Hydrauliska Flaskjack: Enhet Och Kretstyp. Betyg Av Bilmodeller, Driftsprincip Och Användning

Innehållsförteckning:

Video: Hydrauliska Flaskjack: Enhet Och Kretstyp. Betyg Av Bilmodeller, Driftsprincip Och Användning

Video: Hydrauliska Flaskjack: Enhet Och Kretstyp. Betyg Av Bilmodeller, Driftsprincip Och Användning
Video: Krocktester av rostiga bilar - pressmaterial 2024, Maj
Hydrauliska Flaskjack: Enhet Och Kretstyp. Betyg Av Bilmodeller, Driftsprincip Och Användning
Hydrauliska Flaskjack: Enhet Och Kretstyp. Betyg Av Bilmodeller, Driftsprincip Och Användning
Anonim

Huvuddragen i hydrauliska flaskjackar bestäms av principen för drift av sådana mekanismer. Sådana lyftanordningar används nu i stor utsträckning inom olika områden och fält. Dessutom kan man oftast se hydrauliska uttag i arsenalen hos många moderna bilister. Nyckeln till korrekt användning av denna utrustning och deras längsta livslängd är kunskap om designfunktionerna och driftsprincipen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

Varje typ av hydrauliska uttag, inklusive flaskjack, antar vissa funktioner hos enheten. Men alla, oavsett typ och modell, har samma stånglyftmekanism.

För att förstå funktionsprincipen för den beskrivna utrustningen är det värt att studera dess designfunktioner.

Bild
Bild

Listan över huvudelementen i sådana enheter inkluderar följande element

  • Spak som spelar en nyckelroll vid pumpning av arbetsvätska (olja) mellan behållare inuti hissen.
  • En kolv som rör sig parallellt med armen. I detta fall samlas vätskan uppåt från en behållare, och när den sjunker, skjuts den in i en annan. På detta sätt skapas det nödvändiga trycket under domstången.
  • Kolven, som är stångens bas, som är så nära den hydrauliska cylinderns inre yta som möjligt och drivs av det ökande trycket i arbetsvätskan.
  • Stången, som är det slutliga konstruktionselementet, anligger direkt mot lasten och rör sig med kolven.
  • Omvända ventiler (2 st.), På grund av att oljan rör sig från en cylinder till en annan och inte flyter tillbaka. Så en av dessa enheter öppnas när ett vakuum bildas och stängs så snart tryck skapas. Parallellt fungerar den andra ventilen bakåt.
  • Omkopplingsventilen är ett viktigt element i mekanismen, som är ansvarig för normalisering av arbetstrycket. Dess funktion är att öppna en flik som ligger mellan två oljetankar. På grund av aktivering av denna ventil sänks spindeln under belastning.
Bild
Bild

Med hänsyn till alla tekniska egenskaper, prestandaindikatorer och designnyanser kan flaskjacka kallas det enklaste. Detta beror främst på bristen på ytterligare enheter och mekanismer.

Bild
Bild

Funktionsprincip

I exemplet med flaskar kan man se hur alla hydrauliska lyftmekanismer fungerar och fungerar. Idag kan du enkelt hitta diagram i sammanhanget med olika typer av hydrauliska uttag med mer än detaljerade beskrivningar på världens stora nät . Samtidigt, oavsett modifiering och bärighet, fungerar de alla enligt samma princip.

Själva mekanismen är så enkel som möjligt, och den är baserad på en kolv som drivs av arbetsvätskans tryck . Oftast spelar högkvalitativ mineralolja sin roll. Hela enheten drivs av en kolv, det vill säga en liten pump.

Bild
Bild

Det är detta element som pumpar vätska genom förbikopplingsventilen in i behållaren under domkolven.

Utvecklarnas huvuduppgift på en gång var den maximala minskningen av de tillämpade insatserna . Detta uppnåddes på grund av skillnaden mellan diametrarna på den hydrauliska cylindern och kolven. Som ett resultat börjar den pumpade vätskan att trycka ut kolven, vilket lyfter lasten genom stången. Med en långsam tryckavlastning rör sig hela aggregatet i motsatt riktning och belastningen sänks.

Bild
Bild

Vyer

Flaskuttag är en separat typ av hydrauliska lyftare. Vart i det finns sorter av sådana enheter, i vilka de är indelade med hänsyn till viktiga prestandaegenskaper och designfunktioner . Först och främst är det värt att överväga att vi inte pratar om hydrauliska uttag med låg pickup. På grundval av detta bör lastkapaciteten och den maximala arbetshöjden i första hand övervägas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nu på marknaden kan du välja modeller av flaskjack med en lyftkapacitet som varierar i ett större utbud . Men samtidigt är den viktigaste kännetecknen typ av lager. Det kan vara antingen singel eller teleskopiskt. För närvarande erbjuder tillverkarna redan ett brett utbud av modifieringar, inklusive en jack med tre stavar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellbetyg

Genom att välja en specifik lyftmekanism fokuserar en potentiell köpare först och främst på driftförhållandena. Numera representerar många företag sina produkter inom detta segment av marknaden för verktyg och utrustning . Samtidigt är det ibland svårt att välja det bästa alternativet. I sådana situationer kommer nuvarande betyg för de mest populära modellerna till undsättning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Baserat på feedback från användare och rekommendationer från specialister kan följande flaskjack utmärkas

" Zubr Expert " - Den hydrauliska domkraften av flaska-typ, tillverkad i Kina, är i många avseenden identisk i design med motsvarande inhemska modeller. Enheten har en lyftkapacitet på 5 000 kg, och pick-up- och lyfthöjderna är 0, 21 och 0, 4 meter.

Bild
Bild

" Zubr" 43060-12 - Rysk tillverkad utrustning, kännetecknad av maximal uthållighet och hållbarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modell DG-08 från Autoprofi . Detta är en annan representant för Kina, kännetecknad av ökad hållfasthet och ett arbetsslag i intervallet 0,2-04 m. Med hänsyn till bärförmågan på upp till 8 ton används den i stor utsträckning vid reparation av lastbilar.

Bild
Bild

Matrix Master 507203 - 8-ton lyftanordning, som skiljer sig från de flesta av de närmaste konkurrenterna i lägsta vikt (endast 6 kg). Lyfthöjden på domkraften är 0,23 m, och den maximala lyften, med hänsyn tagen till den infällbara stången, är 0,4 m.

Bild
Bild

Kraftool 43463-6 - 6 ton flaskjack som har blivit en riktig hit bland SUV och små lastbilsägare. Samtidigt tillåter lyfthöjden på endast 170 mm enheten att lyfta personbilar.

Bild
Bild
Bild
Bild

AJ-TB-12 från AirLine . Med en lyftkapacitet på upp till 12 ton kan den här domkraften användas när du arbetar med bilar och stadsjeepar samt med lastbilar. Lyfthöjden för denna modell varierar från 0,27 till 0,5 meter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Ofta, när de väljer biljack, sätter användarna typiska preferenser i framkant.

Samtidigt tar många inte hänsyn till de viktigaste designnyanserna och prestandaindikatorerna för utrustningen.

Experter rekommenderar att du först och främst uppmärksammar följande viktiga kriterier

  • Lastkapacitet , som är den viktigaste parametern som förtjänar största uppmärksamhet i processen att välja en modell av en hydraulisk och någon annan domkraft. Till exempel för bilägare kommer indikatorer i intervallet 1, 5-3 ton att vara mer relevanta.
  • Pickup höjd . I praktiken är detta kriterium ofta felaktigt underskattat. När du väljer den optimala domkraftsmodellen bör fordonets avstånd beaktas, vilket bör stå i överensstämmelse med lyftanordningens minsta arbetshöjd. Annars är det omöjligt att använda "flaskan".
  • Lastens maximala lyfthöjd i förhållande till stödpunkten . Denna parameter för moderna modeller av flaskhydrauliska uttag varierar från 0,3 till 0,5 meter. I överväldigande majoritet av fallen är denna höjd tillräcklig för hjulbyte och andra reparationsarbeten.
Bild
Bild

Förutom allt ovanstående måste du vara uppmärksam på sin egen vikt när du väljer utrustning. På många sätt indikerar denna parameter kvaliteten på de material som elementen i utrustningen är tillverkade av, inklusive munstyckena.

Bild
Bild

Användarmanual

Designegenskaperna hos hydrauliska kolvuttag i denna kategori avgör deras enklaste manövrering. Nästan alla kan använda sådan utrustning, även utan lämplig erfarenhet. Detta kräver följande steg.

  1. Placera hissen under lasten (fordonet) så att basen sitter tätt mot den mest plana ytan. Att välja en solid stödpunkt för skaftet är lika viktigt.
  2. Efter att ha installerat domkraften, börja lyfta föremålet. Det är nödvändigt att dra åt bypassventilen och använda den speciella spaken som ingår i alla enheter. Arbetsvätskans tryck skapas av rörelserna upp och ner i detta handtag.
  3. Efter avslutat arbete, sänk kolven med stången. För att göra detta måste samma ventil stängas av ett varv.
Bild
Bild

Det rekommenderas starkt att kontrollera kolven och stången för smuts och vatten innan lasten sänks.

För att undvika korrosionsfokus måste de avlägsnas med en torr trasa.

Det är också viktigt att komma ihåg att det under flaskjacket är förbjudet:

  • börja lyfta fordonet och utföra alla arbeten på körbanan (om möjligt bör bilen avlägsnas från vägen);
  • arbete under fordonets kaross, som hålls utan stopp (stativ) av endast en domkraft;
  • använd stötfångaren som stopp för spindeln;
  • lyft en bil med släp;
  • starta motorn i en uppbockad bil;
  • lämna passagerare i fordonets kupé;
  • att lyfta i ryck eller för snabbt - spakens rörelse ska vara jämn och jämn;
  • använd stenar och ännu fler tegelstenar som stöd för fixering av lyftmaskinen och andra laster.
Bild
Bild

Förutom allt ovanstående måste det komma ihåg att det är mycket oönskat att använda samma arbetsvätska under lång tid utan ersättning. Förändringar i mineraloljans egenskaper har en negativ inverkan på lyftanordningens prestanda.

Följande regler hjälper till att förlänga flaskkolvens jack

  • Arbetsvätskan bör bytas minst 2 gånger per år. Med den aktiva driften av utrustningen utförs denna procedur varje månad och alltid med högkvalitativ spolning av hydraulcylindrarna.
  • På vintern är det nödvändigt att fylla i syntet.
  • Förvara domkraften på en torr och varm plats så mycket som möjligt.
  • Vid låga temperaturer måste enhetens drifttid reduceras till ett minimum.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är ingen hemlighet det kompetent drift och snabbt underhåll kan minska kostnaderna avsevärt … Profylax av hög kvalitet förhindrar funktionsstörningar och följaktligen ganska dyra reparationer eller köp av ny lyftutrustning.

Rekommenderad: