Klockknappar: Antivandal, Utomhus, Belysta Och Andra Modeller För Dörrklocka. Visirval Och Dekoration. Hur Skyddar Man Mot Regn?

Innehållsförteckning:

Video: Klockknappar: Antivandal, Utomhus, Belysta Och Andra Modeller För Dörrklocka. Visirval Och Dekoration. Hur Skyddar Man Mot Regn?

Video: Klockknappar: Antivandal, Utomhus, Belysta Och Andra Modeller För Dörrklocka. Visirval Och Dekoration. Hur Skyddar Man Mot Regn?
Video: Garden24 Uppfart 2024, April
Klockknappar: Antivandal, Utomhus, Belysta Och Andra Modeller För Dörrklocka. Visirval Och Dekoration. Hur Skyddar Man Mot Regn?
Klockknappar: Antivandal, Utomhus, Belysta Och Andra Modeller För Dörrklocka. Visirval Och Dekoration. Hur Skyddar Man Mot Regn?
Anonim

Dörrklockan gör att gästerna kan göra de första slutsatserna om lägenheten och ägarnas smak, så det är mycket viktigt att ta ett ansvarsfullt tillvägagångssätt för valet av knappen. Dessutom finns det nu en mängd olika sorter, former och mönster av denna enhet. Låt oss försöka förstå funktionerna för installation och val av en knapp för ett samtal.

Bild
Bild

Visningar

För närvarande samtal kan klassificeras enligt följande.

  • Mekanisk . Detta är den enklaste enheten, som främst används av finsmakare av retrostil nuförtiden. Detta inkluderar till exempel användning av en metallklocka, som drivs av kablar eller ringar. Den största fördelen med dessa vintage -tillbehör är deras autonomi i förhållande till strömkällan. Det kan till och med vara vanliga patchknappar som är fixerade på dubbelsidig tejp.
  • Elektromekanisk . Detta är en förbättrad typ av enhet med ett mekaniskt arbetssystem. Konstruerad av två block - huvudkroppen och den yttre knappen. Huset installeras inomhus, anslutet till elnätet, och knappen visas på utsidan.
  • Elektronisk baserad på mikrokretsar . Ett mer modernt alternativ som kan klassificeras i trådbundna och trådlösa sorter. Det här är kompakta modeller med ett stort antal inbyggda melodier, estetisk design och ytterligare funktioner, till exempel en rörelsesindikator eller en videokamera.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt videosamtal, som kan installeras inte bara ovanför dörren till lägenheten, men också till exempel på porten. Modellerna är utrustade med en porttelefon . Att köpa ett videosamtal sparar lägenhetsägare från att behöva borra en titthål. Oftast drivs denna enhet med laddningsbara batterier eller batterier.

Bild
Bild

De presenterade varningssystemen skiljer sig inte bara i konstruktionstyp, utan också i utseende . Tidigare var det enkla plastlådor som måste döljas under installationen, men nu kan fodralet bli ett element i interiören, det presenteras i olika former, det kan göras i strikt svart eller ljusrött. Populär är porslinsknappen, som har en enkel arbetsprincip, en ergonomisk, blygsam, men väldigt snygg design.

Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en dörrklocka, se till att det element du gillar är fuktbeständigt, detta kriterium är särskilt viktigt när du köper en klocka till ett privat hus. Ljudsignalen har också ett viktigt värde, eftersom det är husets kännetecken, så välj en vacker melodi som kommer att tilltala alla hushållsmedlemmar och inte kommer att irritera med ett obehagligt ljud. Om enheten väljs för ett stort hus måste musiken vara hög för att höras på de övre våningarna.

Att dekorera knappen förtjänar också särskild uppmärksamhet, för det här är det första en gäst kommer att stöta på när han kommer hem till dig. Knappens design ska vara i harmoni med utsidan och passa in i strukturens övergripande stil. Om klockan behövs för installation på porten, ge företräde åt de bakgrundsbelysta alternativen - de låter dig hitta knappen i mörkret. Denna modell är också lämplig för en mörk trappa.

Köp en lägenhetsklocka endast i en pålitlig butik som specialiserat sig på försäljning av elektriska varor , undvik att handla på hushållsavdelningarna - här är det mer troligt att du stöter på en undermålig produkt. Det är bättre att föredra de produkter som garantin utfärdas för.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var uppmärksam på hur lätt modellen du gillar är att installera. Är denna typ lämplig för ett visst hem? Kontrollera vilken typ av elektrokemiska celler som används i enheten. Till exempel kommer delar av en icke-standardstorlek vid urladdning att vara ganska problematiska att hitta. Det bästa alternativet är batteriström.

Installation

Du kan montera enheten med dina egna händer utan att ha kompetensen att arbeta med elektroniska mekanismer. men komplexiteten och hastigheten på arbetet bestäms av vilken typ av enhet som väljs . I vilket fall som helst rekommenderar experter att placera knappen på en nivå som inte är högre än 1,5 meter, eftersom det är den bekvämaste höjden för dess användning.

Den enklaste och snabbaste installationen är möjlig när du väljer ett trådlöst system som drivs av batterier eller laddningsbara batterier. Fixa i så fall huvudenheten och knappen på väggen. Knappen kan fästas med lim, tejp eller fästas på självgängande skruvar. Det andra alternativet är mer stabilt och hållbart, men inte lämpligt för varje yta.

Det moderna sortimentet innehåller modeller där knapparna fungerar från batterier och huvudenheten från hushållsnätverket . Med denna enhet, under installationen, är signalenheten helt enkelt ansluten till uttaget. Att ansluta en trådbunden elektrisk klocka till en 220 volt strömförsörjning är svårare. Det blir lättare för dem som är bekanta med principerna för att ansluta en ljusbrytare. Genom knappen måste du också först ansluta fasen, och noll går direkt till huvudenheten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om befälhavaren vill göra en bakgrundsbelysning på ett enkelt samtal, kan du ansluta detta element själv. Först måste du klippa ut små skåror i fodralet, ta bort nätsladden, fixera hållaren och skruva in lampan. De vanligaste enheterna är lysrör eller lysdioder.

Hur skyddar man mot regn?

Om knappen placeras utanför huset påverkas den negativt av nederbörd. Detta förkortar inte bara dess livslängd, utan blir också ett farligt fenomen, för om regn faller på en elektrisk enhet kan konsekvenserna vara oförutsägbara.

För att förhindra för tidigt fel på systemet kan du installera ett skyddsvisir . I detta fall används de enklaste tillgängliga medlen. Ett annat sätt att säkra ditt samtal är att köpa ett tillbehör med en vattentät knapp i förväg. Vissa ägare till sådana regnskyddsanordningar behandlar enheten med vattenavvisande medel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Samtalsskydd krävs inte bara från nederbörd, utan också från illa önskade. För att spara ett samtal kommer en vandalsäker knapp att fungera. Denna typ presenteras i ett ergonomiskt metallfodral med hög hållfasthet och erbjuds till ett mycket rimligt pris.

Rekommenderad: