Badtunna För Fötter: Fördelarna Och Skadorna Med En Jacuzzi, Modeller Med Hydromassage Beurer, Bosch Och Polaris

Innehållsförteckning:

Video: Badtunna För Fötter: Fördelarna Och Skadorna Med En Jacuzzi, Modeller Med Hydromassage Beurer, Bosch Och Polaris

Video: Badtunna För Fötter: Fördelarna Och Skadorna Med En Jacuzzi, Modeller Med Hydromassage Beurer, Bosch Och Polaris
Video: Badtunna deluxe, Luksus vildmarksbad med SPA SYSTEM 2024, April
Badtunna För Fötter: Fördelarna Och Skadorna Med En Jacuzzi, Modeller Med Hydromassage Beurer, Bosch Och Polaris
Badtunna För Fötter: Fördelarna Och Skadorna Med En Jacuzzi, Modeller Med Hydromassage Beurer, Bosch Och Polaris
Anonim

Att ta hand om dina fötter är en viktig del av hälsa och skönhet. Oavsett fysisk aktivitet, trötthet, ålder, arbete och andra aspekter är det nödvändigt att slappna av och tona fötterna. Ett fotbad med hydromassage är ett utmärkt köp för dem som vill ta hand om sitt välmående hemma.

Bild
Bild
Bild
Bild

generella egenskaper

I processen med att använda ett miniatyrbad med hydromassage och andra ytterligare funktioner försvinner trötthet, svullnad, smärta och andra obehagliga känslor. Denna uppfinning kommer att uppskattas särskilt av det fina könet som tillbringar mycket tid i höga klackar. När som helst kan du koppla av och förbättra din hälsa utan kostnad för spa- och skönhetssalonger.

Bekväm och funktionell fotjacuzzi ger dig avkoppling, lugn och hälsosam sömn . Ett stort antal specialtillbehör hjälper till att städa upp stuporna och känner sig trygg och attraktiv varje dag. Fotvård och avslappning kommer att vara användbart för män och kvinnor, oavsett ålder och allmän hälsa.

Bild
Bild

Kort beskrivning

Hydromassagebadet är strömförsörjt. Den kompakta designen tar inte mycket plats och passar bekvämt i alla rum. Enheten förbrukar inte mycket el, vilket gör användningen lönsam och prisvärd. Endast några multifunktionella modeller med ett stort antal ytterligare alternativ är energikrävande.

Bild
Bild
Bild
Bild

En kontrollpanel med vridknappar eller knappar är markerad på brickan . Det senare alternativet är mer lönsamt på grund av att användaren kan använda flera lägen samtidigt, medan du bara kan växla mellan funktioner när du använder den roterande joysticken.

Rotary -kontroller används oftast vid tillverkning av budgetmodeller och medelklassbad. Prisvärd kostnad skiljer sig från fördelarna med sådana produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hittills har många modeller utvecklats som skiljer sig åt i funktionalitet. För att göra rätt val måste du bekanta dig med funktionsprincipen och fotbadens funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördel och skada

En lista över fördelar och nackdelar med att använda fotbad med hydromassage har sammanställts. Nackdelar innebär kontraindikationer, som du definitivt måste bekanta dig med innan du köper.

Fördelar:

Svettning av fötterna reduceras avsevärt. Detta problem påverkar inte bara män, utan också flickor, kvinnor och ungdomar. Överdriven svettning är obehagligt och irriterande för hudens fötter

Blodcirkulationsprocessen normaliseras och förbättras

Puffiness minskar

Bild
Bild
Bild
Bild

Överskott av salter, gifter och andra element som påverkar hälsan negativt tas bort från kroppen

Metabolismen normaliseras

Detta är ett effektivt förebyggande av åderbråck

Exfoliera gammal hud

Rengöring och förberedelse av fötter för en dekorativ pedikyr

Bli av med trötthet

Bild
Bild
Bild
Bild

Effekten kommer att bli mer märkbar vid regelbunden användning av badet.

Den vanligaste anledningen till att vägra använda denna uppfinning är hudskador på benen och fötterna . De flesta av dem är dock lätta att bli av med kosmetika. Om du märker sår, allergiska reaktioner, tumörer, svamp eller eksem på benen, kontakta omedelbart en specialist. Endast en kvalificerad läkare kan hantera problemet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter avslutad behandling kommer du att kunna använda hydromassagebad, men glöm inte att noga övervaka hudens tillstånd. Vid minsta misstanke om att sjukdomen återkommer, vägra att använda enheten och kontakta en läkare.

Förutom hudsjukdomar finns det mer betydande skäl till att du måste ge upp vattenmassage hemma. Biologiskt aktiva punkter finns på fötterna. De är associerade med en persons inre organ. En intensiv inverkan på dem kan orsaka utveckling av en sjukdom som en person inte ens känner till.

De vanligaste besvären av denna typ är åderbråck och ledvärk.

Bild
Bild

Bland de vanliga kontraindikationerna finns också:

trombos

njursvikt

diabetes

onkologi

hjärt-kärlsjukdomar

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om din kroppstemperatur är förhöjd eller under graviditeten är det också lämpligt att hoppa över bubbelpoolens fotbad. Du kan söka efter kroniska sjukdomar på en specialiserad medicinsk institution.

Funktionsprincip

Högtemperaturbeständig plast används som huvudmaterial för tillverkning. För större avslappning och komfort placeras omfattande finnar längst ner, vilket ger en mild akupunkturmassage.

Även rullar är installerade här. Deras yta kan täckas med mjuka spikar eller andra volymetriska element. Så snart enheten slås på går vibrationer genom kroppen och rullarna börjar rotera och tar fart. Modellens funktionalitet beror på antalet bilagor.

Bild
Bild
Bild
Bild

En partition placeras i mitten av behållaren. Denna del innehåller panelkortet med nödvändiga omkopplare och nycklar. Beroende på modell kan det finnas olika tillbehör och tillbehör för massage och pedikyr på väggen. Tillverkare har utrustat den med ett skyddande visir som förhindrar att vattendroppar kommer in i golvet. Du kan också hitta produkter med fack för förvaring av aromatiska oljor, borstar, nagelfiler och andra tillbehör.

Utseende, utrustning och storlek kan variera avsevärt beroende på modell och tillverkare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av bilagor

Det finns flera typer av bilagor:

  • Kulpenna . Runt munstycke som representerar trumman. I rotationsprocessen masserar de försiktigt och försiktigt stönarna, lindrar trötthet och spänning.
  • Vält . Den vanligaste typen av bilagor. Utåt liknar de cylindrar täckta med speciella utsprång. För att få en större massageeffekt efter att du har slagit på måste du rulla dem med fötterna. Antalet rullar varierar beroende på modell.
  • Pimpsten . Med hjälp av ett sådant munstycke exfolieras gammal hud på stön. Regelbunden behandling gör din hud mjuk och len.
  • Borsta . Huvudsyftet med tillbehöret är kosmetisk. Det rengör huden försiktigt och lämnar den strålande och ljus.
Bild
Bild

Behandling

Fotbad används ofta medicinskt. Modeller måste vara utrustade med specialfunktioner för att utföra motsvarande procedurer.

För återhämtning används den:

infraröd strålning för etablering av blodcirkulationsprocesser

magneter för att lindra tyngd i benen, trötthet och spänning; de har också en positiv effekt på blodcirkulationen

ozonisator - en enhet som mättar vatten med kväve. Komponenten berikar huden och förbättrar dess kondition

Bild
Bild

Populära modeller

Toppmodellerna för bad öppnas av PMF 1232 -enheten från det populära märket Bosch, som har blivit utbredd bland köpare. Tillverkare har utrustat modellen med möjlighet till en kombination av driftlägen och en bekväm kontrollpanel. Ytterligare funktioner inkluderar vattenuppvärmning och tre typer av avslappnande massage: bubbla, turbo och vibrerande.

För enkel användning har modellen en baldakin, liksom en mängd olika tillbehör och rullar.

Bild
Bild

Bland produkterna från Polaris -företaget har PMB 0805 -bubbelbadet blivit ledande . Modellen är designad för vibrationer och hydromassage. Tack vare uppvärmningen behöver du inte ständigt tillsätta varmt vatten. Badet lockar uppmärksamhet med sin känsliga lila färg. Den var utrustad med ett skyddande visir, gummifötter för en säker passform och ett rullfäste.

Bild
Bild

Ägare till badet FB 50 från Beurer kan njuta av två typer av massage: Jacuzzi (bubblor) och vibration. Du kan använda enheten utan vatten. Under användning tillsätts salter, oljor, örter och andra komponenter.

Detta är en multifunktionell modell med infraröd funktion och uppvärmning. Det finns också tre typer av bilagor.

Bild
Bild

Modell HB105C från Gezatone -tillverkaren ger avkoppling och tillfredsställelse från SPA -behandlingar hemma. Under hela användningsperioden håller badet den optimala vattentemperaturen (cirka 40 grader Celsius). Det linjära värmeelementet säkerställer enhetlig uppvärmning.

Botten kompletteras med 16 magneter för en läkande effekt och allmän förbättring av benens skick. 4 utbytbara akupunkturmunstycken hjälper dig att slappna av och effektivt massera dina fötter. Tillgängliga typer av massage: kombinerad, bubbla, hälmassage.

Bild
Bild

Medisana WBB -badet har tre massagelägen: rullar, vibrationer och hydromassage. Som tillägg lade tillverkarna till bubblor och värme. Två rullmassageutrustningar kommer omedelbart att lindra trötthet, ge dig vila och avkoppling. Modellen finns i tre färger: vit, grön och grå. Vikt - 3 kilo. Den maximala stoppstorleken är 46.

Bild
Bild

Ovanstående modeller var markerade med positiva kundrecensioner och expertutlåtanden. Tillsammans med produkten finns det alltid en instruktion som hjälper dig att förstå rätt användning av enheten och funktionerna i att ta hand om den. Pålitliga tillverkare ger en garanti för sina produkter.

Rekommenderad: