Stubbkvarn: Bensinkross Och Traktor, Manuell Och Roterande Krossskopa, Skiva Med Mera

Innehållsförteckning:

Video: Stubbkvarn: Bensinkross Och Traktor, Manuell Och Roterande Krossskopa, Skiva Med Mera

Video: Stubbkvarn: Bensinkross Och Traktor, Manuell Och Roterande Krossskopa, Skiva Med Mera
Video: Trädgårds väderkvarn . 2024, April
Stubbkvarn: Bensinkross Och Traktor, Manuell Och Roterande Krossskopa, Skiva Med Mera
Stubbkvarn: Bensinkross Och Traktor, Manuell Och Roterande Krossskopa, Skiva Med Mera
Anonim

Tekniska framsteg går snabbt framåt. Nu behöver du inte plocka upp en spade och spendera mer än en halv dag för att självständigt riva ut den störande stubben, eftersom en speciell kvarn har uppfunnits för detta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

En stubbkvarn eller grubber är en mekanism som är utformad för att helt ta bort en stubbe från marken med minimal skada på den omgivande jorden. För en liten tomt där du behöver riva upp 3-4 stubbar är köp av en strimlare ett irrationellt slöseri med pengar, eftersom deras genomsnittliga kostnad är cirka 150 tusen rubel . Grubbern kan alltid hyras.

Men i närvaro av stora territorier kommer köp av denna enhet att vara en ganska lönsam lösning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassificering enligt driftsprincipen

Alla lyftare kan klassificeras enligt flera kriterier: skärarens form, arbetssätt, nivån på eventuell fördjupning i marken.

Tänk på vilka typer av skär som är installerade på kvarnen

Skivförstörare . De är i sin tur indelade i vertikala och horisontella former. Det första alternativet används oftast. Vertikala fräsar inkluderar en metallskiva, vars tjocklek vanligtvis inte överstiger 5 cm. Skärelement med vassa kanter är installerade på dem. Fördelen med skivfräsar ligger i flishuggens höga hastighet. De kan dock förstöra stammen endast till ett djup av 20-60 cm, därför är sådana fräsar inte lämpliga för att avgränsa en underjordisk del av ett träd. Å andra sidan har skärelementens spetsar en lång livslängd eftersom de inte möter marken och kanten mattas mycket långsammare.

Bild
Bild

Trumkvarnar . Trumskärare är differentierade till väg- och rotationsmaskiner (kompressor). De senare är utmärkta för att arbeta med stubbar som ligger djupt under jorden, eftersom skärdelarnas spetsar är rundade, vilket innebär att de inte blir trubbiga under påverkan av jorden. Vägfräsar är konstruerade för att krossa hårda ytor som betong och asfalt. Mulchers används för att bryta stenar under beredningen av bördig mark för plantering. Nackdelen med rotatorer och vägfräsmaskiner ligger i beroendet av träkrossningens hastighet på trycket som appliceras på stubben.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rotary shredders . Funktionsprincipen är enkel: rotorn går djupt ner i jorden, enheten passerar över ytan och blir till smulor allt som kommer i vägen. Det finns två typer av rotationsförstörare: borrning och cylindriska modifieringar. Borrvariationen består av en lång axel med en avsmalnande gängad spets (borr), och ovanför det finns skärblad. Genom att skruva in i trä används denna borr för att skapa ytterligare vertikalt tryck, vilket ökar effektiviteten för knivarna som bryter träet. När du möter markytan skadas inte skärkanten på grund av den låga rotationshastigheten. Därför beror det maximala djup som kan nås endast på axelns längd och drivningens rörlighet. Den cylindriska versionen är en axel (cylinder), i slutet av vilken det finns en rundad skärare. Enheten visar sin maximala prestanda endast vid ett ganska högt tryck. Tack vare den cylindriska modifieringen kan små stubbar enkelt tas bort. Dessutom, efter att rotationsförstöraren har fungerat, blir jorden lös eftersom den inte bara sönderfaller själva stubben och dess rötter utan också stora stenar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer efter installationsmetod

Enligt installationsmetoden kan stubbkvarnar delas in i flera typer.

Manuell

Sådana mekanismer inkluderar i sin konstruktion ett tvåhjuligt eller fyrahjuligt chassi, en bensinmotor med ganska låg effekt (från 8 till 30 hk), en växellåda, samt en vertikal skivfräs och speciella kontroller.

Praktik och hög rörlighet kan noteras som de viktigaste fördelarna för vilka människor förvärvar en sådan design . Det gör att du kan arbeta på svåråtkomliga platser där en traktor eller självgående shredder inte kan gå. Men på mjuka ytor blir arbetet mycket svårt på grund av enhetens stora vikt (i genomsnitt 100 kg).

Chopperhjulen kommer att vara minst 1-2 cm djupa i marken, vilket hindrar den från att röra sig åt sidorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Självgående

Dessa shredders har många skillnader från manuella lyftare genom närvaron av en hydraulisk eller hydrostatisk transmission, vilket hjälper till att underlätta deras leverans från transport till arbetsplatser. På grund av detta ökar deras kostnad markant. Förutom, självgående krossar rör sig på chassit på minitraktorer med hjul eller band . Sådana enheter har mindre rörlighet, men de är mycket lättare att använda, eftersom skärarens höjd och vridning ändras av den hydrauliska drivenheten, och för detta behöver du inte använda muskelstyrka.

Bild
Bild

Gångjärn

Gångjärniga mekanismer installeras på specialfordon (eller snarare på deras manipulatorer): traktorer, lastare, lastbilar och grävmaskiner. Det finns möjlighet att installera på en bakomliggande traktor. Och dessa mångsidiga enheter kännetecknas av låg kostnad, eftersom de inte behöver en individuell motor och chassi. Krossskopan är ansluten till transportmotorn med hjälp av ett hydraulsystem eller en kraftuttagsaxel.

Nackdelarna kan hänföras till omöjligheten att använda dessa shredders på platser som är otillgängliga för fordon.

Bild
Bild

Tillverkare

Den första i listan över tillverkare av lyftare måste noteras Tjeckiska företaget Laski … Vid tillverkning av modeller av makuleringsmaskiner använder märket motorer Honda, Lombardini, Hatz, Kohler … Några av deras enheter har till och med vunnit internationella utmärkelser. Till exempel finns det en välkänd proffs modell F360SW-GX390T . I grund och botten är det att föredra av organisationer som tillhandahåller landskapsarkitektur av stora områden. F360SW-GX390T har en kraftfull motor och en stor diameter på stubbar som ska skäras (30 cm).

Bild
Bild
Bild
Bild

Utrustningen för det ryska företaget Sable är inte på något sätt sämre än importerade motsvarigheter och överträffar i vissa fall till och med nya möjligheter.

Av fördelarna med strimlare av Sable inkluderar ett unikt skivbromssystem, en rörlig ram med en svängradie på 60 grader i olika riktningar, ett ergonomiskt bekvämt handtag, specialdäck med hög slitbanan och förmågan att bearbeta trä av alla diametrar på djupet.

Bild
Bild

Svenska företaget Husqvarna också engagerat sig i produktionen av rensmaskiner, och inte mindre framgångsrikt. Deras konstruktioner möjliggör arbete i de smalaste gångarna med en bredd på 700 mm, och införandet av en ergonomisk design förenklar processen för drift och transport av utrustning mycket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om de mest populära modellerna, så kan vi ta som exempel traktorförstörare XYLOCROK från Rabaud , som är idealisk för användning på MTZ -traktorer (särskilt viktigt i Ryssland).

Rekommenderad: