Tändstiftsmunstycke För Sandblästring: Hur Tar Man Isär Ett Billjus Med Egna Händer Och Gör Ett Sandblästringsspets?

Innehållsförteckning:

Video: Tändstiftsmunstycke För Sandblästring: Hur Tar Man Isär Ett Billjus Med Egna Händer Och Gör Ett Sandblästringsspets?

Video: Tändstiftsmunstycke För Sandblästring: Hur Tar Man Isär Ett Billjus Med Egna Händer Och Gör Ett Sandblästringsspets?
Video: Blästrar & lackar fjäderben 2024, Maj
Tändstiftsmunstycke För Sandblästring: Hur Tar Man Isär Ett Billjus Med Egna Händer Och Gör Ett Sandblästringsspets?
Tändstiftsmunstycke För Sandblästring: Hur Tar Man Isär Ett Billjus Med Egna Händer Och Gör Ett Sandblästringsspets?
Anonim

Munstycket på sandblästringsmaskiner är ofta under stor belastning och tryck, eftersom slipande partiklar flyger genom det, vilket rengör de behandlade ytorna. Sådant material har en aktiv effekt på främmande ämnen som måste avlägsnas. Inte överraskande påverkar detta flöde också munstyckets innerdiameter negativt.

De brukar kallas förbrukningsvaror, eftersom de kräver relativt ofta byte . För industriella enheter kan du köpa ersättningsmunstycken från specialaffärer. Men det finns många DIY -installationer. Och för att ta hänsyn till alla deras funktioner kan du göra ett sandblästermunstycke från en tändstift med egna händer. Låt oss försöka förstå denna fråga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyg och material

Om vi pratar om verktyg och material måste du ha till hands för genomförandet av uppgiften:

  • direkt ett ljus;
  • skärskivor för slipmaskiner: diamant för betong för skärning av keramik och för metall;
  • ett skruvstycke där ljuset kommer att klämmas fast;
  • tång;
  • gasbrännare.

Det bör tilläggas här att det är bäst att använda en bilimporterad kontakt (t.ex. "Brix" eller "Champion"), som har en lång intern isolator. Inhemska modeller är inte särskilt lämpliga eftersom det är svårt att få ut kärnan ur dem . Den har en serie förlängningar och är utrustad med små ankare för att fast fästa vid keramiken. Därför sticker det ofta när man försöker få en kärna av metall. Naturligtvis, för att fullgöra sin huvuduppgift, kommer en sådan ljusmodell att vara mer pålitlig, men för ändring är den värre än importerade motsvarigheter.

Bild
Bild

Hur tar man isär ett ljus?

Om vi pratar om utformningen av en sådan enhet som ett tändstift för bilar, så är det i allmänhet ett icke-separerbart element. Av denna anledning, för att ta bort metallkärnan eller elektroden från det keramiska skalet på ett helt ljus, kommer det att vara nödvändigt att värma denna enhet med en gasbrännare.

Det bör värmas upp starkt, direkt glödhet, så att metallen expanderar mer än keramiken och kärnan sticker ut från hela ljuset på egen hand.

Efter att enheten har svalnat till rumstemperatur återstår det att dra ut den del som är intressant för oss med en tång … Om munstycket inte kräver hela ljuset, utan bara en del av isolatorn av keramik, behöver du inte dra ut elektroden helt. Du behöver bara klippa av en bit keramik, och den redan sågade delen dras ihop med tång från tändstiftselektroden, som kläms fast i en skruvstång.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efterföljande tillverkningssteg

Efter det måste du göra en metalladapter. Det är nödvändigt när den keramiska delen av ljuset används för munstycket tillsammans med den gängade delen av metall. På ena sidan av adaptern kommer det att finnas den vanligaste yttre VVS-gängan som skruvas fast i en avstängningsventil. MEN på andra sidan kommer det att finnas en invändig gänga där kontakten med avlägsnad elektrod skruvas in, vilket fungerar som ett munstycke . Tillverkningen av adaptern kräver inga speciella färdigheter, men bör i allmänhet utföras av en professionell vändare på maskiner med trådfunktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter spänns den keramiska delen av ljuset med en expansion i slutet och en bricka av mjuk metall med den enklaste VVS -muttern. Därefter måste du skruva in ljusgängan i adaptern och skruva in den andra spetsen på adaptern i avstängningskranen. I det här fallet är det inte nödvändigt att utföra tätning med tätningsmedel eller tejp.

I allmänhet finns det inga krav på täthet här. Trycket begränsas av en avstängningsventil som sitter framför sandstrålmunstycket på spetsen . När ventilen är öppen släpps trycket genom hålet i pistolmunstycket. Men om munstycket blir igensatt av slipande partiklar, börjar trycket bildas inuti det, liknande det som finns i kompressorn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Av denna anledning är fullständig täthet inte så viktigt eftersom styrka är viktigt. Ändå ska munstycket sitta ordentligt.

Undersökning

Nu bör några ord sägas direkt om att kontrollera en redan färdig enhet. Vid första försöket av arbetet med ett hemgjord munstycke kan det visa sig att det antingen inte fungerar eller inte fungerar korrekt . I det här fallet är det första att kontrollera hålets storlek. Det kan vara väldigt litet. Eller ett annat alternativ - fel slipmedel används. Det kan vara antingen för grovkornigt eller för vått, varför det helt enkelt inte passerar in i munstycket.

Det ska sägas att när munstycket täpps till ökar trycket i det. Om keramiken skadas vid demontering av tändstiftet kan detta orsaka att delen spricker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast använder hantverkare hemmagjorda munstycken med en diameter på 2 till 4 millimeter. Slipmedlet måste ha vissa tekniska egenskaper. Kvaliteten på det arbete som utförs av enheten kan bedömas genom att jämföra det med den enhet som användes tidigare eller genom resultatet av arbetet.

Hela enhetens prestanda och kvalitet beror på detta element . På kraftfulla installationer av industrityp används vanligtvis munstycken som har tillverkats på fabriken. Ibland har de mycket komplex geometri inuti. I ett antal modeller vidgas det inre hålet i början och i slutet, och i mitten verkar det smalna.

Detta gör det möjligt att bilda ett ökat arbetstryck av slippulvret vid utloppet och tillåter samtidigt dess fria passage utan några blockeringar. På små enheter kan DIY -delar enkelt appliceras. Normalt kan ett hemgjord ljusmunstycke vara upp till 50 timmar.

Rekommenderad: