Belysta Förstoringsglas: LED -förstoringsglas Med Hög Förstoring Med Mera

Innehållsförteckning:

Video: Belysta Förstoringsglas: LED -förstoringsglas Med Hög Förstoring Med Mera

Video: Belysta Förstoringsglas: LED -förstoringsglas Med Hög Förstoring Med Mera
Video: 9892GJ Watch Repair Magnifier with 10X 15X 20X 25X 2 LED Lights 2024, April
Belysta Förstoringsglas: LED -förstoringsglas Med Hög Förstoring Med Mera
Belysta Förstoringsglas: LED -förstoringsglas Med Hög Förstoring Med Mera
Anonim

När man arbetar med små föremål är ett förstoringsglas ofta oumbärligt. Denna enhet är särskilt användbar för personer med synproblem. Dessutom krävs enheter med förstoringsglasögon för vissa arbetsspecialiteter. Idag kan vem som helst köpa ett praktiskt och praktiskt förstoringsglas. Tillverkare har utvecklat många alternativ för denna enhet.

Bild
Bild

Särdrag

Förstoringsglaset är ett speciellt optiskt system . Det kan ha en annan form eller storlek beroende på syfte och konfiguration. Huvudkomponenten i denna enhet är en eller flera linser. Förstoringsglaset fästs på ett handtag eller en ram. Med dess hjälp kan du i detalj se små detaljer och föremål.

Bild
Bild

För närvarande används optiska system i stor utsträckning inom följande områden:

tillverkning av smycken

medicinen

reparation av hushållsapparater och klockor

rättsmedicin

radioelektronik

filateli

arkeologi

bank

skönhetsindustrin

Bild
Bild

Förstoringsglas används också aktivt av personer som sysslar med sömnad eller andra typer av handarbete. Bakgrundsbelysta förstoringsglas används ofta . Med deras hjälp kan du arbeta i ett svagt upplyst rum. Tillverkare använder kompakta och kraftfulla lysdioder.

När du använder enheten minskar belastningen på ögonen avsevärt, vilket gör att du kan arbeta längre utan att känna obehag.

Bild
Bild

När du använder ett förstoringsglas på ett stativ kan du helt frigöra händerna och öka arbetshastigheten. Moderna modeller med inbyggd belysningsutrustning LED -dioder.

Bild
Bild

Deras huvuddrag är följande:

ekonomisk strömförbrukning

tillräcklig kraftfull belysning, vilket är tillräckligt för små arbeten

behaglig för ögat mättnad och temperatur

Bild
Bild

Olika arter

Förstoringsglas finns i en mängd olika. Hela det presenterade sortimentet kan villkorligt delas in i följande kategorier:

storlekar

form

funktionalitet (kombinerat optiskt system, inklusive flera objektivalternativ)

ändamål

platsalternativ (skrivbord, golv, förstoringsglas på hållaren och andra alternativ)

Bild
Bild

Var och en av arterna på marknaden har specifika egenskaper och används för att utföra en eller flera uppgifter. Låt oss överväga de vanligaste och populära alternativen.

För läsning

Läsmodellen presenteras vanligtvis i form av en fickförstorare fyrkantiga eller rektangulära (det finns också standardrunda modeller) . Denna enhet har vunnit stor popularitet bland dem som arbetar med stora volymer trycksaker.

Vid synproblem kan den optiska enheten användas utan glasögon eller kontaktlinser. En sådan enhet kommer också att vara en underbar present för dem som gillar att spendera mycket tid med en bok.

Bild
Bild

Huvudkarakteristiken för ett förstoringsglas är att förstora texten med 3-5 gånger . I vissa butiker kan du hitta modeller i form av en linjal. Med deras hjälp kan du öka hela raden. För enkelhets skull är enheterna utrustade med LED bakgrundsbelyst.

Bild
Bild

För klockreparation och smyckestillverkning

Denna typ av produkt har ökade optiska egenskaper . Speciella högförstoringslinser används vid tillverkningen. De flesta modeller släpptes med LED -bakgrundsbelysning, så att mästaren kan arbeta i olika ljusförhållanden . Kraftigt ljus är mycket viktigt när man arbetar med små mekanismer och element.

Bild
Bild

Klämlins

Detta alternativ är ett skugglöst optiskt system. Användaren kan justera enhetens riktningsvinkel i förhållande till arbetsytan. Sådan utrustning används ofta av anställda på skönhetssalonger (mästare i manikyr, pedikyr samt kosmetologer) . Förstoringsglaset på fästet har också funnits använd i vardagen. Med dess hjälp kan du göra hantverk, rita, sy, läsa och göra andra ärenden.

På grund av sin speciella design kan den enkelt fästas på bordet och tar praktiskt taget inte plats. Nyligen har det använts alltmer i medicinska institutioner och servicecentra för elektronikreparation.

Bild
Bild

Lampor

Praktiskt och lättanvänt optiskt system som ser ut liknar en vanlig skrivbordslampa . En sådan enhet har blivit utbredd både i vardagen och på de flesta specialisters kontor. På grund av närvaron av ett stabilt stativ kan det installeras på valfri horisontell yta. Enheterna är utrustade med en kraftfull ljuskälla, vilket avsevärt ökar användarkomforten och ger en mängd olika applikationer.

Obs: Modeller med ficklampa är mycket efterfrågade, oavsett användningsområde, montering och andra tekniska egenskaper.

Bild
Bild

Inbyggd ljuskälla

Förutom standardversionen med användning av dioder finns det modeller med ultraviolett belysning som säljs. I vissa fall kan modellen utrustas med flera ljuskällor.

UV -belysta förstoringsglas används ofta inom bank, för att kontrollera och studera vattenmärken. Sådana förstoringsglas används också av juvelerare, filatelister och anställda på servicecentra.

Bild
Bild

Valbara kriterier

För att möta de kräsna kundernas behov och för att locka uppmärksamhet hos köpare erbjuder moderna optiska systemtillverkare ett brett utbud av produkter. Sortimentet uppdateras ständigt . Kunderna erbjuds både kompakta alternativ som enkelt kan tas med vart de än går och stora modeller på fasta ramar. För att välja rätt alternativ måste du fokusera på vissa egenskaper.

Bild
Bild

Antal linser

En av de viktigaste parametrarna att vara uppmärksam på. En enhet med endast ett objektiv kan ha liten förstoring. Som regel är dessa förstoringsglas för läsning, hantverk och olika hushållssysslor. I system med ökad förstoring används minst 2 linser.

Bild
Bild

Arbetsavstånd

Denna egenskap påverkar avståndet mellan den optiska enheten och objektet, vilket måste undersökas noggrant. Avståndet beror på vilken typ av arbete som utförs med förstoringsglaset . För att använda ytterligare utrustning är det nödvändigt att välja modeller med ett långt arbetsavstånd. I det här fallet har användaren tillräckligt med ledigt utrymme för att utföra åtgärden.

För att noggrant överväga och studera objekt i närbild väljs enheter med kort avstånd.

Bild
Bild

Monteringsmetod

När du väljer ett förstoringsglas för teckning eller hantverk är det att föredra att använda en enhet som inte behöver hållas i dina händer . I detta fall är en förstoringsglaslampa, en modell på en konsol eller golvoptik på en hög hållare perfekt. Innan du köper, bestäm exakt vilka dimensioner som krävs och följ dem när du väljer.

Bild
Bild

siktlinje

Denna egenskap är ansvarig för storleken på ett objekt (eller område) sett genom ett förstoringsglas. Parametern är nära besläktad med att öka förstoringen. Ju större den är, desto mindre är synfältet. Experter har identifierat ett standardvärde . Med en femfaldig ökning kommer denna parameter att vara cirka 4 centimeter. Om du höjer förstoringen till 10 är det synliga området redan 1 centimeter.

Vid arbete med stora ytor används i många fall modeller med låg förstoring, och för att noggrant undersöka små föremål eller områden väljs kraftfullare enheter med ett litet synfält.

Bild
Bild

Beläggning

För att öka komforten under användning och göra optiken mer funktionell använder tillverkarna en antireflexbeläggning. Det kommer att vara särskilt användbart vid arbete i svagt ljus. En speciell beläggning används för enheter med olika konfigurationer, oavsett syfte och andra egenskaper.

Bild
Bild

Brännvidd

I detta fall menar tillverkare avståndet mellan förstoringsglaset och det mänskliga ögat, vid vilket maximal täckning av synfältet kan uppnås. Ju större denna parameter, desto bekvämare blir det att använda förstoringsglaset.

Bild
Bild

Skärpedjup

En annan egenskap som alla fotograf känner igen. Denna parameter anger avståndet mellan de närmaste och längsta punkterna på den studerade ytan (objekt), inom vars gränser fokus (skärpa) bibehålls . Denna egenskap beror på kraften. Ju högre den är, desto grundare blir skärpedjupet.

Bild
Bild

Ytterligare funktioner

Var uppmärksam på ytterligare funktioner: närvaron av ultraviolett belysning, linsens rotationsvinkel och andra funktioner som är nödvändiga för arbete i vissa områden.

Rekommenderad: