Hydrauliska Uttag (41 Bilder): Enhet Och Driftsprincip, Välj Låg, Horisontell, Med Pickup Och Andra Modeller Av Hydrauliska Uttag

Innehållsförteckning:

Video: Hydrauliska Uttag (41 Bilder): Enhet Och Driftsprincip, Välj Låg, Horisontell, Med Pickup Och Andra Modeller Av Hydrauliska Uttag

Video: Hydrauliska Uttag (41 Bilder): Enhet Och Driftsprincip, Välj Låg, Horisontell, Med Pickup Och Andra Modeller Av Hydrauliska Uttag
Video: Produktfilm Casalini pickup 2024, Maj
Hydrauliska Uttag (41 Bilder): Enhet Och Driftsprincip, Välj Låg, Horisontell, Med Pickup Och Andra Modeller Av Hydrauliska Uttag
Hydrauliska Uttag (41 Bilder): Enhet Och Driftsprincip, Välj Låg, Horisontell, Med Pickup Och Andra Modeller Av Hydrauliska Uttag
Anonim

Att arbeta med en bil och lyfta andra laster klarar sig inte utan domkraftsanordningar. För att undvika problem måste du välja rätt modell korrekt. Och det är därför det är så viktigt att veta allt om hydrauliska uttag, om deras funktioner och applikationsnyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

En hydraulisk domkrafts anordning och struktur är relativt enkel. Dessa enheter har ett universellt syfte, kan användas inom en mängd olika områden, för olika jobb och manipulationer . Systemets övergripande enkelhet ökar dess tillförlitlighet. Fallet för alla modeller är tillverkat av en stark, pålitlig legering av en speciell formulering. En viktig egenskap hos en sådan legering är dess korrosionsbeständighet.

Arbetsrum den hydrauliska domkraften har en spegelyta. Kolv sammansatt av flera beståndsdelar. För att begränsa rörelsen av vätska, applicera speciell ventil.

En manuell eller automatisk mekanism hjälper till att börja flytta oljan. Modeller med tassar skiljer sig från konventionella modeller genom att de är konstruerade för lågt grepp.

Bild
Bild

Funktionsprincip

För att förstå hur en hydraulisk domkraft fungerar måste du först var uppmärksam på vätskan som fungerar inuti den … Den använder oljor med minskad viskositet . De ska inte ens innehålla spårmängder vatten.

När pumpen går , speciell vätska kommer in i behållaren med ett stort cylindriskt spår. Behållarens väggar är tätt inneslutna av en rörlig stång, som är en del av kolven. Enligt fysiska lagar, när en behållare är överfylld med olja, börjar den pressa alla angränsande delar av enheten. Huset och ventilen är konstruerade för att klara enormt tryck. Därför är det enda alternativet för utveckling av händelser förskjutningen av kolven uppåt.

Eftersom oljans kompressibilitet är mycket låg kommer kolven att hållas på dess yta lika fast som på asfalten. En bortskuren vy av det hydrauliska domkraften visas i figuren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Separata hydrauliska uttag används för att spänna armeringen. Men de kan också utformas för att lösa ett antal andra uppgifter (beroende på effekt och egenskaper):

  • höja bilar och andra fordon;
  • kompression av mycket snäva och kraftfulla fjädrar;
  • anslutning av delar av en byggnadskonstruktion på en höjd;
  • reparationsarbete;
  • andra situationer när du behöver arbeta med en tung last, fixa det under en lång tid.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Tänk mest på vanliga typer av hydrauliska uttag.

Horisontell

För det mesta har en sådan enhet skruvversion … Halkar levereras speciell skruv … Den totala lyftkapaciteten kan nå 15 000 kg. Sådana anordningar används i isolerade fall när det finns ökade krav. I grund och botten används den horisontella domkraften av förare av massiva bilar . För lätta fordon krävs ingen ökad bärighet.

Bild
Bild

Manuell

Bilägare tittar också på manuella modeller . De är relativt enkla. Priset på den färdiga produkten är ganska lågt och passar de flesta köpare. Verktygets tillförlitlighet är garanterad, men bara med en relativt låg belastning. Försök att lyfta något mycket tungt kommer inte att lyckas.

Bild
Bild

Kabel

Denna typ av uttag används inte i biltjänster .… Själva namnet antyder det med hjälp av sådana anordningar lyfts kabeltrummor . Verktygsaxeln passerar genom trummans mitthål. Mellanrummet mellan "kinden" och stativets installationsyta är vanligtvis 0,05-0,1 m. I grund och botten används sådana enheter när du behöver montera eller spola tillbaka en kabel.

Bild
Bild

Övrig

Ganska utbredd oljetyp av hydraulisk domkraft . Oljor avsedda för hydraulsystem i bilar kan hällas inuti. Men de måste väljas noggrant med hänsyn till egenskaperna hos specifika ämnen. I vissa fall, använd vanliga industriella oljor.

Använd inte bromsvätska.

Bild
Bild

En glas- eller flaskhydraulisk hiss är uppdelad i två kommunicerande kärl med olika tvärsnitt . Detta är ett beprövat klassiskt schema. Invändig installation kolvpump . Sådana enheter köps ofta i ett hemmagarage för karosseri. Men om deras prestanda inte är tillräckligt, måste du köpa en professionell industrilastjack.

Bild
Bild

Och ibland använder de också platta modeller . Deras huvudsakliga arbetskropp är uppdelad i 2 "plattor". De är anslutna längs konturen. För att ansluta till hydraulsystemet, använd specialbeslag … De övre och nedre plattorna är anslutna med speciella styrningar. Sådana system kan lyfta lasten jämnt, utan plötsliga rörelser. Ansvarig för det omvända skruvdelar . Men för hemmabruk är de mer attraktiva lyfter mini . Sådana möbler kommer att lyftas, och de kommer att hjälpa till vid reparationer, och de kommer att vara till nytta vid konstruktionen av en förlängning.

Bild
Bild

Men det är också viktigt att nämna om modeller med extern pump . Ett slående exempel på en sådan anordning är TOR HHYG . Lyftkapaciteten kan vara från 2 till 200 ton. Denna utrustning kan användas både i konstruktion och i motorfordon där de arbetar med tunga fordon. Fjärrkretsen är mer stabil, den låter dig placera enheten även på en ojämn bas. Tre-stavs jack - en av underarterna i flaskplanen.

Bild
Bild

Denna design har en stor lyfthöjd … Samtidigt garanterar närvaron av tre stavar på en gång relativt små övergripande dimensioner. Det är ganska bekvämt att transportera och lagra sådana enheter. Långslag alternativ i allmänhet kännetecknas det av ökad funktionalitet. Men kortresa-versionerna lönar sig sällan.

Termen "dragkraft " talar för sig själv. Det lyfter inte bara laster utan skapar också en dragkraft. Denna teknik används för att ansluta fartygsskrov. Det kommer också att vara användbart för sammanfogning av andra metallkonstruktioner som är planerade att svetsas. Naturligtvis kan nästan alla typer av hissar göras med en manometer.

Detta ger mer effektiv kontroll över det inre trycket i instrumentet, så det blir lättare att reglera kraften som skapas på stammen.

Bild
Bild

Detta är en autonom och mycket praktisk enhet i vardagen .… Det kan vara användbart för att väga även ganska tunga laster. En domkraft dubbeländad med ihålig stam blir en utmärkt del av pressmaskiner och andra industriella tillbehör. Den kan användas för pressning och extrudering av enskilda delar, spänning av armering och rep.

Enheten för en sådan hiss kan vara:

  • fot;
  • manuell;
  • elektrisk pump.

Viktigt: de allra flesta modellerna (inklusive universal- och stationära uttag) är gjorda med en rörlig platta. Men den rackmonterade typen förtjänar också uppmärksamhet. Det innebär användning av 1 eller 2 skruvar.

En sådan anordning tillåter lyft upp till 3000 kg. Nackdelen med ett sådant schema är bara en betydande massa av domkraften.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I kilsystem allt, förutom själva drivenheten, är tillverkat rent mekaniskt. Skruvens rotation förflyttar specialkilen horisontellt. Detta är en mångsidig och ganska tillförlitlig teknisk lösning. Naturligtvis försöker de köpa vilken domkraft som helst med en oljestation. Modifieringar med en oljefyllningsstation är de mest praktiska och bekväma, de låter dig optimera fyllningen av tekniska vätskor.

Men om du tittar in i det vanligaste garaget, då kan du också se det saxjacka . Funktion för utförande - ett par diagonala metallblock. Deras expansion och sammandragning sker på samma sätt som i hushållssaxar. Med denna teknik lyfts ibland bara ett hörn av fordonet. Men alternativen slutar inte där.

Bild
Bild

Det finns till exempel flänsade versioner … De innehåller redan en mutter med en speciell fläns som standard. Cylindrisk jack är bara en vanlig form. Mer kan knappast sägas om honom. I princip kan den också användas för en garagekran.

Bild
Bild

Vissa entusiaster köper gamla helt och hållet. tankliftar . De kännetecknas av ökad tillförlitlighet och är utformade för att lyfta flera tiotals ton last. Detta är vad du behöver för att arbeta med tunga fordon eller stora byggprojekt. Men i många fall är det mer korrekt att använda klassisk trapets . Ja, det kommer inte att ge ett högt lyft, men det kommer fortfarande att klara huvudfunktionen ganska bra.

Bild
Bild

Modellöversikt

När du pratar om de bästa små jackdesignerna bör du vara uppmärksam på modell "DN30P14 " … Låglastmekanismen är gjord i en enkelriktad design. Spindeln återförs av en speciell fjäder. Dess slaglängd når 1, 4 cm. Den maximala bärförmågan för en enhet tillverkad i Ryssland är 30 000 kg.

Andra tekniska parametrar:

  • upphämtning på 58 mm höjd;
  • oljetankens kapacitet - 0,58 l;
  • egen vikt - 3, 94 kg.
Bild
Bild

Enheten är lämplig för användning i trånga utrymmen. Den kan användas vid utjämning av brospännen. Det högsta hydrauliska trycket är 70 MPa. Tillåtna temperaturer är inte lägre än -15 och inte högre än +50 grader. Domkraften är belagd med hållbar pulverfärg.

Det kan vara användbart att titta närmare på de höga, långa liftarna . Till exempel till modellen " Ulyanovsk URD-01_1t ". Det är en tillförlitlig enhet av anständig kvalitet för fältarbete med en bil. Varhelst problem uppstår är reparationer mycket förenklade. Den högsta lyftkapaciteten är 1 ton och den högsta lyfthöjden är 0,41 m.

Bild
Bild

När du väljer vertikala uttag enligt egenskaperna är det värt att titta närmare på modifieringen KRAFTOOL KRAF-43463-4. Dubbelstångsmekanism har en flaskversion. Den lyfter upp till 4000 kg last. Den minsta greppshöjden är 0, 17 m. Lasten lyfts till 0, 42 m.

Bild
Bild
Bild
Bild

I betyget för de bästa uttagen ingår också förtjänstfullt modeller på hjul . Till exempel, 3T Gigant HTJ-3 . Den är utrustad med en stödtandad skål, därför fixeras lasten på ett tillförlitligt sätt, en störning är helt utesluten. Viktigt: tillverkaren rekommenderar att man använder sin konstruktion tillsammans med ett säkerhetsställ för att minska risken för skador . Den speciella beläggningen minskar risken för korrosion.

Andra funktioner:

  • upphämtning på en höjd av 0, 135 m;
  • höjning till en höjd av 0,4 m;
  • totalvikt - 16,7 kg;
  • total lyftkapacitet - 3000 kg;
  • handtaget för svängning och fodralet saknas.
Bild
Bild

Det är värt att tänka på att köpa märkesvaror från kinesiska modeller Sorokin FrogLine Jack 3.432 . Den totala lasten når 3500 kg. Modellen kan användas i däckcentraler och olika servicestationer. Nettovikt - 38 kg. Pickupen sker på en höjd av 0, 135 m, och stigningen går upp till en höjd av 0, 495 m.

Bild
Bild

Du kan fortfarande överväga JET 8.0 t JBJ-8 JE655558 . Denna flaskjack används både horisontellt och till och med upp och ner. Den kommer att lyfta upp till 8000 kg last. Stångens slag når 0, 125 m. Domkraftens massa är 6 kg.

Bild
Bild

Även bra hydrauliska anordningar kan övervägas:

  • Ombra OHT150;
  • Stels 51133 Quick Lift;
  • Matrix Master 51035;
  • Kraft KT 800115.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Det finns många ändringar av hydrauliska uttag, så du måste noggrant välja enheten, främst utifrån sina egna behov … Så för tunga lastbilar kan det optimala valet vara flaskanordning . Det är också möjligt att använda andra konstruktioner, men bara när det finns en klar förståelse för exakt varför de behövs. Det är värt att överväga att flaskhissens lyfthöjd inte överstiger 0,5 m.

En ganska praktisk lösning kan vara rullande domkraft . Det är sant att det är ganska krångligt. Massan av sådana modeller når ibland 10-40 kg. De kan bara placeras på plana, fasta ytor. Därför efterfrågas sådana produkter främst inom biltjänster och officiella reparationstjänster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Måste beaktas lastkapacitet . Dess optimala värde bestäms helt enkelt: 100-300 kg läggs till i passviktsvikten för att kompensera för den extra belastningen. Om du behöver byta hjulet räcker det med ett lyft på 0,3-0,5 m. För mer seriöst groparbete bör höjden vara högre. En mycket låg pickuphöjd behövs för bilar med låg landning, vars markfrigång är mindre än 0,1 m.

Om du planerar att arbeta på en sommarstuga kan du begränsa dig själv flaskjack med en bärighet på upp till 10 000 kg. Mer kraftfulla alternativ behövs för professionella byggbesättningar. Men du kan också välja en rullande hydraulisk enhet med samma begränsning när det gäller bärighet.

Men modeller med skruvmekanism lyfter ibland upp till 50 000 kg. För att exakt bestämma denna parameter måste du ibland vända dig till proffs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Som redan nämnts kan den hydrauliska hissen bara tankas strikt definierade vätskor . Bäst av allt, bara de som anges i instruktionerna. Innan arbetet påbörjas måste du se till att lasten och lyfthöjden är korrekta. Jack förvaring bör endast äga rum på särskilt avsedda torra, rena och varma platser. I bilens bagageutrymme placeras den endast på den plats som biltillverkaren tillhandahåller.

Lägre hydrauliska domkraft vilken design som helst är lätt. Du behöver bara höja den till en nivå som gör att du kan dra ut enheten. Om du behöver lyfta bilen sätter de den på handbromsen och hjulen kvar på marken blockeras. Monteringspunkten för domkraften under karosseriet beror på vad som planeras att lyftas.

Viktigt: när du använder en rullande enhet, samtidigt som kolven lyfts, bör den gradvis rulla under maskinens botten.

Bild
Bild

Vissa mönster kan användas upp och ner. Men bara om det uttryckligen anges i instruktionerna.

Det är kategoriskt oacceptabelt:

  • skjut hissen mot stötfångaren;
  • gör något under en bils kropp som inget annat än en domkraft rymmer;
  • att lyfta en maskin kopplad till en släpvagn;
  • arbete på vägbanan;
  • använd tändningen och starta motorn i en upphöjd bil;
  • stötta upp det med tegel, stenar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Periodiskt underhåll av domkraften kan inte reduceras till mekanisk rengöring (även om detta naturligtvis är mycket viktigt). Hydraulisk olja måste tillsättas i tid … Och då och då ändras det också. Ju mer intensivt själva enheten och dess pump fungerar, desto oftare behöver den bytas ut. Det är omöjligt att blanda olika kompositioner, även lämpliga separat.

Ofta orsakas problem av ackumulering inuti hydraulcylindern luft . Du kan köra ut den genom att öppna bypassventilen och skruva loss oljepåfyllningslocket. Gör sedan några snabba klick på handtaget. Pumpen pumpar vätskan, och det kommer ingen luft inuti.

Alla gnidningsdelar är systematiskt belagda med fett. Och om du dessutom kontrollerar enheten för oljeläckage, kommer det definitivt att vara några problem.

Bild
Bild

Den hydrauliska flaskjacken presenteras i videon nedan.

Rekommenderad: