Borrförlängningar: Hur Man Förlänger En Forstner -borr Med Egna Händer? Borrförlängningar För Metall Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Borrförlängningar: Hur Man Förlänger En Forstner -borr Med Egna Händer? Borrförlängningar För Metall Och Andra Modeller

Video: Borrförlängningar: Hur Man Förlänger En Forstner -borr Med Egna Händer? Borrförlängningar För Metall Och Andra Modeller
Video: Can You Use Router Bits In A Drill Press?? Lets Find Out! 2024, Maj
Borrförlängningar: Hur Man Förlänger En Forstner -borr Med Egna Händer? Borrförlängningar För Metall Och Andra Modeller
Borrförlängningar: Hur Man Förlänger En Forstner -borr Med Egna Händer? Borrförlängningar För Metall Och Andra Modeller
Anonim

I byggnadsarbetet är de nödvändiga verktygen borrar och en borr. För närvarande finns det ett stort antal olika typer av bitar, beroende på storlek, typ av skaft. Vissa prover passar kanske inte alla övningar. I sådana fall används ofta speciella förlängningssladdar för att ansluta till enhetens patron. Idag kommer vi att prata om funktionerna i sådana ytterligare verktyg och vilka typer de kan vara.

Bild
Bild

Vad det är?

Borrförlängningen är en liten långsträckt design som gör att du kan förlänga produkten och göra djupare hål i olika material. I detta fall bör varje förlängning vara något mindre i diameter jämfört med själva borren. Förutom, När du arbetar med ett sådant extra tillbehör bör du noggrant justera skärförhållandena vid borrning.

Bild
Bild

Idag tillverkas sådana förlängningar separat, avsedda för vissa typer av borrar (pennmodeller, för hammarborrkanter) . De kan skilja sig väsentligt från varandra i vissa designfunktioner, som måste beaktas när du väljer lämpligt alternativ. Dessa borrtillbehör är oftast tillverkade av en kvalitetsstål av stål. Men det finns också några modeller tillverkade av speciella plasttyper. I genomsnitt kan den totala längden på dessa produkter vara cirka 140-155 millimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare delar till borrmaskinen är enkla att fixa . De har som regel sexkantiga skaft, som kan fästas i chucken på den elektriska enheten med en rörelse och enkelt lossas. Många modeller ger möjlighet till snabb utbyte av sådan utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Förlängningssladdar kan vara av många olika typer. Följande alternativ för sådana byggtillbehör kan särskiljas.

Förlängning för Lewis drill . Denna modell är designad för spiralprodukter och är ett tunt, cylindriskt metallrör med ett litet sexkantskena i ena änden. Oftast används denna typ för att skapa djupa genomgående hål i tjocka träytor. Sådana förlängningssladdar kommer ibland i en uppsättning med en speciell imbusnyckel. Denna version med sexkantskaft kan vara tjockare än alla andra typer av sådana tillbehör.

Bild
Bild

Oftast är dessa förlängningar tillverkade av hållbart kolstål.

Forstner borrförlängning . Denna sort ser ut som en tunn metallkonstruktion med ett sexkantigt skaft (dess längd är vanligtvis cirka 10-12 millimeter). En liten fogtätning placeras i den andra änden av produkten. Den totala längden på hela delen når som regel cirka 140 millimeter.

Bild
Bild

Modeller med penna . Dessa förlängningsprodukter har en cylindrisk långsträckt form. Spetsen är rund och avsmalnar något mot slutet. Ofta används denna förlängning inte bara för att göra djupare hål, utan också för att borra på svåråtkomliga platser på ytan. Den totala längden på hela produkten når cirka 140-150 millimeter.

Bild
Bild

Speciella flexibla borrförlängningar kan särskiljas i en separat grupp . Ofta är huvudkroppen gjord av mjuk svart plast. Ibland är detta material gjord med en lätt lättnad. I ändarna av plasten finns metallspetsar, inklusive ett sexkantigt skaft.

Bild
Bild

Idag kan du hitta hela uppsättningar, där det förutom själva förlängningssladden i plast också finns en uppsättning med flera olika redskap - var och en av dem är utformad för en specifik typ av borr. De kan enkelt bytas ut om det behövs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana alternativ anses vara mer praktiska och praktiska att använda jämfört med styva strukturer som säljs av stycket.

SDS -förlängningssladden kan också särskiljas separat . Den har en cylindrisk form. Det finns en tunn spiralbit i ena änden av produkten och en sexkantig tunn skaft i den andra änden. Denna modell används endast tillsammans med slagborrverktyg med bitar. Sådana anordningar kan vara lämpliga för att borra tegelytor, natur- eller konststen, betongytor. Borrdjupet med ett sådant konstruktionstillbehör kan vara cirka 300 millimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Om du inte vill köpa en förlängningssladd från en järnaffär kan du göra en lång borrning själv. För att göra detta måste du först ta en lång spik med lämplig diameter. Hans hatt måste nitas noggrant. Detta kan göras med en enkel hammare. Alla kanter på spikhuvudet skärps gradvis, vilket gradvis ger den spetsiga formen av en konventionell borr.

Bild
Bild

Glöm inte att chucken i enheten alltid roterar medurs.

Om du i framtiden måste borra i lösa träytor är det bättre att nita spikhuvudet i form av en spetsig spets. Vid borrning med en hemgjord del tätas väggarna i detta material, vilket är ett viktigt villkor för enkel och snabb åtdragning av skruvarna . Du kan också förlänga borren själv genom att öka längden på skaftet. För att göra detta måste du skapa ett litet hål i den för en intern tråd. Sedan skärs det med en kran. En yttre gänga är gjord på en styv metallstav. De resulterande delarna vrids ihop.

Bild
Bild

För att uppnå maximal styrka och tillförlitlighet är det bättre att svetsa den bildade leden och rengöra den noggrant, men denna procedur är inte obligatorisk.

Skaftet kan förlängas på annat sätt . För att göra detta måste du först förbereda en stark tunn metallstav. Dessutom bör dess diameter vara något större än skaftets diameter. Ytan ska vara helt plan, utan små repor och sprickor. Du behöver också svarvutrustning för arbete. Uppbyggnaden börjar med att skaftets diameter minskar något på en svarv. Samtidigt görs en liten fördjupning i metallstången. Det kommer att fungera som ett hål för att sätta in själva verktyget. Efter det fixeras skaftet så tätt och fast som möjligt i stången.

Bild
Bild

Fogen rekommenderas att svetsas och rengöras . I slutskedet utjämnas diametrarna på den gamla borrmaskinen och den nya förlängda skaftet. Detta kan också göras med hjälp av svarvutrustning. I vissa fall görs en förlängningssladd genom att svetsa en ny metallstång och en borr. Men samtidigt måste diametrarna för båda ingående delarna vara desamma. I slutet svetsas och rengörs övergången mellan delarna så att det inte finns några oegentligheter och repor på ytan.

Rekommenderad: