Däcksågar: Hur Man Börjar Med Egna Händer, Bensin Med Motor, Elektriska Och Andra Modeller, Hur Man Väljer

Innehållsförteckning:

Video: Däcksågar: Hur Man Börjar Med Egna Händer, Bensin Med Motor, Elektriska Och Andra Modeller, Hur Man Väljer

Video: Däcksågar: Hur Man Börjar Med Egna Händer, Bensin Med Motor, Elektriska Och Andra Modeller, Hur Man Väljer
Video: Elmotor 2024, Maj
Däcksågar: Hur Man Börjar Med Egna Händer, Bensin Med Motor, Elektriska Och Andra Modeller, Hur Man Väljer
Däcksågar: Hur Man Börjar Med Egna Händer, Bensin Med Motor, Elektriska Och Andra Modeller, Hur Man Väljer
Anonim

Under konstruktionen används trä ofta i form av golvbrädor, spärrar, trappor och andra strukturer. För att få sådana produkter krävs specialutrustning - ett sågverk. Samlingsskenan har ett antal fördelar som du bör känna till. Det finns också några riktlinjer för att välja utrustning och starta den. Det är värt att notera att du kan göra ett däcksågverk med egna händer om du följer enkla instruktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Däcksåg på många sätt liknar ett bandsåg, men det har sina egna särdrag. Under bearbetningen ligger stocken orörlig, och sågningen utförs med en såg, som är fäst vid en rörlig vagn . Det är nödvändigt att flytta det senare manuellt, däckets höjd justeras efter personliga krav, för detta finns ett handtag som sitter på skruven. Det är möjligt att sänka eller höja däcket till önskat avstånd, så att du kan få snittet av önskad tjocklek.

Det är absolut nödvändigt att korrekt justera kedjespänningen och se till att oljan rinner in i kedjehjulet.

Bild
Bild

Sågverkets huvuduppgift är att tillhandahålla högkvalitativ longitudinell sågning av stockar från olika trädslag, som sedan används för tillverkning av brädor, faner, virke etc. Det bör noteras att Denna utrustning är mer lämplig för arbete med små partier material, dessutom klarar den sig bra med bearbetning av icke-standardiserade stockar och balkar för att uppnå speciella dimensioner av arbetsstycket . De största fördelarna med en sådan enhet inkluderar hög slitstyrka, underhållbarhet, låg vikt och dimensioner, vilket gör att enheten kan transporteras utan problem, samt tillförlitlighet. Det bör dock förstås att det kommer att vara nödvändigt att byta ut kedjan om utrustningen används aktivt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

När du letar efter ett däcksågverk kommer du att stöta på upprepade gånger med företaget "Murka ", som tillverkar träbearbetningsutrustning. Bensin modell "M1 " betraktas som en helt ny design, tack vare vilken du enkelt och snabbt kan installera motorsågen och börja arbeta. Med en sådan enhet kan du kapa runt trä, vilket resulterar i brädor, balkar och annat sågat virke. Kedjemaskinens funktioner inkluderar högkvalitativ järnvägsmontage, minimala dimensioner för transport, kullager för rörliga delar och enkel montering. Ramen är gjord av plåt med laserskärning och hög precision böjning säkerställde perfekt prestanda. Denna modell förbrukar 0,8 liter bensin i en timme, trots motorsågens kraft.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

" Murka M12 " fungerar med en elmotor med en effekt på 5, 5 kW. Snittets stabilitet garanteras, det bearbetar alla stockar med hög kvalitet. Designen kännetecknas av ökad styrka och tillförlitlighet. Stammens maximala diameter är 600 mm, upp till 4 kubikmeter kan bearbetas per skift, vilket indikerar hög produktivitet. Ett sådant elektriskt sågverk kan tjäna både i produktionen och för personligt bruk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den nya generationen sågverk inkluderar modell "M5 ", som är självdriven från en motorsåg. Stabiliteten i snittet säkerställs, utrustningen anses vara ekonomisk eftersom den inte förbrukar mycket bränsle. Det är också en överdimensionerad enhet som enkelt kan transporteras. Ett särdrag hos Murka -produkter är en tillförlitlig fastsättning av ramen på skenorna, samt en stark fastspänning av stockar. Det är en stålkonstruktion som ger exakt timmergeometri och kommer att hålla tillräckligt länge.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Eftersom träbearbetningsutrustning spelar en viktig roll i produktionen av produkter från naturmaterial, uppstår frågan om urvalskriterierna för en sådan enhet, eftersom det finns många alternativ på marknaden. Det första steget är att bestämma mängden arbete som kommer att utföras, källmaterialet som måste skäras är också viktigt . Var uppmärksam på installationens kraft, maskinens storlek, indikatorn för maximala och minsta skärdiametrar, kedjehastighet och produktivitet per skift.

Allt detta hjälper till att avgöra vilken enhet som krävs för ditt arbete, eftersom du för intensiv bearbetning i produktionen behöver något mer kraftfullt och pålitligt, medan för personlig användning är en enkel installation lämplig.

Bild
Bild

Hur man börjar?

Sågverket kan drivas med el eller från en motor, vars effekt måste vara minst 3 kW. En kabel krävs för ström, men utrustningen kommer att röra sig under drift, därför bör en förskjutning på upp till cirka 6 m övervägas . Det är viktigt att se till att kabeln är tillräckligt isolerad och stark, flexibel och flexibel. När det gäller en bensinmotor som är monterad på ett däcksågverk ökar utrustningens rörlighet. För att starta ett sådant sågverk behöver du ett batteri, och om en motorsågsdrivning används kan du inte klara dig utan rekylstarter som startar motorn.

Bild
Bild

Hur man gör det?

Utrustning för sågning av stockar kan tillverkas för hand utan utbildning och erfarenhet. Det är besvärligt, men om du följer rekommendationerna som presenteras blir resultatet fantastiskt. Först måste du förbereda allt material med verktyg för att inte bli distraherad från jobbet . Listan innehåller skenor, stålrör, en elmotor som kan ersättas med en bensinmotor, ett enhetsdiagram, en svetsmaskin, en borr med skärverktyg för arbete med metall, samt ett måttband och andra material till hands.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det första steget är att bygga en rektangulär ram . I mitten på basen måste du fästa ett däck och sedan kontrollera om det tål belastningen och om det kommer att vara tillförlitligt. För tillverkning av en däckmaskin måste en viss sekvens följas, detta är viktigt. Ett skärelement är fäst på axeln av höghållfast stål, detta kräver ett hål. Detta förhindrar horisontell rörelse. När det gäller vertikal förskjutning, för att förhindra att detta händer, installeras lager på axeln på båda sidor av däcket. De kläms fast med en bussning och axeln är svetsad på själva ramen.

Bild
Bild

På baksidan är det nödvändigt att placera motorn med ett block som styr kedjespänningen. På frågan om var du kan få alla dessa delar kan du svara på följande sätt - demontera bara motorsågen . Trumman fästs på axeln och fixeras med en längsgående nyckel. Sedan är det nödvändigt att centrera enheten och fixa den i huset, se till att allt hålls säkert. För att undvika starka vibrationer under motordrift är det nödvändigt att göra en vagn av stålplåt 4-6 m, en vinkel är fäst vid densamma så att det inte blir något lateralt spel.

Bild
Bild

När enheten är monterad måste den fästas på en metallram, som också är färdiggjord med egna händer. Två rör med bokstaven P är svetsade ihop, de övre delarna av ämnena är fästa vid dem, 4 rör måste svetsas i mitten, spår görs på var och en av dem . Mellan dem måste du lämna cirka 20 mm ledigt utrymme, sedan svetsas rören till arbetsenheten. Genom att skapa en sådan struktur ger du rörelsefrihet och kan klippa stockar även på din gård. Hemmagjorda maskiner kan vara inte mindre produktiva och av hög kvalitet än fabriksmaskiner, allt beror på personliga krav.

Rekommenderad: