Gropar: Dike Och Hydraulik För Inspektionsgropen I Garaget, Travers Och Andra Modeller. Enhetens Funktioner

Innehållsförteckning:

Video: Gropar: Dike Och Hydraulik För Inspektionsgropen I Garaget, Travers Och Andra Modeller. Enhetens Funktioner

Video: Gropar: Dike Och Hydraulik För Inspektionsgropen I Garaget, Travers Och Andra Modeller. Enhetens Funktioner
Video: КОРОЛЕВСКИЙ Электроскутер CHOPPER CITYCOCO 3000w Электрочоппер citycoco ситикоко 3000w электроцикл 2024, Maj
Gropar: Dike Och Hydraulik För Inspektionsgropen I Garaget, Travers Och Andra Modeller. Enhetens Funktioner
Gropar: Dike Och Hydraulik För Inspektionsgropen I Garaget, Travers Och Andra Modeller. Enhetens Funktioner
Anonim

En gropjack är en speciell lyftmekanism som används i en inspektionsgrop och är konstruerad för att delvis lyfta ett fordon . Sådana uttag används vid allmän låssmed- och rivningsarbeten på bensinstationer.

Bild
Bild

Särdrag

Framgången för en servicestation beror direkt på dess ägares förmåga att förse sina kunder med det största möjliga utbudet av tjänster. Samtidigt beror kvaliteten på diagnostik och bilreparation direkt på servicecenterets tekniska utrustning. Eftersom justeringen av camber -konvergensprocessen, liksom huvuddelen av arbetet som utförs på underhåll av rullatorn, utförs på inspektionsgropen, förekommer närvaron av en speciell lyftanordning - en travers är en oumbärlig förutsättning för arbete på stationen.

Om en vanlig heltidsuttag räcker för att en bilist ska kunna utföra några vardagliga manipulationer, då under förutsättningarna för professionell reparation och service krävs en mer allvarlig mekanism - det kallas en gropjack , även kallad en dike jack eller axiell travers.

Bild
Bild

Det skiljer sig från en typisk amatörjack genom att denna lyftmekanism är anpassad till de särdrag som gäller i inspektionsgropen, det vill säga att den kan installeras på kanterna och enkelt flyttas på speciella rullar längs styrningarna.

Använda traversen anses vara det mest optimala och praktiska sättet att lyfta en bil i ett garage, där rummets dimensioner som regel inte tillåter dig att sätta några andra universella bilhissar för bilar. Ofta är inspektionsgropar snarare ett bra komplement till sådana hissar och kan vara av intresse som arbetsplats för oplanerade mindre reparationer av fordonet.

Bild
Bild

Och om vi talar om lastbilar, så är den enda mekanismen som kan höja bak- eller framaxeln på en multitonsenhet kraftfull pitjack … Faktiskt , traversen är ett av elementen i en fyrstolpe, sax eller kolvhiss, som är ett alternativ till den traditionella inspektionsgropen … En sådan hiss är fixerad på förberedda guider, särdragen i deras design ger fri och enkel rörelse.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudsyftet med alla pit -traverser är att höja fram- eller bakaxeln under:

  • utför låssmed och diagnostiskt arbete på promenaden;
  • inspektion och reparation av underredet samt bränsle- och avgassystem;
  • justering av camber-konvergensmekanismen.

Belay -systemet i uttag ger maximal säkerhet och utesluter helt spontan sänkning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och modeller

Det finns flera alternativ för traversjack

  • Handmanövrerad hydraulisk billyft … En sådan mekanism har en manuell pump, tack vare vilken den höjer en ganska betydande vikt, men samtidigt till en liten höjd. Denna mekanism kännetecknas av en ganska demokratisk kostnad.
  • Pneumohydraulisk billyft . Denna enhet är ansluten till pneumatiken i servicecentret och befriar därmed den anställde från att utföra manuellt arbete. Tryck bara på en knapp för att starta uttaget.
  • Pneumatisk travers … Dessa saxuttag idag är den mest perfekta mekanismen. För att arbeta med det behöver en bilmekaniker inte anstränga sig för att lyfta en bil, inte ens en multitonsbil. Lyftkapaciteten för denna domkraft bestäms helt enkelt utifrån beräkningen att för att lyfta varje ton krävs ett tryck på cirka 2 atmosfärer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utbudet av grophissar till salu är mångsidigt och gör det möjligt att välja en enhet som helt uppfyller verkstadens befintliga behov. Moderna traverser skiljer sig åt:

  • undanröjning;
  • lyfthöjd;
  • slutlig belastning;
  • storlek;
  • typ av enhet;
  • lastkapacitet;
  • svängning av tassarna;
  • grad av tillförlitlighet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Inhemska och utländska tillverkare vid tillverkning av gropmekanismer använder de mest moderna tekniska lösningarna och materialen som garanterar enhetens säkerhet och tillförlitlighet. Hur som helst bestäms valet av en viss design till stor del bekvämligheten av dess användning i varje specifik situation.

Hydraulisk domkraft för inspektionsgrop är av största intresse som ett budgetalternativ för bensinstationsutrustning. En sådan anordning kan användas för att lyfta små maskiner, vars vikt inte överstiger 2,5 ton. Från nackdelar med hydraulik det är nödvändigt att notera behovet av konstant övervakning av oljenivån i systemet, liksom behovet av periodisk smörjning av alla svängfogar.

Bild
Bild

Den pneumatiska traversen kräver inget särskilt tekniskt underhåll , den kan lyfta maskiner som väger upp till 6 ton.

Bild
Bild

Pneumohydraulisk travers beroende på dess designfunktioner kan skilja sig åt när det gäller bärförmåga . Den är enkel att använda och kräver inte dyrt underhåll.

Bild
Bild

Beroende på de strukturella egenskaperna hos groputtagen skiljer sig vissa alternativ

  • Tvåstegsmekanismer med ett par plockar placeras på olika höjder. Denna mekanism kombinerar lågt grepp och traditionella uttag.
  • Låg fotlyft … Dess särdrag är en i sidled utskjutande pick-up tass, som kan klamra sig fast vid en last under sitt lägsta fragment. Förresten, det var härifrån som ett annat namn på mekanismen kom från - en krokjack.
  • Lågprofil - används för att lyfta bilar med låg markfrigång.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Den viktigaste punkten som intresserar någon bilmekaniker och servicestationsägare när han väljer en lyftmekanism är hans lastkapacitet . Men det finns också andra viktiga tekniska parametrar.

Arbetslagshöjd - allt här beror direkt på installationsplatsen för mekanismen. Det är en sak om du placerar domkraften i en inspektionsgrop, och en helt annan när utrustningen ingår i en fyrstångs- eller saxlift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spårbredd - du måste förstå väl att parametrarna för inspektionsgropen och traversen helst ska vara desamma. I praktiken är detta inte alltid möjligt, så du måste leta efter en lämplig mekanism eller genomföra rekonstruktion av gropen. Spårbredden i den överväldigande majoriteten av modellerna kan dock variera, så bredden på stolparna blir en något mer betydande parameter.

Pit lyft vikt det är inte särskilt viktigt, eftersom en sådan domkraft är installerad på sladdar och låssmeden inte behöver flytta den manuellt.

Rekommenderad: