Färg "bok" (55 Foton): Möbler I Naturlig Träfärg, Mörk Och Ljus Bok. Hur Ser Skåp, Byråer Och Bord Ut? Fläck, Innerdörrar Och Andra Användningsområden För Färg

Innehållsförteckning:

Video: Färg "bok" (55 Foton): Möbler I Naturlig Träfärg, Mörk Och Ljus Bok. Hur Ser Skåp, Byråer Och Bord Ut? Fläck, Innerdörrar Och Andra Användningsområden För Färg

Video: Färg
Video: FAITHLESS IN DEATH BOOK 52 NORA ROBERTS clip2 2024, April
Färg "bok" (55 Foton): Möbler I Naturlig Träfärg, Mörk Och Ljus Bok. Hur Ser Skåp, Byråer Och Bord Ut? Fläck, Innerdörrar Och Andra Användningsområden För Färg
Färg "bok" (55 Foton): Möbler I Naturlig Träfärg, Mörk Och Ljus Bok. Hur Ser Skåp, Byråer Och Bord Ut? Fläck, Innerdörrar Och Andra Användningsområden För Färg
Anonim

I sin professionella verksamhet använder formgivare ofta bokfärgade möbler. Denna färg passar harmoniskt in i alla designlösningar, låter dig skapa en atmosfär av komfort och värme både i hallen och i barnkammaren. Vi kommer att berätta hur nyanser av bok används i utformningen av hus och lägenheter i vår recension.

Bild
Bild

Särdrag

Bok är en värdefull träslag, dess fibrer sträcker sig, så materialet lämpar sig bra för böjning . Bok kan användas för att skapa de mest originella kompositionerna av invecklade former. Detta träd är vackert mönstrat när det skärs samtidigt som nyansen och konsistensen behålls under lacken. Enkelhet i materialbearbetning kommer att vara en trevlig bonus.

Bland nackdelarna med detta träd finns det en tendens till lätt vridning, därför uppstår ibland sprickor när de används på platser med hög luftfuktighet. Trots det ser bok mycket organisk ut i interiören; det kan vara ett harmoniskt tillskott till vilken designstil som helst.

Bokskärmar är lämpliga för att skapa skåpmöbler, öppna hyllor, hyllor, dörrar och några dekorativa föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Grundläggande nyanser

Bokfärger är slående i sitt överflöd av nyanser och halvtoner. Beroende på metod för bearbetning av trämaterial kan du alltid få ett alternativ som organiskt passar in i alla färgscheman i interiören. Hela paletten presenteras i flera färger.

Vit - vanligtvis används det vid inredning av hus och lantgårdar. Ser mest harmoniskt ut i Provence och rustika lantliga stilar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sand - en av de mest populära och efterfrågade färgerna. Optimal för produktion av barnset, kontors- och köksmöbler. Dessa färger passar bra med alla interiörer - från klassisk till ultramodern.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Blekt - denna färg erhålls efter bearbetning av trä med ånga, efterföljande målning och torkning. Skuggan visar sig vara icke-standard och original, den har blivit utbredd när man inreder rum i skandinavisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Silver och guld - sådana färger erhålls vid användning av genomskinlig eller tät färgning. Perfekt för att dekorera utrymmen i techno, barock och moderna stilar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bayern München - en sällsynt färg, det är vanligtvis valt för designlösningar på kaféer, klubbar och restauranger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var används den?

På grund av sin ökade hårdhet kan bok enkelt ersätta ek, medan det kommer att kosta mycket mindre. Skuggan av bok från gult och rosa till brunt är ett utmärkt komplement till vilken design som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För möbler

Möbelindustrin har blivit en av de mest eftertraktade användningsområdena för boknyanser .… Kohler används för att skapa köksmöbler, byråer, soffor, sängar, liksom bord, wienerstolar, hyllor och några andra inredningselement. Detta är ett universellt färgschema. Artiklar i denna nyans är relevanta i barnrum, sovrum, liksom i kök, korridorer och till och med i duschrum. Bord i bokfärger har ett dekorativt utseende och ser riktigt dyra ut. Konsistensen av naturligt trä ger glans åt garderobsmoduler och garderober av alla typer.

Det är mycket viktigt att använda bokfärger när du skapar öppna hyllor och ställningar - de ser luftiga, lätta ut och överbelastar inte utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möbler i bokfärger ger en atmosfär av komfort, värme och lugn i huset. På grund av deras naturliga utseende har sådana toner den mest fördelaktiga effekten på människors humör - de har en känsla av säkerhet och närhet till naturen. Det är därför sådana headset ofta väljs för inredning av lokaler i ekostil. Men i klassiska mönster ser detta träd harmoniskt och självförsörjande ut. Färg används ofta när man skapar interiörer i loft och moderna stilar. I det här fallet är möblerna dekorerade med sniderier och alla slags kontrasterande färgkombinationer.

Detta färgschema passar särskilt effektivt in i utformningen av sommarstugor och hus på landet. Designers använder det ofta i kombination med ljusa väggar

Denna lösning är optimal för shabby chic och Provence -stilar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På andra områden

Bokskärmar används ofta för tillverkning av spånskivor och MDF -ark - de ger möbler av billigt material ett mer aristokratiskt och estetiskt utseende. Kohler är efterfrågad när man skapar parkett- och trappsteg . Högkvalitativa sidospår och plywood tillverkas i denna färg.

Bokskärmar används ofta i innerdörrar, golvlister och sidospår.

Färgen är känd som en av de mest populära vid tillverkning av träfläckar och lacker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka färger kombineras i interiören?

Ett särdrag hos bokfärgen är dess förmåga att smälta harmoniskt med andra nyanser. Kombinationer av bok med andra toner låter dig uppnå de mest intressanta lösningarna - att göra inredningen dyrare eller lägga till lite ömhet och lekfullhet.

Rosa - i kombination med trä förlorar denna färg sin vanilj sötma och ljud på ett nytt sätt, vilket ger friskhet och ljus till rummet.

Bild
Bild

Grå - den här färgen i inredningen verkar inexpressiv och tråkig. Men i takt med trä passar det bra in i arrangemanget av sovplatser, inredda i en klassisk design.

Bild
Bild

Violett - lila toner i kombination med boktoner ger sin glädje till lokalerna. Denna lösning är relevant vid inredning av sovrum och barnrum.

Bild
Bild

Nöt - i kombination med bok ser det mycket fördelaktigt ut, särskilt om du späd tandem med kontrasterande nyanser.

Bild
Bild

Grön - har alltid ansetts vara färgen på fred och harmoni. Om du lägger till anteckningar av bok till det, kommer kombinationen att bli glädjande för ögat.

Bild
Bild

Persika - tandem av persika och bok gör interiören stram, men med en lätt, avslappnad touch.

Bild
Bild

Blå är färgen på styrka och energi. Ljus bok ser särskilt bra ut i kombination med den, tillsammans fyller dessa nyanser utrymmet med en atmosfär av mys och komfort.

Bild
Bild

Rött och orange - dessa färger är traditionellt förknippade med solen, de ger rummet ett ljust utseende. Och bokfärger lägger till högtidlighet. Det är dock mycket viktigt att inte överdriva det här, mättade färger bör accentueras, annars absorberar de helt enkelt boken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lönn - den här färgen är kallare än bok och lite ljusare; denna kombination är relevant för interiörer med en kontrasterande temperaturdesign. Ljusa tapeter passar bra med bok och lönn, textilier i gråblå och ljusgula färger blir ett spektakulärt tillskott. Du kan lägga till lite lila för att skapa accenter.

Bild
Bild

Akacia - kombinationen av gulaktig bok med gråmättad akacia ser väldigt imponerande ut. Denna tandem förutsätter förekomst av kontraster i interiören. Så en bra lösning skulle vara att använda vit tapet med tryck i nyanser av akacia och bok, möbler i kallgrå och ljusa accenter i turkosa och blå toner.

Bild
Bild

Varma bokfärger är lakoniska och måttligt varma. De tvingar inte alls att behålla någon speciell stil, därför passar de harmoniskt in i alla interiörer. Om det behövs kan bok ersättas med några liknande träiga toner.

Bergs lärk - har en ljus nyans, något mjukare än bok. Det ger rummet en mjuk och mysig känsla.

Bild
Bild

Al - ger ett honungskänsligt färgschema. Det används framgångsrikt i alla designlösningar.

Bild
Bild

Lätt äpple locarno - en gulbrun nyans, varm och behaglig, men något mörkare än bok.

Bild
Bild

Baltimore ek - diskret och lugn, omslutande, rik och mycket sofistikerad. Perfekt för vardagsrum och sovrum.

Bild
Bild

Det är lätt att välja textilier och andra tillbehör till bokmöbler. Designers rekommenderar att du följer några tips.

Bokpaletten är mångsidig , det ser särskilt bra ut i kombination med ljusa dukar på väggar, tak och golv. I sådana interiörer kan du lägga till flera ljusa accenter i form av målningar på väggarna - detta kommer att göra atmosfären mer glad och positiv.

Bild
Bild

I alla fall, och mörka dukar med blekt bok kommer att se catchy och lakoniska ut . Denna design ser bra ut i stora sovrum och vardagsrum.

Bild
Bild

Bok i barnrum bättre att kombinera med ljusgrön, rosa och beige tapeter .

Bild
Bild

Det är bättre att välja gardiner, mattor och mattor i vinröda, gröna och blå färger . För en komplett inredning, använd textilier av samma nyans på golvet, väggarna och sofforna.

Bild
Bild

Tandemet med möbler från "Bayern" med mjölkiga väggar och gardiner ser väldigt intressant ut . Så, vita gardiner kombineras harmoniskt med beige tapeter och bokskåp.

Rekommenderad: