Knektar 2 Ton: Hydrauliska Flask- Och Rullande Biljack, Andra Modeller Med En Lyftkapacitet På 2 Ton, Enhet

Innehållsförteckning:

Video: Knektar 2 Ton: Hydrauliska Flask- Och Rullande Biljack, Andra Modeller Med En Lyftkapacitet På 2 Ton, Enhet

Video: Knektar 2 Ton: Hydrauliska Flask- Och Rullande Biljack, Andra Modeller Med En Lyftkapacitet På 2 Ton, Enhet
Video: Hydraulic jack for car 2 ton 2024, Maj
Knektar 2 Ton: Hydrauliska Flask- Och Rullande Biljack, Andra Modeller Med En Lyftkapacitet På 2 Ton, Enhet
Knektar 2 Ton: Hydrauliska Flask- Och Rullande Biljack, Andra Modeller Med En Lyftkapacitet På 2 Ton, Enhet
Anonim

Varje bilentusiast bör alltid ha till hands ett sådant oumbärligt verktyg som en domkraft. Denna enhet används dock inte bara för att lyfta en bil: den har funnits stor tillämpning inom bygg- och reparationsindustrin. Och även om det finns ett stort utbud av uttag, är de mest populära modellerna med en bärighet på två ton. Rollen i detta spelades av deras följande fördelar för de flesta konsumenter: kompakthet, lätthet, uthållighet och ganska demokratiska kostnader.

Bild
Bild

Viktigaste egenskaperna

Domkraften med en lyftkapacitet på 2 ton är en enhet som är konstruerad för att lyfta tunga laster. Denna enhet skiljer sig från kranar och andra hissar genom att dess lyftkraft verkar nedifrån och upp. Jacken aktiveras genom att trycka på en speciell spak eller genom att vrida handtaget, varefter plattformen med lasten stiger upp. Det är värt att notera att uttag med sådan lyftkapacitet är mycket tillförlitliga i drift. Förutom ovanstående fördelar kan du lägga till några fler till dem:

  • konstruktionens stabilitet och styvhet;
  • hög effektivitet;
  • smidigt lyft och sänkning av lasten.
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller bristerna finns det väldigt få av dem (dessutom gäller de inte alla modeller av uttag):

  • vissa modeller, på grund av den stora initiala pickuphöjden, tillåter inte att lyfta bilar med låg sittställning;
  • hydrauliska modeller kräver en jämn och solid yta.
Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet

Alla hydrauliska knektar med en lyftkapacitet på 2 ton skiljer sig inte bara i driftsprincipen utan också i sin individuella design. Samtidigt förenas alla med en funktion - användningen av en spak under drift.

Huvudkomponenterna i flaskans hydrauliska domkraft är:

  • stöd-bas (kroppssula);
  • arbetscylinder;
  • arbetsvätska (olja);
  • pickup (den övre delen av kolven, används för att stanna vid lyft av en last);
  • pump;
  • säkerhets- och pumpventil;
  • hävarm.
Bild
Bild

Trots att listan över komponenter i enheten är stor, är dess princip om robotar ganska enkel. Arbetsvätskan pumpas från en reservoar till en annan av en pump, vilket skapar tryck i den. Detta för att driva kolven. Ventilen utför en avstängningsfunktion - den är ansvarig för att blockera arbetsflödets återflöde.

Rackuttag skiljer sig från flaskjack genom att de istället för en spak har ett speciellt ställ, som under påverkan av drivmekanismen orsakar en förändring av höjden på lasten som lyfts.

Bild
Bild

Enheten för elektriska uttag representerar en enda mekanism för rörliga delar . Dessa typer är utrustade med en växelmotor. En sådan hiss kan fungera antingen från det elektriska nätverket eller från ett batteri.

Bild
Bild

När det gäller pneumatiska enheter finns en kompressor i sin design, och utåt liknar sådana uttag en kudde. Principen för drift av den pneumatiska domkraften liknar de hydrauliska versionerna, endast arbetsmediet här är luften som pumpas av kompressorn.

Bild
Bild

Vad är dem?

Numera anses en domkraft med en lyftkapacitet på 2 ton vara det mest obligatoriska verktyget som alltid bör finnas i någon bil. Sådana enheter presenteras på marknaden med ett stort urval, med hydrauliska flaskjack, rullande och elbilsuttag som är särskilt populära. Var och en av dessa ovanstående typer har sina egna operativa egenskaper, har för- och nackdelar.

Flaska

Denna typ av jack fick sitt namn på grund av designens yttre likhet med en flaska. Här sticker slavcylindern med en stjälk som sticker ut uppifrån kraftigt ut . Ett sådant lyft kallas ofta teleskopiskt, eftersom spöet i utgångsläget är dolt i en cylinder, som liknar knäet på ett teleskopiskt fiskespö. Det finns varianter med en och två stavar. Mycket mindre ofta kan du hitta modeller med tre stammar till salu.

Bild
Bild

Vagn

Sådana anordningar är utrustade med en rullningsmekanism som ger snabb och säker lyftning av lasten till önskad höjd. Rulljackor är idealiska för användning i bilentusiasternas garage och professionella biltjänstverkstäder . Denna typ av enhet kan ha olika bärighet, men den vanligaste är 2 ton.

Bild
Bild

Elektrisk drivning

Arbetsmekanismen för elektriskt drivna uttag drivs av en elmotor. Det finns modeller som kan drivas av en bilcigarettändare eller direkt från ett batteri. Tillverkare utrustar dem ofta med en kontrollpanel.

Bild
Bild

Recension av de bästa modellerna

Och även om marknaden representeras av ett stort utbud av jackar med en lyftkapacitet på 2 ton, har inte alla visat sig bra bland användare. Därför, när du köper en sådan hissmodell, rekommenderar experter att ta hänsyn till betyget för de bästa enheterna som har fått positiva recensioner.

Till exempel kan följande uttag anses vara tillförlitliga

SPARTA 510084 . Denna version är utrustad med en speciell säkerhetsventil och klarar väl av lyftbelastningar som väger upp till 2 ton. Minsta lyfthöjd överstiger inte 14 cm och max är 28,5 cm. Enheten kan framgångsrikt användas inte bara på bilverkstäder utan även i byggnadsarbeten.

Den enda nackdelen med modellen är att den inte är konstruerad för att flytta den höjda lasten under lång tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Stankoimport NM5903 ". Domkraften har en manuell drivning, ett hydraulsystem och en kardanmekanism, på grund av vilken lasten sänks smidigt. Jackans yta är täckt med ett speciellt skyddande lager mot repor. Fördelar med modellen: bekväm användning, tillförlitlighet, hållbarhet, rimligt pris. Det finns inga nackdelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rock Force RF-TR20005 . Denna modell klarar av att lyfta laster upp till 2,5 ton, pickupens höjd är 14 cm och lyfthöjden är 39,5 cm. Den främsta fördelen med denna enhet är dess kompaktitet, eftersom den vid vikning tar upp minst Plats. Dessutom har enheten ett vridbart handtag för arbete i trånga utrymmen.

Det anses vara ett budgetalternativ, som samtidigt kännetecknas av driftsäkerhet. Det finns inga nackdelar.

Bild
Bild

Matrix Master 51028 . Detta är en mycket populär modell bland bilentusiaster eftersom den är kompakt och levereras med ett bekvämt förvaringsfodral. Denna domkraft är utrustad med en säkerhetsventil, hydraulik och ett spakhandtag som minimerar kraften. Denna modell dök upp på marknaden nyligen, men lyckades bevisa sig själv. Den enda nackdelen är den höga kostnaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

" ZUBR T65 43057 ". Jack med två kolvar avsedda för lyft av lågslungade fordon. Den är tillverkad i ett metallhölje och har ett gummistöd. Denna konstruktion väger cirka 30 kg. Enhetens pickup är 13,3 cm och den maximala lyfthöjden är 45,8 cm. Nackdelen är dess stora dimensioner, vilket försvårar transport och förvaring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Redan innan du köper en högkvalitativ domkraft med en bärighet på 2 ton är det viktigt att fastställa dess syfte och ta reda på alla dess kapacitet (maximal lyfthöjd, minsta griphöjd, lyftkapacitet) och överensstämmelse med fordonets tekniska egenskaper parametrar. För att korrekt beräkna enhetens bärförmåga måste du först ta reda på själva bilens vikt, med hänsyn till den dagliga arbetsbelastningen. För bilar och stadsjeepar är det bäst att köpa jackar av flaska.

Enhetens lyfthöjd spelar också en stor roll, den bestäms av avståndet från domkraftsstödpunkten till den maximala höjd som ska vara lämplig för byte av hjul. Medelhöjden kan vara från 300 till 500 mm. När det gäller pickuphöjden är detta också en av enhetens viktiga indikatorer.

Det beror direkt på storleken på bilens spelrum. Experter rekommenderar att man föredrar modeller av uttag med en griphöjd från 6 till 25 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom måste du klargöra typen av enhetsenhet . De mest praktiska i drift anses vara hydrauliska uttag av flaskform. De är utrustade med ett speciellt lyfthandtag och kräver inte mycket ansträngning. Dessutom gör det inte ont att läsa användarrecensioner om en viss modell, samt ta hänsyn till tillverkarens betyg. Det är bäst att köpa utrustning av denna typ i företagsbutiker som ger en garanti för varorna och har kvalitetscertifikat.

Rekommenderad: