ha hög effektivitet, beroende på sågverkets skicklighet. Naturligtvis kräver en sådan enhet avsevärd energiförbrukning, vilket är 11 kW, vilket är högre än för billigare modeller.

Trots sin mångsidighet och ökade effekt förblir måtten och vikten på samma nivå som tidigare modeller . Kostnaden är helt motiverad av de egenskaper som är viktiga att förtydliga. Sågbockens diameter är 900 mm, materiallängden är upp till 6500 mm, spänningen är 380 V, hjulens diameter är 600 mm. Lyften är av mekanisk typ, bandsågar används med en ökad längd på 4290 mm och en bredd på 38-40 mm. Produktiviteten är 10-12 kubikmeter. meter per skift.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Först och främst är det viktigt att bestämma mängden arbete som utrustningen kommer att utsättas för . Som regel används T-1 och T-2 av standard eller ekonomiska typer i små industrier, där belastningen är ganska tillräcklig för sågverken. I det här fallet är det värt att överväga utrustningens resurs, vilket är högre för dyrare modeller. Glöm inte att enheterna gradvis kan förbättras genom att installera modifieringar.

När det gäller modeller med en högre kostnad är det bättre att använda dem som grund för ditt företag, eftersom produktiviteten för denna teknik gör att du inte behöver oroa dig för ditt företags framtid.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill utöka din egen upphandlingsgård, då det är bättre att använda generiska modeller … De kan fungera beroende på hur mycket material du har. Således behöver du inte underhålla utrustning, vars kraft endast kommer att användas delvis.

Företagets försäljningspolicy riktar sig därför mot köparen kostnaden för varje modell gör att du kan få en snabb återbetalning … Det är ingen signifikant skillnad i pris, som är fallet med andra tillverkare, så lita på hur du förväntar dig att använda utrustningen. Glöm inte heller att sortimentet är indelat i enheter med el- och bensindrivning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för installation och användning

Installation av ett cirkelsågverk är ett komplex av åtgärder som måste utföras i en strikt definierad sekvens . Grunden för tekniken består av stöd, som fixeras med muttrar och installeras på ytan med hjälp av fästelement. Sedan är det nödvändigt att montera rullborden, matningen och de främre delarna av installationen. Detta följs av installationen av elektroniken. Justeringsrollen längs planen är mycket viktig så att den sågade stocken rör sig mest exakt i en given riktning. Installation och hela implementeringsprocessen beskrivs i detalj i bruksanvisningen.

När det gäller användning av sågverk är det värt att markera säkerhetsteknik under arbetet. På grund av höghastighetssågarna i konstruktionen, var försiktig när du är i nära kontakt med skärmaterialet. Om din teknik är utrustad med en elektrisk motor, övervaka sedan dess strömförsörjning. Innan varje arbetspass, kontrollera sågverket för eventuella defekter.

Rekommenderad: