Hur Man Dekorerar En Fotoram Med Egna Händer? 36 Foton Dekoridéer, Hur Man Målar En Träram Och Hur Man åldras, Decoupage Och Dekoration Med Trådar

Innehållsförteckning:

Video: Hur Man Dekorerar En Fotoram Med Egna Händer? 36 Foton Dekoridéer, Hur Man Målar En Träram Och Hur Man åldras, Decoupage Och Dekoration Med Trådar

Video: Hur Man Dekorerar En Fotoram Med Egna Händer? 36 Foton Dekoridéer, Hur Man Målar En Träram Och Hur Man åldras, Decoupage Och Dekoration Med Trådar
Video: Tre tips hur du dekorerar en cylinderformad vas 2024, April
Hur Man Dekorerar En Fotoram Med Egna Händer? 36 Foton Dekoridéer, Hur Man Målar En Träram Och Hur Man åldras, Decoupage Och Dekoration Med Trådar
Hur Man Dekorerar En Fotoram Med Egna Händer? 36 Foton Dekoridéer, Hur Man Målar En Träram Och Hur Man åldras, Decoupage Och Dekoration Med Trådar
Anonim

Att dekorera ditt hem med foton av dina nära och kära är en bra idé. Men för att göra det kreativt kan du börja dekorera ramarna med egna händer och förkroppsliga alla idéer. Så att inramningen inte ser tråkig ut och samtidigt passar perfekt in i interiören kan du överväga olika designalternativ, vackra exempel för att välja något själv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad kan du använda?

För många av oss är fotografier av stor betydelse, eftersom de fångar de lyckligaste stunder som kan komma ihåg hela vårt liv. Trots att bilder i dag lagras digitalt och kan ses på en dator, ska du inte missa möjligheten att skriva ut dem och hänga dem runt huset. Samtidigt vill jag inte använda mallramar som förstör hela utseendet. Således, du kan göra inredningen för att skapa något vackert med dina egna händer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan dekorera ramen på olika sätt med hjälp av tillgängliga verktyg, alla material och verktyg som finns i nästan alla hem . Detta är en så fascinerande process att du kan göra det med din familj, även barn kommer att få mycket glädje av sådant arbete, och resultatet kommer att överträffa alla förväntningar.

För att få en vacker inredning behöver du inte köpa dyra material; du kan hitta många verktyg i huset som hjälper dig att ordna inramningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till exempel kommer kaffebönor att se spektakulära ut på en ram om du väljer de vackraste och rostar dem först. Om du har varit i havet mer än en gång och tagit med olika småsten och skal därifrån kan de vara ett underbart material för dekoration. En annan naturlig lösning som är lämplig för manuellt arbete är naturliga kvistar, torkade blommor - du behöver bara välja dem efter storlek, och ramen kommer att få ett helt annat utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

En uppsättning färgad kartong, sax och vanligt lim gör att du kan skapa ljusa fotoramar som passar in i barnkammaren och ger färg. Det är trevligt att skapa en sådan dekoration, eftersom du kan visa din fantasi och göra något originellt och sedan presentera det som en present till din älskade. Om du vill ha något ovanligt kan du göra det konsten att limma papperselement på ramen . Det kallas decoupage , och för att bemästra det måste du bara öva, du kommer snart att få underbara saker.

Med denna teknik kan du återställa en gammal ram.

Bild
Bild

Hur man målar?

För att ramen ska se presentabel ut är det nödvändigt att inte bara ordna den, utan också att måla den efter det, om olika material används . Det finns flera alternativ på marknaden för beläggning av trä- eller plastramar. Måla i sprayburkar är mycket efterfrågad, som ligger platt på ytan, och du behöver inte arbeta med en pensel. Men proceduren bör utföras utomhus eller i ett välventilerat område.

När det gäller snabbtorkande produkter uppfyller sprayfärg detta krav. Sortimentet innehåller en bred palett av aerosolbeläggningar, som ofta används i inredning.

Det är värt att överväga materialet från vilket ramen är gjord, men det finns färg som är universell, så du kan måla den på en trä-, metall- eller plastyta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta designidéer

Här kan du visa din djärva fantasi, använda olika verktyg och material för att skapa något speciellt och originellt. Det ska noteras att vintage ramar är mycket efterfrågade … Om du har en vanlig ram kan den artificiellt åldras och det bör inte ta lång tid. För arbete behöver du en metallborste, akrylfärger, penslar, maskeringstejp och sandpapper. Ramen måste vara av trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att ge ytstrukturen används en pensel för att gnugga ytan. Mjuka träfibrer sträcker sig och lämnar spår på plats. Denna metod kallas "borstning". Du behöver sandpapper för att ta bort färgen. Ytan beläggs sedan med mörk akrylfärg för att ge texturen djup. Den "halvantika" fotoramen kan passa in i vilken inredning som helst.

Det andra lagret med vit färg låter dig uppnå effekten av "antiken". Baksidan är målad i ett lager, ytan måste först täckas med maskeringstejp. Ju mer färg som appliceras, desto äldre ser ramen ut.

Produktens dekoration kan variera beroende på de valda förbrukningsvarorna. Du kan fläta en fyrkantig ram med olika trådar, vilket får det att se voluminöst ut. Hela spolar, pärlor och knappar är också lämpliga, det här hantverket ser också originellt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att dekorera en produkt i en aristokratisk stil måste du göra följande. Du behöver en ram gjord av en fiberboardplåt, som du kan göra själv genom att välja önskade dimensioner. Dubbelsidig tejp och vitt papper limmas på det andra arket. För att skapa en voluminös inredning behöver du ett kitt, du måste späda ut det enligt instruktionerna. Därefter appliceras materialet längs strukturens omkrets med en sked med svepande rörelser. På så sätt skapas en faktura.

Vänta tills kittet är helt torrt. Dra sedan färskt material i en spruta och gör mönster på ytan som du vill. För målning används akryl av valfri färg, vilket kommer att vara i harmoni med den allmänna interiören. Du kan använda svart färg och sedan torka ytan med förgyllning, vilket kommer att ge effekt. I slutskedet används en klar polering för att lysa, och ramen är klar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du är intresserad av decoupage teknik , för detta behöver du ett mjukt material, det kan vara spets, fläta, garn eller tyg. Hantverkare använder ofta kvistar och torkade blommor, gamla pennor, flerfärgade knappar, strass och till och med skärvor av trasiga rätter.

För att fixa något av dessa material till ramen kan du använda en het pistol, överlim eller vanlig PVA, beroende på produkttyp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

För att arbetet ska kunna utföras effektivt är det nödvändigt att noggrant välja förbrukningsmaterial och följa flera rekommendationer. Om designen görs för hand måste du välja rätt storlek så att bilden passar in i parametrarna. Det finns inga strikta regler för utformningen av fotoramar, för vi pratar om den kreativa processen, där alla visar sin egen fantasi. Men om du ska arbeta med känsliga material måste du vara försiktig så att du inte skadar inredningen.

Bild
Bild

Eftersom konstruktionen innebär användning av ett lim är det nödvändigt att välja lämplig produkttyp som är lämplig för arbete med vissa material. Inredning behövs anpassa sig till stämningen i bilden, med hänsyn till vad som visas på den . Barnfoton kan dekoreras med färgglada material som kommer att se bra ut i sovrummet.

Dekorationsstilen ska matcha inredningen så att föremålen i rummet är i harmoni med varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Ett exempel på hur du kan använda olika föremål som fotoramdekor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En variant av inramning med riktiga stenar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Så här ser decoupage av en ram ut i marin stil.

Bild
Bild

Fotoramdekoration med färgpennor kan göras med barn.

Bild
Bild

Ett underbart exempel på dekoration med pappersrosor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som du kan se i sådant arbete kan du visa all din fantasi och skapa de mest fantastiska hantverk som kommer att dekorera huset. Lycka till!

Rekommenderad: